dodatek za veliko družino (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mala maja -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 12:59:32)

mene so pa danes full presenetil z odločbo o dodatku za veliko družino.Sam kdaj pa to nakazujejo??????:zmeden::zmeden::zmeden:

Mal so me pa tud pojezil zakaj morjo davek trgat. :hudicek::hudicek::hudicek: pa ta naša država ni srečna če vsaj malo ne vzame stran. Tko bomo namesto 80 tisoč dobil 60 tisoč.

Ma sej vem kaj boste rekle podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Se strinjam.:bravo::bravo::bravo: za dodatek9nebesa

india -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:17:17)

Čaki,mala maja, zdaj mi pa nekaj ni jasno:hudicek:
Vsako leto smo dobili točno toliko,kot so rekli, da bo in nikoli niso trgali nič.
Zakaj bi zdaj naenkrat trgali teh 20k vstran, saj to je socialni denar in ne kak zaslužek. Saj od tega se pa ja ne plačuje davek:grrr:
Kje si dobila to informacijo???

A odločbo si pa že dobila? Zanimivo, jaz jo ponavadi dobim v agvustu, istočasno kot so nakazila!

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:20:23)

Jaz nisem nič dobila, nobene odločbe ali kaj, pa tudi meni niso nič trgali lani.

india -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:21:13)

Ja, zdaj sem klicala na CSD in so mi povedali, da je res 20000 manj,ker je to dejansko predplačilo davka za dohodnino.
Mislim, ne razumem,kaj se grejo???

mala maja -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:23:49)

Glej men na odločbni piše.

"Dodatek za veliko družino v letu 2005 znaša 80.070,00 sit, zmanjšan za plačilo akontacije davka v višini 20.018,00 sit in se izplača v enkratnem znesku."

Se pravi da pride pol 60.052,00 sit.:zmeden:

Joj upam da mam pol jaz nakazane ker sem dobila odločbo. Bom šla pol gledat. Sej ne vem a otroški so že bli al bodo ta mesec spet do zadnjega čakal.

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:25:52)

O, kriza. pujsi nemarni.:pujs: Vsaj za en mesec vzdrževanja tretjega otroka bi nam pa lahko dali! Ma k. gleda tole našo državo!

india -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:25:53)

Mala maja, na socialni mi je prej rekla, da je izplačilo avgusta, odločbe pa lahko pridejo mesec prej ali mesec kasneje, odvisno od ažurnosti na centru.
Ja, cifra je prava, 60.052,00.

Otroški so pa jutri!

soncece24 -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:32:25)

Kake svije, zakaj pa akontacija dohodnine? Saj pa to mora bit neobdavčeno, al ne?

mala maja -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:34:28)

Ja MISKA a so pol lansko leto nakazal vseh 74 tisoč a vam niso nič trgal. JAz dobim letos prvič to takjo da ne vem kako je bilo prej.

MA sej mi ni vseeno da trgajo sam bolj nekaj kot nič.

MiSKA hvala za informacijo. Pol nima smisla letat gledat na kjižco če so že nakazan.

Wahoo RR -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:35:14)

Kaj pa se smatra za veliko družino ?
Koliko članov ?

india -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:46:13)

Ja, lani so nakazali vse, brez nekih bedarij in vlečenja za nos.

Wahoo, velika družina je minimalno 3 otroci:miska:

soncece24 -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:55:07)

wahoo, bo treba še malo :sloncek:

Wahoo RR -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:57:34)

haha...delamo delamo...
No, sej tri imava v planu...sam vedno sem mislila, da spada pod veliko družino 5 otrok....

Mogoče sem pa s tem zamešala...da se prio 5v otrocih lahko zaposliš kot gospodinja in baje tudi dobivaš plačo za to...

