danana -> RE: dvojčki 2010 (6.12.2010 14:18:37)
|
Ojla punce, joj, kakšno vreme. Sneg mi je všeč in me ne ovira pri pohajanju, ampak tale dež je pa tako zoprn. Da ne govorim o plundri na tleh, bljak. Ma se moram vseeno vn spraviti, grem v štacuno in v vrtec, upam, da vreme kokr tolk zdrži, ma saj mokra bom itak.... Ernestina najina fanta (5,5 mesecev) še vedno spita pri nama. Ampak izključno zaradi pogostega zbujanja (nekje od 3 ure naprej se zbujata na priblizno 2 uri vse do jutra, seveda vsak posebej), ker imamo samo eno otroško sobo in nočemo celo noč zbujati starejšega bratca. Takoj, ko bo se bosta nehala toliko prebujati pa se bosta preselila v otroško sobo. Starejšega sva pa že pri 2 mesecih izsleila iz spalnice in se je super obneslo. Smo vsi trije boljše spali. missD jaz sem tudi že poskušala ukiniti hranjenje pri katerem od neštetih nočnih zbujanj, pa mi nekako ne uspe. Duda ne pomaga, jo takoj izpluneta, s sesanjem palčka se zadovolita samo za par minut, božanje ali petje sploh ne pomaga, tudi nošenje ne....po nekaj minutah (ali sekundah) od vseh zgoraj naštetih možnosti nastopi tako histerično dretje, da ni druge kot da ju priklopim - oh, ja, mmmm joška, to pa pali. Tišina v momentu, pa 5 do 10 minut sesanja in spimo dalje. Se sploh ne trudim več, ker tisto vreščanje je pa ubijalsko. Srečno pri ukinjanu nočnih obrokov! Hana76 mi zaenkrat se vedno uporabljamo košare, toda pri prvem sinu smo imeli isti problem. Sem mu povštrček (ali pa zloženo odejico) podstavla za hrbet in je bil zadovolen. bunka83 sem imela pred časom enako izkušnjo glede prsi. Čez noč se mi je na zunajem robu ene dojke naredila ogromna zatrdlina - neboleča bula. Tudi jaz sem bila napotena v ambulanto za bolezni dojk kjer so mi takoj napovedali, da gre verjetno za zamašen mlečni vod in punkcija je to samo potrdila. V nekaj dneh se je bula sama zmanjšala, še dodatno pa so mi jo izpraznili na punkciji, kjer je ven povlekla ogromno mlečne tekočine. Sedaj jo sicer na otip še malo občutim, ampak je skoraj neopazno. Ni pa to nič nevarnega. Glede razvojne ambulante pa se nič ne sekiraj. Ja, kje pa so bili prej, da bi ti pokazali prave prijem?. Samo kregati znajo, da bi te že v naprej kaj naučili pa ne...Pa če vidiš, da lepo napredujeta sploh ni panike. Glede blazine pa imamo mi kar puzzle po tleh. Res da lahko tiste delčke ven zgrebejo, ampak so veliki in se jim ne morejo zatakniti, pa fini so za grist. Ko pa so otroci starejši, pa puzzle prav radi sestavljajo. Vsaj naš ta velik fant. Čeprav je tale blazina, ki ti jo je priporočila Ernestina kar ugodna. Ti pa čisto verjamem, da si kar zmozgana. Tole stalno dejenje res kar utruja, pa še ponoči se ne naspimo, podnevi je pa itak akcija in nič spanja. Zato sem pa jaz veliko zunaj, ker v vozičku pa spita in včasih tudi šele po 4 urah jesta. Pri nas je bil pa Miklavz na obisku in je prinesel sadje in čokoladno torto. Smo mu pisali pismo in naš veliki-mali junak si je zaželel za darilo čokoladno torto in nič drugega. Pa smo jo dobili in se že zjutraj sladkali. Drugače pa smo mi bolj za Dedka Mraza, ki bo našima dvojčkoma prinesel primopočke za hranjenje - set krožničkov, pogloga za krožnik, lonček za pit, žličke, ta velikemu pa obvezno knjigice (sem bila na knjiznem sejmu in veselo zapravljala) in še neko igračo, pa se še nismo odločili kaj. Če ima katera kakšne fine recepte za uvajanje GH naj jih prosim pripopa. Mi bomo sedaj okrog novega leta začeli z uvajanjem, pa me je že čista groza. Nisem ravno neka kuharica pa mi pride vsaka ideja prav.
|
|
|
|