|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
16.12.2010 14:04:59   
rdečebela
dobrodošle vse nove  lepo da nas je vedno več za čvekat 
Lora83-naj te "potolažim" tudi meni se pogosto dogaja da dobim mravljince v roke, sploh ponoči, se kdaj zbudim prav zaradi tega. Škifo občutek in ta naš škratek me že pošteno pritiska navzdol, na kost, ko nekaj časa sedim, me prav zaboli ko vstanem. Včeraj zvečer je imel neke akrobacije po trebuhu in vedno se mi zdi, da me brca na desno stran. Ne vem sicer kaj je bilo (komolec ali koleno) ampak prav čutila sem bulo na desnem boku zgleda da je nekomu že postalo tesno
komaj čakam ju3, da grem na UZ in potem še na šoping, da končno pripravim torbo, potovalko za porodnišnico, da me slučajno ne prehiti.
A katera pije čaj iz malininih listov ali izvaja masažo presredka? Jaz sem se včearj spet spomnila na tisto rezanje

Aja, pa da pohvalim še jaz vse vaše fotke in vaše trebuščke, kok ste lepe prav simpatično zgledajo, kaj bo šele ko pridejo na svet meni še ni ratalo poslikat svojga... mogoče bo danes sister na volji za kak foto šuting
Lp

(odgovor članu Lora83)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
16.12.2010 14:13:33   
rdečebela
eh merda spet mi je ksnslalo vse smejkote ipd. user posted image
spet neki štrajka ta RR

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
16.12.2010 15:42:28   
*tajda*
Vsem mamicam čestitke in vse nove nosečke dobrodošleuser posted image user posted image

Evo še jaz da par podatkov za seznamček,naslednji pregled imam 29.12 in takrat imam tudi ctg.

Neposredna povezava do sporočila: 3828
   [Brisano sporočilo]
16.12.2010 16:36:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3829
16.12.2010 17:17:03   
aischa1
Pozdravljene moje nosečke.Javljam se vam direkt iz porodnišnice.Najprej hvala vsem za čestitke.No naši dnevi se bodo zgleda podaljšali saj je Nataly dobila zlatenico upam,da bo čim manj časa pod lučko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
16.12.2010 18:07:46   
darchy82
aischa1 držim pesti, da se tvoja pikica hitro pozdravi user posted image user posted image user posted image

Drugače pa jst opažam, da sem zadnje čase že obupno štorasta in brez ravnotežja tako da me že ornk koordinacija matra s tem trebuhom. Se moram kar precej pazit. A se še kateri to dogaja?

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
16.12.2010 18:37:59   
gaya24
aischa1: Upam, da bote čimprej doma. Mali Nataly pa pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Js sem spet pisala v prazno, ker me je vn vrglo in zdaj ne utegnem več, moram Maja it spravit v pižamo itd...

Neposredna povezava do sporočila: 3832
16.12.2010 18:42:53   
*miška*
darchy82, ne govori o štoravosti, meni vse iz rok leti, moj samo pobira za mano user posted image . Zanč sem bla smešna, ko je moj švicu na orbitreku, jaz sem ga pa k ena user posted image gledala iz kavča s piškoti in kakavom v roki s tistim velkim trebuhom user posted image .

No očitno so se mi kile mal ustavile, je šla samo ena dobra gor v treh tednih, tako, da sem trenutno na +17 nekje.

Drugače pa sem imela danes ctg in je baje vse vredu, rekla je samo lep ctg in da je bila sicer mala bolj lena....ampak prej je cel dopoldne akrobacije delala itak se je pol mal umirila, ko sem bila tam. Tudi pritisk je bil celo normalen in urin tudi, rekla je samo, da so odlični izvidi, pregledala me ni pa nič user posted image . Naslednji CTG imam 23.12.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
16.12.2010 18:51:07   
maggie27
Ojla souser posted image !!

Čestitke Aischa1, upam da bosta kmalu doma!! user posted image user posted image user posted image
Pozdravljene tudi vse nove user posted image !!

