|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tašča pod isto streho
10.3.2010 13:35:18   
Miška85
Zdravo
Mene pa zanima vaše mnenje o tem kolikokrat bi morala tašča videt svoja vnuka,s tem da živimo v isti hiši.
Naj povem da imam 3 mesečnega sina,ki ji ga sama nesem pokazat skoraj vsak dan( če ji ga nebi nosila, bi ona hodila k nama,in potem bi mi vse pregledala pa bla vsaj tri ure pri nama,ker ne zna it!).Vsakič najmanj za pol ure,ponavadi za kakšno uro  no.Toliko še zdržim da poslušam njene pametne izjave,pa jambranja,pa opravljanje tet k jih itak ne poznam,itd...Drugače so problemi kot pri vseh ki tukaj o taščah pišejo o taščah,meni je butasta v glavnem.
Ona pa kar naprej jambra da koliko malo vidi svojga vnuka (ki pa ni edini),in pol se presenečeno dela-a že kr z rokco zagrabiš to pa to stvar,ali pa ja kolk si zrasu...kot da bi ga vidla enkrat na mesec ne pa vsak dan.Pa da ne govorim da mu govori ljubica(pa je orng poba).Haloo

Zdaj me pa zanima vaše mnenje.preveč ali premalo?zame je vsekakor preveč,ampak zaradi ljubega miru,ji ga nosim gor...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tašča pod isto streho
10.3.2010 13:41:46   
Petraa
Zate je preveč,za nekoga premalo.
A ni vseeno kako se nam zdi? Z našim mnenjem-preveč ali premalo ne boš nič rešila
glede na to da živite v isti hiši pač moraš to vzeti v zakup.če vam pa ni všeč,se pa lahko vedno odseliteuser posted image

(odgovor članu Miška85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2010 13:48:32   
rija
pa kaj si čudna?
odnesi ga dol, sama pa si medtem naredi kopel, se poseksaj s svojim dragim....karkoli....

sicer pa: mam občutek, da bi ti bilo tudi enkrat tedensko preveč, ker se počutiš ogroženo.....

moja mama tudi mojemu malčku reče sinek....pa ni njen sinek, niti se meni to ne zdi narobe...pa četudi bi to rekla tašča, bi mi bilo vseeno.

samo, da imajo malčka radi.

...vox populi...

