|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatek za veliko družino
13.7.2005 14:35:37   
india
Gina!!!!
Se pravi, če sedaj moja mami kupi avto, alhko jaz uveljavljam to pravico do povračila davka 8 sva na istem naslovu prijavljeni).

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.7.2005 14:36:46   
kimi
Miška potem pomeni da moraš imeti 3 otroke da te mož zaposli kot gospodinjo in dobivaš maximum 50.000sit na mesec + dodatek za veliko družino:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 27
13.7.2005 14:37:02   
kofetek2010
po moje mora biti avto potem nate pisan, al ne? :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 28
13.7.2005 14:41:12   
india
Ne,Kimi, ne dobivaš 50k, ampak 50k te pridejo prispevki,ki jih plačaš za socialno in zdravstveno, pa tudi za pokojninsko zavarovanje. Če ti pa še potem nakaže kaj denarja, je pa odvisno od tistega,ki te je zaposlil!
Država ti v tem primeru ne da nič zraven, saj te je zaposlil partner ali svojec!

Neposredna povezava do sporočila: 29
13.7.2005 14:43:34   
urbancek
Uh, sem že togotna, ko vse to berem. Naša država je en k.... vredna. Naši politiki gledajo samo na to, da bodo imeli večje plače in da bodo njihovi otroci lepo živeli imeli dobre službe, saj je še vedno VIP na udaru. Pa dobi dobro službo brez dobrih vez. Počakajte, da usekajo davek še na otroške doklade, da bodo oni imeli čim več. Nekaj sem o tem že slišala, nisem pa še preverila, če je to res. Še to naj nam požrejo kar imamo.
Čim manj mislimo na krivice in uživajte v sončnem dnevu.

Neposredna povezava do sporočila: 30
13.7.2005 14:52:49   
kimi
Jza sem mislila da ti država kaj plača...vem da se je nekaj govorilo o tem da če je mama s 4 otroki doma da dobiva dober denar. Samo kako je pa lahko to dober denar mislim če pogledaš takole 60.000 dodatek za veliko družino + recimo 60.000 otroški če imaš 3 otroke in potem da si doma zaposlena kot gospodinja in moraš plačati 50.000 za vse te prispevke potem že obubožaš. Jaz sem mislila da zavod ali socialna plača te prispevke...jaz vedno vse narobe slišim

Neposredna povezava do sporočila: 31
13.7.2005 14:57:08   
kofetek2010
kimi - se bo treba v rome spremenit, pol se pa splača - oni so priveligirani in dobivajo cekine, zato so pa vsi doma in nihče ne dela, ker se jim itak ne splača :(

dodatek za veliko družino je le 1x letno, drugače so pa otroški dodatki, ki so mesečni prilivi na vsakega otroka ;)

Slovenija = najmanj prijazna država na svetu!

Neposredna povezava do sporočila: 32
13.7.2005 15:03:30   
kimi
enkrat na leto:zmeden: oooo jaz sem mislila vsak mesec. Nič bomo kar pri 2 ostali:)-

Neposredna povezava do sporočila: 33
13.7.2005 15:04:45   
kofetek2010
jap, otroci so drag šport :)-

in naše največje bogastvo 8)

Neposredna povezava do sporočila: 34
13.7.2005 15:06:04   
kimi
Ja Jana se strinjam:)-

Neposredna povezava do sporočila: 35
13.7.2005 15:07:38   
kofetek2010
sicer pa, kimi, ti si še mlada in če boš tako nadaljevala, jih boš do 30-ega že imela vsaj 6 :)-:)-:)- in mogoče bodo do takrat zakon spremenili ;)

Neposredna povezava do sporočila: 36
13.7.2005 15:10:13   
kimi
O Jana si se zmotila moj dragi načrtuje imeti pri 30 že fuzbalersko ekipo + 3 v rezervi:)-. Samo ne vem s kom ker jaz bi imela samo dva pa še par bomo imeli tako da bo ravno poplno, ko se zakoni spremenijo bomo pa še razmislili:)-

Neposredna povezava do sporočila: 37
13.7.2005 15:12:30   
urbancek
Jana 73, se čisto s teboj strinja, sem jim tudi na socialni rekla, da smo država pijancev, ciganov in izbrisanih. Za njih vse, za nas Slovence pa "prst v rit", se oproščam izrazu, ampak sem razkurjena. Ne boste verjele, kaj so izjavili, ko sem šla na socialno za pomoč. Od novega leta sva oba brezposelna. Imava dva avta (oddaljenost od pomembne infrastrukture - avtobus, trgovina.... - živimo bogu iza nogu), no in so rekli, da če sva brezposelna ne rabiva obeh avtomobilov in nisva upravičena do 3 mesečne socialne pomoči, kaj šele kaj drugega. Pa sem jim rekla, da mož išče službo in naj sedaj prodava avto, potem pa zopet kupujemo novega. Ma čisto so pritegnjeni, vam rečem.
Dosti šinfanja, gremo kuhat, pri nas bo danes kosilo šele zvečer, ker so v planini.

