|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
1.12.2010 10:14:37   
talika81
meni je na CSD rekla, da če vema, da bom jaz koristila celoten porodniški, lahka pokličem že kmalu po rojstvu in povem, da bom jaz skoz doma. in ni greba čakat na tistih najmanj 30 dni pred iztekom 105 dni dopusta.
jaz bom tudi verjetno skoz doma. nisva se sicer menila, če bi mogoče moj tudi bil kaj, ampak do sedaj ni izrazil želje.

v naši občini je tak, da mora biti starš, kii uveljavlja enkratno pomoč, najmanj eno leto stalno prijavljen v občini, otrok pa seveda od rojstva. vem pa, da nekatere občine nimaje te omejitve in imajo samo pogoj, da je tisti starš, ki uveljavlja pomoč, stalno prijavljen v občini in otrok od rojstva.

punce, če imate pri kateri zavarovalnici mogoče sklenjeno kakšno življenjsko zavarovanje, se tudi pozanimajte. ker večina zavarovalnic daje denar za rojstvo otroka. tako da malo poglejte po policah, ki jih imate sklenjene in mogoče tudi od zavarovalnice kaj dobite. če imate "ta pravo" polico.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
1.12.2010 10:16:14   
špica84
Dober dan

Jaz sem se uspela zmenit za naslednji pregled 6.12-ctg+pregled

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
1.12.2010 10:29:57   
rdečebela
Zasnežen pozdravček vsem souser posted image tudi iz posočja,
vedno bolj sneži se mi zdi. Danes sem nameravala v Bohinj v bazen, tko si želim it malo plavat še pred koncem letauser posted image pa ne vem, če mi bo uspelo. Danes sigurno odpade, mogoče za vikend, ko prideta sestri, da bom imela vsaj družbo. Joooj, grozno je biti vse dopoldneve sam doma, katastrofa, te kar depresija zagrabiuser posted image ja to glede pomoči občine se tudi jaz strinjam, da bi morala biti enotna za celo državo. Res ni fer da nekateri ne dobijo čisto nič. Pri nas v Tolminu sem zasledila, da je ta znesek 200€.Nekaj pač je. Včeraj sem dobila odločbo za štipendijo, so mi odobrili še eno leto, na podlagi zdravniškega potrdila. Ampak sem itak študirala, da bom mogla januarja najverjetneje oddati novo vlogo, ker se bomo posebej smatrali kot družina. Tudi če nisva poročena in ne bova živela na istem naslovu (vsaj za začetek neuser posted image ) skratka, s temi papirji so same težave. Nič jasno. Mogoče nama uspe danes iti na csd in pridobiti vse obrazce in sploh ugotoviti kaj potrebujeva... Partner se je odločila, da ne bo koristil pravice do nege in varstva za otroka, ker sem tako ali tako študentka in bom pač sama doma. Sploh se nama ne bi niti splačalo kolikor sva računala. Vzel je sicer njegov dopust od 20. januarja. Ne vem kaj je njihova firma tko ekstra, da pač moreš fiksno povedat kdaj misliš dopust vzet. In on se še obremenjuje s tem, da jih je premalo na tistem mestu in zato ne more koristit dopusta, ker potem nima kdo delat, halo, sem mu rekla, to sploh ni tvoj problem! Saj imajo razporednega za to, da to poštima, 15 dni mu pa tako ali tako pripada! In sedaj sploh ne ve kdaj jih bo lahko koristil. In na koncu jih sploh ne bo mogel in bo šlo vse mimo. Pa bom spet pihalauser posted image Tko mi zna dvignit pritisk da je neverjetno.
In neverjetno je tudi to, da smo že tako daleč s svojimi nosečnostmi. Zdi se mi da sem včeraj zagledala tisti plusek, sedaj pa je že 32 tednov mimo in še malo in bodo tukaj, naše štručkeuser posted image eh, ta nosečnost me dela preveč sentimentalnouser posted image user posted image
grem preden izjavim še kakšno softuser posted image

lp

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
1.12.2010 10:43:48   
dramica
Jaz sem vse papirja nacsd na1x dobila,tako da tudi na1x oddam,razen za očetovski d.mora ko se rodi otrok.
Miška moja sestra je imela nosečnost brez težav in normalno rodila v 36ted.pred1ctg.in sicer3kg težko,50cm veliko punčko. Upam da imaš torbo pripravljeno da te kaj ne preseneti.
Meni se je pa danes sanjalo da me je otroček čez kožo trebuha prijel za prsta na vsaki rokici.Ampak otrokove rokice so bile čisto majhne(kot večji fižol).Katera se spozna na sanje?user posted image

