Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 5.4.2010 12:57:20
|
|
|
|
emma83
|
Na vsak radiator so dali števec, ker imamo vertikalne cevi. LP
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 5.4.2010 13:24:06
|
|
|
|
LoCa
|
mi imamo števec zunaj stanovanja. opravičnosti pa toliko: res je, da JAZ plačam toliko, kot porabim, ni pa res, da je ta sistem popolnoma pravičen. ena je zgoraj omenjala, da ima stene tako pregrete od kurjenja (sosedov), da mora stalno zračiti. ona recimo, plača toliko kot porabi, hkrati pa, če ne bi imela sosedov, ki bi jo greli z vseh strani, ne bi zračila, lahko da bi morala celo več kuriti. o tem sem že pisala na tem forumu. je namreč zelo pomembno, kje imaš stanovanje v bloku. moja soseda, ki je med stanovanji jokca, ker ne kuri in crkuje od vročine. jaz ki nisem med stanoavnji, "jokcam" kontra, da ful plačujem (no, glede na ene navedene cifre tukaj, niti ne toliko) in da se drugi šlepajo na nas, ki smo na robovih. in naj mi samo kkdo reče, da to ni res. ali obstaja pravičen sistem pa res ne bi vedela...
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 5.4.2010 13:36:15
|
|
|
|
enea
|
LoCa, vse je res kar si napisala, ampak če gledaš pa po drugi strani, ko smo/ste/so imeli skupni števec, je pa sosed kuril 1000 na uro, pa si ti tudi njegovo plačevala, oz kdorkoli,( četudi nisi kurila) res je tudi, kot si napisala, če si v krajnem stanovanju, porabiš več, če si v sredini, se " šlepaš" na soseda, jaz imam tudi sredinsko stanovanje, in porabim zelo malo plina, imam ga za vodo in centralno in porabim cca. 48€ na mesec, v najhujši zimi. Pri mami smo imeli pa vsi enake pogoje, ker so bila stanovanja vsa enaka(kockast blok) in smo vsi enako kurili, oz. pač kolikor smo porabili smo, nobeden se ni moral " šlepat" na drugega.
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 5.4.2010 21:02:52
|
|
|
|
lara light
|
IZVIRNO SPOROČILO: emma83 Na vsak radiator so dali števec, ker imamo vertikalne cevi. LP aha, hvala. Loca, veš morda koliko vas je stal? Znamka? Hvala. Torej še vedno nimam enega primera cene za kalorimeter, ki meri skupno porabo radiatorjev v stanovanju. LP
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 5.4.2010 21:07:56
|
|
|
|
Anonimen
|
je namreč zelo pomembno, kje imaš stanovanje v bloku. moja soseda, ki je med stanovanji jokca, ker ne kuri in crkuje od vročine. jaz ki nisem med stanoavnji, "jokcam" kontra, da ful plačujem (no, glede na ene navedene cifre tukaj, niti ne toliko) in da se drugi šlepajo na nas, ki smo na robovih. in naj mi samo kkdo reče, da to ni res. ali obstaja pravičen sistem pa res ne bi vedela... ima pa tvoje stanovanje verjetno kakšno drugo prioriteto, ki pa je sosedin nima... recimo več tišine?
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 7.4.2010 11:22:40
|
|
|
|
LoCa
|
lara, za ceno pa res ne bi vedela k.tja, ne vem kako vezo ima mir z gretjem.... jaz sem celo brala članke strokovnjakov na temo gretja in pravičnega porazdeljevanja stroškov (par elt nazaj je bilo v delo in dom) in so o tem pisali. vpliva nadstropje in pozicija stanovanja. enkrat sem za štos gledala stroške za gretje za stanovanja v bli+oku, in jaz sem imela cca70 evrov za 35 kvadratov, medtem ko marsikatera velika (nad 70 kvadratov) stanovanja so pa imelča 30 evorv...sigurno ni naključje, da so velika stanovanja večinoma vmes .
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 8.4.2010 11:18:29
|
|
|
|
mojcaziga
|
No, mi smo števce za ogrevanje montirali leta 2005. Imamo 80 m2 veliko in prej smo plačevali ogrevanja okoli 200€. Po števcih je maksimalen račun bil 100€, s tem da se je vmes cena ogrevanja povišala. Imamo 9 radiatorjev in motažo smo takrat plačali okoli 110€. Smo pa na vrhu in imamo samo levo eno sosedo, desno nobenega. Nam se definitivno splača, je pa res, da varčujemo. To pomeni, da v stanovanju nikoli nimamo nad 21C čez dan. Večina ostalih v bloku pa bi najraje šla na star sistem, sploh tisti z manjšimi stanovanji. Saj so prej imeli vroče in odprta okna, plačali pa so bistveno manj. Soseda po novem plačuje čez 200€ ogrevanja, ampak ima pa celo zimo odprta okna in kratke rokave in baje ogreva toliko, da je ne zebe Je pa res, da tudi ta sistem ni v celoti fer, saj je še zmeraj odvisen od skupne porabe (30% cene). lp, Mojca
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 8.4.2010 21:16:34
|
|
|
|
lara light
|
mojcaziga, hvala. Povej mi prosim, je šlo za en kalorimeter (če ja, a veš morda za znamko?) za celo stanovanje v omarico pred vhodom, al na vsak radiator posebej? 110 eur praviš za 9 radiat., fino. In super za nižjo ceno. Vi ste s tem v enem mesecu praktično odplačali celotno investicijo.
