čipka
|
Nisem brala vseh postov, ker se mi ne da. Da na kratko opišem svojo zgodbo. Torej, mami je katoliške vere, prav tako njena mama. Mami se je poročila z vzgojenim muslimanom, ki pa svoje vere ni upošteval, prav tako ni upošteval katoliške, zato so me krstili na "skrivaj", v verouk sem hodila na skrivaj, prav tako sem imela na skrivaj obhajilo in krst-ne vem kako jim je uspelo vse to naresti, da oče ne bi zvedel, ampak pustmo. Torej, ko sem odraščala, so me čedali bolj zanimale tudi ostale vere, predvsem muslimanska. Zato sem šla v bosno moji babici po očetovi strani, ki je bila zlata baka. Sredi večernega pogovora je vzela svoj "tepih" in molila in meni nič tebi nič, smo se pogovarjali naprej. Se spomnim, da mi je bila zelo všeč ta vera in sem prebrala njihov koran, ki pa je, zanimivo, zelo podoben bibliji. Naj povem še, da je od maminga očeta-se pravi od mojega dedka mama(prababica moja) bila baptistične vere in če tko pogledaš, da ima otrok sorodnike tkole razmetane z verami z vseh koncev, kaj naj torej verjame? Moj dragi je ateist, ki ne verjame v nič, mu je pa zelo lepa budistična vera in, ko sva potovala po svetu, sploh po tajski, so budisti res nekaj posebnega. Če potegnem črto, koliko bogov sploh je, če je ver toliko? Ali sploh JE kakšen bog? In kakšne vere je? Zame je Vsaka vera nekaj posebnega, če slovek resnično verjame v to in se drži svoje vere. Recimo, če so muslimani, naj se res držijo tega(recimo, da ne jejo svinjine, ženska naj se ne bi odkrivala,ne pijejo alkohola,se postijo) , prav tako katoliki (naj ne mi lagali, kradli, ubijali, želeli žene drugega ).., budisti, baptisti, židje.. In ker imam toliko vprašanj, se sama smatram kot ateistko. Božič pa vseeno praznujem, čez babičino potico in veliko daril pod smreko ga pa ni
|