Tanja_ -> RE: Z majčki 2009 - 12. del (18.5.2010 9:56:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG mah tanja, sej tko slabo pa spet ni treba gledat na csd...naredijo tut veliko dobrega, pa to itak nihče ne izve, ven pride samo tistih nekaj primerov, kjer je šlo nekaj narobe in potem mečejo slabo luč še na vse preostale. Za naš csd vem, da dela na rejništvih pa skrbništvih ena res fajn oseba...pa kot sem rekla-verjetno bi tovrstne želje staršev csd upošteval, le zakonsko nikjer ni določeno, da je to potrebno upoštevati. V Sloveniji je več kot 60 csd-jev, ki se dnevno ukvarjajo s takimi zadevami, tako da če se v enem ali dveh primerih zalomi, to spet ni tako veliko. Upoštevati je treba tudi, da socialni delavci niso vsemogočni ljudje, ampak imajo točno določena (in omejena) pooblastila...konec koncev pa so tudi oni samo ljudje, ki delajo napake, tako kot vsak izmed nas. Da ne omenjam, koliko ene birokracije je naložene, obseg dela se pa itak skos povečuje, število delavcev pa ostaja enako. Po drugi strani pa tudi posamezniki pričakujejo od csd,da bo rešil vse njihove težave, sami pa niso pripravljeni nič narediti za to... Nisem CSDjev napadla-bolj sem mislila na zakonsko urejenost oz. neurejenost. Se pa čist strinjam s tem, kar si napisala. Tud jaz delam v poklicu, ki je zelo osovražen, tako da še kako dobro vem, kaj misliš.
|
|
|
|