Jaz sem prišla s pregleda, so mi tudi CTG delali in pa G mi je dala vse napotnice in izvide za v P.
Je rekla: no, evo zdej boš pa kmalu rodila!! Jaz pa: hmmmm.....ja??....a že??? user posted image user posted image  No, vsaj še par tednov pa lahko počaka a ne! user posted image  Je pa rekla da ga kar visoko nosim in da se očitno še ne misle nič spustit.
Naslednji pregled+CTG imam 21.12.

Šla sem še v šoping po malenkosti, ki so mi manjkale (ja vse te "malenkosti" so zavzele 4 polne vrečke hahahaha user posted image ), kupila sem tudi plenice, 3 paketke (2 paketa 3-6 kg, enega pa 2-5kg in to samo zato ker je tistih za 3-6 kg v DM-u zmanjkalo), tako da zdaj imam VSE!! user posted image

Lepe trebuščke imate, jaz se nisem še čisto nič slikala, se moram čim prej da mi ne bo potem žal da nimam nobene slikce k sem bla nosečka.

Lepo se mejte!!!

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
16.12.2010 18:54:08   
lorch
Aischa1 čestitke in user posted image user posted image user posted image  za tvojo deklico.

Jaz sem tudi prej napisala cel spis, pa me je ven vrglo user posted image
No, jutri bi naj imela ctg, bomo videli abo samo pregled, ali bo nardila še ctg.
Bom pa vsaj malo šla ven, ker sem trenutno zaprta v stanovanje  zaradi naše male bolnice.bom vsaj končno uredila papirje za porodniško, ker mi zdaj s tem našim zdravstevenim stanjem še ni uspelo. Glede na to, da porodniško nastopim 25.12.bo res že skrajni čas, da to uredim.user posted image
Moram it, ker je tašča spet prišla naokoli. Juhu, veselje!user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
16.12.2010 19:42:46   
pika27
Aischa1user posted image user posted image user posted image pa upam da bosta čimprej doma!

Da še jaz mal pojamram... Sem v nedeljo končno dobila popravljeno diplomo (po 2,5 mesecih) in zdej na polno končujem zadeve, da jo lahko naslednji teden dokončno oddam, pa da vidmo, če bom uspela met zagovor še preden grem rodit. Pa mož je še vedno v bolniški zarad plučnice tko da sem sama tud za vse ostalo. Sem že pošteno zmatrana. No vsaj tamalo mi dopoldne tašča pazi če ne itak ne bi blo nč s diplomo. Bi mogla danes še malo delat, ampak ne morm, trebuh me pa tud že tko boli, da se ne bom več igrala ampak grem direkt v posteljo.

Danes sem dobila še zadnjo rundo cunc za malega tko da zdej se morm pa res lotit pranja in pripravljanja stvari, da me res kej ne prehiti. Za tamalo smo tud končno zrihtal vse, da gre lahko v tavelko posteljo, zdej pa sam da še vidmo če se bo obneslo user posted image Bomo čez vikend probal.

Nč grem tamalo dat spat, pol pa še sebeuser posted image

Uživajte punce!

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
16.12.2010 20:09:21   
Arwenko
Ojla punce, nas so včeraj končno spustili domov, tako da smo vsi skupaj presrečni in imamo za sabo že prvo skupno noč.  Tamala je fuuul pridna, mičkeno jo šraufa, ampak nič hujšega.

Drugače porod je bil kr hiter. Drugače se sicer nekaj poskušamo dojit, oziroma kombiniramo dojenje z mojim izčrpanim, tamala je za sesanje namreč bolj lena in v porodnišnici sploh ni šlo, ker je zaspala na dojki v 5 sekundah in ni vlekla nič.

