|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Smo pretežki?
27.3.2010 13:52:42   
sami0804
1.Če se samo dojita in je otroček zadovoljen, normalno odvaja in spi,to verjetno pomeni,da ne strada.Meni na kraj pameti ne bi padlo,da bi ga budila na dve uri.
2.Možu povej,naj se malo "skulira".Podpora pri dojenju ter ukazovanje ne gresta prav dobro skupaj.Dojila sem dva otroka,vsakič z več ali manj težavami in še zdaj sem hvaležna svojemu možu,da si je obakrat vzel čas za nas in nam pomagal po svojih najboljših močeh(pospravljanje okrog hiše ni za mene nobena pomočuser posted image )
3.AM bi zaenkrat pospravla,bi si pa vmes,če bi tamali le predolgo spal,načrpala in bi mu potem tisto dala po potrebi kot dodatek.
Imam občutek,da bi res rada dojila,vendar so (smo) te zbombardirali z vsemi možnimi informacijami in te še dodatno obremenili.


(odgovor članu P1ka23)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Smo pretežki?
27.3.2010 15:55:24   
Taddy78
Meni se sploh ne zdi, da bi se preveč zredil, pa tudi zrastel je dokaj povprečno. Eni zrastejo v prvem mesecu 7cm.
Tako da ne vem na podlagi česa ti lahko kdorkoli reče da je "česa preveč".

Moj se je prvi mesec bolj salbo zredil in ker smo imeli 6 obrokov na 3 ure, ponoči pa spali, mi je P rekla, da ga moram začet ponoči budit. Pa mi ni na kraj pameti prišlo, da bi to res naredila. Ene mamice ne spijo do 1.leta, jaz pa naj ga budimuser posted image
Zredil bi se naj 500g, ampak je gledala porodno težo, čeprav je odpustno imel 200g manj. Naslednji mesec se je zredil 1.2kg , pa je bil samo na flaši, še vedno 6x na 3 ure.
Potem je začel lepo napredovat in s tem tudi kg. Do 9.meseca je bil pravi debelušček, potem pa se je ustavilo.



