Gina
|
Jaz sem bila na Malti, pa ne grem več. Zakaj? Julija je tam več kot 40 stopinj v senci, tako da čez dan ne moreš ven, ne da bi bil utrujen od vročine, z maujhnim otrokom si pa to ne predstavljam. Cela Malta je umazana, ljudje niso nič kaj preveč prijazni, edini plus je, da govorijo Angleško, da se vsaj sporazumevaš lahko, ker je bila toliko časa kolonija in je to njihov uradni jezik. Plaže so nikakršne. Vse Istrske so boljše, razen tistih, do katerih se moraš zapeljat po možnosti z ladjo. Mimogrede te ogoljufajo, preverjajo 3x vstopnice za bus, če jo zgubiš, plačaš še enkrat, ko smo šli enkrat na pijačo, so rekli, da nismo plačali nekaj in nam kar nekaj, česar nismo imeli, zaračunali. Ko smo se hoteli zmenit, da se je zmotil, je grozil s pestjo (natakar!):zmeden2: Za videti nimaš kaj dosti, no vsaj v primerjavi z drugimi kraji, ki sem jih prepotovala v življenju, je Malta dolgočasna in nezanimiva, ker je bilo tam toliko različnih vplivov, da so en za drugim vsi osvajalci podirali vse za nazaj. V hotelu je crknila klima, in smo bili 3 dni brez. v vsako hrano mečejo kapre. Hrana je vsa sicer nezačinjena, zelenjave drugačne kot narezane in nezabeljene ne poznajo (v hotelu!!). Od mesa pripravljajo samo jagenjčka (fuj). Cene so bile kar zasoljene takrat (je že par let od tega). Na bazenu se popoldne scvrkneš, tako da sem jaz tam zdržala samo 15 minut maksimum, meseca julija, drugje pa se kopat itak ne moreš. Pa računaj, da jaz zelo dobro prenašam vročino nasplošno, nimam s tem problemov. Ampak tisto tam ni čisto predstavljivo zdaj nam, ki smo navajeni na Jadranska poletja. Skratka, jaz sem bila tam zadnjič, ne grem več niti pod razno.
|