|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke - 3.del
27.5.2010 22:05:23   
neka_noč
Joj Nax bogica si. Tai tudi, ker to, da se dere tudi njega izčrpava. Kdaj se pa kaj naspi - tistih 15 min?! Sprašujem zato, ker bi šla jaz na tvojem mestu tudi takrat spat. Že če samo zapreš oči ti pomaga, da si vsaj malenkost odpočiješ. Bi bilo pa najbolje, da te pride kdo vsaj malo zamenjat - dretjejočega user posted image ima lahko tudi kdo drug. Peljal bi ga ven, ti bi tako lahko vsaj malo odspala.
Mislim, da si izčrpana. In kar sva govorili po telefonu ... morda ima Anajrim prav glede mleka. Možno je, da si tako izčrpana... Kaj misliš?user posted image
Zate user posted image user posted image user posted image . Sem v mislih s teboj. Kaj več v tem trenutku tako ne morem narediti, ker imam še svojo "srako".

MM pri nas je bila tudi kriza zaradi zlateničnosti. Me je patronažna precej prestrašila, da ne smem pustiti, da mi Žak spi 5 ur skupaj, ker je nevarnost, da se ne prebudi več. Nočem te prestrašit, ja pa prav da veš. Jaz tudi nisem vedela in me je skoraj kap, ko mi je to povedala. Oba z mojim sva bila panična in sva si navijala uro (bujenje) na tri ure, če se sam slučajno ne bi zbudil. Pa se je. HB!
En večer, ko se je zbudil, se mi je zdel tako zelo zlateničen, da sem ob 22-ih klicala v Po. porodnišnico in dogovorjeni smo bili, da ga pripeljeva takoj naslednji dan zjutraj pokazat, da mu vzamejo kri in preverijo nivo bilirubina...
Bistveno je, da se čimveč dojita - kar na tri ure, četudi kaj prej. Ter, da veliko kaka - s tem se izloča bilirubin. In seveda, da ga daješ na svetlobo (ne direktno na sonce!). Mi smo Žaka dajali kar na kuhinjsko mizo na previjalno podlogo, čez pa dekico (da je na mehkem spančkal). Tako mi je priporočala patronažna.
Mi smo se prebili čez to, je pa trajalo kar cel in dober mesec.
V kolikor te zelo skrbi, bi na tvojem mestu poklical v porodnišnico...
Aja, ter meni so, ko so naju odpustili, povedali, da so preverili bilirubin, ker je nekoliko zlateničen, ter je bil nekje 196, potrjena zlatenica pa je pri 250 , zato so naju vseeno odpustili, no, pa se je potem začelo vseeno komplicirati.... 

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
27.5.2010 22:30:52   
MaliMišek
NN ful hvala za tvoj izčrpen odgovor user posted image user posted image user posted image .
Jezna sem u bostvu, ker nama že v P niso preverili vrednosti bilirubina, da bi vedeli na čem smo. Gal se HB zaenkrat zbuja na 2,5 do 3 ure, tako da vsaj zaspanček ni, da bi me še to skrbelo. Je pa krepko že čez svojo odpustno težo, presegel je tudi že porodno težo....zato mi je pediatrinja rekla, da bi preverili za vsak slučaj, vikend je pred vratmi in da se ne bi po nepotrebnem sekirali...me je pa pretreslo, priznam.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
27.5.2010 22:31:22   
krtkova
kosilo sem skuhala pravočasno, nato sva šla z mojim se mal vozit naokoli. Kar je sicer 4 dni pred PDP malo manj prijetno, ampak sva sklenila kompromis in sva se vozila večinoma po avtocesti. Potem sva šla na podpeško jezero na tiramisu - tam je zelo luštno, če bomo kdaj šle z malimi srakami, ker je travnik o vodi in lahko prinesemo dekice!!

potem pa končno v nabavo hrane na veliko!!user posted image user posted image  In nato še plačat prijateljici najin poletni arančma v njeni prikolici!! Juhuhuhu, pa je potrjen dopust.user posted image

Zdej sm pa tok crknjena, da res upam,da bom spala kot top. Je sicer polna luna in sm skoz mal upala, da ponoč rodim, sam čist nič ne kaže v to smer.

MM - s tabo pa več v mailu!!

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
28.5.2010 0:18:34   
živa
krti in amazonka, jutri pokličem, danes mi ni zneslo. Lahko noč!

