|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
27.12.2010 10:10:50   
darchy82
Putka a potem bi ti urejala seznamček? Super user posted image .
Kaj pa rabiš še poleg tel. št. za seznamček?

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
27.12.2010 10:13:05   
Putka
Ja, nick pa mobi številko. Pa ko se jih par nabere, vam nazaj pošljem. Bodo številke prav prišle, ko se bomo naslednjič za kavo menile in bom spet kje na drugem koncu Lj sama sedelauser posted image

Nič, sem dobila nek bon za Okaidi, gremo zapravituser posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
27.12.2010 11:06:12   
pinky86
IZVIRNO SPOROČILO: Putka
Jaz imam pa težave s sklanjanjem, ker mi nogo nekam pod rebra tišči, pa včasih pozabim in se hitro pripognem in me zaštiha pod rebr.

Tut mene user posted image Pa vedno pozabim in hočem kaj pobrat, al pa pri čevljih in nogavicah jao!!

Mi smo pa danes dopolnili 39 tednov (ma je šlo hitro user posted image ), jutri imam pregled v porodnišnici, ker je moja G na dopustu ta teden...da vidimo kako kaže?!?! Blage krčke in otrdevanje trebuha imam že slabih 14 dni, drugih priprav pa ne...

IZVIRNO SPOROČILO: talika81
joj, kako mi dela po trebuhu. mi ga razteguje na vse konce in kraje. ponoči me je pa pod rbra suval, da sem včasih prav sapo zajela. se vidi, da so sedaj že kar veliki ti naši in bolj močni.

Ufff ja, se strinjam!! Danes zjutraj me je mali zbrcal tok kot še ne AUCH!!!

Za sporočanja pa kakor želite...Putka če boš ti prevzela super user posted image Jaz bom verjetno napisala kar sama, ko pridem domov...sej se ne mudi user posted image

Aja, pa moj dragi je v soboto uspel prvič slišati najinega malčka, ko je prislonil uho k trebuhu, tako da zdaj vsak dan posluša kako mu srček veselo razbija user posted image iiiii

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
27.12.2010 11:21:37   
jmpolona
No tudi mene že vse matra in se tudi pridružujem, sklanjanje mi je prava muka. Pol pa še škornje zavezat - kriza.

Me nekaj zanima - pa kaj bi naj običajno ti CTGji kaj predhodno kazali popadke?
Ker meni vaginalno ni gledal že od cc 10 tedna nosečnosti - tako, da nimam pojma kako je pripravljeno. V prvo pa mi tudi dan pred porodom oziroma pol dneva pred porodom ni kazalo popadkov na CTGju, mala je bila pa tudi na iste CTGju živahna kot nikoli prej. Tako, da pojma nimam kako pripravljena sem. Res pa upam, da sem user posted image . Bi res rada letos že cartala štručko. Če pa ne letos pa upam, da bo 1.1. na pregledu v Porodnišnicivse ready in bomo rodil.

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
27.12.2010 11:25:01   
agataema
Meni se zdi, da je smisel CTG-jev, da pokažejo stanje otročka, ker če bi bil v stiski bi imel nižji utrip in bi sprožili porod. Pušenjak sicer tudi pravi, da je najboljši CTG če ti otrok nori v trebuščku, potem itak v veš da ni v stiski.

Jaz vem, da ko sem imela popadke na 2min in sem kmalu rodila, mi je CTG še vedno kazal, kot da imam blage popadke in sem vprašala babco kako je to mogoče glede na to da me boli za umret, pa je rekla "ne glejte številk, važno je kaj vi čutite".

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
27.12.2010 11:26:11   
talika81
jimpolona, jaz sem prejšnji teden na ctg-ju vprašala, kaj naj bi točno ctg pokazal. in mi je sestra lepo razložila, da pač s ctg-jem gledajo, ali ima user posted image vredu srčni utrip in seveda, če se že kaj kaže krčenje maternice. ker krčenje maternice je znak za popadke. to so tiste posebne krivulje, ki so pod krivuljo za srčni utrip user posted image . več je krčenja, več je "hribčkov" na ctg-ju.
zato vem, da pri meni še ni nič kazalo na kakšne popadke prejšnji teden na ctg-ju, ker sem imela skoraj ravno črto, kar se popadkov tiče.

je pa mela ena, kik je sedela zraven mene na ctg-ju že orng hribčke in tista je čakala, da bo tisti dan rodila. ker je bila že v P in so ji dali nek gel za umetne popadke.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
27.12.2010 11:59:16   
Anonimen
Oh CTG-ji user posted image
Jaz sem sodeč po CTG-jih Žigata rodila brez popadkov... Menda je CTG namenjen spremljanju utripov otročka. Meni so pri Žigatu malo pred koncem poroda CTG odstranili in Žigatu na glavico nastavili neko sondo, preko katere so spremljali utrip, popadkov pa nič več ne... So mi čist zaupale, ko sem rekla: "popadek gre" user posted image

A ni tole odštevanje še bolj tečno, kot tisto vmes, ko čakaš na preglede, ipd. Men se prov vleče user posted image

aja... Putka sem ti poslala mojo številko na ZS user posted image

(odgovor članu talika81)
  Neposredna povezava do sporočila: 4107
27.12.2010 12:09:02   
jmpolona
Hvala za razlago.  je blo kar dosti govora, da ni zaznanih popadkov na CTG in da še ne bo nič s porodom, da sem že mislila, da bi naj običajno že kak teden prej bli rahli popadki. Saj, ko sem rojevala mi je pa na CTGju kazalo popadke user posted image . Sam tiste sem pa že konkretno čutla tudi brez, da mi povejo.

