|
RE: nadaljevati, pustiti, se prilagoditi, .... 14.5.2010 22:03:15
|
|
|
|
DragonLady
|
Moj dragi ima tudi sina od prej...pa sva bila najprej oba cela medena, ko je prihajal na obisk med vikendi. Pol sva pa dobila po pesi, hehe. Je začel manipulirat z vsemi, ne sam z nama (dedki,babice,tetke,strici,...), pravi materialist je postal...pa ni on kriv za to. Kriva je bila vzgoja in naše obnašanje do njega...da se ne bo slučajno kdaj počutil prikrajšanega, ker imava tudi midva malega sina, in podobno. Pa ni hotel jesti,kar sem skuhala, itd...vsakič se je posebej zanjga peklo pice ali pa pomfri z ribjimi palčkami...mislim, okej...pa sem mojemu lepo povedala, da smo ena družina, jedli bomo, kar bom skuhala. Brez preseravanja... Tudi jaz imam rada občasno kaki pomfri itd...tko da nism iz kljubovanja malemu zdaj lih kakih zelenjavnih čorbic kuhala, ampak smo se prej VSI zmenili, kaj bi jedli, pa sem skuhala, da je bilo prav... Glede odnosa "STARI" in "NOVI" otrok pa tole...jaz sem na začetku lepo jasno razložila otrokoma, da sta oba naša, oba imam neizmerno rada in da pričakujem, da bosta oba pridna, ker bosta oba v enaki meri kregana, če ga bosta lumpala...Oba enako cartava s partnerjem, oba sta deležna pozornosti in ljubezni, pa čeprav je včasih potrebna malo "tough love"...to sem že od starta razčistila s partnerjem in otrokoma, pa se čist fajn razumemo...je pa res, da ima njegov sin zadnje čase malo čustvene stiske zaradi čudnega obnašanja njegove mame. Ampak to je že druga tema. KONČNA MISEL: Če si sprejela svojega partnerja, si verjetno vedela tudi za njegovega otroka, preden sta resno zajadrala v skupno življenje. Poskusi s kompromisi in se na momente zabremzaj, če boš preveč negativno nastrojena do njegovega otroka. Konec koncev si ti odrasla, on pa otrok.Tiste 4 dneve se da potrpet, verjemi. Ostalih 26 pa steraj svojega iz bajte in organiziraj kratek izlet in fotoseanso...če ne druzga, maš mobitel s fotoaparatom,a ne? Se da, preverjeno. Nekateri imajo pač močna mnenja o temi, ki si jo odprla, verjamem, da te je kak komentar prizadel...ne vzemi si vsega k srcu, papir oziroma internet marsikaj prenese. Ti pa toplo polagam na srce, da poskusi upoštevat dejstvo, da ste 4 v vaši lepi družinici. Odmisli tisto tekmovalnost za očkovo pozornost...poskusita se s partnerjem (na samem seveda) pogovorit, kako odreagirat v določenih situacijah, ki so se zgodile ali se dogajajo in SKUPAJ VZGAJAJTA otroke. Na pedagoški fakulteti so nam konstantno tupili v glavo in se strinjam s tem: VSAK OTROK POTREBUJE RED, GA TUDI PRIČAKUJE OD ODRASLIH. TO MU DAJE OBČUTEK VARNOSTI IN STALNOSTI IN BOLJŠE FUNKCIONIRA KOT OTROK. Otroci, ki živijo v kaosu, so ponavadi pod velikim stresom in doživljajo različne stiske...preverjeno! To ne pomeni, da uvedeš diktaturo, ampak s partnerjem določita neka skupna pravila v vzgoji. Upam, da smo ti vsaj malo v pomoč...
|
|
|