khurde
|
katrinka, da bo vse ok. sej vsi pa tut ne morejo po razpredelnicah rasti drugač pa je bila moja skos neki "čudnih" mer... sam niso nikol kompliciral. tut od G je odvisno, mogoče kakšna sploh ne bi nič rekla na to. sploh pa nisi ti kriva zato... sej nimaš zanalašč visokega pritiska, daj ga no ne biksaj lumpa, lah greš samoplačniško kamorkoli, z napotnico pa ponavadi bolj v porodnišnico kot kam drugam. a ima tvoja tako slab UZ a kaj? tpmc, plačilu se, žal, na noben način ne boš mogla izognit. tudi z menjavo bank ne, oni imajo pregled nad temi zadevami in ne bo šlo skozi. mogoče za mesec, dva, več pa ne. pa še obresti ti lah dodatne zaračunajo če se lah zmeniš za obročno, je še najbolj fajn. zdej pa... kokr se sploh spomnim... sej berem vas kar, sam komentirat se mi ne da vedno sproti za vse uspešne morfologije materinska šola... pomoje letos ne bom šla, sem bila v bistvu še lani, v konec decembra, začetku januarja, pa verjetno ne bo nič novega. sem pa v P Lj hodila, pa sem bila kar malo "razočarana"... nič niso handlinga pokazal, nič ni bilo "treninga" kako previt in prijet za skopat malega itd. trebuh... meni se manj vidi kot v prve. pa pod kak širši pulover ga lah skrijem, pod oprijete majčke pa ne več samo sem se pa v prvi nosečnosti bolj redila, v tem času sem imela že več kot 10 kg plusa, zdej verjetno ene 4, 5... pa mi nikol ni komplicirala, ker je rekla, da sem itak med bolj suhimi in da grejo kile bolj gor previjalna... miza je bila uporabna samo kakšne 4 mesece, potem pa je tamala postala bolj mobilna in se je nisem več upala pustiti gor, če mi je česa zmanjkalo, tko da jo od takrat previjam samo na podlogi, ki jo imamo na pralnem stroju v kopalnici. je najbolj praktično - voda je blizu, wc in koš tudi itd. kozmetika... hladilno mazilo, trdo milo, vata ali krpice ali bombažne krpice, fiziološka, sterilni zloženci (gaza), alkohol (jaz ga za popek nisem rabila), mandljevo olje ali olivno, brez dodatkov. izabelina, jaz sem se v prvi nosečnosti kar precej redila, tudi po 3 kg na mesec (!!!), pa sem pazila na hrano itd., samo je šlo kar gor non stop mogoče sem zato v zadnjem trimesečju tudi imela nosečniško sladkorno, če je kakšna povezava diete niso fajn, je pa fajn pač zdrava prehrana in ta "dieta" za gestacijski diabetes, k je benika napisala. edino meni so takrat rekli, da ima nosečnica lahko 6 obrokov, še "povečerjek" pred spanjem. kak navadni jogurt ali zelenjavno juho. drugače je čisto normalno, da je človek lahko mal ali malo bolj "razočaran" nad spolom. sej ne gre za tisto klasično razočaranje, samo večina pač ima ena pričakovanja in določene želje. jaz sem se temu izognila tko, da nisem vprašala za spol čeprav sem imela od sredine nosečnosti dalje vedno moćnejši filing, da bo punčka. zdej pa še ne vem. po eni strani ne bi vprašala, po drugi, bolj praktični, pa bi... da bi videla, koliko stvari je treba dokupit itd. ker "osnovo" imamo v "nevtralnih" barvah, kasneje so pa vsi nosili bolj rozaste in punčkaste zadeve. sem pa imela najprej filing, da bo fant, zdej mi pa spet na punčko vleče aja. ena je za pralne pleničke spraševala. jaz jih imam, pa mi je fajn.so pa racmanke. prve dva meseca jih nisem rabila, ker so se mi zdele ogromne pol pa. pa tut ni toliko več dela z njimi, pa še ful prihranimo, še posebej, ker sem jih tudi dobila zelo poceni: od mami sodelavka jih je dala za 20 evrov (20 plenic, 30 bombažnih vložkov). za ponoči ji pa večinoma sicer dam tiste za 1xno uporabo, ali alana ali pa moltex eko - so malo bolj ekološke kot katere druge. čeprav bi ji lahko dala bombažne, niti ne vem, zakaj sem ji začela dajat za enkratno uporabo mogoče, ker moj večinoma zvečer previja, pa bolj na hitro in je večkrat premočilo, če je on bombažno zvečer gor dal