Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. A to se da, al kako? Spremeniti moškega? Sem zmeraj mislila, da je to največja iluzija in istočano zmota ženskega sveta . Ce mojo tasco vprasas, sem jaz mojega moza spremenila v fundamentu. On enostavno ni vec ista oseba. prenehal je misliti, prenehal je vse.. zdaj samo mene uboga... Potem je sinko izjavil pred njo, da jaz caram in delam carovnije.... (smo pa izvajali take: abrakadabra, koleno vec ne boli; abrakadabra , ni me vec strah... Tukaj se je koncalo... moskega se da popolnoma spremeniti, pa se ne rabis bit zaprisezena carovnica Hehe, moževi kolegi mislijo, da ga imam pod kontrolo, moja mami pa da, ima on mene. Jaz mislim, da sva kompatibilna . Dejansko pa mislim, da smo odrasli v veliki meri že oblikovane osebnosti. Seveda se lahko spremenimo, a v le nekem določenem okviru, pa še to samo z zelo intenzivnim uvidom samim vase, samokritiko in intenzivnim delom na sebi. V osnovi pa smo to, kar smo. In če nadaljujem pri zadnjem stavku: to kar smo, smo, kompleksni, polni mešanih lastnosti, kot mavrica. V takšnih in drugačnih odnosih potem prihajajo na plan različni deli naše osebnosti. Eni iz nas vlečejo najboljše, drugi najslabše, tretji nekaj vmes. Če imamo ob sebi ljudi, ki nas podpirajo in spodbuijajo, bodo na plan prišli tisti fajn, optimistični deli. In obratno. Zato še vedno menim, da se moškega ne da spremenit. Zihr pa nanj vplivamo s svojim pristopom. Negativizem bo iz njega potegnil eno, občutek podrejenosti drugo, občutek nadrejenosti tretje, občutek sprejetosti in podpore drugo, občutek nesposobnsoti spet nekaj tretjega....
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 12.4.2010 19:14:58 >
|