Sicer pa nas je vse fuuul presenetilo. Kot sem napisala, sva bila z mojim pri starših v Mariboru. In ponoči se jaz pač zbudim, ker me pritisne lulat, nekje okrog 3.30. In ko se obrnem, se mi je zdelo, da mi je ena kaplja ušla, pa mi je bilo čudno. In se vstanem in mi poleg postelje filmsko pljuskne na tla več kot liter vode z malo krvi. In pol letim pod tuš in še en vsaj tak močen plusk in za pest velika krvava kepa. Potem se samo stuširam in vležem v kopalnici kr na tla in še kr teče in teče in k sreči prozorno, tako da sem bila pomirjena, da ni nič "narobe". V tem moj kliče ali me naj kr sam pripelje ali naj kliče rešilca in pravi babica, da naj kr sama prideva in se spakirava v porodnišnico. No, ko pridem noter, me pregledajo, bila sem 2 cm odprta, popadka pa nobenega nikjer. No, pa smo šli kr v porodno in me pustijo, sva bila z mojim ful dobre volje, pol so se pa čez kakšni dve uri začeli počasi popadki, to je tam okrog 6h in na začetku je šlo ful počasi, tam do 3 in 4 cm in je zgledalo da bo kr trajalo. Pol sem pa prosila, da mi dajo epiduralno in babica je poklicala anestezistko, ko sem bila 4 cm odprta. Je pa kr nekaj časa trajalo da je prišla in se je kr namatrala, da mi je našla pravi "prostor". No, od tu naprej pa je šlo tak ekspresno, ko je bila EA nastavljena, sem bila odprta 5 cm in anestezistka mi je dala ta malo dozo, ker so mislili, da se bom dalje odpirala 1 cm na uro. Je pa bilo naenkrat 7 cm in naenkrat kr na polno, vse skupaj v manj kot uri in komaj so mi uspeli dodajat dozo EA. Skratka, vsi so bili začudeni, ker sem imela tako močne popadke, večini prvorodnic z EA namreč dodajajo umetne. EA je sicer prijela, mislim mi je dokazala anestezistka vmes med popadki, ampak vam povem, da mene so popadki vseeno boleli ko hudič, čutiš vse normalno skratka in normalno lahko pritiskaš. No, skratka, ob 10.57 sem pol dočakal našo princesko. Rezana nisem bila, imam en lepotni šivček, nič hujšega. Sem bila pa pol ure po porodu že kot rožica, kot da se nič ne bi zgodilo, sva se z mojim smejala, pošiljala sms-je, itd. Tamalo so namreč odpeljali in je bila prvih 24 ur v topli posteljici. Potem se je pa začela kalvarija z najino zlatenico in hranjenjem, o tem pa kdaj drugič kaj več.

Drugače pa za tiste, ki nameravate rodit v Mb. Babica je bila super, zdravnica malo bolj čudna, ampak k sreči nisem imela z njo kaj veliko opravka. Na oddelku pa sestre super, res ala jim vera, zlate so, sploh glede na moje 10 dnevno bivanje sem dala vse skoz. Čudni so edino pediatri in tam ena sestra glavna, ki pa je tudi ne vidiš kaj dosti, na srečo. Tudi z ginekologi na vizitah, same dobre izkušnje. Kaj se tiče materiala higieničnega je vsega dovolj, ne rabiš čisto nič svojega. Mene je mož zalagal samo z vodo v plastenkah in raznimi štručkami, sadjem in sladkarijami, ker sem zaradi svoje izbirčnosti pri kakšnem obroku izvisela.

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
16.12.2010 20:27:00   
BAMBINA_
Arwenko čestitke! Super za ekpresen porod! Kakšne so pa bile kaj mere vaše pupike, glede na to, da si tako zgodaj rodila? So kaj rekli, kaj je bil vzrok za nekoliko prezgoden porod?
Skratka uživajte, veliko se crkljajte, predvsem pa vam želim mnogo zdravja!

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
16.12.2010 20:30:52   
Putka
Arwenko, lepo da si se oglasila in da sta dobrouser posted image user posted image Pa kar s porodnimi zgodbami smo že začele... januarke pa takeuser posted image . Jaz sem tudi pri katji med aprilke ušla, ampak sem se vseeno za Majčico 2007 imela...

Aischa, tudi vama vse dobro, tale zlatenica pa bo hitro minila in bosta vsak čas doma.user posted image user posted image

Evo, tole je pa moj vamp, me je danes Vesna slikala. Z zagovora pa ne dam gor, sem na enih tolk široka, sem imela eno jakno čez, pa ker ni bila zapeta zgleda kot obseg 200+user posted image . No, kjer sem od spredaj slikana je še karuser posted image

user posted image

Na laptopu nimam programa za obdelavo slikc, tako samo tole pomanjšano lahko gor prilimam, pa se ne vidijo tako lepo moji klobasasti prstiuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
16.12.2010 20:45:09   
briljantina
Pozdravljam vse na novo pridružene user posted image ! user posted image

Lepo, da si se oglasila aischa1!  Upam, da Nataly hitro preboli tole zlatenico.user posted image user posted image user posted image Fino se crkljajte!