Neposredna povezava do sporočila: 38
13.7.2005 15:13:15   
urbancek
Se opravičujem za napake

Neposredna povezava do sporočila: 39
13.7.2005 15:14:26   
kofetek2010
tvoj dragi se bo moral najprej zadovoljit s tem dvojcem brez krmarja, pol s kakšnim s krmarjem, šele kasneje s košarkarsko ekipo, tista fuzbalska je pa že tolk številna, da bo treba kakšne duplexe in triplexe naredit, da izpolni plan do 30 leta :)-:)-:)-

ampak eno mamo tako obremenit :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 40
13.7.2005 16:07:33   
urbancek
Matr sm zabita, ker ne štekam čisto dobro, kaj si mislila.
Če misliš na otroke so načrtovani s strani obeh, sicer pa sploh ni bil moj namen jamrati kako slabo živimo, saj sploh ne (imamo vse kar potrebujemo, pa še na morje bomo šli), na živce mi gre samo naša država, ko nekateri lahko, drugi pa ne. Poznam primer, ko se vozijo naokoli z novim audijem in ne boste verjele IMAJO socialno pomoč za ogroženo družino. Kje sploh živimo. Samo to mi gre močno na jetra, ko se delajo take razlike, kar poglejte, koliko žensk hodi v službo za borih 70.000.- ali pa še manj, samo da imajo službo, medtem, ko se naši funkcionarji preseravajo in nam kratijo še tisto, kar nam pripada. Potem pa ljudje tumbajo, češ ti se imaš fajn, ko pa imaš državno in ne vem kakšno podporo še. Kar v glavo bi kakšnemu skočila. Komentar je bil tudi, da imamo otroke zaradi denarja. Takrat bi človek tudi streljal od togote. Mislim, da ima vsak otroke zato, ker jih ima rad in si jih želi, ne pa da bi živel na njihov račun. Splph pa bi z državnim denarjem kaj hitro prišel h kraj. Marsikdo mi reče, pa kaj se sploh sekiraš zaradi ljudi, ampak kaj ko so nekateri poosebljena žlehtnoba.
Zdej sem se pa že preveč razpisala, punce, vem, da me imate že poln kufr, ko tako nakladam, očitno imam danes slab dan.
Pustimo državo, pustimo denar in imejmo radi svoje otročičke, meni so oni smisel mojega življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 41
13.7.2005 16:18:02   
india
Urbancek, Jana je odgovarjala Kimi, ni nate mislila ;)
A ne, Jana??

Ja, v bistvu je res, da če imaš koliko toliko OK avto, ti ne dajo socialne pomoči,ker ga pač lahko prodaš. Pa nobene nepremičnine in ostalega. Jaz sem enkrat vprašala eno "gospo" tam na socialnem, ko me je vprašala, zakaj ne grem delat, če slučajno lahko pojasni, zakaj mi neglede na minimalen zaslužek na s.p. ( sem pa vezana s pogodbami in dokler je vsaj nekaj plusa, ga bom gnala dalje) vrtec zaračunajo kot da bi bila ne vem kako bogata:zmeden2:..pa je samo skomignila z rameni. Namreč, če dam vse tamale tri v vrtec, ne bom zaslužila niti položnice za njih tri, njihova oblačila in položnice za šolo.
Tako pa so lepo doma, dosti manj bolani, oblačil in obutve ne rabijo toliko, skuham za vse, pa še nič nam ne manjka. Pač gonim ta svoj sp in se prebijam iz dneva v dan. Pa mi čisto nič ne manjka, le jezi me, da zdaj vzamejo še to, kar nam je bilo tako velikodušno dano, teh par k!
Sicer pa, sigurno bodo bolj trpeli v pomanjkanju tisti z velikimi plačami kot mi,ki smo vajeni, da nam kdaj tudi zaškripa!

Neposredna povezava do sporočila: 42
13.7.2005 16:24:13   
kofetek2010
Urbancek - tako kot pravi Miska01, moji komentarji so leteli na kimi, izpusti svoj komentar in preberi samo moj dialog med kimi in ti bo vse jasno, bila je šala, rahlo neokusna, a vseeno, bila je le šala! ;) sva pač obe istočasno uleteli in to po navadi nastane, šmorn pač :)-

Neposredna povezava do sporočila: 43
13.7.2005 16:45:09   
lenika
Nisem brala vseh postov, me pa vseeno nekaj zanima. A 60000 SIT dobite za celo leto? Če je tako je to sramota. Pa nataliteto bi radi dvignili.

Neposredna povezava do sporočila: 44
13.7.2005 16:59:53   
urbancek
Jana saj jaz ti sploh nisem nič zamerila in vzela za slabo, samo razumela nisem
Sorči

Neposredna povezava do sporočila: 45
13.7.2005 17:21:14   
india
Lenika, ja kaj pa,...najprej so obljubili 80000, zdaj so nam pa še 20 vstran vzeli....za celo leto ja, pa še veseli moramo bit in tiho!!!!!!:hudicek:

Neposredna povezava do sporočila: 46
13.7.2005 18:59:45   
kimi
Punce nam je pa država živce razkurila:)- no pa vseeno kot pravijo bolje išta nego ništa. O ko bi vsaj prišle Avstrijske porodniške k nam pa bi ble 3 leta doma

Neposredna povezava do sporočila: 47
13.7.2005 19:01:00   
Gina
Ja, 1x na leto dobimo 60.000.- A ne da jih je lahko lepo pošteno sram!

Miška, jaz mislim, da samo starši lahko uveljavljajo pravico do povračila davka od avta, najbrž babica težko. Bom ti pa prilepila zakon, pa lahko preštudiraš bolj natančno, jaz nisem uspela, ker nimam denarja za avto niti slučajno zdaj:)-:)-:

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200497&dhid=71683

Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?