country
|
Evo, druga runda, sicer z Žigom v roki, ampak bo. ČAJ mojadva zelo malo pijeta, če je že hlajen pa kar sapo lovita? Glede na to, da jesra samo AM bi pričakovala da bosta več popila. POJESTA 140-170 ml na obrok, 6 obrokov/dan. KOPANJE Naša sončka se zaenkrat še kopata v banjici in strašno uživata. Brcata pa tako, da jima bo kmalu pretesno. Vendar nimamo še banje, zato bosta morala bit zadovoljna s to, dokler ne bosta dovolj velika, da bosta sama stala in ju bom kopala v tuš kabini. Tako delam sedaj s starejšo in je čisto v redu. Gre ravno dovolj vode noter da ima vodo do pasu če sedi. Naročili smo tavelik bazen (260x160x65), ker naša hči neizmerno uživa v vodi. Na morje letos ne gremo, pa tudi s Tinkaro smo bili šele pri njenem enem letu, ampak ji tudi takrat ni bilo preveč všeč v vodi. Zato jaz tako majhnih ne bi še dajala v morje. Kako bo pa z bazenom bomo pa videli. Če bo topla voda gresta mogoče tudi dvojčka noter. VOZIČEK imamo še z globokimi košarami. Sicer se športni del čisto spusti, ampak meni so bolj všeč košare. Je fino zavetje, saj pri nas precej piha. Mora pa se premikati sicer protestirata. RITMA pa nimata. Jesta na 3-4 ure, ponoči na 5-7. Spat gresta od 18. do 20. enkrat, odvisno od tega, kdaj sta jedla nazadnje. Seveda pa ne jesta vedno hkrati. In tudi ne spita vedno hkrati. Takrat je pa malo bolj pestro in mi zelo prav pride babi, saj se ponavadi drugi spomni zbudit ko recimo hranim prvega ali pa rabi cartanje... Kako pa vaši dojenčki podirajo KUPČEK? Naša dva ga morata nujno vmes, na koncu ga pa podreta ali pa ne. In skoraj vedno ga je treba podreti še enkrat 15-30 minut po obroku. In po hranjenju morata biti vsaj 10 minut v dvignjenem položaju, najraje kar za kupček, sicer mi polivata ekstra veliko (drugače samo malo, ali pa celo nič). Kako delate ve? ŠE EN OTROK... no, zdaj ga ne načrtujeva in mislim da bo pri treh kar ostalo, ampak če se kaj "posreči" bo pač še eden. Naš Bor pa je imel operacijo mišice, ki se nahaja na prehodu iz želodčka v dvanajsternik. Preveč se mu je zadebelila, zato hrana ni šla naprej in je vse obroke zbruhal. To v bistvu ni tako redka napaka in se jo da popravit brez kasnejših posledic. Takrat je bila pri nas norišnica in če ne bi imela staršev zraven ne vem če bi mi uspelo vsaj tanujnejše. Takrat je tudi Žiga bruhal (samo on je zgleda imel samo kakšno virozo; njega niso pregledovali, ker ni bilo tako hudo kot z Borom). Preoblekla sem oba vsaj 5x/dan, posteljici, tetra plenic imam gotovo 50, pa jih je zmanjkalo takrat. Prala sem vsak dan najmanj en stroj, likala je mami, sicer bi bilo nezlikano. Dobro da je bil moj na čakanju, ker ni imel več očetovskega, da je bil z nami. No, ko je bila ugotovljena pilorostenoza pa v LJ na pediatrično, čez noč je čakal in bil operiran naslednji dan. Jaz sem ga pustila samega dve noči, saj nisem mogla nič. Jokala sem že ob misli nanj in ni imelo smisla, da sedim tam in ga gledam, doma pa še Žiga in Tinkara, ki še ni bila v vrtcu. K Boru sem šla prvi dan po operaiji in bivala z njim do odpusta. Tam sem videla še ostale, ki pa so bili tudi dosti večji revčki in sem bila kmalu vesela, da ima Bor "samo" to. Žiga in Tinkara sta bila tudi prehlajena in enkrat je ostal Žiga celo brez sape, ker je imel toliko sluzi. Moj mu je spumpal nos, in jaz sm mu z zložencem pucala usta, da sva mu spravla tolko sluzi ven da je zadihal. Takrat je blo res noro in zdaj sem vesela da smo tako kot smo, samo da sta zdrava, pa tudi če imam roke že do tal. No, pa sem se razpisala... Saj sem isala več kot 1 uro, vmes nosila okoli in dajala dudo, pa pomila flaške... Ne veste, kako paše malo počvekati še s kom drugim. Pa tudi da izlijem svoje skrbi. Upam, da nisem preveč zamorila AGHA, tvoji mami pa srečno!
|