|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obupana :(
1.4.2010 13:16:57   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Bolero

Baguska saj bi zamenjala okolje pa nimam kam..nimam sorodnikov v kakem drugem mestu ali kraju da bi lahko šla tja za nekaj časa, prijatelje pa imam tudi tu v domačem okolišu!

Res sem v neprijetni situaciji ampak še vseeno so moja čustva do njega tako močna da sploh ne vem kaj naj naredim ker nisem človek ki bi lahko bil trd kot kamen in brez čustevuser posted image

Sej ni potrebno veliko menjave... dovolj je ze, da naredis kakrsnokoli spremembo, da se spravis s te mrtve tocke!!! Karkoli! Menjava sluzbe, sprememba v vajini vezi, sprememba pri odnosu s tvojimi domacimi in prijatelji, za katere si prej rekla da jih nimas. Ocitno jih nekaj celo imas!? Zacni delat predvsem najprej pri sebi in zase... res si se mlada zelo in v letih, ko bi lahko najbolj cvetela, zato ti niti slucajno tega ne privoscim... in ja, verjamem da imas partnerja ZELO rada oz si verjetno predvsem ZELO navezana nanj, sploh ker je on tvoj prvi. In to ze od 13.ga leta pravis. Res je cas za konkretno spremembo, ker verjetno si tega NE zelis zase vse svoje zivljenje, ne?

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.4.2010 13:30:13   
nikolet

Ok da ne bo to ZS debata bom razložila širšo zgodbo javno...dvema sem isto napisala tudi v zs!

Torej stara sem 18 let, obiskujem srednjo trgovsko šolo! Bila sem že v Ljubljani pa sem potem šolo pustila zaradi neke profesorice ki me je na popravnem izpitu odslovila zaradi pravilnega odgovora češ da sem zabita...pa sem imela prav!  

Torej s fantom sem začela pri komaj 13 letih in čas tiste najhujše pubertete je minil brez problemov, potem pa je bilo posredi vmešavanje njegove mame in govoričenje kakšna sem jaz in sem bila tiho nisem rekla nič! Ko pa sem se postavila zase celo leto nismo spregovorili! Sedaj imamo nekak normalen odnos, samo oni mene ne sprejemajo ker imajo vsi doktorat jaz pa hodim na trgovsko!

Tudi fant mi je rekel da sem zamorjena in da mu grem na živce s tem ker non stop jokam in govorim kaj me boli in da nikoli nisem nič kriva pa da sem antisocialen človek! Pa velikokrat nosim njegove in svoje napake in sem tiho! Samo da je vse uredu!

Imam mlajšo sestrico ki jo starši zelo razvajajo, je hčerka moje mami in očima! Imela sem še eno sestrico pa je umrla 10 dni po porodi zaradi tega ker se je rodila v 25. tednu, in mogoče je zato razavjenost toliko večja! Včasih se doma skregamo tako močno da enostavno kar pobegnem!

Moje življenje je res postalo prava mora in včasih se vprašam zakaj sploh živim, želim si samo toplega in iskrenega objema ter malo razumevanja in podpore :-(

A res želim preveč? user posted image

bolero berem in berem, in več kot preberem vidim samo sebe, pred 10 leti sem bila na istem, vse sem morala požreti, in tako sem padla v deprasijo, sem se pa zaupala popolnemu neznancu ki mi je pomagal da sem spet bila to kar sem bila in sem še zdaj aja sem se potem tudi poročila z njim in imava dva luštna otroka... bolero ne predaj se če se s fantom samo kregajta, pojdita stran drug od drugega dajta si čas, s starši je druga pesem, mi smo rešili šele ko sem se odselila sam je razlika v tem da imam 4 brate in nobeno sestro.... lahko ti tukaj vse stojimo ob strani in ti pomagamo, samo največ boš naredila sama, me pa ti lahko samo stojimo ob strani in ti na daleč pomagamo.... lahko pa poveš iz kje si pa če je kera iz tistega kraja se lahko povežete in ti še osebno stoji ob strani...

pa vso srečo in en velik objem!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.4.2010 13:56:29   
artista7
Draga deklica!

