Taddy78
|
Žal je moj foter hitro potem, ko sem se rodila grel posteljo drugi ženski, tako da sva z mamo bili skozi sami. Še vedno me ne razumete. Jaz ciljam samo na hišna opravila in nič drugega. In tako sem tudi napisala. Da mi veliko več pomeni objem, kot pa to, da bi mi ljubezen dokazoval s sodelovanjem v gospodinjstvu-te pomoči ne potrebujem in je zato niti ne zahtevam. Sem se pa iz mesta preselila k njemu na kmetijo, tako da malo poznam oboje. Biti brez moškega in biti z njim. Če samo malenkost povzamem...in se v bistvu navezuje čisto na prvi post. Zame to, da moški 100% ne sodeluje pri delo z otrokom ne more biti razlog za nezadovoljstvo, sitnarjenje in negodovanje. Tudi njih je potrebno razumeti, da niso tako kot me mame, ko prvič dobimo štruco v roko, takoj vemo kaj si z njo početi. Prvo kar me teži je to, da je moj dragi nekako distanciran od vseh opravil, ki se tičejo naše male štruce. Nekako v njegovi zavesti obstaja mišljenje, da je pač to delo ženske, moški pa denar prinaša v hišo. Naj povem, da ima moj s.p. kar v njegovem primeru pomeni, da ima kar precej časa, še posebej ga je imel čez zimo, ko pač v njegovi panogi ni toliko dela. Skregala sva se že miljonkrat, ker mu hočem dopovedati, da naj da vsake toliko tudi sam pobudo, da bo malo okopal, jo previl, peljal na sprehod.... Ne pravim, da mora to vedno in povsod, ampak.... Naj povem, da odkar se je rodila je še ni okopal, previl jo je enkrat.... Saj zame to ni merilo biti dober oče, ampak kar je preveč je preveč. Sem ga že spodbujala, tudi drla sem se že na njega, ker mu ni prišlo do zavesti Hočaem, da malo sodeluje, da spozna da so to v bistvu luštna opravila, ki starša in otroka povezujejo. Seveda sem potem jaz vsa zagrenjena, tečna, sitna... Ne znam mu več lepo dopovedatai. Enkrat, dvakrat se je zgodilo, da je celo malo več časa mali posvetil, amapk ga je volja hitro minila. Saj ne da je nima rad, obožuje jo, ampak nekako so mu te stvari neznanka. In kaj se zgodi? Jaz se oddaljujem od njega, ker sem nonstop jezna in se čutim užaljena in ponižana, ker ne spoštuje mojega mnenja in mojih želja. No in to je razlog za ohladitev zveze? Ok, če bi jo varal in cele dneve lutal naokoli bi razumela, ampak...zato, ker je ne previje in okopa? In ta dela so kao še povezava staršev in otroka? Sem sigurna, da ko bo ta deklica malo večja, bo oče zgradil z njo in do nje čisto drugačen odnos. Ne vem pa, zakaj je to razlog za vedno večje luknje med njima... Rija ti si pa tak faca. Me res zanima če je tvoje življenje isto, ko se odjaviš iz RR-e...
|