neka_noč
|
Joj Nax bogica si. Tai tudi, ker to, da se dere tudi njega izčrpava. Kdaj se pa kaj naspi - tistih 15 min?! Sprašujem zato, ker bi šla jaz na tvojem mestu tudi takrat spat. Že če samo zapreš oči ti pomaga, da si vsaj malenkost odpočiješ. Bi bilo pa najbolje, da te pride kdo vsaj malo zamenjat - dretjejočega ima lahko tudi kdo drug. Peljal bi ga ven, ti bi tako lahko vsaj malo odspala. Mislim, da si izčrpana. In kar sva govorili po telefonu ... morda ima Anajrim prav glede mleka. Možno je, da si tako izčrpana... Kaj misliš? Zate . Sem v mislih s teboj. Kaj več v tem trenutku tako ne morem narediti, ker imam še svojo "srako". MM pri nas je bila tudi kriza zaradi zlateničnosti. Me je patronažna precej prestrašila, da ne smem pustiti, da mi Žak spi 5 ur skupaj, ker je nevarnost, da se ne prebudi več. Nočem te prestrašit, ja pa prav da veš. Jaz tudi nisem vedela in me je skoraj kap, ko mi je to povedala. Oba z mojim sva bila panična in sva si navijala uro (bujenje) na tri ure, če se sam slučajno ne bi zbudil. Pa se je. HB! En večer, ko se je zbudil, se mi je zdel tako zelo zlateničen, da sem ob 22-ih klicala v Po. porodnišnico in dogovorjeni smo bili, da ga pripeljeva takoj naslednji dan zjutraj pokazat, da mu vzamejo kri in preverijo nivo bilirubina... Bistveno je, da se čimveč dojita - kar na tri ure, četudi kaj prej. Ter, da veliko kaka - s tem se izloča bilirubin. In seveda, da ga daješ na svetlobo (ne direktno na sonce!). Mi smo Žaka dajali kar na kuhinjsko mizo na previjalno podlogo, čez pa dekico (da je na mehkem spančkal). Tako mi je priporočala patronažna. Mi smo se prebili čez to, je pa trajalo kar cel in dober mesec. V kolikor te zelo skrbi, bi na tvojem mestu poklical v porodnišnico... Aja, ter meni so, ko so naju odpustili, povedali, da so preverili bilirubin, ker je nekoliko zlateničen, ter je bil nekje 196, potrjena zlatenica pa je pri 250 , zato so naju vseeno odpustili, no, pa se je potem začelo vseeno komplicirati....
|