Pravijo, da prve ljubezni ne pozabiš nikoli oz nekaj v tem smislu. Nisem spremljala cele debate, ampak se mi zdi, da štekam, za kaj gre. Prvo bi ti rekla slednje, si še mlada in je še celo življenje pred teboj, pa ne mislim ti plozat da kako je življenje lepo. Ni samo lepo, je lepo in grdo, nikoli ni samo črno vse ali belo, obstajajo tudi sivine, ki so lahko lepe, če znamo odprto gledati.

Prvo; to da hodiš na trgovsko šolo, je (upam) tvoja odločitev. Poskusi šolo narediti čim bolje in zaupaj sama vase. Če te njegovi ne marajo, ker so sami nevemkoliko šolani, lahko rečem samo, da jih je lahko sram, ker so kljub toliko nakopičenega znanja, siromašni v duhu in nerazgledani. Nek trgovec je prav tako pomemben člen družbe, kakor nekdo z doktoratom. Zaradi tega se ne sekiraj preveč. Tudi mene so marsikje jemali kot drugorazredno, ker delam družboslovni faks, čeprav ne na glas, sem pa občutila, in naredilo mi je to nemalo požrtih živcev. Povsem brez pomena, ker meni ni pomagalo baš nič, tako pa tudi tebi ne bo če boš vse požrla.

Fant ti več kot očitno ni v podporo, zato ti predlagam, da se sama pri sebi vprašaš, kako se vidiš s takim človekom čez nekaj let. Meni je bilo vedno težko (ko sem bila nekoliko mlajša) prenehati vezo, imela sem občutek krivde, in da bi morala biti z enim za zmeraj - 2x me je nato pustil tip, 2x zaradi prevare. Še ena velika neumnost, kajti ko se je prenehalo, je bilo najprej težko, rinila sem nazaj kljub vsem nesmislom, potem pa, ko sem le sprejela, sem videla in občutila veliko lepih reči. In mi ni žal, zato kar pogumno! Poslušaj sebe in kaj si ti želiš, kaj hočeš, kje se vidiš. Malo egoizma ti po moje ne bo škodilo. Najdi si kako zaposlitev, morda najdeš ustvarjalnega duha v sebi. Preverjeno pomaga in za nekatere reči ne rabiš biti ravno genij. Lahko mi tudi na zasebno pišeš, glede tega ti lahko marsikaj predstavim, pokažem, naučim (sama sem oblikovalka in so mi te reči domače). Tako boš sama lahko poslušala sebe lažje, in sprevidela kaj zares hočeš. Tudi jaz sem kaki dve leti nazaj prekinila neperspektivno vezo, in ej - ni mi bilo žal do danes! Ne pravim, da je to edina rešitev, in ti tudi povem, sama sem poizkusila najprej rešiti situacijo, pa sem bila neuspešna (morda pa tebi uspe), moj takratni fant se ni premaknil niti za ped. Ne, da ni bil pripravljen kaj spremeniti - to je utopično pričakovati, da boš človeka spremenil ali da se bo predrugačil - nikoli se ne bo popolnoma; ni bil pripravljen poslušati, se prilagoditi, stopiti preko meje. Ne pravim, da je bil zaradi tega slab človek - le midva nisva bila sposobna stopiti skupaj. Če bosta sposobna stopiti skupaj, dobro za vaju, če pa vidiš da ne gre, in dobiš vedno enak odgovor, je vse tvoje prizadevanje brez pomena. Pač stopi svojo pot.

In še nekaj, mogoče se včasih izkaže, da je lažje povedati nekomu, ki ne pozna tvojega obraza. To ni jamranje, to je samo lajšanje duše, naj te ne bo sram in ne misli, da koga s tem obremenjuješ - ravno v tem je prednost spletnih klepetalnic, da se ljudje lažje odpro.

Upam, da sem ti nekoliko olajšala mlado dušico. V končni fazi pa bo na žalost vedno tako, da boš morala sama stopiti naprej in prehoditi pot. Ljudje na tej poti ti edino laho pomagaja nositi breme, da ti bo nekoliko lažje.

Srečno!

