|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
10.5.2010 9:47:58   
Eva**
Ah saj skoraj ne dvomim vase. Moja mami vedno reče, da ko  začnem jaz naglas razmišljat o kakšni stvari ni daleč do izvedbeuser posted image , pa ne samo posvojitve, česarkoliuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Eva, bo bo! user posted image Rabimo nekoga, ki se bo podal tudi v te dežele. Da bomo imela čez 3, 4 leta koga za rokav pocukat.  

< Sporočilo je popravil Eva** -- 10.5.2010 9:48:41 >

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
10.5.2010 9:51:50   
Matejčika
Eva, kapo dol, res. Ker si nista glih lahke poti izbrala. Ampak vem, da se bo na koncu splačalo. user posted image

Mene je pa že ene dva dni tak strah, da nebova všeč soc.delavki, al pa da naju bodo slabo ocenili, al pa da nebodo hotli dat papirjev naprej...ful mam nek slab filing, pa tega ponavadi nimam. Sem vedno optimistična, ampak nevem...mam taki knegl v želodcu. Kaj lahko sploh midva kako preveriva, če sva res na čakalni listi? Pa to še vidi kak drug CSD (da sva kandidata za posvojitev), ali sva na milost in nemilost prepuščena samo eni delavki? Saj vem, najbrž se mi že meša.user posted image Ker je ta gospa prav vredu. Eh...

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
10.5.2010 9:53:03   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: Eva**

Ah saj skoraj ne dvomim vase. Moja mami vedno reče, da ko  začnem jaz naglas razmišljat o kakšni stvari ni daleč do izvedbeuser posted image , pa ne samo posvojitve, česarkoliuser posted image .

user posted image user posted image to je pa dobra lastnost user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
10.5.2010 10:08:36   
Eva**
Naj te malo potolažim, takle občutek smo imeli najbrž vsi, ko smo se podajali na pot takšne oblike starševstva. Po soc. delavki vaju mora ocenit še psiholog in pedagog, vsaj pri nas je bilo tako in še obisk na domu. . Ko bosta dobila odločbo sta na čakalni listi.
Sta na listi svojega centra, lahko pa se zgodi da v kakšnem centru ne najdejo primernih posvojiteljev in v tem primeru se obrnejo na druge centre, ki da podatke o svojih kandidatih oz. najprimernejšem paru. Potem pogovor opravi še ta drugi center, seveda se to dogaja že takrat ko imajo otroka in iščejo najprimernejšo rešitev zanj.

Nič bat, vse bo OK. Mislim pa da je zelo malo vlog ki bi jih ocenili za neprimerne ali celo zavrnili. Po moje se to zgodi v primeru, hudega hendikepa (bolezen, invalidnost) enega od zakoncev, kazenski pregon ali odvzem roditeljskih pravic, v tem primeru vlogo zagotovo zavrnejo.

Eva, kapo dol, res. Ker si nista glih lahke poti izbrala. Ampak vem, da se bo na koncu splačalo. user posted image

Mene je pa že ene dva dni tak strah, da nebova všeč soc.delavki, al pa da naju bodo slabo ocenili, al pa da nebodo hotli dat papirjev naprej...ful mam nek slab filing, pa tega ponavadi nimam. Sem vedno optimistična, ampak nevem...mam taki knegl v želodcu. Kaj lahko sploh midva kako preveriva, če sva res na čakalni listi? Pa to še vidi kak drug CSD (da sva kandidata za posvojitev), ali sva na milost in nemilost prepuščena samo eni delavki? Saj vem, najbrž se mi že meša.user posted image Ker je ta gospa prav vredu. Eh...

