Anonimen
|
Pozdravljene mamice Jaz sem potrebovala kar 3 dni, da sem vas prebrala od začetka do konca (sem vas brala po delih, ker imam enega zelo zahtevnega sinčka). Porodne zgodbe ne bom pisala še 1x (je pri aprilčicah). Rodila sem 5.5. sinčka Benjamina, težkega 3800g in velikega 52cm. Porod je bil vakuumski, ker se je mali zataknil. Torej za seznamček: Benjamin 5.5.2010 (PDP 30.4.), 3800g, 52cm, og 34cm Sploh ne vem kje naj začnem pisat, kaj naj vam povem. Mogoče bo vse skupaj zmedeno... Na začetku sva imela gromozanske probleme z dojenjem. Nikakor ni znal ˝potegnit˝, zato je v P teža padla za 300g in so zagnali tako paniko, da sem mislila, da sploh ne bova smela domov. Seveda so ga potem sestre ponoči filale z umetnim mlekom, da teža ni še bolj padala in sva imela potem odpustno težo 3500g in NUJNO tehtanje naslednji dan na pediatriji, ker se je moral nujno zrediti vsaj 30g (kot naj bi se redili na dan - tako so mi rekli). In tako je bil naš prvi dan doma katastrofalen. Jaz sem non stop jokala, ker me je bilo strah. Mali je še vedno cuzal kot bi imel v ustih dudo, meni pa je kar zalivalo vse majčke, ker sem imela toliko mleka. In potem sem črpala, črpala, črpala (aaaaaaa, upam, da nikoli več ne vidim te bedne črpalke ). Zbujala sva ga na 3 ure, ponoči pa sem ga nafilala še z AM. In v enem dnevu smo pridelali 100g. Jaz sem se nehala sekirat. Ko smo prišli s pediatrije sem malega vzela k sebi in rekla, da ga ne odstranim od prsi dokler ne bo zagrabil. Na sedežni sva sedela 1-2h in se matrala in matrala. In potem je zagrabil in začel polno sesati. In sedaj problem: Benjamin je odvisen od moje joške Prisežem. In meni se bo strgalo. Dude ne mara. Se dere kot bi ga zaklali, če mu jo rinem v usta. On bi se stalno crkljal na joški, mene pa to tako izčrpava, da hodim okrog kot zombi. Enostavno ne morem več.... Ne vem kaj bom. In seveda, ko se tako dere, ga vzamem k sebi in mu dam zizo, da se pocrklja, potem zaspi, ko pa mu hočem bradavico izpuliti iz ust, pa se začne oglašat ko tak mali prašiček in kar hlasta za zrakom in seveda z jokom pove, da bog ne daj, da mu vzamem joško Jaz ne delam drugega kot samo dojim. Nimam časa zase. Nimam časa za moža, nimam časa za prijateljice, da ne omenjam mojega faxa... Trenutno sem kot prazna lupina. Ogromno prejokam. In potem si včasih zaželim enega starega dneva, ko sva bila z možem sama, ko sva šla ven na kavo, se smejala, se crkljala, vozila okrog z motorjem..... In potem spet jokam, ker se sama sebi zdim taka svinja Seveda imam malega Benjamina najraje na svetu, ampak res potrebuje 10000% pozornost, jaz pa kar tonem in tonem. Vozičkali še sploh nismo. Nekaj smo bili pred hišo. Drugače pa tako ne vem kako naj grem z njim sploh na sprehod, ko pa se bo drl. Na kavo s prijateljico sploh ne upam it, ker bi verjetno cel čas samo dojila. Potem je v petek še zbolel, dobil vročino in sva spet zaprta v hiši Govorile ste od svojih partnerjev, očetovskega dopusta, vaših mam oz. babic itd. No, moj mož je bil doma le tisti dan, ko smo prišli domov (ker je bila nedelja) in v ponedeljek, ko je okrog skakal zaradi raznih papirjev. Potem je šel v službo in sploh ni koristil očetovskega dopusta. In midva z Benjaminom sva praktično cele dneve sama. Saj imava babico, dedke, ampak so vsi v službah. Hišo imam tako, kot bi nekdo vanjo vrgel bombo. Enostavno nimam časa. Tole zdajle je luksuz, da vam lahko pišem tako dolgo in je tiho. Zdaj je bilo vse kar sem napisala samo jamranje. Ja, vem, ampak tudi tega ne morem nikomur povedat, ker nimam nikogar, ker za nikogar nimam časa. Najinega sinka imam najraje na svetu, ampak mislim, da se ne bom odločila še za enega otroka, pa sem stalno govorila, da nočem imeti edinčka. Porod je že pozabljen, ampak tole je pa samo za jokat. Aja, krčke imamo tudi - itak. Sva dobila Antiflat kapljice iz Avstrije, pa je po njih tako polival, da sva jih ukinila. Zdaj dobiva BioGaia kapljice. Malo boljše je, ampak itak naj bi se učinki videli šele čez 1 mesec. Drage moje, bodite lepo, lepo se vozičkajte in obljubim, da se bom zdaj redno oglašala.
< Sporočilo je popravil Aprilčica10 -- 25.5.2010 10:20:03 >
|