(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Smo pretežki?
27.3.2010 22:23:20   
endrina
Da ti je dojenje naporno in da na začetku zelo boli, ti popolnoma verjamem, ker je bilo pri meni enako tako pri prvem kot pri drugem otroku. Pri prvem sem trpela s kravavimi in razčaranimi bradavicami 2 meseca, pri ta drugem pa 2 tedna manj. Jokala sem pri dojenju in se vsakič bala ko se je mali zbudil, ker sem vedela kakšna kalvarija me čaka. Pa še na začetku je bil tako počasen jedec, je papal po 15 minut na vsaki strani, zdaj pri 4 mes. pa se naje tudi v 3 minutah. MOž je ob vsem tem kričanju, ko me je mali zagrabil, skoraj izgubil živce, rekel je da bom pač nehala dojit, pa bo mali zrastel ob umetnem mleku, če si vsi drugi lahko, bo pač naš tudi. Pa sem vseeno vztrajala, ker so mi rekli, da naj ne obupam in da bo bolje. In je blo. Je pa tako, da meni vse te maže niso nič pomagale. Pomagalo je najbolj zračenje prsi. Ja prav si slišala. Itak sem bila sama doma in sem po stanovanju hodila le z lahno bombažno majčko, da so se prsi zračile. KOlegica je hodila kar zgoraj brez, pa so se bradavice res hitreje celile.
Če bi rada imela več mleka si nabavi homeopatske kapljice za dojenje. Pomagajo pri nastajanju mleka in se jemljeno 3x dnevno. Poskusi. Jaz sem jih dobila v avstrijski lekarni.
Glej veliko so ti napisale mnenj, verjami da ima vsaka polno svojih izkušenj, ti pa poslušaj najbolj na sebe. Tudi moje kolegice so dojile vsakič ko se je mali oglasil, pa so mene čudno gledale ko sem dojila na 3 ure. Ja kaj pa vem, sem pač imela tak urnik pri obeh otrocih, ratal pa je izključno na potrebo otrok samih. Ko sta se zbudila sem ju podojila, otrok je bil buden nekje uro al pa urco in pol, spal je tudi nekje toliko in ko se je spet zbudil sva se šla dojit. Tako nama je na začetku ratalo imeti po 7 obrokov na dan, zdaj pri 4 mes. pa jih imava le še 5 (ponoči mi spi že od 1 mes. dalje, ko je nočno hranjenje izpustil kar sam). Oba otroka sta se normalno razvijala in v privih 3 mes. pridobivala po 1 kg na teži in zrastla po 5 cm. Kasneje se je to malce umirilo.
Če želiš toćno vedet koliko ti mali poje, si lahko sposodiš ali pa kupiš elektronsko vago in si ga pred in po podoju zvagaj. Pa boš točno videla koliko ti posesa. V starosti 7-14 dni mi je pojedel po 60-90 ml pri enem obroku dojenja, pri enem mesecu je posesal približno 120 -140ml, pri dveh mes. in tudi zdaj pri 4. mes. mi poje okrog 180-240 ml. Pa ni prav nič debel, normalno se razvija. Pri nas je imela tehtnico tudi patronažna in če si jo prosil ti jo je za kakšen teden posodila. Probaj ji rečt, pa boš videla koliko ti poje.
Meni osebno je zdaj, ko ni več bolečin, dojenje super. Nahraniva se v 10 minutah, se previjeva in akcija. Pa tudi če kam greva na daljši potem, mi ga ni problem podojiti v avtu al pa pri kakšni kolegici, ko sva tam na obisku.
Ti pa kar možu povej naj ne bo tak nesramen. Če bi moški morali pretrpeti to kar moramo me mame, bi nikoli ne imeli dece, pa niti vzdržali ne bi teh bolečin. Tak da naj bo kar tiho, ti si itak največ z malim in naredit tako da bo tebi prav in da bo mali zadovoljen. Trudila si se, imaš še možnost izkoristit sredstva za povečanje mleka in pa vaganje, če pa to ne pripelje do željenega uspela, pa malemu pač daj falšo pa fertik debate. Otrok ne more bit lačen. Verjami mi, da bo potem, ko bo shodil vse to dol spravil. Moja dva sta bila oba sicer težka, vendar ne predebela. Ta starejši je zdaj pravi suhec, kdo bi si mislil da bo takšen pri 4 letih, pa je vedno prej jedel kot volk. Tako da,...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Smo pretežki?
27.3.2010 22:29:16   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: P1ka23

Js bi spet vse naredila postopoma: se dojila in po potrebi dodajala, vendar vedno manj, da bi na koncu pristala samo na zizi.


Kar jaz poznam mamic, da so tole teorijo poskusile, jih je le malo, ki jim je uspelo. Se mi zdi, da je že bolje, da poskusita nadaljevat prakso zadnjih dveh dni. Predvsem pa: NE MERI KOLIČINE MLEKA S ČRPANJEM s prsno črpalko. Tudi če dojko stisneš z roko, jo moraš prej dobro zmasirat, da bo pošpricalo, po dojenju pa ponavadi se le mala kaplica pokaže (tudi ta ne, če ne stisneš prav). Če ti pravilno pristaviš dojenčka, je ta sposoben posesat neznansko več kot bi si sama sčrpala. Zato ne meri s črpanjem, ta čas raje izkoristi zato, da se resnično potrudiš pri pristavljanju dojenčka. Počni to umirjeno, sama, brez moža, to ni pomembno samo pri količini mleka ampak tudi pri poškodbah bradavic (sama sem se prvič s tem trudila več kot dva meseca, da je steklo).

To glede vajinega odnosa z možem je vajina stvar, a se morata skulirat oba, ne samo mož pri ukazovanju (čeprav glede izključnega dojenja se strinjam z njim), tudi ti s prenašanjem krivde na druge. Poglej, že z osebjem v porodnišnici nisi bila zadovoljna in zaradi njih je nastala zmeda. Mogoče je zmeda nastala, ker ti nisi razumela, da so ti samo predlagale različne načine dojenja. Najbrž tega niso počele iz žlehtnobe, ampak so ti hotele pomagat (razen, če so vse imele izredno slabe dneve :S). Potem je mož spet ni delal tako kot si ti videla, da bi moral. Res je, da njega dojenje ne boli, zato se ne strinjam, da je zahteval odstranitev nastavkov. Ampak kaj je pa treba tud postorit, najbrž je to delal tudi pred otrokom, sedaj mora pa še kako tvoje delo nardit. Potem je bil še pediater tisti, ki ni... ah no. Zagotovo pa je to najtežji del, sem ga tudi sama morala uredit!

