nejcko -> RE: Izvid rtg zapestja: skelet v razvoju zaostaja za 3 leta (15.4.2010 22:31:34)
|
No, to, da skelet v razvoju zaostaja za 3 leta, je res malo dvoumno napisano, ampak jaz sem se pri tem takoj spomnila na eno kolegico oz. njenega sinčka. Rodil se je popolnoma normalno velik in težak, potem pa se mu je nekje pri 6 mes rast ustavila. Tudi motorično je zelo nazadoval. Čez so dali en kup preiskav, med drugim tudi preiskave pri endokrinologu. Na podlagi slikanja zapestja so ugotovili, da je dečkova kostna starost skoraj 3 leta mlajša od njegove starosti, kar se kaže tudi v njegovem videzu. Deček je star 6 let, zgleda pa kot kakšen 3-4 leta star otrok, majhen je in tudi obrazek ima še čisto otročji, tudi motorično je še "slab", slabo hodi samo po stopnicah itd. Kolegici je bilo rečeno, da s fantkom ni nič narobe, da bo pač počasneje rasel, torej skladno s svojo kostno starostjo in ne skladno s svojo realno starostjo. Taki otroci tudi praviloma kasneje pridejo v puberteto, deklice kasneje dobijo menstruacijo. Jaz upam, da bodo tudi pri vas preiskave pokazale, da ne gre za nič hujšega. Srečno.
|
|
|
|