spaghetek -> RE: januarke 2011 (6.7.2010 10:09:28)
|
pinky86, bambina in megiv (in vse ostale, ki jih zanima), Jaz zivim v Angliji in pri nas vse skupaj poteka malce drugace. Z mojo nosecnostjo se ukvarja babica (in ne ginekolog), ki mi potem daje napotnice za razne preglede krvi, urina, ultrazvoke ipd.Babica te bo sprejela na prvo konzultacijo (pri kateri ti zmeri pritis, tezo etc) sele pri 8. tednih ali vec nosecnosti. Babica ne bo ugotavljala nosecnosti, ker so domaci testi zanesljivi. Potem je prvi ultrazvok pri priblizno 12. tednih. Ta prvi ultrazvok je lahko ali test za Downov sindrom (, ki je sestavljen iz nuhalne svetline in pregleda krvi) ali pa t.i. ultrazvok za ugotavljanje starosti zarodka (kjer ti potrdijo v katerem tednu si in kdaj mas rok). Od posameznika je odvisno za kateri ultrazvok se odloci. Medva sva se pac odlocila za pregled za Downov sindrom, kjer smo meli ultrazvok in potem so mi takoj se odvzeli kri. Tu ne dajejo nobenih komentarjev o samo ultrazvoku oz. samo krvi, ker je test sestavljen iz obeh, in da ti natancno dolocijo kaksno tveganje mas skombinirajo oba testa v en rezultat. Naslednjic mas obisk pri babici priblizno pri 16./17. tednih, kjer ti spet zmeri pritisk ipd. Ultrazvok naslenji pa je sele pri 20. tednih, kjer ugotavljajo razne anomalije otroka. Spola ti tu ne bojo izdali do najmanj 25. tedna nosecnosti, ker mamo ogromne kolicine mamic iz manjsinskih narodnosti, ki preferirajo moske otroke. Tu je splav legalen do 25. tedna nosecnosti, tako da lahko spol zves sele po 25. tednu. Vem tudi to, da pri porodu ni ginekologa, razen ce ni komplikacij. Porod vodi babica. Za materinsko solo (za katero sva se morala prijavit ze zdej, da sva prsla v decembrsko) pa sva morala odstet £250 (kar je nekaj ces 300 evrov), ker so samoplacniske. Ce koga se kaj zanima me lahko brez problema vprasate. :)
|
|
|
|