majana79 -> RE: Z majčki 2009 - 12. del (17.5.2010 21:31:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Dejte mi nekaj povedat- [sm=smiley25.gif] a ima katera zapisano, za koga želi, da je skrbnik za otroka, v primeru, da se vama dvema kaj zgodi?Mogoče malo čudno, črnogledo vprašanje, ampak tudi na to je treba po mojem misliti. In če tega nimaš napisanega, kdo je najbolj verjetno, da postane otrokov skrbnik?Stari starši, tete,strici....? nimamo vprašanje kolk CSD to sploh upošteva, tut če ti napišeš... ker oni po moje delajo po zakonu, oziroma po tem kdo dejansko izpolnjuje 'pogoje' se spomnim primera dvojčkov iz okolice Grosupljega, ki so ju dodelili nekim sorodnikom čisto v drug konec Slovenije, ne pa tem sorodnikom, iz njunega okolja Če napišeš kot oporoko in daš overit, pa vseeno ne upoštevajo? ne vem, se ti ne upam 100% trdit da upoštevajo bi pa rekla da zna bit kaka fora, da je zakonska skrb za dobrobit otroka nad tvojo voljo, kar pomeni da mora skrbnik izpolnjevat določene pogoje (tako kot rejnik ali posvojitelj) in ni nujno da jih tvoja izbrana oseba najboljše bi blo vprašat na kakem CSD oziroma na Ministrstvu za delo, so po moje tam bolj sposobni (vsaj upam, ker vsi CSD niso) predvidevam pa, da iščejo najprej znotraj ožje družine (stari starši, tete, strici otrok...)
|
|
|
|