(odgovor članu Miška85)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
10.3.2010 13:53:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Miška85)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2010 13:56:09   
SaaS
Moja tašča tudi živi pod nami. Naj povem da se dobro razumeva, čeprav verjetno nimava veliko skupnih stvari, interesov. Ampak otroci so njeni vnučki in jih obožuje. Vidi jih večkrat na dan in meni je prav, mi je všeč, da se tako razumejo.
Na začetku me je motilo, da bi otroka kar tako cel dan letala gor in dol. Pa smo se zmenili, da recimo pred kosilom ne hodita dol (na piškote, kaj pa drugega user posted image ), potem pa naj. Tudi zjutraj ali zvečer, ko se je treba zrihtat za spat ali za v vrtec, ne smeta nikamor, čeprav bi ravno takrat šla nekaj pokazat mami, kako igračko...user posted image Moti me tudi, da iz vrtca zavijeta k njej, se tam slečeta sezujeta in potem naslednjič po celi hiši iščemo čevlje itd. Zdaj sta se navadila, ko pridemo, najprej k nam se sleči in potem lahko šibata mamo pozdravit. Skratka vidi jih večkrat na dan. Tudi ona pride gor kdaj.
Najmlajšega, dojenčka pa tudi večkrat nesem dol. Zdaj pa sploh, ko starejša spet hodita v vrtec, ga ona medtem čuva, ko jih jaz peljem in sem ji hvaležna za to, da ga ni treba zjutraj v ta mraz vlačit..
Moji starši pa živijo 20 km stran in jih zato tudi manjkrat vidijo. 1x do 2x na teden, smo pa zato takrat dlje na obisku.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2010 14:10:18   
kristinaj
:)))
pusti ga tam in pejdi domov kej narediti,boš mela več od tega in ko narediš ga pejdi iskat in to je to... mi ne živimo skupaj, hvala bogu, ampak ko mi kaj gre, ji povem pa naj si misli kar hoče..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Miška85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2010 14:11:29   
Spark
Meni je tudi šlo na živce, to da je na začetku hotela velikokrat biti pri nas. Pa se je kar lepo vnesla, sem ji nekajkrat rekla da gremo počivat, pa je bilo. Se je navadila, da ne hodi kar skos k nam. Meni gre na živce ko se sprehodi mimo hiše pa kar bulji noter skozi okno, a bo kje videla tamičkane. Pol pa se dere z druge strani. Ji pa otročke kar gor odpeljemo, da jih vidi, in ko jo zmatrajo jih hitro pripeljemo dol.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2010 14:20:54   
Miška85
Saas razumem to da maš več otrok in ti pomoč prav pride,saj tudi jaz kdaj zletim v trgovino pa ga ona popazi in zmeraj se ji zahvalim,ampak da pa pol svojmu sinu joka zakaj ji ga tolk mal prnesem...On pa kadar ga sam nese pride po 15 min nazaj ves tečen da kaj mu je spet vse natvezla.Če še lasten sin nima živcev zanjo...Moji ga vidijo nekje 1 na teden pa noben nč ne reče.
Rija Drugače sem pa večino dneva sama,tko da tist s seksom ne pride lih v poštev,čeprov bi blo pa fajn ja.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2010 14:22:08   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Miška85

Rija Drugače sem pa večino dneva sama,tko da tist s seksom ne pride lih v poštev,čeprov bi blo pa fajn ja.

ja punca...znajdi se malo nouser posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Miška85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2010 14:31:30   
josephine27
moram reč da je pri nas bila zelo podobna situacija. v glavnem s taščo nisva na isti valovni dolžini ampak ga skoraj vsak dan peljem tja za kakšne pol urce do eno in ga tam pustim pa grem. včasih se zaradi vljudnosti ustavim na kavi in mal poklepetam in to je to. tašča ful zadovoljna ( ne jamra več tolk al pa jo vsaj jaz ne slišim user posted image ) jaz pa tudi. mali jo ima kar rad in rad gre k njej, meni pa tud mal brezplačnega varstva prav pride. kaj mu tačas govori al kaj počneta se ne poglabljam ker kar sem rekla itak niso nikoli nič upoštevali, tako da raje zdaj kar čez ramo vržem. na splošno delajo lepo z njim tako da mu sigurno ni hudega.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2010 14:38:05   
pridna_janja
jaz če bi imela otroka bi ga nosila ponoč dol da bi se lahko jaz naspala ali bi ga nosila ko bi hotla z mojim uzivat ali kaj takega 

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2010 14:53:20   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: rija

pa kaj si čudna?
odnesi ga dol, sama pa si medtem naredi kopel, se poseksaj s svojim dragim....karkoli....

sicer pa: mam občutek, da bi ti bilo tudi enkrat tedensko preveč, ker se počutiš ogroženo.....

moja mama tudi mojemu malčku reče sinek....pa ni njen sinek, niti se meni to ne zdi narobe...pa četudi bi to rekla tašča, bi mi bilo vseeno.

samo, da imajo malčka radi.

se strinjam
naša taščica živi pod nami pa dejansko komaj čakam, da kaj pride da si vzamem kakšen trenutek zase
pa tudi rada ga nesem dol, naj uživa v lepih trenutkih, ki ji jih nakloni lahko le vnuk, se pa res jaz vedno umaknem, da ni nervoze
moj starejši pa tako že skor živi dol pri njejuser posted image
so stvari, katere jim lahko da le babi

