petea -> RE: Subvencije stanovanjskega sklada 2010 (15.5.2010 19:26:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Ker parcela še ni bila na najino ime, sta bila na gradbenem poleg naju vpisana tudi moja starša, ampak sem to posebej podrobno razložuila, ko sem pred štirimi leti prvič vlagala za subvencijo. V glavnem, investitorja sva midva in dobivava subvencijo brez problema. tajtaja, ker sta bila napisana že na prvotnem GD, so vama dali subvencijo, kdo je dejanski investitor, jih na skladu pravzaprav ni zanimalo. V razpisu namreč piše, da za pridobitev subvencije ni dovolj, da samo spremenite GD iz staršev na otroke: 'Odločba, ki se nanaša samo na spremembo investitorja (npr. prenos iz staršev na otroke), gradbeno dovoljenje pa je izdano pred 01.03.2006 ne pride poštev za uveljavljanje subvencije. '. Mora biti še kakšna druga sprememba zraven, npr. sprememba parcelne št., sprememba izgleda objekta, kupoprodajna pogodba ... Nisem ravno prepričana, da boste tako zlahka dobili potrdilo, da je nekdo drug investitor kot tisti, komur je izdano GD. S čim boste pa to dokazovali? Ne verjamem, da vam bodo takšno potrdilo izdali, vsaj takoj ne. Mislim, da si boste morali najprej urediti stavbno pravico (t. j. pravica na tuji nepremičnini, ki daje lastniku pravice pravico, da ima na, nad ali pod tujim zemljiščem zgrajen objekt ali pravico, da tak objekt zgradi). Torej boste morali najprej z lastnikom zemljišča skleniti notarsko overjeno pogodbo o stavbni pravici, to pogodbo prinesti na UE, ki bo izdala novo GD, naslovljeno na investitorja - otroka. Kar tudi ne bo narejeno prej kot v nekaj dneh. In potem bodo na skladu verjetno rekli, da ne izpolnjujete pogojev, ker ste samo prepisali GD s staršev na otroke. Lahko pa, da pridobitev stavbne pravice smatrajo kot ustrezen pogoj. Lahko pa da se motim. Preverite najprej na skladu, da si ne boste delali nepotrebnih poti. Če pa boste v naslednjih mesecih tega leta v miru uredili zahtevane pogoje za pridobitev subvencije, lahko naslednje leto daste vlogo tudi za letos pod letošnjimi pogoji. Paši, poglej ZS.
|
|
|
|