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
1.12.2010 10:45:55   
Putka
Visela na telefonu več kot uro in se uspešno zmenila za datum za zagovor magisterija (čez 14 dni, AAAuser posted image ), rezervirala predavalnico, našla poceni vezavo, pa še dogovorila za shranjevanje matičnih celic v javno banko. Mi je bilo ful žal, da nisem že pri puncah tega naredila, pa me je potolažila, da imajo šele tri leta javno banko.

Neposredna povezava do sporočila: 3405
1.12.2010 11:00:52   
pinky86
Darchy sej zato sem pa napisala zraven, da bova mi2 z možem delila ta dopust, lahko da je zato oddajanje papirjev drugačno...če mamica koristi vse potem je skoraj logično, da izpolni že vse takoj, ker se itak točno ve user posted image
Bambina delam v vrtcu in točno vem kako težko je prit notri, če otrok ne gre točno s septembrom v vrtec. Problem je v tem, da je zdaj toliko otrok, da so že septembra skupinice polne in ne čakajo na ostale, ki so rojeni kasneje...čeprav sem slišala, da se tudi malo razlikuje od vrtca do vrtca. Upamo na najboljše user posted image
Putka dobro opravi na zagovoru user posted image sej ta težji del je pa itak že za tabo user posted image
Kar se brcik in premikov tiče, jih čutim cel dan, tudi ponoči - je kar aktiven najin mali - pa nekako po celem trebuhu, ker se kar premetava iz leve na desno, pa preteguje se, tako da čutim naenkrat spodaj in zgoraj pritisk ob trebuh user posted image
Včeraj sem imela 2. CTG, naslednjega imam čez en teden + tudi pregled. Zaenkrat vse OK.

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
1.12.2010 11:06:05   
jmpolona
Putka čestitam za zgovor magisterija user posted image user posted image user posted image Ko bi še meni dala kaj tvojega zagona - jaz se je pa niti pisat ne morem spravit user posted image Bi te pa vprašala od kdaj bi naj veljalo rezanje porodniške od 2.200 € navzgor?? Še nisem slišala - in do junija letos to ni veljalo.

Pri nas na CSD oddaš skupaj in če nič ne javiš ti avtomatsko izdajo ponovno odločbo, ko nastopi čas za dopust za nego.

Pa še to - tiste, od katerih partnerji delajo v javni upravi - ob rojstvu mu pripada 3 dni izrednega dopusta (dati mora seveda vlogo). Pa izkoristit jih mora takoj ob rojstvu - drugače mu lahko težijo.

Danes grem pa še jaz na predavanje za porod - upam, da ne odpade zaradi snega.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
1.12.2010 11:20:57   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: jmpolona

Putka čestitam za zgovor magisterija user posted image user posted image user posted image Ko bi še meni dala kaj tvojega zagona - jaz se je pa niti pisat ne morem spravit user posted image Bi te pa vprašala od kdaj bi naj veljalo rezanje porodniške od 2.200 € navzgor?? Še nisem slišala - in do junija letos to ni veljalo.

Piše, da starševsko nadomestilo ne more presegat 2,5 povprečne plače in velja že od kar jaz pomnim, vendar to ne velja za porodniško nadomestilo. Porodniško nadomestilo je prve 3 mesece, naprej pa starševsko.

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
1.12.2010 11:42:56   
jmpolona
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Piše, da starševsko nadomestilo ne more presegat 2,5 povprečne plače in velja že od kar jaz pomnim, vendar to ne velja za porodniško nadomestilo. Porodniško nadomestilo je prve 3 mesece, naprej pa starševsko.

To bi blo bolj logično pol ja. Sam povprečna plača je tam nekje 1.500€ in bi bla pol meja nekje 3700€ bruto?
No saj to je pa daleč od tega kar imam - na žalost user posted image . Mam raje manj, pa več časa za družino .

