bunka83 -> RE: dvojčki 2010 (15.12.2010 21:14:52)
|
Medicinka28, na začetku smo se mi dojili tudi po pol h za vsakega, potem se ta čas skrajša...probaj čimveč pristavljat na prsi (najmanj na 2h, ker drugače boš fasala mastitis), ker boš tako tudi mleko obdržala in tudi kdaj zadremaj z malim ob sebi t.i. gnezdenje...veliko o tem pišejo punce Mojca in Karmen od LLL na medover.net ali dojenje.net, super so. Jaz že cel čas (4m in pol na 2h) dojim z nastavki, mi je bilo lažje na začetku in potem je tudi tako ostalo. 2 meseca so me bradavice zelo bolele, ko sem dojila, potem se je stvar izboljšala. Če imaš mleko, se potrudi, veliko doto daješ svojim otročičkom. Črpanje ti vzame veliko več časa in če imata mala2 dober sesalni refleks je ziza najboljše za razvoj čeljusti, zob in za nastajanje tvojega mleka. Hranim najprej enega, potem drugega, mi je tako lažje. Aja, pa čestitkeeeee! BarbiG, mi smo danes začeli z riževo kašico, je bilo tudi pri nas že nevzdržno, ne vem ali so zobje ali kaj, skoz samo ziza in jok, masirat dlesni...in potem sem popustila za 15dni, plan je bil za silvestovo prvič, ko bi dopolnila 5 mes...no in sta jedla in jedla, kar tresla sta se! Taka jedca sta, noro! Bomo videli, če bo kaj boljše... Ernestina, bravo za zobke!Kako je bilo pri ostalih s prvimi zobki, so bile kakšne težave? Natasha15, ful sta dobra mala2, lepe slikce! Simb, dobrodošla! Pozdravčki...
|
|
|
|