Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: valči Jaz brihta sem šla letos barvat jajca čisto natur,brez kemije In otroci veselo čakajo,jaz berem list o barvah,sina pošiljam po robo...Iščem piskre.V en pisker dam na lističe natrgano rdeče zelje in not 5 jajc kuhat. Potem drug pisker,not 5 jajc in 5 žlic kave.Dam kuhat. Tretji pisker.Mleta rdeča paprrika,4 jajca.Kuhat. Četrti pisker,4 jajca,6 filter vrečk zelenega čaja.kuhamo. Peti pisker,1 liter domačega soka iz modre frankinje,5 jajc,kuhamo... Grem vmes otroke v pižame rihtat,nakar mi srednja hči priteče-Mami,mami,tam se nekaj poliva!!!In tisti sladki sok lepo kipi po steklokeramiki in se žge.Jao No v kuhinji pa tak smrad,da mi sin reče,da ni bit za not.Ker si predstavljate,kako zgleda,ko se naenkrat kuha kava,ki vreje,paprika mleta,čaj,sok in zelje ,sedaj mi je smešno.No,da o vonju o poticah,ki sem jih istočasno pekla v pečici ne govorim.Vonja o potici pa nikjer,ker sem vse zasmradla... Tako.Rezultati. Najlepše so bile kavine barve.Take lepe rjave. Zelje-sivina Zeleni čaj-nič Paprika-malo spremembe Sok-njente Vau,zakon,res lepo Kaj si ti nor! Jaz sem tudi na lanskoletna barvanja pomislila ob branju čebeličinega posta z navodili za raznorazne barve ... Nisem sicer toliko eksperimentrala kot ti, ampak karkoli sem naredila - spremembe nobene Jajca kot jajca ... nobenih pirhov Vem, da sem imela zeleni čaj, pa kako meto, pa mislim da vino ... S teranom menda lepi pridejo, samo ne vem, če ga ni škoda za to Mi bomo kar pri čebuli ostali. Ali pa kupljenih barvah. Preverjeno Mogoče edinole tole tvojo kavo sprobam?
|