Pri nas na polno sneži - ceste so obupne. Danes si pa ne bi želela popadkov in poti v porodnišnico.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
1.12.2010 11:54:51   
Arwenko
Ja, se mi zdi, da je povprečna plača malo več kot 800 neto in pol če to daš krat 2,5 pride nekaj čez 2000 neto, ne bruto, tako da je to potem to user posted image

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
1.12.2010 11:59:11   
jmpolona
Aha - pol pa ja. Jaz se sploh ne pogovarjam o neto - to je tako ali tako za vsakega posameznika drugače.
Še to - če boste ve uveljavljale olajšavo za otroka (in ne boste čakale poračuna pri dohodnini), je kmalu po rojstvu potrebno na CSD nesit izjavo o uveljavljanju olajšave. Pa seveda vložit obrazce za otroške doklade.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
1.12.2010 12:03:47   
*miška*
Joj dramica, to je pa potem še en teden!!! Zdej pa me že mal živčnost daje. Niti ne porod sam, samo, da bo vse vredu potekalo in da bo otrok zdrav in klistir me skrbi :)))! Oz. pomanjkanje wc-jev po njem...Pa tudi, da ne bom vedela kdaj je to to .

Koliko časa pa te lahko grabijo tisti neredni popadki, da pride do rednih? Ali je to vse skupaj v nekaj urah ali prej?

Glede denarne pomoči občin se tudi meni ne zdi fer, da nekje dajo, nekje pa ne. V moji občini ne dajo nič, v fantovi pa 300 eur. Samo je pa situacija taka, da sva prijavljena vsak na svoji občini in naslovu, jaz trenutno kot brezposelna, on je redno zaposlen in tudi očetovstvo je priznal, tako, da niti ne vem koliko bom dobivala od socialne. Najbrž je s tem, ko je podpisal očetovstvo, avtomatsko tudi potrdil, da bo finančno skrbel za otroka in mene, kar mi bojo odbili in nisem v kategoriji mati samohranilke? Katera ve kaj več?

Glede vrtca pa smo res v zoprni situaciji, že tako je malo prostora, mi pa imamo še tak datum. Ker večino vrtcev sploh ne gleda prijav, če otroci niso dopolnili eno leto in če bomo mi prijavili svoje že pri dveh, treh mesecih za september, bojo itak prišli v prednost tisti, ki so več stari....to je začaran krog. Pa še tako je, da se bom v letu dni selila v drugo občino, ki ni ne fantova ne moja matična in do takrat še ne bova prijavljena tam in tudi otroka ne bojo sprejeli, ker imajo občani prednost. Mam srečo, da je tašča doma in bo lahko ta čas, če že dobim službo, ona pazila bejbiko.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
1.12.2010 12:23:21   
jadrnica
Živ,
še ena januarka se javlja na listo:
imam 23.1.2010 rok in je to druga nosečnost. Doma je hčerka stara 20 mesecev. Pregled imam 21.12.2010, moja G je tako na eazy, da v prvi nosecnosti sploh nisem delala ctg-ja pri njej pa sem rodila pri 38 tednih :)

no ker vidim, da so na paleti plače, nadomestila, darila občine ipd, lahko še spomin, da je potrebno vložiti še novo vlogo za znižano plačilo vrtca  - ker je pač več družinskih članov in najverjetneje pade družina v drug pl. razred. Za tiste pač, ki že imate koga v vrtcu. Sama sem si kar seznam papirjev pripravila, ki jih bo mož moral zrihtati po rojstvu. Drgač pa moram pohvalit mojo občino Logatec: pri nas celo 100 EUR dobimo ob rojstvu.

Vas bom malo za nazaj prebrala, ker ste najbrz ze vse bistevno zapisale.

Glede popadkov in klistirja - itak da veš, kdaj pridejo pravi, no jaz sem takrat pri prvi hčerki vedela, hitrost napredovanja pa je zelo odvisna od vsakega posameznika in ni nekega splošnega pravila. klistir pa ni taka panika, pač imaš "drisko " in tečeš na stranišče :) na 3 min....... nam je pa v šoli za starše sestra pripororčila, da se že doma obrijemo, kar je kar projekt s tistimi popadki (meni je seveda mož to naredil) in so bili v porodnišnici full veseli, da sem neko delo namesto njih naredila :) pa še bolj sproščeno je bilo vsaj zame, če te mož pobrije in ne neka babica....pač po  želji

jaz sem sedaj že na dopustu, ravno danes sem začela.....pr nas pa full snezi, moram še za mikalvza mal nabavit daril, pa ne vem kdaj bom, ker v takih sneznih razmerah ravno ni za ven letat s takim trebuhom po snegu in žledu