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2010 15:13:07   
pety78

Za vse ostalo je Mastercard!

user posted image

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2010 15:31:31   
ajsek
Jaz si ne bi vsak dan jemala cele ure za taščo. Hkrati pa razumem, da ona želi videt vnuka. Nesi ga dol, naj se ukvarja z njim, ti pa medtem počni kaj po svoje. Ni treba ravno pucat in pospravljat, poglej kakšen film user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2010 15:49:34   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Za vse ostalo je Mastercard!

user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.3.2010 16:02:00   
Anonimen
Prosi jo, če bi ga čuvala.
Pa ji ga čist vsak dan uturi pa da jo vidmo potem....

Moja tašča je bla isto pametna.. Premal, premal, premal...
Ma pol sm pa rekla evo čuvi....
Je bla po parih urah tako živčna da je komi čakala da jo
vzamem nazaj.
Seveda... mala pa.. skakat po sedežni, vse prijet, vse na tla vrečt,
rože trgat, sok polit itd...
Ni da ni user posted image

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
10.3.2010 16:49:30   
TomTaylor
hmjaaaa...poznam, poznam. S tem, da meni absolutno NI, do tega, da prihaja vsak ljubi dan k nam gor...pol pa šnofa, pa rože pregleduje, pa od tamale jogi jo nekaj moti (ker ni vzmetnica ampak latex, in ona dvomi v kvaliteto...), pa vsak dan njen "kaj ste pa za kosilo jedli" in bog ne daj, da je bil slučajno pomfri al palačinke (ker potem kar zapoje "SPEEEET?!")......Da bi pa jz z otroci hodila dol k njej, mi pa tut ni. Prvo zaradi njenega mačka, ki ji je daleč pred vsemi najpomemnejši...zadnjič ga je skozi zaveso dražila z dojenčico in kaj je bilo - skočil ji je v glavo in jo opraskal. Ona pa: "sej ni blo nič, samo malo se je ustrašila hi, hi, hi," tamala pa cel štrajfen po čelu. Ko je bila pa še novorojenka je pa pri njej v kuhinji ležala v košari pod oknom in je nanjo padel kilski zamrznjen kos govejega mesa (dobr, da je bila orenk zadekana)...Takrat se pa nisem mogla zadržat, da jo ne bi vprašala, če je sploh pri normalnih...

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.3.2010 18:12:46   
Anonimen
Miška85 ker je to tvoj prvi otrok, si do njega bolj zaščitniška kot boš do ostalih, če(ki) jih boš imela.
če ste pod isto streho in je tvoja tašča dokaj normalen človek, bodi z njo v mirnih odnosih, ker ti bo še v pomoč. verjemi, otrok bo sčasoma vedno bolj širil svoj svet in tašča bo slej ko prej v njemu toliko kot jo bo hotel otrok (in verjemi, bodo dnevi, ko bo rajši z njo kot pa s teboj pa to ni nič z ljubeznijo povezano).