< Sporočilo je popravil Eva** -- 10.5.2010 10:09:49 >

Eva**

Neposredna povezava do sporočila: 1029
10.5.2010 10:12:33   
Matejčika
Hvala Eva user posted image Jaz res upam, da bova všeč ljudem tam, da se nebova komu zamerila, preden naju uspejo poznat.user posted image

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
10.5.2010 10:18:25   
Eva**
Seveda bosta, en virtualen objemček tudi tebi za pogumuser posted image

Eva**

Neposredna povezava do sporočila: 1031
10.5.2010 10:48:55   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: Eva**

Seveda bosta, en virtualen objemček tudi tebi za pogumuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image hvala user posted image

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
10.5.2010 11:34:49   
koala
Matejčika kakšne misli te to obhajajo??? Itak da vaju bodo dobro ocenili, iz tvojih postvov veje da si super oseba in vrjamem da je tvoj mož tudi. user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Neposredna povezava do sporočila: 1033
10.5.2010 14:30:43   
bela.kava
Matejčikauser posted image , moj nasvet, navadi se na te občutke, ker se občasno pojavljajo v različnih intenzitetah. Recimo, mene je v tem trenutku blazno strah, da ne bi kdo založil papirje, ne odposlal papirjev ... malo morje varinat. Ko bo to mimo, se bom tresla za naslednjo točko. Skrivnost je v tem, da daš strah na tiho in pogum na glasno. Boš videla, da bo vse še dobro. Ni pa to pot, ki bi jo lahko hitro prehodili, traja in traja ... pa kot kaže na našem forumu, enkrat prideš do cilja in imaš še energijo za novo pot (poglej Evo**user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
10.5.2010 18:25:59   
DaisyE
Eva, jaz komaj čakam, da bomo tule brali, kakšne principe in postopke imajo v daljnji Afriki.

BK jutri je klic na vrsti, a ne? user posted image

Matejčika, ko te berem, se kar nase spomnim. Najprej totalke samozavestno, potem me je pa na eni točki zvilo, da v bistvu lahko rečejo, da nisva primerna za starše. In me je skrbelo in skrbelo, v glavi sem že preigravala scenarije vseh možnih vrst in kaj bom naredila, če slučajno rečejo ne, koga naj pokličem in komu naj se pritožim. Pa ni bilo panike. Je včasih zoprno, ko te secirajo, pa ne veš več dobro, a si normalen al ne, na koncu dobiš pa poročilo domov, pa te skoraj srčna kap useka, ko vidiš kako lepe stvari je o tebi nekdo drug sposoben napisat. Sem bla kar malo važna. Si pa na vsakem koraku, ki ga opraviš, tako ponosen nase in tako srečen. Vsak korak šteje in vsak je pomemben. Kako vama pa kaj kaže s papirji? Jih bosta zbrala ta teden? Držim pesti.

Mene, ki sem najbolj glasna tu gor, kako zdaj nisem čisto nič živčna, je pa danes kar nekam zvilo. Pa ne vem kaj je in kaj je vzrok, me pa daje in ni fajn. Sem se odločila, da bo ta teden ultra hitro minil, ker mam dopoldne službo, popoldne moram pa pospravljat, ker fanta pa res ne moremo v umazano stanovanje pripeljat... in kaj počnem? Ždim. user posted image  prestavljam se okol, pa sama sebi sem odveč. Ker zdaj gre pa zares. In nikoli več ne bo, kot je bilo. In spet nazaj usekajo vsi strahovi, ki so se porajali na začetku, potem pa nekako ni bilo časa za njih, ker se je preveč drugega dogajalo. K nam domov prihaja eno majhno, nežno in prijazno bitjece, jaz pa ne vem, kako se bom obnesla kot starš. Utimater in pfej in pfuj. Teoretiziranje je eno, praksa pa nekaj čisto drugega. Ampak bolje, da na tej točki prekinem ta (še en v nizu) samopomilujoči govor in grem kaj pametnega naredit.

Hej Matejčika, mogoče je pa kakšna polna luna undercover, pa naju obe malo nosi. user posted image

VSE BO OKEJ!

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
10.5.2010 18:27:28   
DaisyE
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava
Skrivnost je v tem, da daš strah na tiho in pogum na glasno.

Krasno! user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

Neposredna povezava do sporočila: 1036
10.5.2010 18:54:23   
DaisyE
Evo, do konca zafurat safer...
http://www.youtube.com/watch?v=JruqUIjl5Sw
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
10.5.2010 19:18:00   
Matejčika
Dejzika, zgleda da je res luna! user posted image user posted image user posted image Sem pa jaz tudi razmišljala komu se bom pritožla, kje bom kake veze najdla, če naju zavrnejo. user posted image   Ziher je kaj takega v zraku. user posted image UPAM!

