|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
18.8.2010 22:41:39   
nejanejc
hejla

danes je pa dan minil se bolj hitro kot ponavadi, sam nardila sem pa se manj kot nic... nevem, sem cudna

ponoci nisem mogla zaspat zarad jazz festivala, sem kar okno mogla zapret... koncno zaspim, se zbudim in se ustrasim ker mojga ni blo se domov... je bil blizu ze, sam mene je panika in sem rabla dolgo, da zaspim nazaj, pol se je pa Nejc zbudil ob 3.... in sm bla pecena do 5ih... pol pa sem kar spala se malo... no, pol se je pa zbujal ene dve uri... sva "zamudila" dez in sla opoldne na sprehod sele... pol smo sli pa se zvecer s tatom na en sprehod... zdej je tamali zaspal, upam, da bom danes kaj vec spala. Nejcu in vsem vam pa lahko noc!

pr posvetovalnici je podobno kot je napisala agha, imamo isto pediatrinjo... sam jst sem mal manj odlocna, pa pozabim kaj vprasat, nevem niti kaj bi jst rada.... sam bi pa vse odgovorila in ne hiti... ma ne pa nic ekstra pregleda...kako se dvigne in to je to... bomo vidli kaj bo pr 6ih mescih. Nimamo glih pogosto pregledov.

tintin, amelie... super za 12 urno spanje

grem pocasi spat, lepo spite

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
19.8.2010 0:07:49   
Anonimen
Dober večer !
Se še jaz malo javim...
Moji trije so še kar prehlajeni,jaz sem ok..hvala bogu..Drugače smo imeli včeraj pregled za srčeka je vse ured...Je pa naša princeska taprava,zdravnica jo je premetavala,žgečkala ,ona pa samo smejala,pa za roke držala.
Drugače so danes kar pridne ,Ema je spala 5 ur v celem dnevu,zvečer je zaspala ob 8ur in spi ko top...
Ati je ponoč v službi,jaz sem malo likala ,se mi je full nabralo ,bom jutri nadeljevala,malo sem slike nalagala na FB.
Sedaj pa malo komenteram..
nejanej upam ,da ta prehlad čimprej mine ,pa ,da si še malo privošimo dopusta ..
tintin ja lepo ,da greste na otok Pag.Mi smo bilo obistvo v stari Novalji,voda je bila mlaka.Zgleda da so se res od morja prehladil,sam je v soboto pihala,pa oblačno je bilo...
amelie super,da je Žiga spal 12 ur.Moja je kak 1 mesec spala tako pridno,celo po 14 ur,sedaj si je pa svoj ritem ustvarila 9-10 ur spanja.
babyloverka pri nam so posvetovalnice take..Pridem notri k P,vpraša kako smo ,če je kakšna posebnost ..Nato sledi pregled,poslušanje srčka ,pretipa jo ,proba ,kako že ima močno glavico,jo prime za roke in jo dvigne iz ležanja..to je to ..traja 5 minut...
termovke za ohrajanje temparature jaz imam navadno ,pa mi 24 ur toplo vstane notri...
pikica10 pridejo takšni dnevi ,da so otroci nerazpoloženi ,saj bo minalo...
aprilčica10 upam ,da bo današnja noč boljša...Vaša P ima pa čisto poseben način pregledovanja otrok v posvetovalnici...Kam pa ti voziš v POSVETOVALNICO...
agha a misliš ,da ti je mama kaj zamirila...
Hippove kašice jaz ji ne kupujem,imam sam eno riževo ,pa ne Hippovo..še nismo na gosti hrani...
vodna telovadba za dojenčke se boste prijavile na to telovadbo..mene mika ,da bi se ...
Ja nič lepo se imejte se,še grem dokonca zlikati ,pa pospraviti ,pa še od morja slike naložiti na FB.Lahko noč...

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 1852
19.8.2010 9:18:07   
amelie
Hej!

Jaz sem danes tako slabo spala, v bistvu skoraj nisem. Tak glavobol sem imela, da mi je bilo kar slabo user posted image  To se mi že od pubertete ne dogaja več. Pa mali se je spet dojil non stop, kar v spanju, tako da sem ga imela kar pri sebi, da mi ni bilo treba vstajat. Ne vem, kaj je to, spet kakšen poskok v rasti al kaj ... In do zdaj je vsako jutro po previjanju takoj nazaj zaspal, danes je pa ves živahen, ko bi res rabila malo počitka. No, vsaj siten ni ... user posted image
dacy, včeraj sem izvedela, da mojega v soboto cel dan ni, gre avto rihtat, v nedeljo se pa menim, da bi šla h kolegici v LJ. Kdaj ti prideš? V petek imam še prosto - mislim vsaj ... user posted image

Nič, grem otroka hipnotizirat, da bi zaspal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
19.8.2010 9:46:02   
legenda_m
babyloverka ja pr nm pregled zgleda tko kot so že predhodnice pisale prideš, slečeš, stehtajo zmerijo, izmerijo obseg glavice, pol je sestra pred očmi premikala rdečo volno, pol mu je dala eno ropotuljico v roke, pol mu je pa še zvončkljala (in to tko blizu ušesa, da me čudi, da sploh še kj sliš user posted image ), pol gremo k zdravnici, ga pogleda vse od glave do pet. in če ni nč posebnga greš, morm pa sama sprašvat tisto kar me zanima (itak pol pozabim, učer sm recmo zarad goste hrane....) naslednjič bom mela listek. je pa tko da si vzame čas in pove vse kar te zanima.

