|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ???????
8.7.2005 17:11:12   
valči
Se vnaprej opravičujem,če sem dala pod napačno stran to zadevo...ki me muči.:ups:Prosim ne se smejat...

Stvar je pa takšna.Sem pet mesecev po porodu,25.marca sem imela vstavitev Mirene,se pravi sedem tednov po porodu.Takrat mi nič gledal matrnice z ultrazvokom,samo vstavil je.In čez 6 tednov grem nazaj,na pregled,ker sem imela krvavitve,mogoče menstruacijo in me tudi ni nič z ultrazvokom gledal,samo z neko palico poštoral in dejal,da je vse ok,da je Mirena na svojem mestu:zmeden:

In kje je problem? V tem,da mi zadnje čase nekaj miga v trebuhu-res,parkrat jaz nekaj čutim in rečem možu,da se mi nekaj premika,čisto na rahlo:zmeden:In danes v kuhinji stojim in se mi za trenutek trebuh na levi strani izboči,pa spet mir?!Pa sem si rekla,da vas povprašam,ko toliko veste;)Sem delala dva dni nazaj test in je negativen-BabY cack.A se mi organi premikajo,ali sem noseča,čeprav je ginekolog rekel,da pri MIRENI TO NI MOŽNO!

Prosim za vsak nasvet,pa,pa!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ???????
8.7.2005 17:13:18   
sa
:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

8)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ???????
8.7.2005 17:18:00   
Anonimen
O marička, kaj pa zdaj to? Čeprav, če dobro pomislim, se včasih tudi meni zazdi, da se mi nekaj premika notri, ko sedim skrčeno naprimer. Mogoče še imam občutek nosečnosti od prej.:)-:)-:)- Nikoli pa se mi ni izbočil trebuh. Daj, naredi še ClearBlue, da vidimo. Pa javi, ker me res zanima.:zmeden2:

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   ???????
8.7.2005 17:34:26   
hugolina
Kaj pa če je mogoče kakšen živec v trebuhu?:zmeden2:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ???????
8.7.2005 18:17:36   
Teni_
Jaz sem imela tudi tak občutek, kot, da mi nekaj miga v trebuhu, pa ni bilo to. Je pa marsikatera povedala, da je imela enak občutek po porodu(tudi par mesecev kasneje).

LP;
Mojca:nosecka:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ???????
8.7.2005 18:22:27   
valči
Ja srčno upam,da mi nekaj druga miga v trbuhu:)-
Se mi pa trenutno tako v glavi vrti,da sem si kavo skuhala-verjetno simptomi namišljene nosečnosti:)-

Čeprav,ne vem,da bi res bilo možno z Mireno zanosit?
Mojca,tvoja pikica pa že miga-v maternici?Od kdaj dalje?
Držte se:metulj:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ???????
8.7.2005 18:37:28   
Nia30
:zmeden:
A je možno, da se maternica še vedno krči? Mogoče se pa zrak po črevesju pretaka, kak mehurček???

Nimam pojma. Javi, ko boš izvedela kaj je to.

Lp

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ???????
8.7.2005 19:11:08   
Anonimen
Vprašaj Kepico, ona je imela isto. Ti bo vedela iz prve roke povedat.

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   ???????
8.7.2005 19:57:02   
Anonimen
kaj pa če še maš kakšnega otroka notri pa hoče ven:)-

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   ???????
8.7.2005 20:14:40   
Gina
Valči, to je čisto normalno. V bistvu med nosečnostjo ne čutiš maternice, ki se ti premika, ampak notranje organe, na katere ti otrok pritisne. Ko rodiš, vsako tako premikanje zaznaš, ker si bolj občutljiv za to. No, vsaj nekatere smo. Včasih pa se notranji organi malo premaknejo, pa ni to nič hudega. Mirena se ti pa ne more premikat. Tudi če bi se ti, bi te zabolelo, ker pritisne na maternični vrat, tisto pa boli, kot takrat, ko so ti jo notri dajali, tako da ne bi mogla zgrešit, da je to to.
Z mireno težko zanosiš, obstaja pa minimalna možnost, kot pri vsaki kontracepciji, tudi pri tabletah, prav zelo verjetno pa ni.

Je pa še druga možnost. Meni se na desni črevo tako napihne, da postane trda bula, ki jo komot otipam od zunaj, kar malo ven štrli, kadar sem napeta, ne grem nekaj časa na wc. Pa to ni kila, sem že spraševala. To je menda debelo črevo, ki ga takole komot čutiš čez, kadar imaš zaprtje.

Skratka, nič ni za skrbet, vse je normalno.

Zdaj pa še eno vprašanje z moje strani, ali imaš po mireni kakšne izcedke? Jaz jih namreč imam in mi gredo na živce. Ali sem te pa morda že spraševala, ne spomnim se, katera mi je odgovorila že na to vprašanje.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   ???????
8.7.2005 20:16:44   
Teni_
Ja, zdaj pa res že miga. Že kar precej dolgo. JE hitro začela. Že od 15. tedna.