Arwenko
, kar hitro sta tole s tvojim zrihtala user posted image , me veseli, da ni bilo tako hudo in da deliš svojo izkušnjo z nami. Mimogrede, danes sem imela šele dihanje v materinski in postaja me čedalje bolj strah, da bo bolelo kot hudič. Slišalo se je sicer zelo enostavno, samo najbrž takrat ne bom ravno študirala na simultano dihanje. user posted image
So nam pa ravno danes rekli, da če odteče voda, nujno ležat in poklicat rešilca, če pride pa do "izlitja" čepa, pa kar lepo same v P.

Drugače pa glede srbenja - mažem se vse od začetka nosečnosti vsaj enkrat dnevno, tako da pojma nimam, od kje ta suha koža. user posted image

Darchy, mene v bistvu včasih nepredvidoma zanese, drugače pa kar ok prenašam okornost.

Plenice - zaenkrat sem kupila samo en paket, mogoče ravno te ne bodo odgovarjale user posted image , zato se mi škoda zdi kupovat nekaj na zalogo. Bom že dragega prosila, da skoči v BC.user posted image

pika27 - dobro opravi z diplomo!

Danes izjemoma ne bom jamrala, počutim se krasno! user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
16.12.2010 20:49:32   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Arwenko čestitke! Super za ekpresen porod! Kakšne so pa bile kaj mere vaše pupike, glede na to, da si tako zgodaj rodila? So kaj rekli, kaj je bil vzrok za nekoliko prezgoden porod?
Skratka uživajte, veliko se crkljajte, predvsem pa vam želim mnogo zdravja!

bambina imela je 2630g in 47 cm, tako da mere so bile kr ok. Nimajo pojma, zakaj se je tak hitro zgodilo, gleden na to, da sem imela popolnoma neproblematično nosečnost. Dobile pa sva obe preventivno antibiotik, jaz takoj ko sem prišla v porodno, tamala pa tudi takoj po porodu.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
16.12.2010 21:02:34   
dramica
Joj me ven mečeuser posted image .
kje naj začnem bom kar bolj na splošno..Lepi bušiji res.Upam da bom uspela še svojo fotko prpopat sam se moram še prej poslikatuser posted image .
Arwenko lepo da si se nam javila in povedala svojo zgodbo.Najbrž vas je presenetlo kaj?Mene tudi zanimajo mere in s kolkimi tedni si torej rodila?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
16.12.2010 21:14:40   
dramica
Jaz sem imela dans pregled kaže vse o.k. nisem mela pa ctg.Srček bije lepo,voda o.k. trebuh primerne velikosti,skratka nič posebnega.Moj nasledji pregled in ctg je28.12.2010.Sem kar vprašala kdaj naj se odpravim od doma če se začnejo popadki pa je rekla da glede na to da sem nazadnje kar hitro rodila in je to 3 nosečnost 20km stran od porodnišnice da kar tkoj ko bojo popadki dobil en interval ni važno na kolk min.user posted image

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
16.12.2010 21:16:40   
dramica
če je katera že zaspana, da bo dobr vidlauser posted image mi je kar vse na rdeče pofarbalouser posted image .

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
16.12.2010 21:39:24   
jmpolona
Arwenko čestitke še enkrat za Alex in super porod. Javlji kako se imate doma.
Upam, da ti kmalu sledim s še krajšim porodom user posted image .

Jaz danes imela CTG, in je pikec tako migal, da mi je nadomestna ginekologinja rekla, da imam tako lep ctg, da je čisto šolski user posted image . Čeprav mi ni čist jasno kako va vaši ginekologi pregledujejo - jaz od 33tedna nisem imela več UZ - samo ctg. Pa saj bo vse super in Ok.
Nalsednji ctg 22.12 - mogoče pa tudi pri meni luna vžge in ne bo potreben naslenji ctg - ampak kar porod user posted image .

