bela.kava -> RE: Posvojene mame ;) (20.4.2010 19:58:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika Hvala b.k! Kaj pa jaz, ko neznam niti hrvaško, kaj šele srbsko, da o makedonščini sploh ne govorim? Angleško pa njim ne gre? Nemško pa najbrž še manj? jaz tudi nisem znala nič ... no v petem razredu oš, smo imeli srbo-hrvaščino ... najprej si jezik polomiš potem pa gre in res razumeš... pesem na prvi strani te teme je v mk prevodu (naredila ena mkRR frendica[sm=smiley36.gif]) gre takole Еднаш постоеја две жени кои не се познаваа една на која не се сеќаваш и друга која ја викаш мама. Два различни животи, сплотени да го направат твојот сон едната стана твоја ѕвезда водилка, другата твоето сонце. Првата ти даде живот, втората те научи да го живееш Првата ти даде потреба за љубов, втората е тука да ти даде љубов. Едната ти даде националност, другата име Едната посеа семе на талент, другата ти даде цел ЕДната ти даде емоции, другата ги смири твоите стравови едната ја виде твојата прва насмевка, другата ти ги бришеше солзите Едната те донесе на свет....толку можеше да направи другата го молеше Бога за дете и тој и го покажа патот до тебе И сега ме прашуваш низ страв неодговорени прашања со години Дали си продукт на генетиката или околината Не мое драго дете, не..... Тоа се две различни врсти на љубов Pa še v latinici: Ednaš postoeja dve ženi koi ne se poznavaa edna na koja ne se sekavaš i druga koja ja vikaš mama. Dva različni životi, sploteni da go napravat tvojot son ednata stana tvoja zvezda vodilka, drugata tvoeto sonce. Prvata ti dade život, vtorata te nauči da go živeeš Prvata ti dade potreba za ljubov, vtorata e tuka da ti dade ljubov. Ednata ti dade nacionalnost, drugata ime Ednata posea seme na talent, drugata ti dade cel EDnata ti dade emocii, drugata gi smiri tvoite stravovi ednata ja vide tvojata prva nasmevka, drugata ti gi brišeše solzite Ednata te donese na svet....tolku možeše da napravi drugata go moleše Boga za dete i toj i go pokaža patot do tebe I sega me prašuvaš niz strav neodgovoreni prašanja so godini Dali si produkt na genetikata ili okolinata Ne moe drago dete, ne..... Toa se dve različni vrsti na ljubov Matejčika, no povej, se da če se hoče? Če pa veš, da je to samo en korak bližje k [sm=duda.gif], potem pa najbrž tudi kitajsko ne bi bila ovira[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|