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 8.4.2010 21:46:02
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: lara light mojcaziga, hvala. Povej mi prosim, je šlo za en kalorimeter (če ja, a veš morda za znamko?) za celo stanovanje v omarico pred vhodom, al na vsak radiator posebej? 110 eur praviš za 9 radiat., fino. In super za nižjo ceno. Vi ste s tem v enem mesecu praktično odplačali celotno investicijo. Vsak radiator ima svoj števec. So Samsungovi, tipa pa zdaj točno ne vem. ja, takrat so bili izredno ugodni in smo bili eni redkih, ki smo si jih takrat umislili. Zdaj, ko so aktualani, pa so cene zrasle v nebo. lp, Mojca
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 8.4.2010 21:58:54
|
|
|
|
m_o_i
|
LoCa jaz sem tista s pregretimi stenami zdej o pravicnosti placevanja rajsi ne bi, ker itak bova imeli vsaka svojo resnico... je pa takole: danes je blo okno v tejle sobi cel dan odprto-prav prepih sem delala. zaprla sem ga pred 5imi minutami in pred minuto pogledala na termometer: 22,4 stopinje! o poletnih temperaturah tu not ti rajsi sploh ne bi pisala, ker ne bos verjela, da je notri vec kot 30 stopinj zvecer! in kaj to pregrevanje stanovanja pomeni?! - non stop suh nos(spiranje s fiziolosko xkrat dnevno mi je postalo enako pomembno kot dihanje) - susenje perila: suho v enem popoldnevu, trdo ko kamen! ga ni mehcalca, da bi omehcal perilo! - poletni prehladi in smrkanja (do zraka pridem samo s prepihovanjem) - povecana poraba vode (poleti se znam vrect pod tus tudi 10X-brez pretiravanja! enostavno se moram OMOCIT... itd. vedno je nekaj, kar nam ne ustreza... aja, klime pa nimamo (se), ker na te zadeve reagiram z glavobolom in se jih izogibam kot kriza
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 8.4.2010 23:18:00
|
|
|
|
pravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: lara light Torej še vedno nimam enega primera cene za kalorimeter, ki meri skupno porabo radiatorjev v stanovanju. LP cena za enoto je lahko vsak mesec drugačna, saj se vsa energija, ki pride v blok (tudi v skupne prostore), razdeli na enote, ki so porabljene po vaših radiatorjih...komplicirano
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 11.4.2010 11:01:21
|
|
|
|
LoCa
|
m_o_i, a vi še kurite al je to brez kurjenja? Jaz običajno ko se temperature dvignejo izklopim dotok tople vode (to imamo na stopnišču). Danes mi je mraz, ob takih dnevih si ogrejem s klimo, ker ne morem v takem mrazu. (sem že razmišljala, kaki bi bli stroški, če sploh ne bi kurla ampak bi se celo zimo s klimo ogrevala :P) ne veš kaj bi dala, da bi se meni perilo hitreje sušilo, rabi 3 dni . Mislim ne vem, no, jaz imam pet radiatorjev, treh sploh ne uporabljam, edega vklopim (dam ga na 3 od 5) ko pridem iz službe in izklopim preden grem spat, drugi je vklopljen stalno tak pomoje nekaj pod 3 (ker so mi tko pametno montirali radiator, da ni placa za regulator). In kolko misliš da plačam? 60-80 evrov. sicer je res, da ima vsak svojo resnico, ampak meni se to zdo ogomno za toliko kolikor jaz ogrevam. pol pa en sosed 30 plačuje se mi zdi pa za malo....
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 11.4.2010 11:04:01
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa In kolko misliš da plačam? 60-80 evrov. Mi ogrevanje stanovanja zaenkrat plačujemo po kvadraturi in za 2.sobno stanovanje, "veliko" cca. 40 m2, plačamo nekaj manj kot 50€ mesečno (plačuje se samo v kurilni sezoni), imamo pa 3 radiatorje, 24 ur na dan prižgane na maximum, torej na 5.