una termotorbica se mi ful dopade ravno zarad teh kratkih poti just in case, da ne rabš skrbet a bo toplo al ne. ker jst sm kr mal na trnih al je še toplo  al ni več. pa če se da naštimat na dejansko temperaturo za jest pa to, bom pa itak prežvela tud brez.

vratna hrbtenica? hm možno, sam mene nč ne boli, men sam roke mrtvijo, če dam pol roko tko da mi visi čez postlo je bolš sam pol me začne zebst in pol morm še drugo preluftat... mogoče bi blo fajn mal športat sam kaj ko sm tkooooo lena user posted image user posted image user posted image , se prav šport še kj druzga ko voziček. da se mal premiga use skupi. ma ne vem.

mi2 sva še zmer sama in čisto sama samcata v hiši. tudi ta spodnji (moja2) sta šla na morje in hm... včasih mam filing, da morm jaka skoz zabavat, pol mi pa zmanjka idej kaj bi še, no sj dan kr mine pa useen, komi čakam, da pride moj. je reku da v soboto. in potem me je razveselil še z eno novico, da ga v septembru čaka teren za 3 tedne.... jojmene. pa v nedeljo mamo srečanje pri tastu na vikendu.... to mi je še najbl smotan... tok je tečn s tem, ta družinska srečanja so men tko user posted image  sedet in jest, pa skoz ti na krožnik nalagajo. nism tip za te zadeve. pa kosilo pa čez dve uri narezek, pa pol spet kej... pa ljudje moji jst tok hrane ne morm prebavt.  grrrrrr. prov živčna sm. čokolade bi... da se pomirim.
nč grem.... čaučk

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
19.8.2010 10:44:34   
dacy
amelie  zna bit da bom ze danes zvecer sla za MB ... nisem se ziher, Se bomo slisale user posted image

legenda jaz sem vcasih trdno prepricana , da me vrat nic ne boli, da me boli samo kriz kao... no ampak sem trdno prepricana samo dokler me moj dragi ne zacne masirat , pol mu pa na pol kricim zraven ko mi zgornji del masira ... user posted image
Naj te tvoj dragi vseeno malo zmasira ene par dni zaporedoma, mogoce pa bo pomagalo ... ce ne bo, pol di pa do zdravnika malo, da pregleda kaj bi lahko se bilo user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
19.8.2010 14:19:38   
didi5

Evo mene, mališanka spi kake pol ure, ko se zbudi pa šibava v Mb k babici in dediju po potovalko za morje :)

Prvo komentarji preden pozabim:

Agha: pri nas je eeenakoooo. Hipp korenček njami njami, to kar pa mami naredi pa bljek. Je pa res, če probaš domač korenček in tistega z lončka je v okusu razlika očitna. Jaz je nisem silila, sem ji kar kupljenega dala. Zdaj pa ma itak malo premora s korenčkom, pol ji bom pa v korenčka dala malo jabolčka pa da vidimo. Ampak recimo bučke je pa jedla (sicer se je zmrdovala zraven ampak vse pogoltnila.) Jablko zelo rada je ampak jo je tisti dan popoldan grozno napenjalo - in preden se je pokakala je bilo dretja ene pol ure. Zdaj ji cel teden nisem dajala, danes pa jabolko z banano (pa bomo videli kaj bo). Sicer se pa jaz skor ne držim nobenih predpisov glede te hrane (no majsija in jogurtov še glih ne je), ne dajam ji cel teden isto (a vam se ne bi zagravžala špinača, če bi jo morale nonstop jest). Tako da kaka dva dni jeva isto, pol pa nekaj drugega. Ji pa menjujem zelenjavo, pa pol sadje. In izgleda kot da bi imela zelenjavo celo rajši ????? Čuden otrok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ker včeraj tudi ni hotela pit mlekeca s keksi (očitno presladko - sem se prav zamislila če je to moj otrok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ).

Imam pa vprašanje: tiste, ki že dajate kašice po steklenički (recimo riževa), katere cuclje uporabljate?? Za gosto hrano? In pol naredite po navodilih za krožnik al za stekleničko? Ker jaz sem ji naredila riževo (Millupa) po navodilih za stekleničko in skozi cucelj 3 (sicer po 6. mesecih - ampak naši smo morali zamenjat, ker je zmes manj jedla in ko smo dali nove cuclje gor smo takoj povečali količino za cca. 40ml) ne teče nič, skozi cucelj za gosto hrano pa jo kar zalije :( In pa, a ve katera količinsko koliko bi naj taki mladički pojedli GH, da se tretira kot samostojen obrok in ne rabiš dat mlekeca zraven oz. nadomestiš 1 obrok?

tintin:, dacy: jaz se strinjam s tintin - saj tudi to kar mi kupujemo sadje in zelenjavo ni glih bio - še tisto kar gor piše bio je daleč od tega. Jaz se ne sekiram, zdaj bom na morje tudi kar kupljene vzela - ker pol lahko zraven omare še celo kuhinjo dol peljem user posted image user posted image user posted image .

