|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadaljevati, pustiti, se prilagoditi, ....
2.5.2010 9:56:26   
eva Ana
Saj več ne vem kako naprej...
Bom skušala biti čim bolj kratka in jedrnata.
Partner ima iz prvega zakona 12let starega otroka, ki živi sicer pri mami in je vsak drugi vikend pri nama. Meni je groza ko to vse skupaj gledam. Mali je razvajen tak, da to ni res!user posted image . Ne more na wc, brez da atija ni zraven, ne more pot tuš, brez atija, ne more jest brez atija....ne spi, če ati ne spi zraven njega, ne igra se s sosedovimi fanti, če atija ni zraven...eh brezveze. Samo TV in računalnik, tu je lahko sam vsaj 10 minutKar zadeva hrano, je mogoče 10 stvari in ne poskusi čisto nič drugega. Pije samo jabolččni sok in ker ge je recimo zadnjič zmanjkalo ni pil celo popoldne do naslednjega jutra nič! Kaka voda al pa drugi sok, ni šans!user posted image . Ampak, to sem dala iz glave jaz skuham kar mislim in to je to če boš jedel jej, drugače pa nič! Šola...nobenega reda. Kako sprotno učenje, al ap vsaj pogledat zvezek, al pa med počitnicami da bi se kaka knjiga odprla, ni šans! BRUHAM!!! In mojemu se prav vidi, kako je obremenjen, ko je pri nama; ker samo razmišlja kaj naredit, da bo mali zadovoljen. Pa skoz bi mogli nekam it, itd...
No in sedaj imava tudi midva 8 mesečno punčko. Ugotavljam, da se čist nič ne ukvarja z njo. Do 16.00 pride iz službe domov, se naje, gre za eno uro spat, ker je utrujen in potem je ura 17.30, pol spije kavo in enega pokadi. Mala se pa gre ob 18.00 kopat, ker gre med 18.30 in 19.00 spat. Povprečno je na dan z njo max 30 minut!!!! Groza mi je! Ko je pa vikend, pa on spi do 9.00 10.00, ... in tam ob 12.00 komaj začne funkcionirat! In spet se skozi vikend skoraj nič ne ukvarja z njo, 2 uri na vikend!! Da bi pa kam šli kot družina, pa itak ne pride v poštev. Razen takrat, ko je njegov tamali pri nama. Evo, takrat pa jaz nočem it! Očitno ne dojame da smo mi trije tudi familija!
Vsi pogovori ...nikam ne prideva in full sem žalosta zaradi tega. Vedno sem na koncu jaz kriva vega!
Aha, pa še nekaj, ko se je k meni preselil, je privlekem 3 albume slik od nejgovega otroka in od časov ko je z bivšo imel prfektno familijo. Verjamete ali ni jaz, on in najina malčica pa še nimamo niti ene fotografije da bi bili vsi trije skupaj!

Kako naprej, mi sploh zna kdo svetovat? Prej sva bila idealen par pogovori, pogovori, vse sva znala reši, sedaj pa tega več ne zmoreva user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadaljevati, pustiti, se prilagoditi, ....
2.5.2010 10:05:33   
m_o_i
kdaj prej sta bla idealen par?!
preden si rodila al kdaj? prvega otroka (kot razumem) ima ze nekaj let...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.5.2010 10:10:39   
rija
jaz bi bila tudi jezna na mojega, če bi bil takšen. jezna zaradi tega, ker se z najinim otrokom nič ne ukvarja.

ne pa tudi jezna na malega, ki se mi zdi čisto normalen pubertetnik, ki pač strašno pogreša očija.

in tega mu ne smeš šteti v slabo. in v končni fazi je pri vas samo vsak drugi vikend, ko se hoče očija naužit do zadnjega atoma. meni je to nekak normalno.

tudi to, da je prinesel albume je zelo normalno in bi bilo pri mojem partnerju zaželjeno. saj je od vsega še najbolj grdo, da partner, ko dobi novo partnerko, pozabi na svojo "zgodovino" - otroka iz prve veze.

zamisli se.....obstaja tudi možnost, da boš ti in vajin otrok enkrat taka "zgodovina"....in bi potem želela, da oči pozabi na otroka? verjetno ne.

mislim, da ti drugega ne preostane, kot da sprejmeš dejstvo, da si dobila moža s paketom od prej. se malo umiriš, pa malo počakaš, da se tudi hormončki malo uredijo.

saj bo....samo ne biti jezna na tamalega.

