Martinčka
|
IZVIRNO SPOROČILO: milena2222 Pozdravljene! Tako je da načeloma se lahko dete obrne do tik pred porodom ( recimo tudi en dan prej ),ampak tam nekje od 36-tedna je pa vsak teden manj možnosti,ker je otrok tudi vedno večji in se vedno težje obrne... Če sem čisto odkrita,nisem čist ziher,da se ne bo obrnil...imam neko tako slutnjo,da se bo,ampak to bom itak menda čutila, glede na to,da je že tako velik. Drugač pač CR...Ne vem pa še v kakšni obliki,verjetno bo to tako g.sam rekel,po eni strani se res iz razlogov kot si jih ti napisala Milabe, nagibam k epiduralni,ampak menda je pa prav grozljivo ko vse zraven poslušaš ( kk se zdravniki menijo,pa inštrumente slišiš in podobno-vrjetno ni glih prijetno...).Moja mama je bila pred kratkim na ginekološki operaciji z epiduralno in je tudi rekla,da je skoraj umrla od strahu,ko je zraven poslušala.... Glede spola je pa tako,meni se zdi super,če zdržite ne da bi zvedle spol,jaz sem pa preveč radovedna in vem,da bi me slej ko prej premagalo,zato se pa tudi nisem mučila.Je pa tako,da imam zelo malo stvari za en spol,ampak večino nevtralno ( npr.tudi vozek ),ker ziher je pa ziher...Poznam osebno primer ali dva,ko so skos trdili en spol,pol se je pa izkazalo drugače.No sem pa včeraj v Lidlu kupla dekico modre barve ( imajo take ful lepe,mehke,če katera sluč.rabi ),drugač sem jih pa jaz v Kiku nabavla,tudi take lepe... Se mi zdi pa skrajno nefer od zdravnikov,da ne upoštevajo tvoje želje,da nočeš zvedet spola...Jaz bi znorela milena222 ne dvomim da boš čutila če se obrne ker jaz zdaj v že praktično 27t čutim kako se obrača.. ampak vedno se obrne samo-ritka-prečno-ritka... nikoli z glavico dol... mi je pa včasih prav grozno ko se kdaj taaako počasi obrača da čutim res vsak delček posebej.. ritko pa rokice, nogice.... je kdaj kr srhljivo:) tako da se morem prav nasmejat zraven... včeraj se mi je v 5 minutkah dvakrat obrnila... smešna je ta naša pikica.. ja jaz tudi poznam par primerov ko so se zmotili pri spolu.. sam mislim da če greš na 3D da je zato zelo malo verjetnosti ker se taako lepo vidi, če seveda otroček ne skriva... bom vidla v petek ko grem še na en 3d k Strahovi... ker zdaj že tako vem da je pupa in bom lahko vse od nogic naprej pogledala prej sem mislila iti samo na ogled obrazeka da se spol ne bi videl... no pa je tista ginek. vse pokvarila... drugače je bila tista ginekologinja svetovna, sam res ne vem kako ne pazi kaj govori če lepo povem da nočem vedet spola! mogoče je želela naredit moji mami uslugo k je šla zraven na UZ in je vedla da moja mami bi pa rada vedla (ker na veliko štrika doma )... ah ne vem.. kar je pač je! drugače pa CR in epiduralna.. jaz bi takoj vzela to možnost, ker to je zelo kratek poseg in ni tako hudo poslušat... moja klegica se je odločila da jo uspavajo in je rekla, da potem sploh ni bilo takšnega dobrega občutka ko se je zbudila in so ji prinesli otroka... da je bila že čist boga od tega uspavanja in da se ji je zdelo kot da so ji tujega otroka prinesli ker res ni imela občutka da je rodila... valda se je potem čez čas raznežila, ampak je rekla da je tako par minutk trajalo da je prišla h sebi in dojela vse skupaj ker na začetku ni začutila tiste navezanosti kakor če bi rodila... in zato bi jaz vzela raje epiduralno da slišim jok ko otroček pride ven in da mi ga takoj dajo v naročje...
|