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
28.5.2010 7:12:00   
neka_noč
Dobro jutro user posted image

Krti si še 2 v 1 ? Joj, zdej ti pa verjetno vsi težimo s tem. user posted image
Upam, da si se to noč naspala, da nisi imela težav.

MM držim pesti za danes. Javi kako ste.

Živa mi smo imeli danes spet krče - tokrat je bilo kar hudo. Zdaj je bp. Te pokličem - mislim , da bo šlo, bom pa "zjajcana". Bi pa raje pred 12-o, ker je danes petek in bo pop. strašna gneča, moram pa "dvignit" velikega iz vrtca.

Ostale - kako ste? Tukaj vlada totalno zatišje. Kar nisem vajena. user posted image user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
28.5.2010 7:13:21   
neka_noč
Aja, dobra stvar je, da danes nismo črpali. user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
28.5.2010 8:46:55   
anajrim
Ojla! 

Res je zatišeje na RR - vse ste tako zaposlene z malimi da ni časas za pisat...tako jaz sem sedaj posesala in pomila posodo...zdaj pa šibam v shopping ...jej

NN - dobro da je mali pridno jedel in upam da krči čim prej minejo

MM - držim pesti da bo vse ok...

Kje pa je kaj Aglaia...pa cojka...pa ostale ki ste pogrešane...javite se kaj!!!

lep dan vsem

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
28.5.2010 9:14:20   
amazonka3
Ojla,

Ja, no se pozna, da imamo vse veliko dela user posted image user posted image

Jaz se moram pohvalit, opravljam zadnji izpit na magistrskem, potem sem končala z izpiti, po rojstvu tamlaga pa samo še magistrsko nalogo spišem. Sem takoooo zeloooo ponosna nameuser posted image user posted image

Drugače, pa je moj nadnajdražji (ja, zdaj bo moral biti nad najdražji, ker najdražji bo tamaluser posted image )....hmmm kako živi to znese user posted image  pri 4 decih,  včeraj spalnico pobelil, jaz okna pomila, danes me čaka še nekaj oken, pa priprava ene seminarske, pa taveliko gremo iskati, ker se vrača iz šole v naravi (damn, kako sem jo pogrešala).

Skratka, ni da ni.

Pa še prijatelji zvečer pridejo in igramo naseljence otoka Catan, zato moram speči štrudel in napraviti en fajn narezek, pa še kuhinjo bi rada malo spucala.

Ups, zdajle ko berem za sabo, sem pa ambiciozna user posted image user posted image user posted image

Skratka, da vam povem, sem govorila z eno babico včeraj iz P, bo skušala biti z menoj in upoštevati moje želje (saj jih nimam tako veliko)....tako da grem vseeno v LJ rodit.

Zatišje bo šele poleti....

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
   [Brisano sporočilo]
28.5.2010 9:17:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krtkova)
  Neposredna povezava do sporočila: 4159
   [Brisano sporočilo]
28.5.2010 9:22:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu amazonka3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4160
28.5.2010 9:34:02   
petrca2507
Današnja noč je bila zame skoraj nočna mora. Skoraj nič nisem spala, ker so me v desno stopalo in prste stalno grabili krči. user posted image   Tko da sem šele proti jutru zaspala in se mal čez 9. zbudila. Zdejle v miru nekaj pojem, se preoblečem in grem s psi v Iški vintgar. Najbolš, da si kr brisačo s sabo vzamem, ker se bom sigurno za par ur zasidrala tam. user posted image

amazonka...ti si res ful pridna. Men se niti slučajno ne bi dal učit zdejle.

živa...a se niti tud ti nekaj učila ali pisala?

krtkova...si že v P?

Vidim, da vsi otročki pridno rastejo in pridobivajo na teži. Ko bom jaz rodila, bodo vaši že pravi korenjaki in se bo moj/a zgubila vmes. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
28.5.2010 10:03:41   
krtkova
pozdravljene srake

jst sm že od 5h pokonc, ker so me zbudili ful močni krči. In nism vedla, al me prebava heca al bom pa menstruacijo dobila. No v zvezi s prebavo sem opravila na WC-ju, krči pa niso prenehali. Pojavljajo se totalno neredno, v spodnjem delu in križu. Zato sm si na hitro umila lase in spokala torbo. Zdejle grem pod tuš. user posted image user posted image  Nikol se ne ve, moramo biti pripravljeni (Se spomnite vaj iz osnovne šole - nič nas ne sme presenetiti?? no, al ste pa premlade. Mogoče se NN spomni.user posted image user posted image )

Pojma nimam, kaj se mi dogaja, mogoče so samo lažni popadki. Zato bom čakala, dokler se ne vzpostavi kak ritem. Al kva?user posted image  POjma nimam.