...vox populi...

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.5.2010 10:19:05   
blaža
sory, ma mam občutek kot, da si ljubosumna na njegovega otroka.

Če mali ne zdrži brez njega, mi se ne zdi nič čudnega, ker sta ločena z bivšo ženo in si otrok najbrž želi očeta in biti z njim, ker ga pogreša. Lahko ima kako krizo.

Namesto, da združiš vašo družino, ki je z dvema otrokoma, pa čeprav eden ni biološko tvoj, jo razdiraš z svojim obnašanjem in teženjem možu, posledično se ti pa izmika in med vama ni ravno vse ok. Ker to, da spi, ko pride domov in je z vajino punčko le 30 min,...user posted image

pokaži še sama malo več navdušenja nad tem, da pride njegov sin k vam za vikend, sprejmi ga kolikor ga pač lahko, potrudi se, da se bo čutil sprejet in da je vedno dobrodošel, pa se bojo mogoče stvari uredile.

Konec koncu pride mali k vam le vsak drugi vikend kar je 4 dni na mesec in to res ni veliko.

da ne pogleda zvezka med počitnicami?user posted image Ma haloo ma kateri otrok pa se želi učiti med počitnicami?user posted image

da pije samo jabolčni sok? a zato je pa razvajen?

Pa ko pišeš, da ne dojame, da ste vi trije familija. On to dojame, ti zgleda ne dojameš, da je tudi njegov otrok iz prejšnjega zakona njegova familija, da ima dva otroka in ne samo vajinega.

Oprosti, če se ti zdi, da sem te skritizirala, zgleda, da vidiš zadevo le z svojega zornega kota, jaz jo vidim takole. Nimam slabega namena. jaz bi naredila kot sem ti zgoraj napisala.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.5.2010 10:57:48   
*alja*
Po moji logiki niste vi 3-je družina, ampak vi 4-je!
Grozno da njegovega otroka ne šteješ za družino.

Dosti otrok in dosti starejših ljudi ne je vse hrane in pijejo eno vrsto soka, pa zato niso razvajeni. Jaqz pijem samo ananasov sok, če ga ni pa navadno vodo, drugo mi pač ni dobro.
Med počitnicami pa se res dosti otrok noče učit in zato še niso razvajeni in  da bi zaradi tega bilo potrebno BRUHAT!!!

Zasmisli se da bo tvoja tudi v puberteti.

Sin pa pač hoče izkoristit ure z očetom, pa tudi malo izkoristit tiste "ugodnosti", ki jih hoče in potrebuje, pa mogoče doma ne dobi.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.5.2010 12:52:43   
Greenie
Jaz te zastopim. Moj ima 11 letno sestrico in vedno ko je bila na obisku, bi on kam šel, ko smo pa sami trije (imava 1 letno punčko) se pa ni spomnil. No to sem mu večkrat "naprej vrgla" pa se je zdaj popravil in večkrat predlaga, da bi mi trije sami kam šli.

Mali je po mojem mnenju res ful razvajen, samo pri otrocih, ki tako poredko vidijo svojega očeta/mamo, moraš to res razumet.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.5.2010 13:31:14   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

Saj več ne vem kako naprej...

No in sedaj imava tudi midva 8 mesečno punčko. Ugotavljam, da se čist nič ne ukvarja z njo. Do 16.00 pride iz službe domov, se naje, gre za eno uro spat, ker je utrujen in potem je ura 17.30, pol spije kavo in enega pokadi. Mala se pa gre ob 18.00 kopat, ker gre med 18.30 in 19.00 spat. Povprečno je na dan z njo max 30 minut!!!! Groza mi je! Ko je pa vikend, pa on spi do 9.00 10.00, ... in tam ob 12.00 komaj začne funkcionirat! In spet se skozi vikend skoraj nič ne ukvarja z njo, 2 uri na vikend!! Da bi pa kam šli kot družina, pa itak ne pride v poštev. Razen takrat, ko je njegov tamali pri nama. Evo, takrat pa jaz nočem it! Očitno ne dojame da smo mi trije tudi familija!
Vsi pogovori ...nikam ne prideva in full sem žalosta zaradi tega. Vedno sem na koncu jaz kriva vega!
Aha, pa še nekaj, ko se je k meni preselil, je privlekem 3 albume slik od nejgovega otroka in od časov ko je z bivšo imel prfektno familijo. Verjamete ali ni jaz, on in najina malčica pa še nimamo niti ene fotografije da bi bili vsi trije skupaj!

