rdečebela
|
Zasnežen pozdravček vsem so tudi iz posočja, vedno bolj sneži se mi zdi. Danes sem nameravala v Bohinj v bazen, tko si želim it malo plavat še pred koncem leta pa ne vem, če mi bo uspelo. Danes sigurno odpade, mogoče za vikend, ko prideta sestri, da bom imela vsaj družbo. Joooj, grozno je biti vse dopoldneve sam doma, katastrofa, te kar depresija zagrabi ja to glede pomoči občine se tudi jaz strinjam, da bi morala biti enotna za celo državo. Res ni fer da nekateri ne dobijo čisto nič. Pri nas v Tolminu sem zasledila, da je ta znesek 200€.Nekaj pač je. Včeraj sem dobila odločbo za štipendijo, so mi odobrili še eno leto, na podlagi zdravniškega potrdila. Ampak sem itak študirala, da bom mogla januarja najverjetneje oddati novo vlogo, ker se bomo posebej smatrali kot družina. Tudi če nisva poročena in ne bova živela na istem naslovu (vsaj za začetek ne ) skratka, s temi papirji so same težave. Nič jasno. Mogoče nama uspe danes iti na csd in pridobiti vse obrazce in sploh ugotoviti kaj potrebujeva... Partner se je odločila, da ne bo koristil pravice do nege in varstva za otroka, ker sem tako ali tako študentka in bom pač sama doma. Sploh se nama ne bi niti splačalo kolikor sva računala. Vzel je sicer njegov dopust od 20. januarja. Ne vem kaj je njihova firma tko ekstra, da pač moreš fiksno povedat kdaj misliš dopust vzet. In on se še obremenjuje s tem, da jih je premalo na tistem mestu in zato ne more koristit dopusta, ker potem nima kdo delat, halo, sem mu rekla, to sploh ni tvoj problem! Saj imajo razporednega za to, da to poštima, 15 dni mu pa tako ali tako pripada! In sedaj sploh ne ve kdaj jih bo lahko koristil. In na koncu jih sploh ne bo mogel in bo šlo vse mimo. Pa bom spet pihala Tko mi zna dvignit pritisk da je neverjetno. In neverjetno je tudi to, da smo že tako daleč s svojimi nosečnostmi. Zdi se mi da sem včeraj zagledala tisti plusek, sedaj pa je že 32 tednov mimo in še malo in bodo tukaj, naše štručke eh, ta nosečnost me dela preveč sentimentalno grem preden izjavim še kakšno soft lp
|