Gina -> RE: Nekaj bi vprašala (9.4.2010 16:09:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1 če pa se dam v svojo kožo, ko sem bila stara 4 ali 6 let, bi od groze najbrž padla v histerijo, če bi ugotovila, da sem sama doma. Jaz sem bila pri 6. letih sama doma - sem se zbudila ob budilki, oblekla, umila, obula in šla do starih staršev v sosednji vhod, da sta me opeljala v šolo. Moj starejši otrok je bil sam doma pri 6. letih, ker v našem kraju ni bilo jutranjega varstva. On se je sam zrihtal, zaklenil in odšel sam v šolo. NOben od naju ni bil histeričen ali ima zato psihične posledice, kvčejemu obratno, oba sva zelo odgovorni osebi, samostojni. Pri 6. letih moraš otroka nujno začeti učiti določene samostojnosti. Večina otrok zmore biti doma samih vsaj pol ure, če ne več. Res pa je, da jim moraš to povedati (ne moreš kar zginit, ne da bi povedal, sicer bi bil vsak prestrašen in zaskrbljen) in jih naučiti varnosti pri tem in seveda kako te lahko pokličejo. Otroci, ki niso naučeni teh spretnosti, imajo težave pri ostalih samostojnostih v šoli - to se vedno opazi. Eno gre z drugim. IN starost za določeno začetno samostojnost je prava.
|
|
|
|