Kako naprej, mi sploh zna kdo svetovat? Prej sva bila idealen par pogovori, pogovori, vse sva znala reši, sedaj pa tega več ne zmoreva user posted image

Vidva imata resno težavo.
a) zdaj vidiš zakaj je popušil pri bivši ženi - očitno ni bil niti prej sposoben ukvarjanja z družino
b) ti si otročje ljubosumna na otroka iz prvega zakona, delaš mu krivico, ker ga označuješ kot razvajenca (bi te rada videla v njegovi koži....občasni obiski pri očetu, mačeha, ki ga prezira, nova mala sestrica, 10 let mlajša od njega za katero mačeha zahteva celega očeta...), ne šteješ ga kot del družine
c) otročarija je s tvoje strani, da nočeš it nikamor, ko je njegov sin zraven in še večja oslarija je zamera, da nimate slikice, kjer ste vsi 3. to pa res ni tako težko dosežt, samosprožilca ima danes vsak digitalni fotoaparat

Ponavljam, imata resno težavo in moje mnenje je, da če zadeve ne rešita (ti imaš pri sebi ogrooooomno za poštimat, draga moja), bosta šla narazen tudi vidva. Samo takrat se spomni, da bo tvoja deklica hodila vsak vikend na obiske k njemu in da bo morda imela mačeho, ki bo nanjo gledala tako zviška in s takim srdom, kot ti na njegovega sina.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.5.2010 13:35:27   
Taddy78
Ti po pravici povem? Tvoj partner je spoštovanja vreden, kar se tiče sina iz prejšnje zveze. Moj oče je šel k drugi in sva se videla samo ko je bilo potrebno vsako leto hodit na socialno, ker ni hotel plačevat preživnine(ker baje otrok toliko ne poje, ko je on moral plačat).

Tako kot ti zanalašč nočeš na izlet, ko bi moral poba zraven, tako mogoče on noče it-zanalašč-ko ste sami trije.
Pa še nekaj...poznam kar nekaj primerov, ko pari gredo narazen in se očetje sploh več ne zanimajo za svoje otroke. In to ravno zaradi takšnih kot si ti, ki v tem otroku vidijo neko pretnjo. Sprijazni se že s tem, da je pred tabo imel življenje in je konec koncev s tabo in ne več z njo. Otrok kakršen koli ta otrok pač je, ga boš morala sprejeti, če hočeš da vajina zveza funkcionira. Mogoče bo tvoja hčerka tudi izbirčna pri hrani in ne bo pila kar vsakega soka. In če veš da poba pije samo jabolčnega, bi ga pa rada že kar prevzgojila?
To ni lepo.

Tiste 4 dni na mesec ko je pri vama, ga sprejmi kot svojega, mislim da ti ne bo nič falilo.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.5.2010 13:42:49   
krtačka
Jst pa BRUHAM ko vidim kako se ti obnašaš. Ljubosumna si na 12 letnega sina svojga partnerjauser posted image Otrok ni nič kriv in prav je, da se oče z njim ukvarja te 4 dni na mesec.

Jst bi se zamislila sama nad seboj, sorry.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.5.2010 13:53:47   
bubal
Jaz pa čist štekam...sama sem bila v taki zgodbi. Gre za to, daj e mali razvajen, saj se obnaša kot 3 letnik user posted image . Čudi me zakaj tvoj "ne udari po mizi"... kot da bi se bal burne reakcije odziva, mogoče celo očitkov, kakšen očka je, blabla... Velikokrat ločenci "tekmujejo"med sabo (seveda prikrito) in še sami ne vedo, zakaj dopuščajo izsiljevanje otrok... enostavno imajo moralnega mačka do otrok in ker so itak SAMO čez vikend pri očkih ali pa mamicah jim vse pustijo. Posledično pa seveda trpi tudi nova družina....mah bz. Dalo bi se o tem pisat...
Si poskusila svojega izzvat skozi hec za kako skupno fotko? Recimo ko bo mali na obisku se mal pohecaš, da se bo slikal z atijem in s sestrico, pol se pa mal menjate in se greste fotosešn user posted image . Potem si ogledate kok ste fajn in blabla, mogoče se bo tudi tvoj odprl, saj mu bo všeč da sprejemaš in vključuješ sina v vajino okolje.
Lej, jaz sem 4 leta živela tako od pon do ned...in lahko mi pišeš na ZS, mogoče ti bom lahko dala kak "pameten" nasvet.
Glede na naslov tvoje teme, bi ti pa odgovorila, da se prilagodiš in pustiš do te meje dokler tebi ne škodi. Seveda izražaj tudi svoja pričakovanja oz. ustvarjaj željeno situacijo, pogovarjaj se s svojim, predvsem ga sprašuj in poskušaj razumet, nato boš pa že vidla oz. čutila kaj je prav.
Pa veliko sreče in pozitivizma user posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.5.2010 14:04:16   
bubal
IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Jst pa BRUHAM ko vidim kako se ti obnašaš. Ljubosumna si na 12 letnega sina svojga partnerjauser posted image Otrok ni nič kriv in prav je, da se oče z njim ukvarja te 4 dni na mesec.