Glede kašic pa tako: za babylove nisem vedela da držijo 3 dni, jaz sem kupila Aletine - ki tudi držijo 3 dni, ker naša še itak ne poje veliko, te kašice mogoče max 50ml. So pa te Aletine kar velike pakunge pa mi zato niso všeč. Bom probala babylove.:)

babyloverka: otroci rastejo ja in to zeloooo hitro :) Midve imava Zriličevo in še o tej rdeči nitki in zvončku tudi nič ne vem. Sicer je hitra ampak jaz nimam občutka da bi se ji grozno mudilo, vse mi pove če vprašam in me založi z brošurami tak da imam kaj brat v prostih trenutkih (ki ji praktično skor ni). Zaenkrat sem zadovoljna. Pa vidva, katera pediatrinja? Itak enim nekdo leži, enim ne. Mi je bilo pa zanimivo na prvem pregledu, da je to prva dr. ki se je vstala s stola mi dala roko in se predstavila. Vauuuuu! Mi je bilo všečuser posted image user posted image user posted image

Levinjica: upam, da se čim prej pozdravite!!!! Na Fb pa sem ugotovila, da sta naši dve motorično razvojno kar tu nekje. Naša se nonstop krega z igračami, grozno je jezna če v prvo ne trofi nekaj nest v usta, trebušnjake dela na veliko (bolj pridna kot mami :() v glavnem - malecka je prava babika :)

Če se kaj spomnim še napišem, zdaj pa še grem pripravit za odhod:)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
19.8.2010 15:03:17   
agha

IZVIRNO SPOROČILO: didi5
In pa, a ve katera količinsko koliko bi naj taki mladički pojedli GH, da se tretira kot samostojen obrok in ne rabiš dat mlekeca zraven oz. nadomestiš 1 obrok?

Tole sem pa jaz vprašala patronažno in je rekla, da 100 ml se smatra kot cel samostojen obrok.

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
19.8.2010 15:45:55   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: agha

IZVIRNO SPOROČILO: didi5
In pa, a ve katera količinsko koliko bi naj taki mladički pojedli GH, da se tretira kot samostojen obrok in ne rabiš dat mlekeca zraven oz. nadomestiš 1 obrok?

Tole sem pa jaz vprašala patronažno in je rekla, da 100 ml se smatra kot cel samostojen obrok.

U marička, pol je pa naša že na polovici???? Jaz pa sem mislila, da poje malo!!! Smotana mami, bi ji kar cel zrezek dala v roke user posted image user posted image user posted image user posted image Hvala agha

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
   [Brisano sporočilo]
19.8.2010 16:35:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1859
19.8.2010 17:32:04   
katy83
evo mene na dolžnostiuser posted image
pozdravljeneuser posted image

Stanje pri nas je odličnouser posted image user posted image user posted image . Timotej je resnično takšen otrok, ki si ga lahko samo želiš. user posted image   Če je sit in naspan sevedauser posted image . Spimo celo noč, zaspi okoli 20.ure, spi do 5., ga vzamem k sebi in spimo do 8.. Zadnje 3 dni spi do 9.30user posted image   No, saj ne da se pritožujem ampak spominjam se besed v nosečnosti kako hudo je ko imaš dojenčka, ker nič ne spiš, pa bla, bla, bla.  user posted image   No, sicer pa že trkam po lesu, da se stanje ne spremeni oz, da se spremeni minimalno, če se že mora. Čez dan pa naš fant spi kak kdaj, spi 2-3x, včasih samo za 15minut, včasih pa zna tudi za kako urco potegnit. Če pa bi se v avtu cel dan vozili, pa bi cel dan spal. user posted image
Pridno že uvajamo Gh, celega obroka še nismo uvedli, ampak smo na dobri poti. user posted image Začeli smo pa tudi z uvajanjem glutena, ker po novih smernicah bi se naj uvajal med 4 - 5 mesecem. To so najnovejša navodila naše pediatrinje.
Aja, kako izgleda naš pregled pri pediatrinji: najprej tehtanje in merjenje, potem dr. pregleda ušesa, grlo, preveri glavico, kako sedimo, kako se obračamo, potem če imam še kakšno vprašanje, mi kar fajn odgovori ali pa kaj pokaže. Tisto z zvončkom smo imeli pri 2 mesecih. Vse skupaj traja nekje 5 - 10 minut.
Zdaj smo bili že 2. cepljeni, naslednji mesec še zadnjič, pa naslednjič bodo kri in vodo vzeli.

hvala vsem za pohvale našega uživača na kopanju. Resnično je pravi zlatek mali. user posted image

Dacy - he, he, zmenjeno šefica. Ti samo pokliči, bom pripravljena. Sicer ne obljubim, da 100% pridem, ampak mislim da bo šlo skozi.user posted image Pa da končno spoznam Žigeca od Amelie. user posted image