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.4.2010 19:31:16   
slutnja
bolero zs

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.4.2010 20:21:21   
Bolero
Oba s fantom sva iste starosti, sam prizna da ima kdaj narobe in se opraviči ampak ne da se mu poslušat tega da sem jaz preveč čustvena in da mu vsak dan povem iste stvari ki me bolijo...samo to naredim nehote ker me res boli in sploh ne dojameuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.4.2010 20:41:13   
rija
bolero, a ti pričakuješ od 18 letnika nekaj strašno resnegauser posted image

user posted image user posted image user posted image

dajta, idita, pa se znorita...pa če vamam je usojeno, se vidita za 5 letuser posted image  

...vox populi...

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.4.2010 21:08:51   
Bolero
IZVIRNO SPOROČILO: rija

bolero, a ti pričakuješ od 18 letnika nekaj strašno resnegauser posted image

user posted image user posted image user posted image

dajta, idita, pa se znorita...pa če vamam je usojeno, se vidita za 5 letuser posted image  

RIJA da pričakujem, zato ker mi je dokazal da se zna postavit za naju ko so me njegovi kritizirali in mi težili po telefonu, ker me brani in ni me prevaral v teh letih še nikoli niti ni dvignil roke nadme...zna biti čudovita oseba samo tega noče več pokazati ker ima v glavi da moški ki pokaže svoja čustva ni drugega kot copatauser posted image

ARTISTA hvala lepa za tako izčrpen in pogum vlivajoč odgovor!

Hvala lepa tudi vsem ki me razumete in si ne mislite da je to samo moje samopomilovanjeuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.4.2010 21:14:29   
Bolero
Aha pa še to...odlošitev za trgovsko šolo je bila moja da! Na šoli se počutim odlično, nimam težav in imam ogromno voljo za naprej in vem da mi bo uspelo!

Cilj je uspešna prekvalifikacija za vzgojiteljico ker obožujem otrokeuser posted image

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.4.2010 10:44:57   
Lajči
Pridi na objemčka. user posted image user posted image

...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.4.2010 13:10:29   
ronja
In se tako trudim da bi z vsemi imela lep odnos da me to tako psihično izčrpa in privede do groznih misli

Lahko se trudiš, lahko tudi vzpostaviš nek korekten odnos do večine ljudi, ampak lepega odnosa pa ne moreš pričarat sama! Zato morata bit dva, povsod: it takes two to tango! Čimprej to sprejmeš, tem boljše se boš imela.

Tudi sama sem bolj "flower power" punca - ne maram imet grdih odnosov, rada imam, da se imamo vsi radi, itd... Ampak sem ugotovila, da je včasih enostavno treba pokazat zobe, da te ljudje spoštujejo in se držijo tvojih meja. Ker meje ima vsak človek - če drugi gazijo tvoje, to ne pomeni, da jih nimaš, samo da jih nihče ne upošteva - in zato si nesrečna. Nesrečen človek pa ne more drugih tako osrečit kot srečen. tako da se to tudi njim splača. Tako poglej na to, pa ti bo lažje.

Prijatelji včasih naredijo tudi napake, zato niso nujno slabi prijatelji - dober prijatelj ti pove resnico, ki te dostikrat prizadane - ravno zato je dober prijatelj - tako da ni nujno, da je nekdo slab, zato, ker te je prizadel.

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.4.2010 17:21:51   
Bolero
RONJA ne mislim na to da me je kdo od prijateljev prizadel ker je povedal resnico, ampak s slabimi prijatelji sem mislila to da sem bila s to osebo zunaj in se ji izpovedala, naslednji dan pa so že vsi vedeli kaj smo govorile in seveda je bilo več kot pol stvari dodanih! To ni fer ker jaz ne izdajam skrivnosti drugih!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.4.2010 17:57:14   
rija

RIJA da pričakujem, zato ker mi je dokazal da se zna postavit za naju ko so me njegovi kritizirali in mi težili po telefonu, ker me brani in ni me prevaral v teh letih še nikoli niti ni dvignil roke nadme...zna biti čudovita oseba samo tega noče več pokazati ker ima v glavi da moški ki pokaže svoja čustva ni drugega kot copatauser posted image

torej mu je menje okolice bolj pomembno kot to, kar čutiš tiuser posted image

žal vse to ni dovolj za ljubeč odnos. je veliko, ni pa vse.
pa daj....18 let si stara.....in od 13 leta z njim....pa saj sploh vedet ne moreš, da obstajajo tudi boljši dedci

...vox populi...