Jst bi se zamislila sama nad seboj, sorry.

Saj dopušča, da se ukvarja z njim. Če ne spi user posted image ...ne dopušča pa izsiljevanja, kar je prav. Vikend otroci itak vedno izkoriščajo z izleti, šopingi, prijatelji ki prespijo...vse živo se spomnijo in ker imajo očki slabo vest vse pustijo. To pa je narobe! Čez 10 let bo reku, fotr daj mi avto, daj mi 100 €...kakšen si....blabla.
Kaj pomeni ukvarjati se z otrokom ? Ga pelemo v Citypark, kupimo igračo, sladoled in čao srček user posted image ? Ali bi se mogoče fotr usedu dol s sinom in se igral skupaj s hčerkico iz novega zakona, se fotkal, se pogovarjal katera je bila njegova prva beseda, pokazal kako se dojenčka previja, mu razložil da je on veliki brat in kaj vse jo bo lahko naučil...mislim, da je naloga povezat staro in novo za boljši jutri user posted image .

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.5.2010 14:17:54   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Ti po pravici povem? Tvoj partner je spoštovanja vreden, kar se tiče sina iz prejšnje zveze.

Ja, lahko ga je pa sram za odnos do hcerke iz sedanje zveze. Oba sta enako njegova, z enim se ukvarja, mu posveca ves svoj cas (ko ima moznost biti z njim, seveda), drugemu pa komaj kaj. Meni se pa to ne zdi prav. In tudi vikend obiski ne smejo biti eno samo izsiljevanje otrok in eno samo popuscanje starsev - lih tako ima "vikend stars" pravico in dolznost otroka postavit na realna tla in mu postavit omejitve. Kar pa ocitno tale ocka ne dela ... Ce ze zdaj dela take razlike med otrokoma, pa je drugi komaj 10 m na svetu, kaj sele bo ...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.5.2010 14:21:44   
ajsek
Pomoje se problema neukvarjanja z mlajšo hčerko ne more in ne sme reševat z napadanjem očetovega odnosa s prvim otrokom. 12-letnik ni prav nič kriv, da oče ne zna vzpostavit odnosa z dojenčkom. In poleg tega ne pričakovat, da bo 12-letni fant prvi iztegnil roko in se zbližal z mačeho, ker je ne bo.

Meni se zdi zelo čudno, da nimate niti ene družinske slike. Ampak ne se slepit, da je tega kriv sin iz prvega zakona. Konec koncev se imate 26 dni na mesec možnost slikat brez njega. Zakaj se pa ne?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.5.2010 14:37:32   
Ribica **
Ajsek, seveda da ni starejsi sin kriv za tak odnos s hcerko.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.5.2010 15:09:56   
eva Ana
ajsek, jaz se z malim načeloma razumem in me ima tudi rad. Se igrava, pogovarjava, mu pomagam pri učenju ali nalogi to sploh ni panike. Peciva pečeva skupaj, mali v bistvu ne čuti ničesar.
Niti slučajno nisem zdirčna na malega, al da bi ga na kak drug način odrivala. Jaz se s partnerjem o problemih pogovarjam, ko malega ni!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.5.2010 15:14:29   
eva Ana
ribica RR, točno tako, otroka je treba postavit na realna tla. Življenje ni pravljica in ni star 3 leta, da ne bi razumel!!! Da še omenim, takrat ko so še skupaj živeli je od očeta imel bistveno manj kot ima zdaj. Ker se tudi nekajkrat na dan slišita po telefonu (kar absolutno odobravam). Prej je bil službeno skoz na terenu in so bili redki trenutki ko je imel atija.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.5.2010 15:35:53   
Taddy78
V prvem postu sebe ravno nisi opisovala kot ravnodušno in prijazno "mačeho".