Cojka - evo, pa imaš izgovor. Moraš res pazit, da se mleko ne skisa. user posted image user posted image user posted image

aja, veste kaj sem ugotovila, da je naš T nekje vmes po razvoju med aprilčki in marčki. Se res malenkost pozna, da je nedonošen. Od vaših je starejši nekje mesec dni, v razvoju pa mogoče 10 do 14 dni. no, ni pomembno v bistvu kako pa kaj, ampak mi je zanimivo, ko berem marčevke pa že kaj pišejo novega, potem to naš izumi čez 2 tedna, čez 2 tedna po tem pa že ve pišete o čem novem. user posted image

termotorbica - jaz imam od Aventa, gre ravno ena flaška mleka not in ena flaška čaja in čudežne kapljiceuser posted image . Je fajn če grem na sprehod al pa na kako pijačo, da ne rabim one velike torbe zraven vlačit. Drugače imam vodo v termovki.

kašice/fruteki - jaz jih zaenkrat ne mislim kupovat, ker jih pač sama delam. Pa itak še ne poje cele. Bom poskusla čimveč sama delat, razen če bomo kam šli, pa še to sem do zdaj dala v posodici v to termotorbo.

levinjica - mi gremo oktobra ali pa novembra v ta "plavalni" tečaj za dojenčke. Sploh zdaj, ko sem videla, da T full uživa v vodi in Freduuser posted image user posted image user posted image user posted image

tintin - hvala za opozorilo glede Fredauser posted image Pa se mi je zdelo nekak čudno zakaj je tak nizkouser posted image No, drugič smo že popravili. user posted image Pa jupi za Pag. user posted image Timotej je "nastal" na Pagu. user posted image

Legenda - tam kjer smo se kopali je bila temperatura vode 32 stopinj, tak da smo bili kake pol urce not, zunaj kjer pa je bla voda nekje 25 stopinj pa smo bili 15 minut. Bi bili še dalje, ampak je tamali že dremal vmes. user posted image

Getreal - super da si nas prišla malo pozdravituser posted image , pa super za uživanje na morju, ogledala pa so itak zakonuser posted image

Aglaia - super da greste na plavanjeuser posted image user posted image user posted image Obvezno poročaj kako tečaj poteka. Verjetno je v LJ drugače, ampak da vsaj vem kaj naj pričakujemuser posted image Pa če druga ne, da se malo pohvališ. user posted image   aja, madonca si me nasmejala s tistim o rezanju žiluser posted image user posted image user posted image

nincy29 -  sprašuješ o načrtih za še 1user posted image Jaz imam plan nekje čez 5 let, moj pa bi kr enega za drugim. No, pomoje bo en kompromis, čez 3 leta. user posted image   Sicer če bi blo čisto pomoje bi jaz kr samo enega imela, ampak zdaj ko je Timotej taki pridni otrok, bom verjetno imela še enega, da vidim kak zgleda, če je drugi čisto kontra. user posted image

Country - user posted image za biljard

Dacy - super za avtosedežuser posted image , je moj tudi tega gledal, ampak avtosedeži so edina stvar pri kateri kopliciram, verjetno zaradi moje nesreče...skratka zapičla sem se v Maxi Cosija za družinski avto, v moj avto pa bomo verjetno od Pikolo kupla

agha - joj, pa imaš res probleme z mamouser posted image , aja pa Amelie tudiuser posted image   Moja mama je ok. Ima včasih neke prebliske, ampak ji kr povem kak pa kaj, pa malo surlo povesi, pa je ok. user posted image
no, zdaj vidim, da je Agha že porihtala z mamouser posted image user posted image user posted image user posted image

aaaaaaaaa, pa še kar ni konec komentiranja. Bom mogla to bolj sproti. Zdaj grem hitro nekaj pojest, dokler še pikec spi, bom poskusla bolj pridno sodelovat na Aprilčkihuser posted image

lepo mi bodite

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
19.8.2010 17:47:32   
tintin
cojka, ni daleč od resnice, namreč  o skisanju mleka...če se preveč fizično naprezaš v mišicah nastaja ml. kislina ki se delno izloča tudi skozi mleko....ravno sestrična mojega moža mi je govorila da se mali noče dojit ko pride iz teka...

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
19.8.2010 20:51:46   
agha
Da se bolj konkretno javim danes. Sinko spi.user posted image Prejšnja noč je bila res super, smo spali od 23.00 do 5.30. Zame cel luksuz!user posted image Upam samo, da bo še kakšna taka oz. da jih bo čim več. Sicer je včeraj tudi čez dan veliko spal, danes pa vse skupaj bolj malo, kar je čisto nenavadno za njega.
Nincy -  danes sva telovadila 2x po kakšnih 5 minut in mali je res kakal popoldne!!! user posted image user posted image Bova nadaljevala in če to res funkcionira bom super zadovoljna!!!user posted image user posted image Ne bom se pa prehitro veselila, ker je prejšnji teden tudi dva dni zapored kakal, potem je bil pa en teden stavkanja....

didi - se strinjam, da je korenčkova kašica od hippa res dobra, še meni je njami, njami!user posted image Sicer pa imam doma res skoraj vse bio, bio, eko, eko iz vrta moje tašče. Ampak vseeno je njihov korenček ful boljši.
Amelie -upam, da boš imela boljšo noč danes in da je glavobol minil.user posted image user posted image Sicer je pa možno, da ima malček poskok v rasti. Pri nas se je tudi to dogajalo in ne dvomim, da se ne bo več!!