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
17.12.2010 4:45:19   
*miška*
No ura je kolker je in jaz pokonci...

Včeraj sem imela ctg, bio vse vredu, potem pa mi zvečer in ponoči spet nagaja tisti vodeni izcedek, ki ne vem kaj je user posted image . Pa včeraj sem pozabila vprašati ginekologinjo. Sicer mi ne teče tako po kapljicah, samo skos imam mokre hlačke, če nimam tankega vložka. Sploh ne vem kaj naj zdej ali grem danes na pregled ali čakam kaj bo...Pa vsi pravijo, da ne moraš faliti, če ti voda odteče, za nas, ko bomo imeli prvega otroka to ni tako lahko, ja če bi naenkrat odtekla ali vsaj malo bolj, če pa ti teče "po kapljicah" dalj časa pa ne moreš vedeti, saj so tudi taki izcedki normalni v nosečnosti...Ne vem, najbolj, da čakam, če se bo kaj nadaljevalo.
Sicer mi otrdeva trebuh pa kakšen mini krč sem ter tja, mam pa stalno občutek, tudi ko ležim, da mi nekaj ven teče.

Nič grem probat še mal zaspat.

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
17.12.2010 7:30:36   
jmpolona
Miška - to ti pa je ura za bedenje! Sem ti pozabla napisat - super lep trebuščekuser posted image .

Če te je strah glede odtekanja se pojdi pokazat - saj je G zato tam, da te pomiri in pregleda. Čeprav meni je včeraj nadomestna G ravno govorila, da je vse Ok, samo da dovolj čutiš otroke - 10 gibov/dan. Odloči se kako se ti zdi, jaz bi verjetno kar šla.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
17.12.2010 8:00:57   
neža41
aischa1 čestitam user posted image user posted image user posted image
upam , da se ti kmalu pridružim.
kr redno mi ponoči otrdeva trebuhna 9-10min... ma potem se umiri.čez dan le občasno. na ctg je videt blage popadke,ma odpiram se še ne. gin. pravi da to lahko traja. ena kolegica je rekla da je pri njej tako trajalo 2 tedna, pol pa so ji delali cr. upam da ne bo treba. moj sinko je očitno raje še malo na toplem pri mami.... punce so  bolj korajžne user posted image . al pa čaka praznike....
mož pa hodi okoli kar s telefonom v roki, če bo treba na hitro user posted image .
sem sicer mislila, da bo podobno prejšnjim nosečnostim, pa ni... vsaka čisto zase stvar!!!!
uživajte trebuščke user posted image

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
17.12.2010 9:17:06   
briljantina
Jutro!

miška, jaz imam tudi vlažno v hlačkah, ampak po moje so to samo izcedki. Mislim, da ne bova zgrešili, če nama bo odtekla voda. user posted image Če te pa skrbi, se pa kar pojdi pokazat h G.

(odgovor članu neža41)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
17.12.2010 9:46:33   
_CiCika_
Za dober dan user posted image

Dobrodošle vse nove user posted image !
Čestitke tudi vsem za opravljene preglede user posted image
rdečebela jaz pijem čaj iz malinovih listov, nekaj časa sem tudi vztrajala pri masaži presredka,ker glede na to da sem prvič noseča in da so nekatere tako strašile s tem raztrganjem in prerezom sem se kar malo ustrašla. Vendar pravijo da če delaš po navodilih babce, da naj bi šlo brez večjih težav, ampak mora biti tudi babca uredu in mora pazit na tebe in tvoj presredek. Je pa kakor so nam na materinski povedal veliko bolje če ti ga prerežejo, kot pa če se ti strga.
aischa1 lepo da si se nam oglasila. Držim pesti, da bo s tvojo pikico kmalu vse uredu user posted image user posted image user posted image  in da bote čimprej doma.
darchy82 nisi edina k je štorasta, jaz sem zadnje čase čedalje bolj user posted image
Arwenko ti maš pa prav eno lepo in pozitivno porodno zgodbo. Super da se ti je vse tako na hitro zgodilo. user posted image

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu briljantina)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?