čau

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
1.12.2010 12:52:39   
rdečebela
miška-zadnjič mi je na csd-ju razložila, da se od rojstva dojenčka nas smatra kot nova družina, tudi če ne živiva na istem naslovu in nisva poročena. Situacija je podobna, jaz nisem zaposlena, pravzaprav sem še študentka, on pa je stalno zaposlen, nisva prijavljena na istem naslovu. Pa tudi potem najbrž ne bova, jaz bom najbrž obdržala kar starega, če itak nima veze...

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
1.12.2010 13:04:32   
rdečebela
dobrodošla jadrnica kje si se pa ti tolk dolgo skrivalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3415
1.12.2010 13:40:08   
dramica
Ja tile vrtci res znajo bit problem..user posted image pri nas obljubljajo nek dod. vrtec ki bi se moral odpret že okt.pa ni še ničuser posted image
Putka super za zagovor-pridna puncauser posted image .
Miška brez panike! Glede popadkov verjem točno boš vedla kdaj bo to touser posted image .JOJ ene ste res že čisto blizu pdp.
Jadrnica dobrodošla lepo da si se nam pridružilauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3416
1.12.2010 13:43:03   
*miška*
Ja dobrodošla jadrnica!

Sej mene ni strah klistirja samega, samo dejstva, da hočem met wc pri roki in prost in ne, da me prime, pa ga imam zasedenega, ker klistirajo par punc naenkrat! No saj tko mi je kolegica govorila.

Rdečebela, ja sej se mi je zdel, da bo tko nekak to. Midva bova tudi še naprej po rojstvu ostala prijavlena na drugih naslovih, ker se čez dober let seliva in ne bova dvakrat menjala vse dokumente. Zato bi najrajš otroka prijavila na fantovem naslovu tačas, ker pri njih dobijo 300 eur občinske. Čeprav ne vem kako se bo to kaj skladalo in ali se splača za tistih 300 eur. Kaj vi mislite?

Neposredna povezava do sporočila: 3417
1.12.2010 13:50:22   
*miška*
aja brije pa me itak že nakaj časa dragi, ker sama, čez ta trebuh ne morem več kej dost naredit user posted image .

Pa še prejšnič ste se o strijah pogovarjale, jaz mam na trebuhu dve rdeči striji in pa na boku tudi. Na notranji strani stegen pa sploh ne govorim katastrofauser posted image mi je vse razgnal. Sem pa na +15 kg.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
1.12.2010 14:12:25   
rdečebela
ojej, glede britja, ja, kolk je meni to škifo, ravno včeraj sem mu rekla, da bi si lahko vzel malo časa za urejanje moje spodnje grediceuser posted image
seveda nad tem nisem prav nič navdušena, malo mi je neprijetno, ampak še bolj mi bo najbrž na porodni mizi, bolš da niti ne razmišljam o tem. Kar se tiče strij nism nobene nove zasledila zaenkrat, vsaj kolikor se lahko pogledam. S kilami sem pa tud jst nekje na +13. Ni mi jasno kako bo šlo to dol, ker je ogromnoooouser posted image
ampak dokler je mali okej in se tud sama dobro počutim, se ne bom obremenjevala še zaradi teže, že tko sem se od začetka preveč sekirala.
Joj, ene so res že ful blizu datuma. No sicer nas lahko vse presenetijo, ampak upam da bomo počakali vsaj do novega leta. Ne bi rada praznike preživela kje v porodnišniciuser posted image

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
1.12.2010 14:22:14   
mafika
IZVIRNO SPOROČILO: *miška*

Midva bova tudi še naprej po rojstvu ostala prijavlena na drugih naslovih, ker se čez dober let seliva in ne bova dvakrat menjala vse dokumente. Zato bi najrajš otroka prijavila na fantovem naslovu tačas, ker pri njih dobijo 300 eur občinske. Čeprav ne vem kako se bo to kaj skladalo in ali se splača za tistih 300 eur. Kaj vi mislite?

itak da izkoristi!
jaz bi tudi, pa ne morem.
pri prvorojenki je mož bil prijavljen v Krškem in bi dobil nekaj denarja, me2 s tamalo pa v LJ in nismo dobili nič. tamale pa nisem mogla pri njemu prijavit, ker živimo v LJ in drugače ne bi prišli v poštev za LJ vrtce.
pa smo itak na koncu padli skozi tudi tam, ker mož ni bil prijavljen v LJ več ko 1 leto!
brez veze ta ljubljana...
upam da za novega člana dobimo vrtec v decembru, ker si ne predstavljam imeti 2 v privat varstvu! bankrot!

