bomboncek1 -> RE: noseča, s partnerjem pa greva narazen:(:(:( (1.5.2010 15:05:52)
|
Gina je razumela mojo poanto. če se ne motim, iz lastne izkušnje, kajne Gina? Nisem sigurna, zdi pa se mi, da sem zasledila, da si bila enostarševska družina nekaj časa. Točno to sem tudi sama hotela povedat. ja, najbrž se da, verjetno se da, ne, sigurno se da preživet v enostarševski družini, ampak govorit o temu kot da je to izlet v zoo pa ni prav. res težko razumem, da nekdo, ki nima izkušnje in ima življenje zelo lepo organizirano, čeprav morda ne idealno, tala take nasvete s tako lahkim srcem. To ni vprašanje kupiti rdečo ali zeleno srajco. To je odločitev, ki za seboj potegne vso organizacijo, kot jo je zapisala Gina. Tudi moj mož veliko dela in tudi jaz sem veliko sama z dvema malima otrokoma. Ni mu lahko dobit bolniško, še težje dobit dan dopusta, je pa doma zvečer, ponoči, med prazniki smo skupaj, med vikendi tudi, če se doma kaj zgodi, dvignem telefon in pokličem. Nimam občutka, da se avtorica teme lahko zanaša na tega moškega, ki se vidno ohlaja do nje, otroka, ki ga že imata in do nerojenega bitja. In to furati dan za dnem je zelo težko. Seveda se bo potrudila, da bo zmogla, mora pa zelo dobro pretehtati ali v tej situaciji sprejeti še enega otroka. Meni se ob tej odločitvi, ki ni moja, srce trga. Si ne predstavljam kako je njej, zato si ne upam in ne dovolim dajati puhlih nasvetov, srčno pa upam, da se bo prav odločila.
|
|
|
|