Cojka - jaz sem pa ravno želela tukaj vprašat kaj še punce počnete z vašimi malčki, mislim kako jih zabavate. Meni tudi včasih zmanjka idej. Sicer mu pa pojem (to ima ful rad), pa pleševa, pa knjigice gledava, pa kaj mu preberem, igrava se v njegovem "igrišču", raziskujeva različne igrače, se "pogovarjava",...

Tintin - se strinjam s tabo, tudi jaz res ne maram kuhanja mule. Moj dragi je to počel na začetku, ko sva bila skupaj. Pa sem ga hitro odvadila. user posted image Tega res ne prenesem, unih dolgih nosov, nič govorjenja...mah brez veze. Ampak moja draga mama je še ni skuhala do konca očitno. Pa drugače sploh ne kuha, ker je to domena atija! user posted image

Punce, imejte eno lepo in mirno noč!!!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
19.8.2010 21:48:10   
Anonimen
Oj, še moje javljanje pred spanjemuser posted image

Danes sva z malim spet sama, je ata na šihtu ponoči, tamal je pa itak izkoristil gužvo in spi v zakonski posteljiuser posted image Včeraj sva super spala, če odštejem bruhanje po postelji ob 00.00 - spet kriv AM, tako, da sem jaz s tem zaključila. Če ne gre, pač ne gre - bo pa joškaluser posted image

Midva tudi veliko telovadiva. Je pa včeraj kakal kar rekordnih 4x (a imajo vaši user posted image tudi kaj las v kakcu???user posted image user posted image Ker moj nama z možem puli lase in potem jih očitno še popapcauser posted image ), danes pa nič.

Končno mu brez problema dajem D3 kapljice. Še vedno pa dobiva tudi BioGaio.

Midva se čez dan zdaj veliko nosiva naokrog (seveda pokonci, ker drugače je cel halo) in raziskujeva hišo (tudi dvorišče, da ne boste mislile, da imam kar zaprtega v bajti). Ful dobro se mu zdi, ko mu pustim tipat različne predmete (knjige, medvedke, slike, ogledalo, kljuke itd.), čisto pa znori od sreče, ko ga prinesem v kopalnico. Ful se mu dopadejo moja ličila, ki jih imam na polički pred ogledalom. Me že resno skrbi, da ne bo slučajno kam ˝v levo˝ usmerjenuser posted image user posted image user posted image

Grem spat, sem kar kaput. Papa

(odgovor članu agha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1863
19.8.2010 22:17:01   
nejanejc
dober vecer

nas malcek je komaj zaspal... smo se matrali v postlejici, jokal in jokal... jest ni hotu vec...potem smo ga dali v postlejco in vrtiljak przgali kot ponavadi... tako nam je ostala se duda.. po kake pol ure je zaninal.. naj lepo spi bozcek

sem pozabla povedat, da ma prvi zobek :)

agha, super za noc :) Upam vseeno, da se mama tvoja pomiri in se kaj oglasi.

tintin, upam, d ais nabavla kar si rabla in bo Vasja zadovoljen z oblacili

amelie, upam, da bo glavobol minil.... mene tudi nekaj daje, ma to ker malo premalo spim se mi zdi...

cojka, jst tudi nevem kaj vec pocet kot pet in mu kake igracke kazem.. pa s plenicko se se vedno najraji igra, ropotuljico za zobke.. kdaj se v tv zagleda, kar mi sicer ni vsec, ma .... rad ma muziko in ples, sam na to se bolj redko spomnem... rajsi je v stolcku kot na tleh...

aprilcica, mirno noc ti zelim

no, telovadba .. kako to zgleda? nas ma tud malo problemov s kakanjem in se mi zdi, da je tudi zaradi tega ful bogi, ker ga se napenja...

danes pa je spal v vozicku 2 uri, nisem mogla verjet

lahko noc vsem skupaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
20.8.2010 8:12:47   
amelie
Jutro!

Mene je ponoči spet glavobol zgrabil, ampak sem ga nekak uspela prespat user posted image  Zbudila sem se malo povožena, ampak zdaj sem okej. Mali je tud na srečo mal ustavil konje in se je samo enkrat dojil ponoči. Mogoče bi se dvakrat, ampak je pozno zaspal.

Aprilčica, ni nujno, da bo kam usmerjen, mogoče bo pa direktor Loreala ali kakšne podobne firme! user posted image

Agha, držim pesti, da mama hitro skuha - in da skuha kaj dobrega user posted image  user posted image  Super, da Arne tako pridno spi!