Sem pa prepričana, da boš zelo dobra mama in dober starš! Te pa razumem kak te zvija, je mene tudi, ko sem bla noseča in en mesec prezgodaj ležala v porodnišnici, vedoč da bom slej ko prej rodila. Nič pripravljeno, kr tak znenada me je doletelo. Si tudi nisem znala predstavljat kak bom lahko jaz sploh mama?! Ampak sem prepričana, da ko bo sinek doma, boš vedla vse, kaj naredit, kako se obrnit. Tak kot vedo vse mame. user posted image

Je pa tale komad ful dober! user posted image Samo v tej izvedbi, drugače mi ni nevem kak dober.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
10.5.2010 19:28:59   
Pija76
Bejbe jaz vas sam prav lepo pozdravim, vmes med kosilom mal natipkam, pa s5 letim....

evo dobili papir, da nam ni odvzeta roditeljska pravica, o nekaznovanosti pa ne duha in sluha...jao jao naša birokracija!

Evo jaz navijam iz ilegale za vse vas!!

Neposredna povezava do sporočila: 1039
10.5.2010 19:29:37   
Pija76

Dejzika, zgleda da je res luna! user posted image user posted image user posted image

Ni, ni, brez skrbi, moj mož je tolk fajn....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1040
10.5.2010 19:33:51   
Matejčika
Aja, to sem pozabla odgovorit. Mislim da bova zrihtala vse papirje še ta teden. Mož mora dobit še potrdilo o zaposlenosti in letni dohodek, ga je že v četrtek naročil, pa še kr niso ženske zrihtale. Mislim da bo jutri. V sredo še gre mož po zdravniško potrdilo, jaz že imam potrdilo o šolanju, potem pa tak imava že vse. Življenjepise že imava. Ta potrdila o nekaznovanosti, izpisek iz rojstne matične knjige, poročni list, da nama niso odvzete roditeljske pravice, pa je rekla soc.delavka, da jih ona sama pridobi. Te pa nevem... Zdaj ko si, Pija ti napisala, da ti to sama pridobivaš, me je še bolj stisnilo v želodcu. user posted image

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
10.5.2010 19:49:12   
Tina1
Punce, kaj jaz to berem.

Slabe in črne misli stran, šc,šc, šc.

Tia-na, čeprav pozno, pa vseeno dobro opravite in na cartajte se.

Dejzika, pa kaj ti to pišeš. Ti boš tako krasna mama, krasnemu malčikuuser posted image .

Nikoli več ne bo tako kot je bilo, to je res. Bo pa tako luštno, da še sama ne boš verjela, da so te kakšne slabe misli oblegale.
Kar pogumno!
Naša dejzi teče oz. živi zadnji teden v dvoje, potem bo v troje.

Matejčika, ti pa tud slabe misli stran. Tako kot ti je bela kava napisala: vse imamo iste blodnje po glavi. Tudi pri meni je bilo tako. Vsakič predno sva šla na CSD sem se spraševala kaj ne bo ok, kaj bi lahko bilo, da bi rekla, žal nista primerna starša. Ampak mislim, da se taki, ki niso primerni ne podajo v take vode. Z vsakim obiskom pri socialni sem bila bolj sproščena in se mi je zdelo da greva na CSD na prijateljski čvek. Mi je kar manjkal pogovor, ko je bilo poročilo natisnjeno.
Kar se pa papirjev tiče pa kar mirno: tudi najina socialna je po službeni dolžnosti pridobila papirje o: nekaznovanosti, izpisek iz poročne knjige, o državljanstvu......

Bela kava, kako si se odločila, boš jutri pocingljala po telefonu, al boš še kakšen dan čakala.

Eva, kapo dol za pogum. Bo tale tema res vir informacij o posvojitvah iz različnih držav.

Pija, a sta se vidva že kaj odločila, mislim za državo. ZS ti pa pošljem, nisem pozabila.