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
1.12.2010 14:28:16   
pinky86
Hey Jadrnica...čestitam za drugega sončka user posted image

Mene bo tudi mož spodaj porihtal pred porodom, 1x do zdaj me je pa že, ker itak že dolgooo ne vidim dol nič več user posted image

Veste kaj so pa še naju opozorili - glede tega denarja z občine - da če bo res januarček, da bodo v občinskem svetu na novo odločali o tej denarni pomoči (za tekoče leto) in lahko se zgodi, da pride do kakšnih sprememb user posted image buuuu

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
1.12.2010 14:32:32   
talika81
joj, vrtci. to bo tud en velik projekt pri nas. enako kot pri vas. ravno zaradi tega, ker bi pač user posted image šel decembra v vrtec.
jaz sem rekla, da bom vprašala, kdaj imajo uvajanje in da če je možno, da bi se do decembra plačevala nekakšna rezervacija. uvajala pa bi otroka konec novembra. bomo videli, kaj bodo rekli v vrtcu.
sam bom najprej mojo teto vprašala, ki je vzgojiteljica v tem vrtcu, kako majo prakso in ali je to sploh možno. ker drugače bomo tudi mi morali iskati privat varstvo. user posted image
pol pa mej otroke, če jih nimaš kam dat. ne moremo si pa privoščiti, da bi bile doma in jih same pazile. na žalost.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu mafika)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
1.12.2010 14:45:15   
darchy82
Midva sva tud na različnih naslovih prijavljena, ker imam jst še vedno stalno prebivališče v LJ, ampak bova user posted image prijavila na Dolenjskem, ker bova tako od občine vsaj nekaj dobila, v LJ pa ne bi nič.
Brijem se pa jst še vedno sama, čeprav že zadnjih par mesecev na slepo, ker ima moj dragi vedno kake opravke user posted image . Sploh ne vem, kako sem sfrizirana tam spodaj. Mogoče bo pa kdaj našel kaj časa.

Glede vrtca pa midva še nič ne razmišljava, ker moj itak doma dela, tako da bo tud user posted image verjetno še nekaj časa doma preden ga dava v vrtec. Se bo treba še zmenit kako in kaj.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
1.12.2010 14:55:57   
Arwenko
Jap, vrtci, moja nočna mora, še preden se je otrok rodil. Mi smo sicer na vasi in pri nas dobit vrtec ni problem, imava pa naslednjega. Oba z možem se voziva v Maribor v službo in če delava 8 ur, ni variante, da prideva v 9 urah tja in nazaj, otrok pa več kot 9 ur v vrtcu ne sme bit. Da bi se midva vozila ločeno, finančno ne pride v poštev, ker je to znesek čistih stroškov okrog 250 eur na mesec/avto, pri čemer jaz imam potne stroške plačane, moj mož pa ne in če si predstavljate, da bi pol porabila 500 eur za vožnjo, plus vrtec nekje dobrih 200 eur koliko sem zračunala, je to že skoraj cela moževa plača. Hja, v Mariboru pa vrtca ne dobiš ne, ker nisva tu prijavljena nobeden in še tisti ki so ne dobijo, je kr problem, zdaj pa se znajdi. Verjetno se bova odločila za kakšno privat varstvo kje v Mariboru, ampak še nisem raziskala kje in kaj in kako in za kak denar predvsem user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
1.12.2010 15:02:47   
dramica
Punce špegel v rokeuser posted image user posted image joj  jaz sem mela včer celo komedijo v kopalnici,bom tud jaz mojga zaposlila se že veseliuser posted image
Moj tudi doma dela sam ne bo mogel it pa z njim na montažouser posted image bo kar moral v vrtec in upam da ga dobimo,ker privat varstvo je za mojo plačo mal predragouser posted image .

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?