KIKI****
|
Hm, ... tole je dvorezen meč ... Jaz se imam za odgovornega starša, ampak otroke navajam na samostojnost. Tako pri oblačenju, do umivanja, kakor tudi da sta na trenutke sama. Sina sem prvič pustila samega pri 6 letih, preden je odšel v šolo, ko je med počitnicami bila hčera v vrtcu (vrtec je stran točno 1500 m - gremo z avtom - 3 minute). Babi servis v spodnjem štuku je bil na voljo v primeru, da je kaj narobe. Igral je igrice na računalniku (tukaj je lahko tud 2 uri zraven pa ni ne lačen, ne žejen, niti ne ve, da obstajam ). Vrata je takrat žeznal zakleniti in ko sem šla jih je zaklenil (babi ima rezervni ključ). Ko sem po 10 minutah prišla nazaj, so bila vrata zaklenjena, odklenem in po malo obširnejšem obhodu ugotovim, da sina ni nikjer. Najprej sem mislila da me heca in da se je skril. Ko sem premetala celo bajto sem ugotovila, da je zavesa nekam čudno pomaknjena, okno pa priprto.... okno gleda na teraso - tamal se je oblekel in obul, se splazil skozi okno on takoj za mano odšel k babici. Babi je pa mislila, da sva tako dogovorjena, ker je pač kr takoj dol prletel, da je prišel skozi okno ji pa tud ni povedal Jaz bi šla tečt,sicer pri nas nista ponoči nikoli sama, ker pride vedno babi gor spat, ampak v tvojem primeru, jaz bi nabavla babyfon in ga dala tašči. Samo iz vidika, če se karkoli zgodi. Zato tudi jaz vedno obvestim taščo, za vsak slučaj (glih tko mam lahko prometno, pa čeprav 1500 m stran - dovolj daleč). Pri nas smo doma na vasi in otroci sami hodijo po navadi peš v šolo 1,2 km daleč in to drugošolci, torej stari 7 let. (ni varstva zjutraj ne popoldan) Ti otroci morajo biti odgovorni, morajo poznati nevarnosti na poti v šolo in domov, zakleniti stanovanje, .... nekako jih je treba na to navajat počasi in postopoma. Moja dva jaz velikokrat že kako leto poleti puščam sama na dvorišču in ju vsake toliko skozi okno opazujem, kadar kaj delam v stanovanju. Dvorišče je ogromno (kmetija pa to), trave za tekanje kolikor želiš, igrala ... morata se navadit, vedno ne morem bit zraven. Jaz sem z 6 leti hodila v šolo. Zbudila me je budilka, oblekla in umila sem se sama, z 1 leto starejšim bratom sva odšla na avtobus in z njim do šole. Iz male šole me je vozil 6 letni brat (druge možnosti ni bilo).
|