Katy, Timotej je pa itak zakon! In da toliko spi - ni čudno, da si na vseh slikah kot rožica user posted image

Pregled pri pediatrinji - Za nekatere stvari, ki jih vaši počnejo, prvič slišim, razen za rdečo volnico. Če jo kaj vprašam, mi pa na dolgo in na široko odgovori. O cepljenju proti rotavirusu mi je razlagala 15 minut, na koncu sva se pa pogovarjali o tem, da je ona boljša v matematiki, jaz pa v jezikih. user posted image  Faca je, pa vidim, da rada naprej pošlje, če jo kaj skrbi.

Kaj počet z otrokom - Če je Žiga čisto miren, tako kot je bil včeraj, potem znava midva tudi po nekaj ur na postelji preležat, se cartava, igrava, smejiva, brcava z nogami v zrak, zaspiva itd. Če je siten in mu nič ne paše, je pa treba menjat igrače, prostore, animacije - in jaz ponavadi sanjam o menjavi križa user posted image  

nejanejc, čestitke za zobek!!! user posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
20.8.2010 10:58:42   
Anonimen
levinjica bili smo na Krku in je bila mrzla voda. Men je tud potapljaška ura kazala 23*C, sam se je takoj nižala temp. zato komaj čakam, da gremo na toplo, da bo Tai užival v toplem morju.

didi5 men Tai poje 200ml GH, ko je pojedel manj je hotel še mleko.

(odgovor članu katy83)
  Neposredna povezava do sporočila: 1866
20.8.2010 13:13:04   
Anonimen
Helou!
jes
Evo se mene po dolgem casu. Nas otrok je prenehal s spanjem cel popoldan in nimam vec toliko casa nabijati postov cez pol strani. No, poleg tega ze od ponedeljka podiram rekord na eni igrici in sem ze blizu zivcnemu zlomu. Moz mi pa ne dovoli playstationa razbiti. Potem sem pa preslabe volje za tu gor. V glavnem, zdaj sem tu. user posted image

Danes sem vstala sredi noci (ob 8) in namesto, da bi pocela kaj pametnega, medtem ko otrok spi sem sla pect kukije. Kaksna desperate housewive sem user posted image
Pri nas je zdaj uradno rutina vsaj nocno spanje (medtem ko podnevi je kadar se ji zdi, da je lacna in spi, ko je zaspana). Od 21 pa do 7 zjutraj, potem gremo lulat in jest in nazaj spat se do 11. Jah, ni cudno, da ne spi cel popoldan, ce ze ponoci spi skoraj 14 ur. No, popoldan pa jo lahko zamotim v playcentru ali pa na lezalniku z igrackami in knjigicami. Pa muzika ji je tudi vsec. Najbolj Ramones, Metallica pa (pazi to!) Avseniki. Murncki, Huda mravljica pa Kuza pazi je ne privlacijo prevec. Tudi prav.

Kaj se? Aja, zdi da mi je zmanjkalo mleka. Mislim, ona ni vec hotela pri meni piti in je skoz jokala, tako da smo zdaj ze skoraj izkljucno na flaski. No, zdaj vidim zakaj ni pila. Ker sem hodila na pilates in je blo kislo. Tozila jih bom! user posted image
V glavnem, ta flaska sploh ni tak problem, kot sem jaz mislila. Pac vzames s sabo vodo in prasek pa je. Imam tisto termo torbico od Aventa, kamor gredo 3 male flaske. No, naceloma je narejena za 2 ampak ok. In mi je cist kul. Je pa pila tudi ze mrzel aptamil pa se ni nic pritozevala. Pa sploh je flaska kul, ker jo lahko se dlje casa pri drugih puscava in hodiva v kino ali pa v mesto zvecer. No, ampak imam zato svoje babice in mamo, da mi nabijajo slabo vest, da bom nehala dojiti. Kot da bo Zoja zarad tega imela 30 cm manj pa vsaj 50 IQ manj. Kr neki user posted image

In zdaj me zanima koliko morajo ti otroci sploh spiti. Ona spije 5-6x na dan po 125 ml (mala flaska). Ima pa 6,5 kil. Tiste, ki ste na AM help!

Aja, se to. V sredo sem bila na obisku v bivsi sluzbi (ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) in sem sla prav vprasat na oddelek za ekolosko in sonaravno kmetijstvo kako je s kasicami. In Hipp kasice so edine, ki imajo kontrolirano predelavo in pridelavo in certifikat, da je hrana res eko/bio. Meso in ostalo naredijo v nemciji, potem izvozijo na hrvasko, dodajo hrvaska eko zita in uvozijo v slovenijo. Ce kero zanima proces pridelave slucajno.
No, te kasice, ki imajo daljsi rok uporabe pa imajo veliko aditivov notri, da zrdzijo v hladilniku. Ampak jaz mislim, da ne bom komplicirala. Prej se navadi na kemijo v hrani, lazje ji bo ziveti user posted image

Mi smo dali v nedeljo sportni del gor in je zakon! Cisto tiho lezi in gleda. Sonce ji gre na zivce in mizi kadar ji nabiija v obraz, drugace pa jo vse zanima. Tipicna zenska. Jaz pa je sploh ne gledam cez tisto okence. Kadar se mi zdi, da je ze predolgo tiho, jo pogledam in ponavadi ugotovim, da spi. user posted image