Sem pa tako kot ti, že enkrat prej delala test za nosečnost in je bil seveda negativen, ampak jaz sem imela tak občutek kot, da sem noseča.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ???????
8.7.2005 20:38:42   
ma-ja
Jaz imam Mireno malo več kot en mesec. Nič je ne čutim razen tistih nitk. Res pa skoraj ves čas po malem krvavim. Me sicer to zelo moti, vendar naj bi se ustavilo po treh mesecih.
Po moje ne moreš čutiti Mirene, res pa lahko kljub temu zanosiš. Samo je res malo možnosti. Še enkrat preveri pri zdravniku, da ni kaj drugega.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ???????
8.7.2005 20:50:01   
Anonimen
Meni tudi skopzi nekaj miga, zato tudi nisem vedela, kdaj sem začutila prve gibe otroka. Ker mi je itak že takrat tudi skozi nekaj migalo.

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   ???????
8.7.2005 22:00:44   
valči
Hvala vam ženskice,ste me malo pomirile.
Mojca,pri kolikih tednih ti je test zaznal nosečnost in kateri test?Ne bi rada letala h ginekologu,me je že takrat debelo gledal,ko sem prišla5 tednov po vstavitvi:zmeden:

Gina,kako dolgo imaš Mireno?Jaz sem krvavitve imela po vstavitvi ene štist tedne približno,pol so nehale,sedaj pa se mi pojavljajo rumeno krvavi izcedko,prav smotano mi je.Posebej po spolnih odnosih,mi kar neka krvava sluz teče:ups::zmeden:.Nič kaj fajn,saj drugače je vredu Mirena,nič ni treba mislit,kot pri tabletah,samo izcedki...

Sedaj pa me še tole skrbi,ker sem taka tečka,pa taka-čudna sem,kot neka:nosecka:.Me mož heca,da sem tako plodna,da meni nič ne pomaga...:)-To je res,ker sem obakrat v prvo zanosila,ko sva načrtovala,tako da včasih kar malo dvomim v bilokako zaščito:zmeden:

Joj,sem dolga,oprostite;)
Čao:miska:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ???????
8.7.2005 22:05:23   
Seven*
A vas je vstavitev Mirene bolela? Kako to izgleda sploh?

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ???????
8.7.2005 22:23:53   
tinatona
Tudi kljub mireni lahko zanosiš. Pa saj je isto z vso kontracepcijo (nobena ni 100% - razen vzdržnost). Ena moja znanka je jedla tabletke 10let in je zanosila (ob tabletkah), meni je pa kondom poču, pa sem pol vzela after. pa sem zanosila (pa je glih tko sam 1% da se to zgodi).

LP Tina

p.s.:Glede na to da obstaja možnost da si noseča že kar precej (če so to gibi) ti predlagam da greš rajši al k ginekologu da ti d anapotnico za v laboratorij al pa da greš samoplačniško (da ti vzamejo kri). Če se ne motim je pušenjak pr sosedih enkrat razlagal da nivo hormona upada z višino nosečnosti in ga mogoče test ne bo več zaznal. Naj me pa punce popravijo... če ni tko.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   ???????
8.7.2005 22:24:49   
Gina
Mireno imam 10 mesecev. M imam redne in nič ne bolijo. So tudi manj obilne, prav fino. Edina stvar, ki me moti je ta, da trajajo izcedki, taki rjavi še en teden po koncu M. Se pravi v bistvu imam 14 dni ali včasih celo 3 tedne M z izcedki vred. Kakor je fino, ker ni treba mislit na zaščito, pa ker me nič ne boli in ker nič več ne lije iz mene, kot bi me klal, pa na dalj časa imam M kot prej, ko je bila na 24-26 dni, pa je to z izcedki res moteče. Moja G pravi, da to mine, da pri večini žensk najkasneje v pol leta. Samo jaz sem imela že prej včasih po 14 dni dolge M, brez mirene, me nekaj ciklusi hecajo, tako da...upam, da bo šlo to mimo kmalu.

Seven, mireno vstavijo lahko po porodu, tudi ko še dojiš, ker je še mat. vrat odprt. No, pri meni ni bil več, je šlo tako hitro vse nazaj, zato me je mičkeno bolelo. Pa ne mislim za umret ravno. tako kot popadek, ampak v par sekundah je minilo. Potem pa še enkrat za par sekund, ko ga je nameščala. To je vse. Potem me ni nič več bolelo ne tisti dan, ne kasneje. Imela pa sem en mesec malo zatečen trebuh, ker se mora telo navadit na tujek. Mirena izloča lokalno čisto majhno količino hormonov v maternico samo, da stanjša sluznico, zato ne pride do vgnezditve, pa še kot maternični vložek deluje, če bi se slučajno to zgodilo, se pravi izloči ven zarodek. Vendar se M skrajšajo, včasih jih ženske sploh nimajo več, ali pa krvavitve niso nič kaj obilne. Imaš jo lahko 5 let, potem moraš zamenjat.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   ???????
8.7.2005 22:25:42   
Gina
Pri mireni je možnost zanositve enaka kot pri tabletkah.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   ???????
8.7.2005 23:30:39   
snorlax
Tudi meni je G svetovala Mireno zaradi teh mojih dolgih in obilnih M. Samo, ko vas berem, da boli, ko ti jo vstavijo in da imate izcedke, sem pa malo skeptična.:zmeden:

Ta mesec sem itak zamudila vlak, čakam na naslednjega.

