sami0804 -> RE: Smo pretežki? (27.3.2010 11:51:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Poglej, otroku že daš jest, kadar joka, ampak res ne razumem, zakaj mu daš AM, če praviš, da priteče veliko mleka, ko zgrabi bradavico. Dodaja se otrokom, ki se ne redijo in ki sploh ne osvojijo dojenja. Mleka je pa toliko, kot ga poje - ne več, če ga samo dojiš in nič ne črpaš dodatno. Pa tudi ne razumem, kaj je fora črpanja, če drugače lepo zgrabi bradavico, zaradi bolečine? Toplo ti priporočam, da si ne črpaš mleka vsaj toliko časa, da te nehajo boleti bradavice. Poleg tega si bradavice maži z bepanten mazilom (roza, ga niti ni treba izpirat pred dojenjem) ali s kakim podobnim mazilom, pa vsaj ponoči si ne oblači modrca, mogoče boš mokra, pa se boš mogla ene dvakrat preoblečt, ampak to ful pomaga. Črpanje na črpalko veliko bolj razdraži bradavice kot dojenje. Sej nekaj časa boli, potem se enkrat čez noč spremeni, potem je pa prav enostavno. To da na začetku tako teče, da kar cmoka, po par minutkah se pa samo še igra, jih pa dela več. Eni so se sposobni v treh minutah najest. Lahko pa mu pustiš, da se potem še malo crklja. če tebi tako paše. Glede tega, da moraš dojitii na dve uri, se pa ne strinjam, zbuditi ga ni treba, lahko ga tud dlje časa pustiš, če ni lačen. To se spet dela pri tistih z nizko težo, logično. Sicer pa dojenčki ne jokajo samo zaradi lakote, saj je zanje vse novo, zato ga lahko poskušaš še kako drugače potolažiti, pesem, igra, duda... Upam, da nisem preveč nesramno povedala. Upam,da mi bo uspelo napisati z repom in glavo,ker imam polno spominov na moje začetke dojenja,ki se je obakrat srečno končalo. V glavnem podpišem se pod ta post.Tudi meni ni jasno,zakaj mu dodajaš,če imaš dovolj svojega mleka.Da pa popoldan količina mleka pade in se posledično otročki pogosteje dojijo,je pa itak,razen v redkih izjemah,že pravilo. Jaz bi na tvojem mestu naredila tako:dojenje na Nikčevo željo oz.potrebo,brez dodajanja,ker ga glede na pridobivanje teže očitno ne rabi.Za lajšanje bolečin zaradi bradavic vse kremice,ki so bile že predlagane(meni osebno je bil najbolj všeč lanolin od Multi-mam). Ja,pa brez ure prosim.To je za moje pojme več ali manj dodatna obremenitev za mamico,ki ima itak že brez tega dovolj dela(še sedaj se spomnim mojega moža pri prvem otroku,ko mu ponavadi nisem znala povedat koliko časa je minilo od zadnjega podoja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].No,pri drugem je že obupal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]) Vem,da se ti v tem trenutku zdi vsa stvar precej komplicirana,ti pa preveč utrujena za spreminjanje rutine,vendar se mi zdi samo dojenje,pa čeprav bo sedaj par dni verjetno malo bolj pogosto,vseeno bolj enostavno,kot pa še dodatno črpanje in potem še priprava AM.Pa še dečko je sedaj še toliko majhen,da se bo lažje privadil samo dojenja,ker ko bo pogruntal,da iz flaše vseeno teče bolj enakomerno,je vprašanje,koliko časa se bo še dojil... Ko pa bosta ujela pravi ritem in se bojo tudi tvoje bradavice utrdile,bo dojenje en sam užitek.Toplo priporočam vsem mamicam s težavami tudi knjigo DOJENJE IN MATERINSTVO IZ SRCA. Vso srečo in vem,da ti bo uspelo.
|
|
|
|