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 13:58:46)

Aja wahoo, od kdaj pa je to?:zmeden2: Nič ne vem. Vem pa da na hrvaškem dobiš kar precej denarja vsak mesec, če si doma in imaš 4 otroke. No, to bi pa tudi jaz.

kofetek2010 -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:01:30)

najmanj 3 otroci, ki so prijavljeni na istem naslovu, a ne? :zmeden2:

tega ne dobi oči, ki ima 3 ali več otrok na več različnih naslovih, a ne? 8)

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:04:12)

Ne, jana, dobi samo eden od staršev, pa otroci morajo biti na istem naslovu! Lahko pa imaš npr. ti enega otroka iz prejšnjega zakona + skupaj dva, pa je isto. Ali pa ima oče 2 otroka iz prejšnjega, pa skupaj vidva 1 otroka, če živite skupaj, štejete za veliko družino, sicer pa ne, če ne živijo vsi pri vas.

kofetek2010 -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:07:11)

saj se mi je kr zdelo, da je tako 8)

a če hočeš avto kupit brez nekega davka velja ista logika? :zmeden2:

kimi -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:10:56)

Ja kdaj bo pa pri nas ta zakon da mamice s 4 otroki ne grejo delat. Ker meni kar veliko žensk omeni kaj glede tega da so kao slišale da si doma če imaš 4 otroke...mogoče pa se premalo zanimamo za take stvari in je kaj na tem

Wahoo RR -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:17:46)

Gina, sem zdele preklicala vse živo, da bi preverla...pa sem dobila bore malo inf.
Nekak tko sem razumela...da se lahko oseba ki izpolnjuje določene pogoje ( več jih je, očitno eden izmed njih tudi 5 otrok ) , zaposli kot gospodinjski pomočnik, in zato tudi dobi plačilo...

To je vse kar sem zvedla...

Nj se katera, ki malo bolj pozna zadeve še malo bolj podrobno pozanima in sporoči...

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:21:50)

Moja mačeha se ne more zaposliti kot gospodinjska pomočnica, pa je moj oče na vozičku, ne more sam skrbet zase. Torej za to, da bi lahko uveljavljala status gospodinjske pomočnice, rabi odobritev komisije, ki pa ji ne glede na dejstva, da oče ne more zaradi hude bolezni, zaradi katere je upokojen in zaradi katere umira, noče dati potrdila, da lahko uveljavlja ta status. Jap, skrivnosti in lepote slovenske države.:rozica:

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:22:53)

...sem hotela napisat, da ne more sam skrbeti zase...res ne more, niti za en sam samcat dan. Kje pa naj potem mamica dobi potrdilo, če 5 otrok ni dovolj?

kofetek2010 -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:24:52)

Gina, a se ne uporablja v tem primeru nek drug dodatek - za nego in postrežbo, al neki tazga? :zmeden2:

kaj je z nakupom avta, se spomnim, da si nekaj enkrat omenjala, a ne najdem? :ups:

Gina -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:26:34)

Če stanujete na istem naslovu (spet), lahko 1x na 3 leta dobiš povrnjen davek od novo kupljenega vozila. Pravzaprav ga najprej plačaš, potem pa dobišna podlagi računa in dokazila o stalnem bivališču tisto povrnjeno v 15. dneh.

mala maja -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:30:03)

Ja naša država lepo skrbi za svoje državljane.ž

jaz sem slišala da mora imeti 6 otrok ženska ki se lahko zaposli kot gospodinja.

Drugače GINA sem pa doživela zelo podobno izkušnjo. Moj oče je bil na smrt bolan(rak) in so ga na komisiji zavrnil za invaldisko upokojitev. Čez pol leta ko je bil res že čist na koncu sem šla z njim ponovno na komisijo in veš kaj mu je baba rekla: ja g. sej zdej ste pa res že čist na koncu kar pejte v pokoj sej ga ne boste dočakal. Mal je mankal da nisem ustala pa je na gobc. Oči pa seveda pod tistim morfijem sploh ni vedel oz registriral kaj mu je rekla bil je sam full vgesel da je šel v penzijo.
PA je res ni dočakal. Na isti dan ko je umru je dobil odločbo.:(( Čez 1 po komisiji.

india -> dodatek za veliko družino (13.7.2005 14:34:03)

Evo, info iz prve roke: mene osebno lahko kot gospodinjsko pomočnico prijavita mož ali mama, zadostovali bi trije predšolski otroci, prispevkov je cca. 50 k mesečno, potrebuješ pa osebno izk. tistega, ki te bo zaposlil, potem pogodbo ( obrazec lahko kupiš) in obrazec PD3.
Thats all!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>