Sam ne smem preveč upat, da ne bom pol razočarana, ko bom še jutri na istem.user posted image user posted image user posted image

Zato brez panike, če me ne bo na rr, bom že javila, če bo kaj novega.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
28.5.2010 10:25:45   
petrca2507
krtkova...jst kr držim pesti, da je to to. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
28.5.2010 10:26:42   
Masha_M
nax: Mi je prav hudo prebrati, da takole obupuješ. Jaz ti zaradi svoje španske avanture ne morem ravno ponuditi pomoči pri fizičnih aktivnostih, lahko ti pa pridem kaj družbo delat, če misliš da bo pomagalo. Vsekakor ti pošiljam en veliiiik user posted image

MM: Zrihtajte tole zlatenico, da boš mirna in mali zdrav. user posted image Ufff koliko težav imate sveže mamice. Ko pomislim, da tudi mene kmalu podobno čaka, me kar strah rata. user posted image

amazonka: Ti si pa čisto divja! Držim pesti, da ti rata vse postorit! Pa glej da jih vse nasuješ pri Catanu. user posted image user posted image I love Catan!!!

cojka: Tole okrog pediatrinje je pa res pozitivna novica. In verjetno zna še marsikomu prav prit... recimo meni, ki drugače nimam pojma katerega pediatra izbrati in kje, tako da je vsak namig dobrodošel. :D Kar se tiče kondicije za lovljenje Tiana pa mogoče lahko začneš tudi Čojo trenirat da ga bo čuvala. user posted image

petrca:
A ti še piješ šumečke? Jaz sem imela 3 noči zapored ornk krče v noge, odkar pijem vitaminčke pa samo še 1× full blage, tako da meni res pomagajo.

krtkova: Yaaaaay! To so pa carske novice!!! user posted image user posted image user posted image Pa ti si carica, ker si tako nakulirana in flegma. user posted image Mi je prav všeč. Mislim nate in ti želim, da boš kmalu zibala brez preveč mučenja. user posted image Drži se!

Btw, jaz sem pa fuuuull vesela, ker so nama pred slabo uro pripeljali sedežno za na teraso, tako da bom zdaj lahko posedala tudi na luftu. user posted image Pa danes se začne nova sezona mojega omiljenega reality showa So You Think You Can Dance! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
28.5.2010 10:39:50   
krtkova
...in zdej tle sedim in čakam, a se bo kaj zgodilo al ne. Ker kokr razumem vse to, morajo ti krči (krči pa zato, ker nimam pojma, če so sploh to res popadki - madonca sm nevedna, mogoče bo pri drugem otroku vse skupaj bolj jasno user posted image user posted image ) se začet dogajat v nekem enakomernem časovnem ritmu, a ne? Zdej si kr zapisujem, kdaj je kak krč, ker med enim in drugim pozabim, koliko časa je minilo!!user posted image user posted image  Joj pa ta pozabljivost.user posted image user posted image

Pa da ne omenjam, da mi je svinjsko dolgčas. user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
28.5.2010 10:53:55   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

Zdej si kr zapisujem, kdaj je kak krč, ker med enim in drugim pozabim, koliko časa je minilo!!user posted image user posted image  Joj pa ta pozabljivost.user posted image user posted image

Pa da ne omenjam, da mi je svinjsko dolgčas. user posted image

Meni je to štopal in zapisoval kar dragi, ker sva bila takrat glih v kombiju na poti v Valencio. user posted image Če ne bi on beležil tudi jaz ne bi imela pojma, ker sem bila itak čisto brez feelinga za čas, ko me je hvatala panika. user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
28.5.2010 10:55:11   
Masha_M
Aja, in ista stvar je bila tudi pri meni. Vztrajno sem "tistim rečem" pravila krči, ker se mi je nekako čudno zdelo reči temu že kar popadki. Popadki so v moji glavi nekaj strašno resnega, tisto moje je bilo pa nekako neopisljivo in čudno in se mi ni zdelo še tako zelo zares. user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
28.5.2010 11:13:01   
krtkova
kok časa pa naj bi trajal ta pravi popadek? ker jst mam kakšnega tud sam 10 sekund dolgega, a je to sploh to?user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
28.5.2010 11:22:26   
mkbk