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.4.2010 16:36:51   
ronja
Razumem, takih "prijateljev" se seveda izogibaj. Včasih se sicer komu tudi zareče - samo natolcevanje se pa ne zareče, to je pač laž in s takimi si nimaš kaj pomagat. nisem vedela, kaj ste imeli s prijatelji, samo povem svoje izkušnje.

Vsekakor se nauči pokazat zobke, pa zahtevaj svoj prostor pod soncem. Včasih ti ga res kdo odstopi, včasih kdo drug tera ljudi od tam, ampak večino časa si ga moramo pa kar sami izborit. In nikoli se ne boš mogla z vsemi razumet in najverjetneje te ne bojo imeli vsi radi. To sprejmi in se ne sekiraj za tiste, ki te ne marajo - poglej: če bi se jaz sekirala za vsakega, ki se mu moje dolgo pisanje zdi totalno bedasto, bi se lahko šla sam še obesituser posted image . Ampak enim je pa isto pisanje všeč, enim celo kdaj kaj pomaga. Glej na pozitivne stvari, slabe pa skušaj popravit, če jih ti vidiš kot slabe, za ostale naj te pa boli đoko.

Lej, če je tebi všeč nosit 3 fluorescentne barve skup, jih nosi, pa če je to 100x skregano z modo. Isto je v odnosih, ni univerzalnega prav in narobe, lahko sta skup sadist in mazohistka in bosta imela odnos, ki si ga jaz niti v sanjah ne želim predstavljat, njima bo pa super. Lahko sta skup copata in oblastna žena, pa bosta ravnotako funkcionirala. Če njima znese, naj. Če pa ti nisi srečna, potem moraš nekaj naredit zato, da boš. Ne se samo uklanjat. Meni je za vsakič, ko sem pop* žal samo to, da nisem že prejuser posted image .

Torej, naslednjič ko ti nekdo zine kako tako, da te močno prizadane (recimo kot njegova mama, da si z drugimi), reagiraj! Če ne veš kaj rečt nazaj (logično, ker tega pač ne pričakuješ), pa vsaj jezno odvihraj iz sobe!

Fantu nehaj jokat in se začni jezit! Reagiraj, fantje ne marajo pasivnosti, ko punce samo čakajo, da jih bojo rešili. Moderni fantje tega ne znajo več, to so znali samo princi iz pravljic (baje, da so, no, nisem ziher, nisem nobenega osebno poznala). Današnji fantje večinoma radi vidijo, da punce rešujejo probleme. Ja, seveda se hočejo tudi počutit koristne, da nas kdaj oni rešijo, samo ne ves čas, ne da se jim poslušat ves čas jamranja, kaj vse delajo narobe in da morajo ves čas nekaj reševat za nas. To verjamem, da je utrujajoče.

Če pa tudi to ne bo obrodilo sadov, če enostavno vajina zaljubljenost ni prerasla v ljubezen, potem se pač razidita in prej ali slej boš našla nekoga, ki ga boš ljubila BOLJ kot zdaj ljubiš njega! to ti garantiram! Vsakič, ko se razideš, imaš občutek, da ne bo nikoli isto in res ni, ampak je pa vsakič naslednjič boljšeuser posted image . Dokler ne najdeš nekoga, s katerim ti je tako fajn, da se ne splača več menjatuser posted image .

Baguska, noben te ni sem postavil, lahko greš kamor hočeš in živiš, kakor hočeš. Tvoje življenje je popolnoma tvoja odgovornost in če želiš, lahko postaneš puščavnik, če boš tako bolj srečna. Razmisli in naredi to, kar te bo osrečevalo! pa saj to ti vsem napišeš, madona, punca, no!

(odgovor članu Bolero)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.4.2010 20:35:56   
Bolero
RONJA hvala za tako optimističen post...hvala vsem ki ste mi dale nasvete in občutile z menoj vsaj del bolečine in stiske!

Super ste

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?