Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 3.5.2010 15:49:39
|
|
|
|
pajkica2
|
Euro je glede na švicarski frank v zadnjih dveh letih sicer že padel. Ker je Švica precej vezana na EU se valuti načeloma gibata zelo podobno (sploh dolgoročno). Težko je napovedati kaj se bo zgodilo s tečajem, prav tako ni nujno da bo sprememba trajala dolgo. In ker imata verjetno dologoročen kredit se ni fino odločati samo na podlagi trenutnih dogajanj, sploh če so stroški menjave veliki. Me zanima kaj ti bo svetovala bančnica, prosim sporoči.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 3.5.2010 21:08:50
|
|
|
|
Spark
|
To tudi mene zanima. Vem da si včasih dobil bistveno več denarja če si vzel kredit vezan na Libor. Vem pa da se je zelo slabo obnesel času krize. Mene tudi zanima odgovor.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 11:00:47
|
|
|
|
*bubi*
|
Trenutno se ubadam z istim vprašanjem, predvsem zato, ker bo treba s kreditom nekaj naredit. Problem vidim v tem, da je trenutni preračun preostale glavnice iz CHF v EUR zelo neugoden. To pa naredijo, če želiš poplačat stari kredit.
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 12:12:46
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Od bančnice nisva dobila nič konkretnega. Tudi za stroške je napisala samo, da so to stroški novega kredita, skupaj z novo cenitvijo. Malo sem zatežila za konkretne številke, tako da upam, da v kratkem dobim. Sva se pa z možem odločila, da bova ponovno prosila na nekaj bankah za izračune, tako da še enkrat ovrednotiva kredit. Bova verjetno tako najbolje videla, na čem sva. Pa še bančniki so ponavadi na takšnih sestankih kar zgovorni, tako da mogoče izvrtava kakšno koristno informacijo. Pajkica, se absolutno strinjam s tabo. Dolgoročno se najverjetneje menjava ne splača, ampak moj mož dela v isti stavbi kot ena borzno-posredniška hiša in tam očitno vlada precejšnja panika.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 12:16:56
|
|
|
|
jagoda77
|
midva imava tudi CHF in je v času krize se znesek kredita zelo zmanjšal. Ne vem, če se splača spreminjat, stroški menjave pa so plačilo notarja in notarske pogodbe, mislem, da je celo vezano na višino kredita, ki ga imaš. Je pa še ena stvar, da moraš imeti že v osnovi pogodbo za CHF tako spisano, da lahko samo preneseš v EUR. Ne splača pa se zdej jemat čist nov kredit, za poplačilo tega, ker so sedaj obrestne mere bistveno večje, se ne da več tako pogajat, kot se je včasih. Tko da.. za spremembo iz CHF v EUR mora vsaj ene pol leta se občutno opaziti razlika pa da vidiš, da bo mogoče to še trajalo.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 12:51:05
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77 midva imava tudi CHF in je v času krize se znesek kredita zelo zmanjšal. Ne vem, če se splača spreminjat, stroški menjave pa so plačilo notarja in notarske pogodbe, mislem, da je celo vezano na višino kredita, ki ga imaš. Je pa še ena stvar, da moraš imeti že v osnovi pogodbo za CHF tako spisano, da lahko samo preneseš v EUR. Ne splača pa se zdej jemat čist nov kredit, za poplačilo tega, ker so sedaj obrestne mere bistveno večje, se ne da več tako pogajat, kot se je včasih. Tko da.. za spremembo iz CHF v EUR mora vsaj ene pol leta se občutno opaziti razlika pa da vidiš, da bo mogoče to še trajalo. Je že res, da se je zmanjšal obrok, ampak to zaradi obrestnih mer - če bi pa še tečaj CHF-EUR ostal tak, kot je bil pri najemu kredita, bi bilo pa zmanjšanje še veliiiiko večje. Po pravici povedano, me malo stisne ko vidim, koliko več sem kao dobila odobrenega kredita kot sem ga dejansko (v EUR, v CHF je seveda isti znesek). Ampak: za tak kredit sem se odločila, ker sem bila na začetku precej na boljšem. Tako sem kar nekaj časa plačevala manj in če zdaj plačjujem nekaj časa enako, kot če bi imela vezano na EURIBOR ali malo več, sem še vedno na boljšem ali pa vsaj na približno istem. Kredita imam za odplačevati še kar nekaj časa in v tem času gre frank sicer lahko še precej gor, ampak je dovolj časa, da gre čez nekaj časa tudi dol. Dvomim, da se bo ta kriza in razlika v valutah vlekla še 10 let. Če te skrbi nihanje tečaja in če imata trenutno kaj prostih sredstev, pa kupi nekaj CHF-jev in jih imej na zalogi za takrat, ko bo tečaj še bolj neugoden - tak plan imam jaz - npr. za nekaj mesecev kredita.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 13:51:55
|
|
|
|
sazi
|
No, dobro da obstaja KLIK in podobne zadeve. Danes je šel CHF gor za več kot 1% (na ECB), menjalni tečaji na bankah pa so še glede na včerajšnji tečaj ECB - sem uspela nabavit CHF-je v okviru likvidnostne zmožnosti mojega TRR in družinskih financ - pa bo nekaj CHF-jev za hude čase, še tečaj res drastično pade.
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 6.5.2010 15:54:54
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Sazi, to se mi zdi pa precej dobra ideja, da kupiš franke zdaj in jih porabiš pozneje, če bo razlika med frankom in eurom še vedno naraščala.Problem je v edino v tem, da trenutno naše gospodinjstvo ni ravno najbolj likvidno .
|
|
|
|
RE: Sprememba iz LIBOR na EURIBOR? 7.5.2010 7:58:21
|
|
|
|
*bubi*
|
Jaz sem imela to idejo že takoj ob najemu kredita, pa je še do danes nisem niti malo udejanjila Ja, zdaj mi je pošteno žal. Ko smo vzeli kredit, je bilo razmenrje cca 1:1,65. kamen na kamen, pa bi se kar nekaj nabralo.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.