Božička09
|
Najprej tebi, tinkatonka! Samo si dobra, sedem ur, ej ...? IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 Božička09, sfalila sem katere snovi si napisala, mi jih napišeš še enkrat magari na zs, da se ne ponavljamo? prosim lepo, jaz sem namreč tudi ful za natur, samo če zadeva deluje... kaj ti uporabljaš? kaj pa za bejbija, ali obstaja kaj, kar je kul, pa natur? to sem te sicer že vprašala enkrat se mi zdi, pa najbrž nisi videla... IZVIRNO SPOROČILO: archie Bozicka: o kaksnih sestavinah to govorita? V povezavi s cim? sem spregledala in nikjer ne najdem vec... Glede na to, da tudi archie sprašuje, bom še enkrat napisala sem. Torej, govora je o sestavinah v kozmetiki, tako otroški kot tisti za nego odrasle kože. Geli za tuširanje so polni raznih sulfatov, to o podobne zadeve, kot se najdejo v detergentih za pranje avtomobila, posode ipd ... Potem so tu v večini izdelkih, ki jih nademo v trgovinah, drogerijah (izjema je certificirana organska kozmetika) naftni derivati. Nafta zapre kožo, da ne more dihati - na jetra, ledvice si nikoli ne bi dlai plastične vrečke, zakaj potem na kožo? Alkoholi po večini izsušujejo in dražijo kožo, ravno tako barvila, parfumi ... Zaščitni kislinsko lipidni plašč kože s epodre, ravnovesej je šlo v k***, pojavi se suha koža, srbečica, rdečica, pretirano mastenje ... Konzervansi v kozmetiki so parabeni s tako ali drugačeno prepono. Guglajte, kaka koncentracija je smrtna. Hvala lepa. Razne urea, parafin, petroleum, alhokol, parfum, paraben, fragnance, sulfat, PEG ipd sestavine so, ne vem, kako naj s eizrazim, smao sranje. Ne smemo pozabiti, da sestavine tudi prodrejo skozi kožo - se vpijejo, ne? - grejo v krvni obtok, po naših organih, tudi do posteljice. Tudi otroška kozmetika ni 'bolj nežna', če šše vedno vsebuje kaj od zgoraj naštetega ali pa samo 'parfum/fragnance'. Če vidite to in ni zraven posebej napisano, iz česa je parfum, bi jaz pustila na polici - v tem parfumu so lahko vsi parabeni in ostalo. proizvajalec namreč ni dolžan razkriti sestave parfuma, ker je ta poslovna skrivnost. Bull shit. Skratka, če ne greste po svoje tuš gele, šampone, parfume, pudre (polne talca ipd sranja) ter sestavin ne skopirate v strica Googla, ne boste vedele kaj je okej in kaj ni. Jaz uporabljam samo organsko kozmetiko (tuš geli ipd. na bazi kokosovega čistila, ne sulfatov), make up je mineralni - ne maši por, ima UV zaščito, deluje antibakterijsko in protivnetno, nima roka trajanja - sama zemeljska skorja se ne more pokvariti, odstanjevalci make upa so ravno tako organski, vse v enem - nega in odstranjevanje make upa, otroško kozmetiko imam pa tudi izbrano - jo že zdaj uporabljam včasih zase, za roke, ker je milo na pumpico, drugače pa z njo kopam kuža. Ne peče v očkah in ne draži kože, brez vsega sranja. Dojenčki so že tako bolj občutljivi, sja nimajo še tako razvitega imunskega sistema in je treba še bolj paziti. Itak vsaka mamica dela v dobri veri, da dela najbolje, kot je možno. Ampak mislim, da je prav, da se ve, da velikim korporacijam ni mar za naše zdravje temveč zgolj za zaslužek. Zato ne nasedati reklamam, ampak malo prebrati sestavine in se vprašati, če bi to res dali nase ali na deteta. Jaz se držim načela, da česar ne bi dala vase, ne dam nase. Če katero zanima kaj več, sem na voljo tudi preko ZS-jev Aja, pa organska kozmetika je res načeloma dražja. Ampak je brez gostil in mašil, ki vplivajo na količino, zato je za isti učinek porabiš precej manj, kar pomeni, da ena embalažica traja dlje Tako, zdaj pa šibam pod tuš in spat počasi, ob 8h imam sestanek na radiu, potem pa letim v službo, kjer sem jutri cel dan ... Bljah Nočko vsem.