Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1 Joj prejoj, res....Res lepo od nekaterih žensk, da tako branijo in gladijo teren svojim moškim, občudovanja vredno. Res. Jaz vas sicer res občudujem zaradi tega, samo ne pa solit drugim pamet, kako je treba ravnat ob prihodu moškega domov, pripravit teren za srčen sprejem otroka in take balotole. Ma ne morem verjet res! Zdaj mi ženske povejte (Pelin, Gina, idr) - kdo pa mami pripravi teren? Zjutraj grem v službo, hitim delat, da končam ob uri, da se odpeljem v vrtec po otroka, da mi ne zaprejo vrat pred nosom in postavijo otroke na cesto, manevriram kot schumacher po cesti, stresirana do daske, če bom utegnila ali ne, pridem v vrtec in mi vzgojiteljice oddajo oba otroka. Včasih sta dobre volje, nasmejana, včasih se dere en, včasih drugi, en je pokakan, drugi se je ravno polil....Kje v tej situaciji ima mama "blažilca"? Nekoga, ki pripravi teren, ki obleče otroka v dehtečo štručko s čisto plenico, čistimi rokicami in nasmejanimi usti? Se sprašujem, kaj sem jaz, da vse to lahko IN MORAM prenest mirno, ker otroka nista prav nič kriva? Po celem dnevu hitenja in norenja v službi, z mislijo, da ko pridemo domov, bom sama z otrokoma še vsaj dve uri in da moram v tem času otroka nahranit, preoblečt, pocartat, da se mi v stanovanju nič ne naredi samo od sebe. In v vsem tem naj odraslemu, polnoletnemu človeku, ki se je odločil imet družino, otroke, zgladim teren? Ja, z veseljem se potrudim, da ta človek ne pride v norišnico, kjer se ena mati živčno dere na otroke. Ne, on pa kot da ima pravico do slabe volje, ker je pač dec. Ker mati MORA, oče pa LAHKO, če ga je volja? Tako razmišljanje se mi je priskutilo že v preteklosti, ko sem kar nekaj časa imela fanta, ki je mislil, da je družina patriarhat. Imela sem to priliko, da sem videla vzorec, ki ga je pobral od očeta in matere. Z njegovo mamo sem se dobro razumela in veliko stvari mi je sama povedala. Kako je njen mož ravnal z njo in kako se je ona njemu začela podrejat. Nekega dne sva se s fantom skregala in njegova mama je to izvedela. Nisem bila prizadeta zaradi kreganja, bila sem prizadeta, ker me moj bivši sploh ni upošteval in se sploh ni hotel pogovorit. Njegova mama mi je tako svetovala, citiram: "če ga hočeš omehčat, moraš malo sklonit glavico, tako na stran, mogoče če malo probaš jokat, da te vidi in ga prosi, da se pogovori s tabo....tako sem jaz z njegovim očetom...včasih je rablo tudi dva tedna, ampak potem sva se pogovorila". Veste kaj? Če vam je tak stil življenja v redu, držte si ga in uživajte, ko si moški brišejo noge v vas, vendar ne solit drugim pameti in jih krivit, kot to počneš ti Pelin, da ja Anja kriva za njegova dejanja?! To je nezaslišano! Sicer pa je še vedno veliko žensk, ki jih možje prebutajo in so tiho, ker mislijo, da so si itak zaslužile. Jao, bonbonček, ti si pa res eno sfrustrirano bitje. Pa boga si, da si srečevala tak poden od ljudi, zdaj pa vsepovprek to posplošuješ, da so vsi deci zanič.... razen mogoče tvojega, pa še to ne vemo čisto dobro.... Aaj, pa brat tudi ne znaš. Mislim da ti manjka malo funkcionalne pismenosti. Kakšne pa blebetaš in okol obračaš besede? Če bi dobro brala, bi ti bilo jasno, da nihče nikomur ne pripravlja ali gladi teren, ampak dva človeka lahko normalno sodelujeta, ne da bi se stepla zraven kdo koliko dela in kaj mora kdo delat. Morata pa spoštovat delo en drugega. Pa v končni fazi si morata dati pravico kdaj pa kdaj biti tudi utrujena in sitna in kdaj pa kdaj se tudi v "ta boljših" familijah zgodi, da kdo zatuli. Pa kaj? Al pa še huje, da dva ne govorita in sta na ignore. Pa kaj? To je del lajfa. Če ti samo sebe vidiš, pa deca pohodiš, pa to tvojemu paše, je vse ok. Če meni paše se uleči, se bom ulegla. In moj tudi. In normalno je to. IN vzame ta malega, ker mu je fajn biti z njim, to ogromnokrat naredi, ne da bi jaz kaj rekla, spaševala ali predlagala. In jaz tudi. Ni se treba zato dokazovat kdo bo kaj delal, kdaj delal in podobno. Ampak če je crknjen, gre spat, normalno je to. In jaz tudi. Če imate pa