Pa te še nekaj vprašam (ne zahtevam odgovora, razčisti pri sebi), koliko časa si ob računalniku, koliko gledaš tv...  to namreč neznansko utruja v času po porodu in verjemo, da je stara modrost, da se odpovedat naporom za oči, močno na mestu. V tistem času se namreč zelo spočiješ ;)

Pa še enkrat, brez zamere.

(odgovor članu P1ka23)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Smo pretežki?
27.3.2010 22:42:56   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: P1ka23
In ko ga je bilo premalo (to sem preverila s pumpanjem) sva mu dala dodatek.




Črpanje ni merilo, koliko imaš mleka! To sem tudi sama izkusila: malo manj kot mesec dni po porodu sem imela manjši kirurški poseg z narkozo. Po narkozi sem si morala mleko izčrpati, saj prvega podoja nisem smela dati otročku. Iz obeh sem si izčrpala 40 ml!!! Pa je bil fantek polno dojen, od dojenja je pa bilo na eni strani 7, na drugi pa 3 ure. S črpalko ni in ni šlo ven, dojila sem pa brez problemov, teža je lepo napredovala.

Bradavice so pa mene prvič tudi bolele kotuser posted image , ampak je bilo vedno bolje, najhuje je bilo prvo minuto, potem pa je bilo vedno bolje.

Če se je otroček toliko zredil, probaj brez dodatka, črpalko pa daj v kot. Jaz bi ti svetovala enako kot pediatrinja, le budila ga ne bi, bi mu pa ponudila večkrat ko je buden. Vedeti moraš, da se je treba za uspešno dojenje ponavadi truditi približno dva meseca, enim steče prej, drugim pozneje.

Srečno!

< Sporočilo je popravil lilip -- 27.3.2010 22:44:25 >

(odgovor članu P1ka23)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Smo pretežki?
28.3.2010 16:27:47   
jakipaki83
To, da se ponudba in povpraševanje še nista uskladila je popolnoma normalno. Pri meni je to trajalo kake 3-4 dni. Poskok v rasti je imel mali 3x in vsakič se je uredilo po parih dneh. To, da iz dojke nič ne priteče ko stisneš, ni pa nič čudnega. Saj dojka ni pipa user posted image . Pa tudi testiranje koliko mleka imaš s črpanjem nima smisla. Jaz imam mleka za izvoz pa si s črpalko v eni uri izčrpam kakih 100 ml. KAr je vse skupaj nič . Mali že zna potegniti iz dojke več mlekca kot tehnika. user posted image O debelosti pa tole: user posted image pa taka pediatrinja. Moj mali je pri skoraj 7 mesecih težak krepko čez 10 kg. Pri 6 tednih je imel 6 kg. Velik je 74 cm, pri 6 tednih je bil 56. Pa mi ni noben omenjal debelosti. Tako da debel tvoj mali nikakor ni!!! Dojenje se bo pa uredilo. Tudi bolečina bo minila, ko se dojki navadita. Samo pogumno in ne oziraj se na butaste nasvete P!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Smo pretežki?
28.3.2010 21:18:23   
Taddy78
Imam sosedo, ki si je do 9.meseca izključno črpala svoje mleko in ga hčerki dajala po flaši. Nikoli se nista dojile.

Ko sem si jaz črpala mleko, zjutraj recimo celih 20ml, se je čutilo da je dojka prazna. Najprej tisti pritisk, da komaj čakaš da jo izprazniš, potem pa olajšanje in lahka dojka. Dvomim, da bi lahko bilo noter kaj več.

V bolnici sem si črpala z električno, pa sem bila v 5minutah fertik (70ml iz obeh)

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Smo pretežki?
28.3.2010 22:32:49   
kajkakr
zdravo moj cukrček je tud ogromen 64cm in 7050g v ZD so druge mamice kr debel gledale da je sele 3 mesce str. pediater je pa samo malemu reku Kristjan ti bos pa mamici kriz fajn unicu pa pikico pa smo bli zmenjeni nč daj preveč debu al pa kej sam da je fulll velik user posted image user posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?