In če veš, da že v prvi vezi ni bil kaj dosti s svojim otrokom, sedaj iščeš razlog in krivdo, da tudi z vajino hčerko ne preživi nič časa, v njegovem sinu. Če je zamenjal sopotnico, še ne pomeni da je zamenjal svoj nrav.

In da življenje res ni pravljica, boš videla sama, ko bo tvoja pupa stara 12 let.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.5.2010 16:11:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Vidva imata resno težavo.
a) zdaj vidiš zakaj je popušil pri bivši ženi - očitno ni bil niti prej sposoben ukvarjanja z družino
b) ti si otročje ljubosumna na otroka iz prvega zakona, delaš mu krivico, ker ga označuješ kot razvajenca (bi te rada videla v njegovi koži....občasni obiski pri očetu, mačeha, ki ga prezira, nova mala sestrica, 10 let mlajša od njega za katero mačeha zahteva celega očeta...), ne šteješ ga kot del družine
c) otročarija je s tvoje strani, da nočeš it nikamor, ko je njegov sin zraven in še večja oslarija je zamera, da nimate slikice, kjer ste vsi 3. to pa res ni tako težko dosežt, samosprožilca ima danes vsak digitalni fotoaparat

Ponavljam, imata resno težavo in moje mnenje je, da če zadeve ne rešita (ti imaš pri sebi ogrooooomno za poštimat, draga moja), bosta šla narazen tudi vidva. Samo takrat se spomni, da bo tvoja deklica hodila vsak vikend na obiske k njemu in da bo morda imela mačeho, ki bo nanjo gledala tako zviška in s takim srdom, kot ti na njegovega sina.

POdpis!

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.5.2010 16:20:18   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Po moji logiki niste vi 3-je družina, ampak vi 4-je!
Grozno da njegovega otroka ne šteješ za družino.

Podpis!

Še to bi rekla, da obstajajo tudi srednje variante, ne le skrajnosti npr. komot zahtevaš od otroka določene normalne reči - npr. da se sam igra, da je samostojen, da da se z njim normalno ravna...ne pa kot z nekom, ki ima omejene sposobnosti ali ga je treba prezaščitit - ampak to nima nobene veze s tvojim čutenjem in nesposobnostjo vzpostavit red, ker v tem primeru bi ga najbolj verjetno lažje spoštovala in ga sprejela. Vedeti moraš, da določene reči pa niso nič čudne: Zakaj naj bi se kdo učil med počitnicami? Jaz v lajfu nisem tega od svojih otrok zahtevala, matr, saj morajo imet počitnice, mir, igro, zabavo... Pa kaj potem, če ne mara sokov, bo pač žejen, ko bo pri vama, ni tako pomembna reč, niti ni za sekirat se. Pa da nič ne je...pač ne je...pri meni vsak dan kakšen od otrok komplet nič od kosila ne bi...a naj se zato sekiram'??

Kar se tiče tvojega in njegovega vedenja, je pa že tako, da je to čisto svoj problem. Jaz enega takega fotra poznam, moj ex je bil tak, samo da je on pojedel in spal od štirih do skoraj sedmih vsak dan. To je bilo meni res bruhuhu. Tudi to je tudi en velik razlog, da sva ločena. Moral je spat tudi tvoj že pri bivši vsak dan. Moral se že prej ni ukvarjat z otroki, gotovo sta se tudi ona dva kregala za te reči, pa je bežal iz realnosti...k tebi....tak pač je. Kako to uredit, ne vem, odvisno od njega, kakšen tip človeka je, to veš pa ti.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.5.2010 16:28:47   
CatJa

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Če je zamenjal sopotnico, še ne pomeni da je zamenjal svoj nrav.

user posted image

Predvidevam, da eva Ana ni nikoli slišala bivše žene verzijo, in prav zanimivo je vedno znova in znova poslušat ta frišne, ki mislijo, da bojo spremenile stare osle, ker so one nekaj posebnega.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.5.2010 19:31:46   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

ajsek, jaz se z malim načeloma razumem in me ima tudi rad. Se igrava, pogovarjava, mu pomagam pri učenju ali nalogi to sploh ni panike. Peciva pečeva skupaj, mali v bistvu ne čuti ničesar.
Niti slučajno nisem zdirčna na malega, al da bi ga na kak drug način odrivala. Jaz se s partnerjem o problemih pogovarjam, ko malega ni!