Se nekaj sem hotela komentirati pa sem pozabila. Komaj cakam sluzbo, da zacnejo spet mozgani malo bolj aktivno sodelovati. To otrosko piskanje me zmede user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1867
20.8.2010 14:36:01   
legenda_m
čau

evo otrok ma da se igra mati ima pa kofi brejk. sm si ga mogla 2krat skuhat, ker se mi je v enega posral ptič. ne vem kko da ma tak fetiš na te šalce.
tud pr nm pali vsa druga muska razn otroška. zjutri sva šla v šoping se mi je drl v avtu, sm navila big foot mamo. prec mir. svašta.

ej aj že ker probala namontirat lupinico na nakupovalni voziček. da ni treba skoz tega vozička sestavljat.

aglaia bravo za kukije. joj jst sm skoz govorila, da nm kuhala pa prala pa ne vem kaj še vse, evo pa sm vseen ratala (ne bom rekla da desperate) housewife. ja nč kar je treba je treba ane.

zabavanje dojenčka  tud men zmanjkuje idej... učer sm se sama seb bedna zdela ko sm že 10 pela đon marijon. tamau je pa navdušeno sodeloval. težko je sploh če si sam, če jih je več okrog je prec bolš, tko da komi čakam da prideta tamale dve.

konc odmora (gin gin)  gremo ven, dijo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
20.8.2010 14:37:33   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: nax05

Ok, 200ml GH - zdaj pa mene zanima naslednje. Recimo pri kupljenih kašicah je gor napisana količina v gramih. In če se jaz prav spomnim 1g ni enako 1ml (razen pri vodi) ampak se izračuna glede na gostoto, al ne? Kak si naj zdaj poenostavim stvar. A ve katera koliko naj poje v gramih? Saj jaz ko delam sama kašice vidim po peharčku (tisti aventovi za shranjevanje mleka, kjer so označbe količine v ml) ampak saj pravim to ni enako v gramih. No pa da vidimo fizičarke ??? Meni ni nikoli šla ne fizika ne kemija, kaj šele matematika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image S tujimi jeziki in zgodovino pa si tukaj ne morem glih pomagat :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
20.8.2010 14:42:15   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

In zdaj me zanima koliko morajo ti otroci sploh spiti. Ona spije 5-6x na dan po 125 ml (mala flaska). Ima pa 6,5 kil. Tiste, ki ste na AM help!

Nima smisla, da sprašuješ ker se boš samo živcirala tako kot jaz pred kakimi 3-emi tedni. No zdaj pa mala poje toliko, da se eni samo čudijo, eni pravijo da je normalno user posted image user posted image user posted image user posted image Naša poje med 150 in 180ml na obrok/ 5-6 x (če poje 180ml pol je na 4 ure (6x) če poje 150 ml pa je nekje na 3 ure (in ponavadi 6x). Zdaj zraven poje še cca od 30-50 g kake kašice - ampak pol tudi mleka manj zraven pocuza. Ampak glede na vajino kilažo bebiju čisto nič ne fali.

Aja pa toliko je začela jest, ko smo ji zamenjali cuclje kar z 3-ko (po 6. mesecu), ker se ne utrudi tako hitro. Se ji pa nič ne zaleti ali kaj podobnega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
20.8.2010 15:01:16   
Anonimen
O didi danke! Glih zaradi kilaze in velikosti (zrasla 7cm v enem mesecu) je meni zacelo zmanjkovati po moje. No,pa zaradi pilatesa user posted image
No, potem naceloma ok kolicine spije. Mene samo skrbi, da je ne bom prepitala. To je namrec edino kar se spomnim o AM iz materinske sole. Da lahko otroke na flaski ful zalijes in da se potem prevec redijo. Dete more drzati linijo. Ce je ze njena mati ne user posted image

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1871
20.8.2010 15:46:36   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

O didi danke! Glih zaradi kilaze in velikosti (zrasla 7cm v enem mesecu) je meni zacelo zmanjkovati po moje. No,pa zaradi pilatesa user posted image
No, potem naceloma ok kolicine spije. Mene samo skrbi, da je ne bom prepitala. To je namrec edino kar se spomnim o AM iz materinske sole. Da lahko otroke na flaski ful zalijes in da se potem prevec redijo. Dete more drzati linijo. Ce je ze njena mati ne user posted image

no to glede linije je tud po moje tak tak. Po moje zdaj tudi veliko več porabijo, ko so postajajo vedno bolj aktivni :) Naj je koliko hoče, dokler je otrok nasmejan in odziven ist alles ok :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
20.8.2010 16:09:19   
nejanejc
lep pozdrav...danes mam kako minutko casa tud med dnevom.. kosilo je blo na pol narjeno, sam palacinke sem nafilala s skuto in smetano pa sirom...minestra pa je tud se dobra...

amelie, nimas srece z glavobolom pravis... no, upam, da te mine kmalu

aglaia, super za piškote... midva z mojim sva mela tak plan za vikend jih pect, pol pa nisva, ker sem se sla kao ucit rolat...