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 11.4.2010 11:26:05
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Mi plačujemo ogrevanje 1,00 eur/m2. In je res vedno toplo. Včeraj je bil prvi dan, da ni bilo ogrevanje vklopljeno cel dan - danes so radiatorji pekoči. Smo pa itak imeli že par dni izklopljene radiatorje. Trenutno so trije radiatorji na 2, eden izklopljen in v kopalnici odprt do konca in je v stanovanju 26,4 stopinje. Smo pa najvišje - nikogar nad nami in imamo na zahod in sever odprte stene. Plačujemo malo glede na to kako toplo je vedno. Je pa res,da sva ob vselitvi dodatno izolirala strope. Imava pa na zahodno stran še stara obnovljena lesena okna, samo jih bova tudi kmalu zamenjala. Glede števcev pa trenutno nimam mnenja, ker ne plačujem ogromno in sem s kurjavo v celoti zadovoljna.
< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 11.4.2010 11:27:38 >
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 11.4.2010 14:17:11
|
|
|
|
lara light
|
Po zadnjih informacijah nam bodo namestili ultrazvočni toplotni števec z daljinskim odčitavanjem in bo strošek števca z vso montažno res cca 500 eur. Me pa zanima v kolikih letih 'ga bomo pokrili' ...mislim, da bo kar trajalo pr vsej dobri volji in šparanju in le 3 odprtim radiatorjem po par ur na dan. Hvala vsem
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 18.4.2010 11:44:38
|
|
|
|
Sanikaa
|
Sem končno dobila odgovor od našega vodoinstalaterja. Baje da bodo montažo izvajali samo pooblaščeni monterji. Ne vem od koga pooblaščeni ampak so omejili kdo bo dobil denar od te must have zadeve . Pravi da montaža bi morala biti nekje od 5-10 € na radiator , ampak da ne ve kakšna je/ali bo cena števca. Nisem nažalost nič novega povedala lp
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 18.4.2010 20:33:45
|
|
|
|
lara light
|
Hvala, Sanikaa!
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 19.4.2010 14:25:22
|
|
|
|
Sanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lara light Po zadnjih informacijah nam bodo namestili ultrazvočni toplotni števec z daljinskim odčitavanjem in bo strošek števca z vso montažno res cca 500 eur. To bo samo en števec na vhodu v stanovanje ?? Koliko bo potem 5 števcev stalo Ma slišala sem da se hitro povrne ..samo 500 € je že kar orang znesek
|
|
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 19.4.2010 21:59:23
|
|
|
|
lara light
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa IZVIRNO SPOROČILO: lara light Po zadnjih informacijah nam bodo namestili ultrazvočni toplotni števec z daljinskim odčitavanjem in bo strošek števca z vso montažno res cca 500 eur. To bo samo en števec na vhodu v stanovanje ?? Koliko bo potem 5 števcev stalo Ma slišala sem da se hitro povrne ..samo 500 € je že kar orang znesek Pr nas bo le en števec za celo stanovanje. Ker je blok novejši ima vsako stanovanje svojo omarico za elekt. in vodo; ne vem pa zakaj ni imelo že v štartu svoj števec tudi za ogrevanje. Srčno upam, da se res kmalu ta velik znesek povrne. Kjer pa bo varianta vsak radiator svoj števec, bo ta menda precej cenejša, čeprav je potrebno upoštevati stroške odčitavanja, uravnavanja,... Čas bo povedal vse. Verjetno nam ne, saj bomo, vsaj tako načrtujemo, že v letu ali dveh stanovanje prodali.
|
|
RE: Obvezni merilci ogrevanja v blokih 28.4.2010 20:03:39
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: sazi ponekod se daje samo 1 števec - kjer je sistem razpeljan tako, da gre cela veja v eno stanovanje - tam se da števec pred vhodom. Kjer pa je sistem gretja tak, da grejo cevi v vsakem prostoru vertikalno v stanovanje višje in vsako stanovanje zase nima zaključene enote ogrevanja, tam pa se daje kalorimetre na vsak radiator - no, o cenah pa ne vem nič. točno to. vse je v napeljavi. če je vertikalna, gre po enem delu hiše skoz navzgor skozi strope cev in greje npr. vse dnevne sobe. tam ima potem vsak radiator svoj števec/merilnik. ena moja frendica bo ravno sedaj dobila ta sistem, ker majo tako napeljavo. in potem vsak radiator posebej uravnavaš. To oboje drži! So se pa pri moji mami odločili vseeno za merilnike za vsak radiator posebej, ker je bilo za 5 merilnikov cena cenejša kot cena enega kalorimetra, ki naj bi se nahajal nekje na stopnišču. Sedaj ob koncu sezone odčitajo vsak merilnik posebej in potem naredijo obračun. Lansko sezono sta imela prvič to varianto in sta ogromno prihranila, pa sta ogrevala isto kot prej (2-3/5 radiatorji so bili zaprti). Čez poletje jima ni bilo treba plačati nobenega obroka, sedaj so jima pa obrok tudi znižali ( o točnih cifrah pa ne vem ).
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?