ČebelicaMaja -> RE: Hudo vneta ritka! (31.3.2010 14:25:29)
|
Canesten tanjša kožo in ni za dolgotrajno uporabo. Je za zdravljenje glivic, ne priporočajo pa ga za odprte ranice. Mi smo imeli enako pred kakšnim mesecem zaradi viroze- naš postopek je bil naslednji: večkrat previt, umila rito z vatko, ki sem jo namočila v hrastovo razstopino in ji posušila s fenom (ker jo je tako bolelo mi sploh ni pustila, da bi jo obrisala do suhega, kar tresla se je od bolečin, ko sem ji blato dol dajala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image])- potem pa sem ji na debelo namazala z Bepantenom in Riboderminom (ker je ribodermin masten, naredi zaščitno folijo), ko je bilo malo bolje sem ji pa začela mazat z Weleda- Ognjičevo kremo (dobiš v Mullerju), ki nam ful pomaga pri koncu ali začetku takega vnetja- res vse sprobano, ampak magičnih zadev ni. Občasno namažem s Sudokremom, ampak se bolj kot ne izogibam zadevam, ki vsebujejo cinkov oksid. Drugače pa tudi nam P ni predpisala nobene specialne kreme. Da bi pa pustila malo brez planice, pa nekako ne znese iz praktičnih razlogov, ker prvič imamo samo 22 stopinj v stanovanju in bi se nagica prehladila, drugič pa zato, ker enostavno kaka prepogosto, pa še namazana mora bit rita v vsakem primeru.
|
|
|
|