V redu, ampak prvi post je napisan nekako tako "S sinom se igra, s hčerko se pa noče. S sinom gre na izlet, z nama pa noče." Problem ni v tem, kaj počne s sinom. Hvala bogu, da se ukvarja z njim. Problem je v tem, da se z vama ne. Tu ti sicer dam popolnoma prav, čudno je, da se noče igrat s svojo hčerkico, čudno je, da se noče slikat z vama,...
Iz tvojega prvega posta pa veje strašna zavist in gnev do njegovega otroka, kot da je on kriv, da vaju mož ignorira, ker vama krade njegovo pozornost. No saj, važno da njemu tega ne kažeš, ker to res ne bi bilo fer.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.5.2010 12:52:14   
smigli
Verjamem, da je hudo. Predlagam, da stopiš čez užaljenost, ponos, trmo in po žensko ukrepaš. Na tvojem mestu, bi delala na tem, da postanete 4 članska družina. S tem mislim, da malega bolj vključiš v vaše družinsko življenje, na primer, da ga prosiš za kakšno pomoč z mlajšo sestrico. Vključi ga, zbližaj ga s sestrco tako se bo tudi s tabo zbližal in lažje funkcioniral v "tanovi" družini. Preveč je njegova vloga omejena zgolj na očeta, zato ga še toliko bolj drži za hlače in si ga popolnoma lasti. Ko pride vikend v štirih, ga skupaj splanirajte, pogovorite se o možnih destinacijah, tako da bo za vsakega nekaj. Morda prvič ne bo uspelo, morda šele v peto, ampak vstrajaj, ne prepusti se trmi, užaljenosti, bodi odrasla. Moški se raje umakne, kot da bi ukrepal, zato smo bolj ženske.
srečno

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.5.2010 13:06:46   
kakadoo
Ja o tem bi morala prej razmišljati...
Če si vedela, da ima tvoj partner še enga otroka, bi
morala vedeti kaj lahko vse potegne za sabo.. Prvi otrok je le prvi.
Ne moreš zdaj od njega zahtevat, da se temu otroku ne posveča.
Bodi vesela, da ga tvoja hčerka vidi vsak dan za 30 minut, medem ko
ga njegov drugi sin vidi 1x na 14 dni.
Žal tako je življenje. Sicer ne vem kaj dela tvoj mož... samo če ga primerjam s svojim,
lahko rečem da je en velik zaspanc. Moj mož nikoli, ampak res nikoli ne gre po službi za eno
uro spat. vedno se najprej posveti otroku. S tem da ga še v življenju nisem še videla,
da bi med vikendom spal do 9-ih oz. 10-ih zjutraj. Na tvojem mestu bi se z njim pogovorila
in mu povedala da od njega malo več pričakujem. Samo to je spet tako tanek led... kaj hitro
se lahko zgodi, da bosta tudi vide s hčerko postali njegova preteklost tako kot je zdaj njegov sin.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.5.2010 13:29:13   
MC09
Mislim, da ima tvoj partner slabo vest, zaradi razpada prve družine in ker ni vsak dan s sinom, zato se obnaša na tak način, ne vidi pa, da da gre tudi pri vas vse v to smer in da se s hčerko ne ukvarja, čeprav je vsak dan z njo. To mora on na nek način predelati, če rabi naj si poišče pomoč.
Kaj bi jaz naredila, najprej pogovor, ko nisi v čustvenem efektu (jezna, žalostna), do malega se pa obnašaj, kot bi ti želela, da se nekdo obnaša do tvoje hčerke, če bi bila v podobni situaciji, nisi pa njegova mama, mamo ima.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.5.2010 15:06:47   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

sory, ma mam občutek kot, da si ljubosumna na njegovega otroka.

Sorry, jaz pa mislim, da je tudi otrok nazaj ljubosumen. 12 let star in rabi fotrov escort na wc-ju? user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?