Neposredna povezava do sporočila: 1042
10.5.2010 20:20:38   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Pija76

...jao jao naša birokracija!

Veš kaj, ne se preveč jezit, šparaj živce, naša birokracija pravzaprav teče kot švicarska urauser posted image , pa vso srečo pri pridobivanju dokumentov. V najinem primeru sva center pooblastila in so večino stvari sami naredili.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
10.5.2010 20:25:15   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Tina1

Bela kava, kako si se odločila, boš jutri pocingljala po telefonu, al boš še kakšen dan čakala.

A veš, da še sama ne vem, in še manj mi je jasno, kam je šel ves pogum user posted image , čeprav že cel dan nastavljam pogum na glasnouser posted image
Mogoče je pa danes res kaj v zrakuuser posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
10.5.2010 20:45:50   
Tina1
Bela kava, kar pogumno. Mi smo stabo, ne glede na to kako se boš odločila. Jutri je nov dan, pred tabo pa noč. Boš videla, da se boš jutri bolje počutila, imela boš več poguma in tudi vedela boš kaj narediti

Mi navijamouser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1045
10.5.2010 20:52:37   
sami0804
No,drage moje pogumne mamice-pripravnice,ki vas obhajajo tako črne misli,tega,kar bom sedaj napisala,nisem zaupala do sedaj še živi duši,niti mojemu možeku,čeprav je res 1a dečko.
Kot sem enkrat že napisala,sta moja dva bauca rezultat IVF-a.Vse,ki ste to dale skozi,pa tudi vse,ki niste si lahko predstavljate kako zaželeni so tile otročki.
Ko sem pa rodila in je mali pristal na intezivni negi,sem imela poleg skrbi za njegovo zdravje tudi ogroooomno časa za razmišljanje-žal tudi za bedarije.In sem ležala tam in tuhtala,kako se mi bo življenje sedaj spremenilo,seveda bo lepo in oh in sploh ampak še ena druga,grda misel se mi ves čas vsiljevala zraven.Da sem dobila bitje,ki bo kar en lep čas odvisno od mene,da mi bo požrlo ves prosti čas,da ne bom imela več časa počet nič,kot sem si do sedaj lahko privoščila,da ne bo več časa za poslušanje glasbe in branje knjig in še in še...Obenem pa sem se sama sebi zdela kot najbolj grozna mama na celem svetu.Moj neskončno pričakovan in zaželjen otrok je bil tukaj,jaz pa take ogabne misliuser posted image .
No,to je bilo pred petimi leti in pol.Vmes sem kar pozabila na te občutke,sem se zdaj komaj spomnila spet na to,ko berem kakšni pomisleki vse vas mučijo.
Brez skrbi,vse se pozabi,ko imaš svoj zaklad varno v rokah,tudi črne misli.

Neposredna povezava do sporočila: 1046
10.5.2010 21:08:31   
1ali
Uf, vas komaj berem, nekako ne najdem časa. Smo v polni akciji. Tako kot vedno. Ni pa nobena posebna luna. Odkar imamo našega fanta, dobro poznamo vse lunine meneuser posted image

Matejčika, naprej, naprej in še enkrat naprej brez vseh strahov. Pridobivanje dokumentov na CSD je mala malica. Če pa imaš še socialno delavko, ki je tako zavzeta, si skoraj zadela na lotu. Da bi ti vedela, kaj vse se je dogajalo pri nas in koliko časa!!! Centri na različne načine in različno hitro pridobivajo dokumentacijo. In sama priskrbi samo tisto, kar ti je bilo naročeno. Če sta prepričana v posvojitev, ni pristojne osebe, ki bi vaju ovirala. Ničesar, ampak res ničesar se ne boj. Morda samo sama sebe:)