legenda, sem gledala te lupince, da maji ene prov reze za lepo jih postavit v vozicek za nakupovanje... nasa nima, sam se da nekako nastimat vseeno in zdej to kar lepo prakticiramo,da nam ni treba vozicka s sabo vlacit... No, se raj bi nejca doma pustila, sam nimamo varuske

didi,aglaia... nas dec spije glih kokr mu dam po flaski... njegov rekord je 300ml, pol pa mu nismo hotli vec dat... zvecer... drugace mu dam ene 150ml popoldne... in se kar ga lovim pop ostli, da se dojiva... se kar kisa, pa vidim, da tece se... pa ko probam marsikdaj kar pospricam okol, zadnjic sem moza... Se dobro, da nimam veliko mleka.

mene je tudi strah, da bi prevec pojedu, sam ce je lacen kaj pa naj...nima dost pr meni

na škatli kokr jst vidim piše sam kolko praska dat v kolko vode...kolko gramov pa ne

nas misek je ze pokonci spet :) se je tako drl, kot, da ga kdo iz koze daje..pol ga pa na josko prklopim in zaspi... to je se najlazje nardit... sam pocasi bo treba ze flasko nardit, da bo mir do vecera

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
20.8.2010 16:54:12   
Pikica_10
Pozdravljene....tudi jaz na hitro!
Moja bebika je včeraj po 4 dneh kakala in to kr nekajkratuser posted image ...Tako sem zdaj ugotovila zakaj je bila mala tečka ta teden...upravičeno.
Danes pa se mi je začela zjutraj jokcat...in je že cel dan boga. Sem ji dopoldan dala malo čajčeka in je vse zbruhala ven...user posted image Sva bili pri zdravnici in je rekla, da je vse ok zaenkrat...če pa bi se kaj poslabšalo pa naj pridema nazaj. No, dobile sva še vrečkico za odzvem vode...
Pa še zelo malo mi je jedla danes... Prej mi je zaspala in čez čas zaslišim jokanje in jo grem pogledat...pa je spet bruhala...user posted image Revica moja. Zdaj pa mi spet pančka. Bom ji dala malo Calpola ko se zbudi. Vročine zaenkrat nima...mislim da mora bit nad 38, če je merjena v ritki, ima pa 37,3! Pa še malo driskice je mela prej! Upam, da ni nič oz. ne bo nič hujšega. P je rekla, da so lahko tudi zobeki... No, bomo vidli.
Nič, grem jaz še malo pospravit! Lepo bodite!

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
20.8.2010 18:47:28   
Anonimen
Lep sončen pozdrav..
Kako ste kaj mamice z vašimi otročički...
Mi smo uredu,malo še prehlajeni...Ema se je danes dve uri igrala na igralnem centru je zelo uživala.Se vidi ,da je že boljše z zdravju,sam iz noseka še vseeno malo teče .Ji čistimo z fiziološko,poem pa še z aspiratorjem.Sedaj z atiju spita,taveča se potepa pri sošolki,jaz sem ,danes malo pospravljala,sem kar malo zmatrana.Včeraj sem mamici pomagala krompir pobirati,popoldan sem 5kg rdeče paprike spekla in ulupila ,jo imam pol za pozimi za solato...
Drugače se pa ne dojimo več ,je premalo mleka ,smo sedaj 2 dni na AM..Ji zaenkrat odgovarja..
Sedaj še pa malo po komenteram...
didi5 jaz sem imela od začetka ,ko sem ji probala to rižovo kašico po steklenički ,stekleničko od mam,cuc pa 3,pa je čistoo normalno pila,sam sem ji dlih toliko ,da je malo bolj gosto bilo.To sem ji naredila 2-3 pol mi ni več hotela .Sedaj ji naredim v krožnik.Meni je P rekal,da če bom začela z temi kašici ,da naj za en obrok mleka poje ,če ti spije 150ml mleka-kašice 6o poje ,še dodaš 90 mleka.Jaz tako delal.Nisem pa še slišala ,da če poje 100ml kašice ,da se šteje za en obrok...možno je vse...
cojka lepo ,da sta si malo čas privošil zase,pa,da je Tian užival pri tvoji mamici oz. babici.
katy83 tvoj sinek je kot moja hči ,glede spanja podnevi,pa v avtu bi tudi spala,če bi se skozi vozila.
nincy že imate v planu drugega dojenčka...
nejanejc super za 1 zobek ,mi še kar čakamo,kdaj prebode ven...
legenda-m jaz sem probala dati gor na nakupovalni voziček,pa ni stabilno,tak ,da jo raj v voziček dam...
amelie upam ,da kmalu minejo glavoboli...
pikica-10 upam ,da ni z tvojo hči kaj resnega,pa da se hitro umeri stanje..
Upam ,da nisem kaj pozabila po komenterat...
Drugače je pa naš seznam hranjenja takle ..
1.zutraj mleko
2.kašica +mleko
3.mleko
4.večerja kašica ,mleko
banana je mogoče kater probala dati banano svežo..kakšen je bil uspeh..
Evo naša dva sta se zbudila,sedaj pa gremo po dolgem času malo ven na sprehod ,ko ne piha...se še kaj poišemo,,lp,,

(odgovor članu Pikica_10)
  Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.