Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljcek321 Helou, bejbe. Iiii, kolk lepo - pridem v vrtec in mi da Anja v plastičen lonček (a la tisti od skutice) posajene marjetice, lonček pa oblepljen z oranžnim (hm, le kako so vedli, da to glih k nam v dnevno paše? ful dobro) papirjem s slikcami sončka gor - za dan Zemlje, da bomo tudi starši kaj lepega naredili za okolje in vzgajali cvetke. Prisrčno na kvadrat. Pogledam na rokico in ima dva žiga - mucka in piščančka - razlog? Od danes naprej jih žigosajo za vsako uspešo lulanje ali kakanje v kahlico. Ja, kul, no. Sva prejle umivali k nori Štos dneva: gremo v danes odprto trgovino Tuš v našem kraju (halleluyah, spet imamo štacuno po 1000 letih ), Anja v nakupovalnem vozičku, čekira artikle, čeblja, se srečuje s svojimi prijateljčki, ... fletno ... pridemo do mesarja ... malečka gleda meso, potem pa kar naenkrat na ful naglas: "Pepa, pujsa Pepaaaaaaaa" ... what?? ... kje, kaj, kdo, zakaj? ... prečekiramo in zagledamo tam med ostalim mesom prašičjo glavo - tako dekorativno, I guess ... mesar se je tako smejal, da je skoraj pokleknil, mi pa tudi ... uboga pujsa PEpa, ej hudo hudo jaz sem se popoldne dragemu nasmejala ... sva šla po malega k moji mami. Medtem ko smo mi trije jedli, je babi skočila na čik pavzo na balkon - je bila že prehuda, ker ne more toliko kaditi, kadar je Aleksander pri njej ... mali sprašuje po babici, moj pa "veš babi je šla na balkon, ker ima ona tudi dudo ... ampak ne tako kot ti, iz njene dude se kadi ...!"