Dejzi, te zvija? Kakšna mama boš se boš spraševala do trenutka, ko boš imela otroka zunaj ograje sirotišnice. Potem boš ugotovila, da je biti mama ena enostavnejših in preprostejših stvari na svetu. Otroci iz "naših" moskovskih sirotišnic pa niso nikakršni revčki, ki ne bi poznali ljubezni. Naučijo in dajo jim veliko tistega, česar naše mamine, očkove, dedkove, babičine ... in ne vem še katere vzgoje, niso sposobne. Mi smo marsikaj tistega, kar je pridobil v sirotišnici, žal izničiliuser posted image Otrokom manjkajo predvsem izkušnje zunanjega okolja. To pa zelo hitro nadoknadijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1047
10.5.2010 21:37:44   
DaisyE
Sem jaz točno vedela, kam moram prit pojamrat! Sicer sem bila že po eni drugi liniji malo potolažena, pa tile muppetki so me narežali, pol sem pa še vas prebrala, zdaj bom pa do jutri najbrž dobra. user posted image

Sami, tole si pa lepo napisala. Se mi zdi, da smo vsi kdaj pa kdaj v taki fazi, ampak ker se o tem tako težko pogovarjamo, navadno ostane v nas skupaj z ogromnimi količinami slabe vesti in občutkom, da nismo normalni. Pa je tako fajn, potem ko vidiš, da se večini kdaj pa kdaj isto zgodi.

Pija, če se na tvojmu ne pozna polna luna, potem pa kar verjamem, da je ni. user posted image user posted image user posted image  Čestitam za papir o roditeljski. Nekaznovanost bo hitro sledila.

Matejčika bravo user posted image user posted image user posted image . Nič se sekirat, je vse normalno, načeloma pridobi te papirje CSD, pred pijo pa postavljajo dodatne preizkušnje. Svojo teorijo zakaj, sem pa že delila z vami... (mož fejst, pa to).

Tina - so že stran. Kako kaj pri vas? Renovacija v polnem teku?

BK - če na seznamu piše, da kličeš, pol kličeš! user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa da se ne boš slučajno počutila, kot da pritiskamo nate... Mi pa že ne!

1ali - tole si pa tako lepo napisala, da mi je kar lažje pri duši. Sem se pa kar režat začela, ko sem prebrala, kako jih lepo vzgojijo v domu in kako potem nadobudni starši to izničimo. Jaz se mam že dolgo na sumu, da bo šlo vse v maloro prej kot v enem mesecu. user posted image user posted image user posted image  Ne, saj prisegam, da bom poskušala bit resen in odgovoren starš!

Pupe hvala (tud tebi čoki iz ilegale). Moram zdaj na bjutislip. Se beremo.
Pa uspešen jutrišnji dan - da bi naredile vse, kar ste si zamislile!

Neposredna povezava do sporočila: 1048
11.5.2010 8:42:19   
špelin@
Matejčika, kar pogumno user posted image Te pa razumem, ker bi mene na tvojem mestu ravno tako mučili čisto nerazumski dvomi, skrbi,... Ampak nimaš kaj skrbet user posted image

Eva**, ti si carica user posted image Vidim, da rada "orješ ledino", če smem tako reči user posted image Bomo navijali za tretjega otročka, sploh, ker bo prišel v en res prijazen dom, k mamici z zlatim srcem user posted image

bela.kavauser posted image Da boš čimprej izgledala takole user posted image user posted image

Pija76, en "pospešek" za birokrate user posted image

DaisyE, ja, zdaj gre zares user posted image Tvoji občutki so mi zelo poznani, očitno gre za zelo podobne stvari, ne glede na to, za kakšno nosečnost gre: telesno ali papirnato
user posted image Ampak boš videla, ko bo malčik čisto resnično, oprijemljivo tvoj, ko ne bo šlo za obisk, ampak bo odšel z vama, bo steklo kot namazano user posted image

Pa dobro jutro vsem! user posted image

user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
11.5.2010 9:04:10   
bela.kava
Drage navijačke, sem poklicala in izvedela, da je naša teta referentka za cel teden "otišla na odmor", vrne pa se "vo ponedelnik". To pomeni, da je vse obstalo za en tedenuser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Spočet na silvestrovo: Kdaj lahko pričakuj...
Kdaj lahko pričakujeta otroka, če so prazniki tisti, ki v vama prebudijo največ strasti in porednih želja?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?