Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:07:54
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! ,
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:08:02
|
|
|
|
Urska09
|
Josephine, čisto te razumem. Tudi sama sem se pred leti odločila enako. Pritiski okolice? Neverjetni. Ja, zlasti s strani staršev in sester. Trdno sem bila prepričana, da bom ostala pri enem. Ne glede na to,da so mi znanke z enim otrokom govorile, da bom svojo odločitev nekoč obžalovala. Tako kot one. No, potem pa se je zgodilo. Ločitev. Pač nisva bila za skupaj... Potem pa sem spoznala ljubezen svojega življenja. Dobesedno. In odločitev je kmalu padla: še en otrok. Zdaj pa imamo: tvoji, moji, najina. Po 10 letih... Aja, veš kaj je moj (sedanji) mož nekoč dejal? Dobesedno: "če ne bova imela še enega otroka, bova morda nekoč obžalovala. Če pa ga bova imela, ne bova nikoli obžalovala". Kakorkoli se boš odločila - odločitev bo vedno tvoja. In v tistem trenutku gotovo prava.
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:08:31
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 jaz sem pa rekla da bom imela dva in imam dva , samo me pa tale kiksnjenček mika kako to misliš? Če prav razumem hočeš,da tvoj kiksne ..... in zadane mal bolj zadaj! Mam prav? ne nimaš prav , nisem mislila na te preverzne stvari . kar tako me mika kiksnjenček , se mi dopade kako je miska_mccute to poimenovala ja miška je faca navihana miška
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:08:38
|
|
|
|
muco
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! no pa si razvozljav to težko enigmo ti pravim,da smo se hecali!!
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:09:59
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! no pa si razvozljav to težko enigmo ti pravim,da smo se hecali!! pa sej kdo pravi , da se jaz ne
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:10:20
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! no pa si razvozljav to težko enigmo ti pravim,da smo se hecali!! Ja, nikol se ne ve... vse sorte folka lazi po tem forumu
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:11:28
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! no pa si razvozljav to težko enigmo ti pravim,da smo se hecali!! Ja, nikol se ne ve... vse sorte folka lazi po tem forumu jaz se plazim , sem drugačna
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:12:36
|
|
|
|
muco
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco IZVIRNO SPOROČILO: poli* Ma kaj res ne veste, kaj pomeni da ga kiksneš??? To pomeni, da ti spodleti... ajaaaaaa .... ma smo se hecali !! no pa si razvozljav to težko enigmo ti pravim,da smo se hecali!! Ja, nikol se ne ve... vse sorte folka lazi po tem forumu ne vem,jaz uletim samo včasih in poznam samo miško pa še ene par njenih kolegic
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:13:57
|
|
|
|
muco
|
odvisno kdaj se plaziš !
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:14:52
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: muco odvisno kdaj se plaziš ! hja naj dela domišlija svoje , kam pa pridemo brez domišlije
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 16.3.2010 22:15:35
|
|
|
|
muco
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: muco odvisno kdaj se plaziš ! hja naj dela domišlija svoje , kam pa pridemo brez domišlije
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 7:59:07
|
|
|
|
bučkabb
|
men je tud ful čudn, ko nekateri tolk sprašujejo o tem, kdaj boste pa zibali, zakaj pa nimate otrok, kaj če bi mel pa še enega, pa kaj še čakate, da ni nič, .....????? miljon vprašanj, ki jih po mojem mnenju sploh ne bi smelo bit!!! vsak ima svoje probleme in težave in kaj veš kje so razlogi, da ni otrok, eni so siguraši, drugi imajo takšne in drugačne razloge, najtežje je pa na ta vprašanja odgovarjat tistim, ki se že več let trudijo zamanj in ne uspe. pol jih pa še povrh družba matretira z temi vprašanji. jaz sem tud mnenja, da bi mogl vsak imet vsaj dva otroka, da se vse mal razdeli med njiju, ker edinci so le edinci pa naj reče kdo kar hoče je razlika če imaš enega otroka ali več. sem pa tudi mnenja, da je boljše, da se za otroka ne odločiš če se ne počutiš sposobnega in če nisi prepričan v to da bi ga imel, ker pol je samo otrok tisti, ki trpi svoje življenje... poznam primer, ko se paru rojevajo otroci kar po tekočem traku a niti enega do sedaj nista imela pri sebi več kot 3 mesece, ko so mogli iti v rejništvo zaradi nesposobnosti staršev, a kaj ko so vzeli otroka je bila mamica čez par mesecov spet noseča, s pretvezo da tega bodo pa imeli, groza...... v takšnih in drugačnih okoliščinah vsak sam odloča o tem ali imeti otroka ali ne, čeprav bi bilo res v takšnih primerih kot je zgoraj opisan boljše, da bi drugi odločali o tem !