L.p.:metulj:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   ???????
9.7.2005 9:38:24   
valči
Snorlax,
vstavitev ne boli nič manj,kot rahlo ščipanje,vsaj jaz sem tako čutila,nič kaj posebnega,kot ginekološki pregled,mogoče malo bolj neprijetno,tako da te to naj ne skrbi...

Glede izcedkov pa tako...Kak mesec sem imela težave,sedaj pa občasno,trenutno pogosteje,nič paničnega,glede tvojih močnih menstruacij boš to naredila dobro za tvoje telo;).Tako je meni rekel ginekolog,da ženske z temi težavami,pol začno uživat,ker so menstruacije šibke,poskusi.

Samo glede kontrole morebitne zanositve,tu se pa pravljica pri meni konča:zmeden:ker sem imela samo eno menstuacijo,sedaj pa že tri in pol mesece nič:ups:

L.p.:muca:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   ???????
9.7.2005 10:35:22   
p@tricij@
jaz ne mislim nobene strašit, vendar sem tudi imela vstavljeno mireno že 2001. pa sem šla čez en teden na UZ, da je videla če je v redu nastavljena. pa glej ga zlomka, mirene niso našli. sem morala na slikanje trebuha, da so ugotovili kje je. bila je na levi strani v trebušni votlini. kako je tja prišla ne vem:zmeden:. sem pa vedela, da nekaj ni prav, ker mi je leva noga mrtvela. sem šla na operacijo, da so mi jo ven vzeli. potem pa spet nova vstavite, ki je bila v redu. vendar se pa krvavitve niso hotele prenehati, zato sem se odločila po letu in pol vzeti ven. je pa G. rekla, da smo nekaj % pacientk takšnih, ki ne prenesemo tujka v nas. seveda ne mislim dojenčkov, ker sem 2003 že zanosila.
ni pa nobena kontracepcija 100%, kajti pri prvem sem jemala tabletke pa je vseeno prišel naš korenjak na svet.
uh, sem se razpisala.:sloncek:

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   ???????
9.7.2005 11:36:24   
Gina
Joj, patricija, ti pa nimaš sreče.

Glede mirene odgovor eni, ne vem več, kateri, jakost M se zmanjša na minimum. Jaz sem imela res močne M. V eni uri čez tamnpon XL + dva always vložka, prvi dan tako non stop. Zdaj bi lahko imela en vložek cel dan, pa bi bilo dosti, če ne bi menjla zaradi higiene. Resnično se fuuuul zmanjša.
Prej sem tudi imela M po 14 dni, tkao da je po moje z mojimi hormoni nekaj narobe.
M so se mi uredile na 30 dni, prej sem imela na 24-26.
Torej če vse skupaj seštejem, sem sedaj veliko na boljšem, kljub izcedkom. Ti izcedki so samo toliko, da nekaj je. Če imaš pa sicer nemočne in hitro mineče M, potem je pa vprašanje. Nekaterim po treh mesecih M sploh skoraj ni več, nekaterim pa packa.
Glede lege, moja G mi je že 2x preverila z UZ in leži medna super, nič se ne premika ali kaj podobnega. Po moje mora pa tudi G vedeti, kako ti vstavi to reč. Mogoče pa pred leti eni G tega še niso čisto dobro znali, so se še učili, ker je mirena šele na tržišče prišla.
Kar se bolečine tiče: 100x raje me boli 2x po 10 sekund ali manj, pa imam zagotovljeno kontracepcijo, kot pa da me vsak mesec skrbi, če smo kaj naredili. Boli pa ne tako grozno, da bi bilo res obupno. Sploh pa, če ti vstavlja med M, kar meni ni, ker je še nisem imela, sem dojila.

Pa še to za Valči. Jaz sem tudi 2 ali 3 mesece po porodu imela nekaj M podobnega. Potem pa 4 mesece nič. Je rekla, G, da ni rečeno, da je tiso bila v resnici M, da včasih ženske po porodu dobijo tako krvavitev, ki pa ni nič hudega ali nevarnega. BTW, jaz takrat mirene še itak imela nisem, pa mirena sploh nima vpliva na to. Lahko da je pri tebi isto.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?