pozdravljene srake

jst sm že od 5h pokonc, ker so me zbudili ful močni krči. In nism vedla, al me prebava heca al bom pa menstruacijo dobila. No v zvezi s prebavo sem opravila na WC-ju, krči pa niso prenehali. Pojavljajo se totalno neredno, v spodnjem delu in križu. Zato sm si na hitro umila lase in spokala torbo. Zdejle grem pod tuš. user posted image user posted image  Nikol se ne ve, moramo biti pripravljeni (Se spomnite vaj iz osnovne šole - nič nas ne sme presenetiti?? no, al ste pa premlade. Mogoče se NN spomni.user posted image user posted image )

Pojma nimam, kaj se mi dogaja, mogoče so samo lažni popadki. Zato bom čakala, dokler se ne vzpostavi kak ritem. Al kva?user posted image  POjma nimam.

Sam ne smem preveč upat, da ne bom pol razočarana, ko bom še jutri na istem.user posted image user posted image user posted image

Zato brez panike, če me ne bo na rr, bom že javila, če bo kaj novega.

Naša krti!!!!!!!!!!!!!! počas se bo pa kej začel, menda, ja javi no, sploh če nav nč, da namo vse nervozne user posted image (ko boš zmogla, jasno, no pressure.)

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
28.5.2010 11:24:41   
Masha_M
Pri meni so bili prvi, ki sem jih porajtala nekje na 5 minut in so trajali kake pol do tričetrt minute, kasneje pa so bili na 3 minute, ampak so trajali le po nekaj sekund. In ravno to me je zmedlo in sem mislila, da me samo prebava heca, ker POVSOD piše, da pravi popadki s časom postajajo močnejši, DALJŠI in pogostejši. Pri meni so močnejši in pogostejši sicer bila, a mnogo krajši. Na, potem se pa znajdi. user posted image

Drugače se mi pa zdi, da je za prvorodke merilo vsaj 1 ura popadkov na 5 minut, ki trajajo vsaj 40 sekund. Ampak ne dam roke v ogenj za to info.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
28.5.2010 11:25:12   
mkbk

kok časa pa naj bi trajal ta pravi popadek? ker jst mam kakšnega tud sam 10 sekund dolgega, a je to sploh to?user posted image

Men je glih v tork reku G, da so tapravi popadki dolgi okoli minute in na 6-7 minut redni, tedaj naj se sam spakiram v P!

Se mi zdi pa fajn če se ti je slučajno zares začel, da je čez dan...upam, da se kaj pojača !!!!

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
28.5.2010 11:29:03   
mkbk
Jst pa ternutno izbiram 2. ime za našo malo piško! In hočem, da je kaj s pomenom... Smo hotli dat Sarai, pa žal odpade.,

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
28.5.2010 11:46:11   
MaliMišek
Moji popadki, ki sem jih imela doma se niso nič stopnjevali, so bili celo na par minut, pa pol spet na deset, pa spet na par, pa pol na petnajst....v glavnem cela zmešnjava....ko sem prišla pa v P jih je pa CTG zaznaval na 3 do 5 minut user posted image .....

Krti držim pesti user posted image in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
28.5.2010 11:49:37   
marjanaj
krti YOU GO GIRL! user posted image

moji popadki tudi niso zgledali kot popadki. Samo malo me je špikalo tam nekje pri jajčnikih. Pa sem vedno mislila, da popadki zgledjao tako, da ti otrdeva cel trebuh in boli tudi. Pa da te boli v križu. No pa ni bilo pri meni nič od tega. In ko sem prišla zjutraj v P, sem bila 4 cm odprta user posted image

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
28.5.2010 11:52:25   
sasa1975
dan,

Včeraj smo imeli prvi zdravniški pregled,user posted image
vse je ok,zrastla je 6 cm in zredila se 1280 gr.user posted image
čez en mesec imamo kontrolo teže,slikanje kolkov,avgusta ceplenje...

če je kakšna za  naslednji teden za dop. sprehod z vozički user posted image naj javi bom vesela

Krtkova držim pesti,da bo vse ok,
Nax mislim tudi nate...user posted image
Cojka soseda javi se kej...

Lep vikend,

PRVI JESENSKI DAN,Nika je imela 2.ceplenje-5mesecev,7730gr.67cm,lepo rastem

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?