Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 21:51:37
|
|
|
|
nejcko
|
Joj, sem šele sedaj videla, da sem čisto narobe prebrala in seveda dala popolnoma napačen odgovor.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 15.4.2010 21:54:57 >
|
|
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 21:54:15
|
|
|
|
Felicita
|
ok, popolnoma laično mnenje - zapestje slikajo da ugotovijo količino rastnega hrustanca... mogoče glede na to kao 'zaostaja' za 3 leta... se spomnim ene sošolke k je stalno na ta slikanja hodila, ravno ker je bla tolko drobna, pa pr njej so potem uvedli terapijo z rastnim hormonom in to.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 22:02:48
|
|
|
|
nejcko
|
Ponavljam vajo. S slikanjem zapestja se ugotavlja t. i. kostna starost, na podlagi katere lahko dokaj natančno celo ugotovijo končno višino posameznika. Če je kostna starost starejša od realne starosti posameznika (torej gre za pomankanje rastnega hormona)a, potem oseba zaostaja v rasti in ji je treba pri tem pomagati z rastnim hormonom, če pa je kostna starost mlajša od realne starosti posameznika, to pomeni, da bo oseba pač počasneje rastla.
|
|
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 22:12:35
|
|
|
|
Moyca_
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Ponavljam vajo. S slikanjem zapestja se ugotavlja t. i. kostna starost, na podlagi katere lahko dokaj natančno celo ugotovijo končno višino posameznika. Če je kostna starost starejša od realne starosti posameznika (torej gre za pomankanje rastnega hormona)a, potem oseba zaostaja v rasti in ji je treba pri tem pomagati z rastnim hormonom, če pa je kostna starost mlajša od realne starosti posameznika, to pomeni, da bo oseba pač počasneje rastla. ok, upam da samo to
|
|
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 22:25:10
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR to me je pričakalo včeraj doma. Brskam po netu pa ne najdem nič pametnega. Jutri moram malo naročit v Ljubljano na preiskave. Ne vem kaj so sploh opcije, torej kaj bi lahko bilo. Naša mala je bila vedno manjša, rodila se je z 2500kg, tako da ni niti pediatrinja polagala pozornosti. Zdaj pri sistematskem pri 5 letih pa sem ji rekla če je to normalno da je 3 cm manjša od najmanjšega po satistiki, pa nama je dala napotnico za rtg. Ma kdo kaj izkušenj? A mi lahko prosim poveš koliko je velika?
|
|
|
|
RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaos... 15.4.2010 22:31:34
|
|
|
|
nejcko
|
No, to, da skelet v razvoju zaostaja za 3 leta, je res malo dvoumno napisano, ampak jaz sem se pri tem takoj spomnila na eno kolegico oz. njenega sinčka. Rodil se je popolnoma normalno velik in težak, potem pa se mu je nekje pri 6 mes rast ustavila. Tudi motorično je zelo nazadoval. Čez so dali en kup preiskav, med drugim tudi preiskave pri endokrinologu. Na podlagi slikanja zapestja so ugotovili, da je dečkova kostna starost skoraj 3 leta mlajša od njegove starosti, kar se kaže tudi v njegovem videzu. Deček je star 6 let, zgleda pa kot kakšen 3-4 leta star otrok, majhen je in tudi obrazek ima še čisto otročji, tudi motorično je še "slab", slabo hodi samo po stopnicah itd. Kolegici je bilo rečeno, da s fantkom ni nič narobe, da bo pač počasneje rasel, torej skladno s svojo kostno starostjo in ne skladno s svojo realno starostjo. Taki otroci tudi praviloma kasneje pridejo v puberteto, deklice kasneje dobijo menstruacijo. Jaz upam, da bodo tudi pri vas preiskave pokazale, da ne gre za nič hujšega. Srečno.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 15.4.2010 22:32:17 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?