Ja živa25 meni se to odštevanje do PDPja tako vleče, pa še dodana velika želja po tem da prej rodim in dobim vlečenje dnevov. Torej še 9 dni do PDPuser posted image .

Pa kaj se vam mali tudi tako raztegujejo po trebuhu? Mam včasih filing, da bo skozi trebuh ven pogledal in ne skozi nožnico user posted image . In pol ni čudno število strij, ki je občutno večje kot v 1. nosečnosti -sem iz 2 malih že na nekaj deset večjih user posted image .

Putka tudi od mene dobiš ZS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
27.12.2010 13:12:41   
dramica
Dobro da ste lepo počvekale o ctg-ju bom jutri imela oči na pecljih.Mogoče pa kaj pokaže ker danes me res boli v križuuser posted image pa sem morala k osebni zdr.pa sem čakala1,5h s tem da sem se zjutri naročila in šla sam po bol .list-groza.Saj veste kako je luštno čakatuser posted image .

Putka tudi jaz ti pošljem zsuser posted image lepo da si se javila da nam takole pomagaš.

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
27.12.2010 13:23:32   
dramica
putka si dobila oj zs?

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
27.12.2010 13:27:25   
Anonimen
Špici je odtekla voda user posted image user posted image user posted image   DIHAMO!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dramica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4111
27.12.2010 13:27:43   
pika27
Evo mene s pregleda. Dnevni izkupiček je cca. 1 ura v laboratoriju, cca. 1,5 ure CTG, pol ure čakanja pred ambulanto za 2 minuti pri zdravnici. Ker so izvidi krvi ok (pustmo to, da sem doma ugotovila, da za toxo pa hepatitis jih sestra sploh ni dala naprej, torej jih sploh ni pogledala), ctg ok in to je to. Naslednjič mi bo samo UZ delala, ker je bla baje posteljica pred dvema tednoma že dokaj zrela, in to je to. Še na naslednji pregled me ni naročila, ampak samo na UZ pa bomo pol naprej kao. Tko da mam UZ 7.1..

Sem jo pa vprašala glede rešilca, ker nism mela napotnice ali ga kličem v primeru, da mi odteče voda, pa je rekla da ne, samo v primeru da se mi kri ulije.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
27.12.2010 13:29:19   
agataema
Špicauser posted image , da bi bilo čimhitreje in čimlažjeuser posted image .

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
27.12.2010 13:40:37   
jmpolona
Špica držim pesti za ultrahiter porod. No pa se odprla sezona - upamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
27.12.2010 13:41:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jmpolona

Špica držim pesti za ultrahiter porod. No pa se odprla sezona - upamuser posted image user posted image user posted image

PODPIS!!! Jaz tudi upam, da to pomeni, da se je sezona odprla user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jmpolona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4115
27.12.2010 13:53:03   
dramica
Špica dajmo!!Naj bo čim lažje in kar se da hitro!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
   [Brisano sporočilo]
27.12.2010 13:54:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4117
27.12.2010 14:41:47   
aischa1
Srečno Špica pa čim lažji porod.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
27.12.2010 14:43:41   
_CiCika_
Špica že navijamo! Veliko sreče! user posted image user posted image user posted image user posted image

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
27.12.2010 14:58:18   
briljantina
Aaaa, gremo Špica, navijamoooo! user posted image

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
27.12.2010 15:50:04   
Lora83
Tudi jst sem z pregleda, urin bp, ctg bp, UZ hmmmm mala se je odločila malo ponagajat in se je obrnila čeprav je bila že z glavico dol, tako da je trenutno medenična ustavauser posted image , naslednjo sredo grem v P, na vse preiskave za morebitni CR, pogledal me bo anesteziolog imam pa tudi CTG in UZ.
Mogoče se pa user posted image premisli in obrne...upam!!!
Vidim da se je že začela akcija, srečno vsem!!!!

Lepo se imejte in velikoooo se smejte

(odgovor članu briljantina)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
27.12.2010 16:04:56   
petral
Srečno Špica user posted image , čim lažji porod user posted image user posted image

(odgovor članu Lora83)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
27.12.2010 17:01:34   
Putka
Navijamo za Špico in njenega bejbija!!

Sem vam vsem nazaj poslala ZS, bi pa prosila, če mi ena vrne nazaj, ker sama sebi ne morem poslat, pameten RR

No, samo tolk, da sva s tamalo uspešno šopingirali, še par zadnjih nakupov v baby centru, en kompletek za prve dni sem nabavila, nekaj se je že znižanega našlo. Tako da grem jaz zdaj tudi lahko rodit..

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
27.12.2010 17:37:32   
Lu
GO ŠPICA, GO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi pri meni se skoz nekaj dogaja. Očitno imam neredne popadke. Ampak sem rekla, do 1. naj še počaka user posted image

Včeraj smo končno še zibko postavili.

Imam neke grde mislim. Pa ne vem zakaj. Glede prooda, otročka,... Ah že mislim, na nekaj lepega.

Malo imam že dost vsega. Utrujena sem. Otroka mi skačeta po glavi. Sitna sem.

Ampak še malo, še malo user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
27.12.2010 17:57:46   
dramica
Putka jaz pa nisem dobila tvojega zsuser posted image
Lu pride tak dan,pol čez čas bomo pa pogrešale nosečniške časeuser posted image
Meni pa user posted image neki spodaj najbrž z roicami dela pa je tak smešen občutek ne vem če prstke šteje al kajuser posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?