Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Navidezna zaposlitev in porodniška 8.2.2012 12:30:21
|
|
|
|
julijka2012
|
Zdravo Kako to misliš 4 mesece prej, če so punce zgoraj napisale, da se lahko navidezno zaposliš 2 dni pred porodniškim dopustom. Še ve katera kaj lp
|
|
|
|
RE: Navidezna zaposlitev in porodniška 17.9.2012 21:50:21
|
|
|
|
maca84
|
Pozdravček vsem! Še ena z vprašanji o porodniši itd.....upam da mi bo znala katera odgovoriti ker vidim da ste kar podkovane z informacijami predvsem upam da mogoče Zmajaz vidi moje vprašanje ker vidim da so ji zadeve zelo poznane. Torej.....pred nastopom prve porodniške (konec junija 2011) sem bila navidezno zaposlena s pogodbo za določen čas do konca izteka porodniške. Porodniška se je iztekla konec junija 2012. Vmes sem drugič zanosil in imam sedaj PDP 1.1.2013 kar pomeni da nastopim z naslednjo porodniško začetek decembra 2012. Od konca junija 2012 sem brezposelna. Sedaj pa vprašanja....Imam zopet možnost te navidezne zaposlitve ampak ne vem če se mi splača.....kaj se torej v drugo šteje v izračun višine porodniške? Se bo štela višina prve porodniške za mesece po izteku prve porodniškke ko sem brezposelna pa tstih 55% minimalne plače? Mi ,glede na to da sem sedaj brezposelna in če se ne gremo navidezne zaposlitve , sploh pripada porodniška ali avtomatsko le starševski dodatek (ki je sedaj 251€ prej okrog 197€)? Namreč razmišljam dvoje - če se v izračun višine druge porodniške šteje prejemanje višine prve porodniške (glede na to da se gleda zadnjih 12 mesecev) od januarja do junija 2012 (prejemala sem 251€) potem za mesece brezposelnosti tistih 55% in za november (če bi se navidezno zaposlila) plača ki bi bila minimalna potem mi ta porodniška nanese nekje 230^(po izračunih na strani CSD LJ-Šiška) kar pa je manj kot je starševsko nadomestilo ki ga prejemajo tiste ki so bile vseskozi prezposelne. Torej kaj se mi bolj izplača in kaj se sploh v mojem primeru upošteva za izračun višine porodniške? Hvala za pomoč in odgovore pa LP vsem :)
|
|
|
|
RE: Navidezna zaposlitev in porodniška 19.9.2012 9:12:04
|
|
|
|
*Ninočka*
|
Ravno s tem se obremenjujem sama, ker imam podoben problem. Sem šla zadnjič na CSD in bom odgovorila kot sem razumela sama. Naj pa me prosim katera popravi. 1. V porodniško greš brezposelna: obračuna se ti 55% zadnje povprečne plača (mislim, da je 323,55€). Ker pa si bila v zadnjih treh letih zaposlena za več kot 12 mesecev, ti za vsak mesec pripada tudi +2%. Konkretno. 55% + 12x2% = 79%. Glede na to, da je 105% kot mi je dejala na zavodu 618€, si lahko potem izračun koliko bi dobila. Mimogrede, če katera ve? Kaj pa v primeru, da si bil v času porodniške brezposeln. Tudi dobiš ta 2% zraven? 2. V porodniško greš zaposlena: Gledajo se ti dohodki zadnjih 12 mesecev. Torej za mesece, ko si bila nezaposlena 55% zadnje povprečne plače, za mesece porodniške, pa višina, ki si jo dobivala od njih.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?