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 8:12:57
|
|
|
|
koala
|
Poznam takšna vprašanja, moj je zdaj star dve leti pa se kar pojavljajo. No pravzaprav sem prvič vprašanje kdaj bomo imeli drugega dobila ko sem bila z prvim visoko noseča. Svašta... Pritiski so tolikšni koliko dovolita da so to pritiski. Če sta se odločila za enega in sta zadovoljna HB in naj tako ostane. Sama sem si vedno želela več kot enega otroka, ampak so stvari takšne kot so ( težave z zanositvijo) in če bo še kakšen super, če ne pa bom tudi zadovoljna saj imam enega čudovitega sončka.
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 9:29:22
|
|
|
|
HuAnita
|
Če ima miška kisnjenčke ipd- lahko jaz rečem, da imamo doma 2 načtovančka... Nikoli nisem razmišljala, koliko otrok bom imela, dokler nisem rodila prvorojenke... Po vseh zapletih, fizično ion psihično, sme rekla, da pač nočem nobenega več... A ko sem dobila 1. mentruacijo in je dekle začelo vsaj približno spati, sva šla spet v akcijo - in HB takoj sem zanosila... Sem rekla, ali še zdaj ali pa nikoli več, ker ne bi več preživela Zdaj sta stara 5,5 in 3,5 let in če bi takrat vztrajala, da bo hči edinka, zdaj ne bi imela čudovitega parčka, ki je vedno bolj povezan, navihan, pa tudi prisrčen in prijateljski....
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 9:37:47
|
|
|
|
katipi
|
Se mi zdi, da je pri teh letih (predvidevam, da si še v dvajset_ih) še prekmalu sklepati kakšne doživljenjske odločitve, če praviš, da boš lahko čez deset_ let še imela otroke. Ne veš, kaj ti bo življenje prineslo danes, kaj šele v deset_ih letih!! Če imata sedaj enega otroka, ostanita (zaenkrat) pri tem, ne pa že sedaj dokončno reči, to je to in nič več. Se mi zdi malo prekmalu... Drugače pa imamo pri nas štiri.
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 9:39:17
|
|
|
|
katipi
|
Tistih črtic pa nisem vtipkala... Le kako so se znašle tam?!?! Pa res straši na RR...
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 9:47:27
|
|
|
|
liliana
|
Midva sva se tudi odločila za enega......pa še zdaj kdaj pa kdaj pade kakšna "Kdaj boste pa spet zibali?....Verjetno ne boste imeli samo enega....?" Ampak mene se osebno to ne dodakne kaj prida in odgovorim nekaj na pol v šali, recimo "Bo pa pač edinka in bo razvajena....." in potem pogovor o tej temi zamre......
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:24:53
|
|
|
|
noranate
|
Hmmmm, ja mi smo tud bili trdno prepričani, da bomo mel edinko, sedaj so pa 3. Smo očitno pozabil na zadnji postaji dol it .
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:33:11
|
|
|
|
viroza
|
Midva sva se oločila tudi za enga.Pritiski -se jih ne da opisat.V službi,doma,nekatere kolegice...In ko je v okolici kakšna znanka noseča oz.je rodila so to dooolllgggeee debate zakaj pa vi nimaste še enga.Včasih sem na to zelo prijazno odgovarjala češ tako sva se odločila,zdej pa kar zasikam nazaj naj se brigajo zase.In če povem po pravici me vsakič zvije v želodcu ko mi kdo omeni nosečko ali dojenčka,ker vem kaj me spet čaka.
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:35:58
|
|
|
|
špelin@
|
Eh, ne se sekirat. Enim ni nikoli prav: če imaš samo enega otroka, če imaš 3, vedno je nekaj, kar je treba kritizirat in oporekat. noranate, koliko imaš ti stare punce?
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:50:40
|
|
|
|
noranate
|
16, 11 in 7 let. Imamo pri hiši puberteto v tisoč in eni preobleki .
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:54:34
|
|
|
|
mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: noranate 16, 11 in 7 let. Imamo pri hiši puberteto v tisoč in eni preobleki . ooooooooooooooolala....kar 3 punce!! super... jaz mam dva sina 13 in 4, pa je tudi teta puberteta na višku (old spice vonj se vije po celi hiši, zjutrauj kopalnica zasedena najmanj 40 minut...da o cotah ne govorim)....včasih se sprašujem kaj bi bilo če bi bil starejši sin punca
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:56:05
|
|
|
|
noranate
|
Mojamura, zjutraj bi bla tvoja bajta sigurn hiša strahov .
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:57:15
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: noranate 16, 11 in 7 let. Imamo pri hiši puberteto v tisoč in eni preobleki . O, potem pa verjamem, da je pestro Uf, kaj nas še vse čaka
|
|
|
|
RE: ko se odločiš samo za enega otroka... 17.3.2010 10:57:59
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: noranate 16, 11 in 7 let. Imamo pri hiši puberteto v tisoč in eni preobleki . OMB, kako pa krotiš hormone ?
|
Pri katerem letu nameracvate imeti zadnjega otroka?lenikado 25. leta (
3%)
do 30. leta (
21%)
do 35. leta (
46%)
do 40. leta (
15%)
dokler bom lahko (
7%)
ne razmišljam o tem (
8%)
Število vseh glasov: 322Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!