take dece, da ne delajo, ne pomagajo pri vzgoji, ne sodelujejo pač v family lifu, potem je stvar drugačna. Ampak je problem drugje, ne v tem, da je kdaj pa kdaj crknjen ali tečen ali nima živcev. In zelo očitno tako dobro poznate take sorte moške, ker najbolj verjetno živite z njimi, da ste že čisto alergične na vse normalne moške, ki so kdaj utrujeni ali povzdignejo glas, da posplošujete ,da so kar vsi taki. Jaz anjinega moža ne dojemam tako, da bi bil len in nesramen in se ne bi ukvarjal z otroki. Pa tudi če se ne bi,.... saj sta oba enaka. Anja se pritožuje, žali, nima potrpljenja z njim niti malo....mislim z možem... posledično ji mož seveda vrača. Saj se ne da tako živet. Niti se ne da na tak način nič rešit. Če hočeš normalno skup živet, se moraš najprej spoštovat, imet nek odnos, potem šele lahko na tem gradiš in normalno sodeluješ, brez očitkov in zmerjanj. Dokler pa sta kot mačka in pes, pa to dvoje ne more biti drugače, kot da je dec tečen, pa bevska, ker doživlja doma ves čas zmerjanje in bevskanje. Špegu pač. Tako da...če potegnem en zaključek - patriarhalna družina ali pa demokracija ali pa matriarhat so tri različne zadeve. V patriarhalni družini žena pokorno dela doma, dec služi in je glaven. V matriarhalni družini vlada žena. Dela se po njeno, vzgaja se po njeno, dec mora pa delat in bit tiho, prinest denar, doma vse naredit, biti po možnosti fit in urejen, veliko zaslužit in se ukvarjat čisto z vsem, ženska pa bevska in kritizira. Demokracija je to, da vsak dela približno enak del vsega skupnega dela - ne glede na to, kaj to je (beri ni nujno, da vsak dela pol vsake reči in posledično ni potrebno da bi oba vse znala, važno je, da sodelujeta na način, ki njima ustreza), vsak pripomore k skupni blaginji na njemu lasten način, vendar se ljudi v družini spoštuje, tudi njihovo potrebo po počitku in zabavi - s tem da je v demokratični družini dovoljeno, da je vsak tisto kar je in se ga ima rad ne glede na njegove morebitne slabe dneve. V demokratični družini ljudje en drugega ne gonijo in preforsirajo. Pa še odgovor tistim, ki pravijo, da žalim. NIkdar ne žalim sogovornika, dokler je na kulturnem nivoju. Ko pa me nekdo napade z vilami, pa se nikdar več ne bom branila s perjem, ker imam pač opravka s človekom, ki lepe besede ne razume. Napadel me je, torej se mora naučit, da nasilje rodi nasilje. Tako to je v lajfu. In bombonček ima tak stil, nasilen, torej ji itak paše, da se na tem nivoju meniva. Drugače se pa vedno pustim prepričat od vsakega, ki mi razloži zakaj misli, kar misli - če se mi njegova razlaga zdi smiselna. Prav vesela sem mnenja, če je logično in pametno. Če pa ne vidim nekega smisla, se pa ne morem strinjat z nekom. Če pa ve enačite nestrinjanje s tem, da "moram imeti prav", potem je pa to vaš prblem. Meni je vseeno, če ve menite, da so vsi deci zanič in nič ne delajo in da morajo ženske vse same in podobne reči. In če menite, da se to rešuje z nasiljem mi je tudi vseeno. Spremenila pa svojega mnenja ne bom. Kako je že rekla raho in ima popolnoma prav: IZVIRNO SPOROČILO: Raho Samo to bom napisala: Zakon ni tekmovanje, ampak vzajemno sodelovanje. Velja za oba. IN seveda se strinjam s pelin. Najdražja Gina! Zadnje napisano sporočilo nisem brala natančno, ker je nabit s čustvi in spominja na en velik, neprebavljiv cmok. Komentirala bi le del, ki se tiče mene. Torej: 1.) Moža ne žalim 2.) Sva človeške vrste in se sporazumevava z besedami, ne z bevskanjem Sploh pa ne vem zakaj bi morala jaz prevzemati odgovornost za vedenje nekoga drugega? Saj ni vedno tako. To opažam le zadnje čase, kot sem v prvem postu napisala. Motijo me določene stvari in morda res nimam dovolj razumevanja za njegovo delo. Dela lahko kadar ima čas (lahko tudi ponoči, tako kot jaz, ker podnevi nimam časa). Pa vendar. Ponavljam, oba sva se odločila za družino in je vse ostalo potrebno prilagajati družini. Zakaj moram jaz delati ponoči, ko pa bi mirno lahko otroke strpala k varuški in delala podnevi? Ni potrebno odgovarjati, ker odgovor poznam - ti si kriva bla bla bla.
|