(odgovor članu Miška85)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.3.2010 18:27:24   
alpog
Kakorkoli bi bilo, Miška, tebi ne bi bilo prav! Priznaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.3.2010 20:36:45   
sabri
Mi tudi živimo v isti hiši z mojimi starši in včasih ne vidijo male  po par dni, jo samo slišita in je to meni čist ok. Mi je tako dost bolj všeč, kot prej, ko je za vsak drek mala šla k njima in ona dva dol. Smo pa tako zaostril, ker me nista upoštevala nič od nič, karkoli sem jima rekla ali prosila v zvezo z malo seveda. Z leti bi bila to grda potuha, ker bi mala šla gor, ko ji pri nama kaj ne bi bilo prav ali pa bi jo kaj kregala. Tako, da itak delamo na tem, da gremo na svoje in jo potem raje pripeljem k njima in jo bosta sigurno večkrat videla, kot pa zdaj. Za moje pojme, kakor si narediš, tako imaš, pa če tudi si v isti hiši, ste svoja družina, katero je treba spoštovati in tudi rabi svoj mir.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.3.2010 20:40:27   
go_ta
Miška, tud mi smo s taščo in tastom v isti hiši. Sinko je zdaj star 7,5 meseca in ko je bil mlajši, sem ga nesla dol (ali jaz ali moj mož), malo posedela, počvekala - 15, 20 minut. Potem sem jih pa puščala same - jaz sem medtem kaj počistila, malo surfala po internetu, oni so se pa tudi lahko samo vnuku posvetili. Priznam, na začetku mi ga je bilo težko pustit pri njih, sem se pa hitro navadilauser posted image Razumem te, kako se počutiš, preveč zaščitniško, ampak poskusi ga pustit samega z njo (če seveda veš, da bo z malim vse v redu) - ni treba, da je celo uro dol, 20 minutk bo za začetek dovolj.
Se pa strinjam s kind lady. Sicer ne poznam tvoje tašče, ampak a ni pregroba izjava, da je butasta? To je mama tvojega moža, babica tvojega vnuka (nič manj kot tvoja mami). Če bi tvoji starši živeli v isti hiši, bi jim verjetno otroka nesla vsak dan, ne? Ne vem, meni se ti problemi s taščami zdijo pretiravanje (razen če res niso te tašče kaki zmaji). Na eni strani kujemo v zvezde svoje mamice, na drugi strani so pa tašče s takimi in drugačnimi izjavami in dejanjiuser posted image Tvoj otrok je vnuk od obeh in s tem, ko bi ga ločeval od babic in dedkov, bi bil samo prikrajšan. No, to je moje mnenje, res pa je, da tvoje tašče ne poznamuser posted image
Jst se s taščo in tastom super razumem - ne delajo vedno po mojem 'okusu' z otrokomuser posted image , ampak tud moji starši ne. Poskušam pa čas z vsemi dedki in babicami razdelit enakovredno. Še dobro, da moji živijo 300 m stranuser posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.3.2010 20:53:50   
khurde
Mi smo v isti hiši, pa vidita vnučko (13 mesecev) ene trikrat, štirikrat na teden, včasih samo enkrat ali dvakrat. Meni je tako čisto v redu, tašča bi jo verjetno rada pogosteje videla, samo v bistvu niti ni možnosti za to. Ona običajno pride domov okoli štirih, včasih še kasneje, potem kuha, imata kosilo in je takoj ura pol šestih, šestih, ko pa ima mala na sporedu že kopanje, večerjo in spanje.

Je pa to, koliko se vidite, stvar vaših dogovorov in kako vam ustreza. Zaradi ljubega miru jaz ne počnem nič takega, kar mi ne ustreza, sploh pa ne vsak dan.

IZVIRNO SPOROČILO: Miška85

Ona pa kar naprej jambra da koliko malo vidi svojga vnuka (ki pa ni edini),in pol se presenečeno dela-a že kr z rokco zagrabiš to pa to stvar,ali pa ja kolk si zrasu...kot da bi ga vidla enkrat na mesec ne pa vsak dan.Pa da ne govorim da mu govori ljubica(pa je orng poba).Haloo

Jah, veš, vsaka babica se verjetno tako pogovarja s svojim vnukom. Saj to ne pomeni, da tebi govori koliko je zrasel in kaj lahko že naredi, to tudi ne pomeni, da je tako butasta, da si ni od včeraj zapomnila, da nekaj že zna, to pomeni, da pač komunicira z njim. Kaj naj mu pa drugega reče? V kino ga še ne more povabit, za jest mu še nima kaj za ponudit, igračke verjetno še niso kaj preveč zanimive, kar tiho stat in ga gledat, pa tudi ne more.

To, da bi ona kar par ur ostala gor in okrog šnofala, pa naj proba partner uredit, lahko pa tudi ti kaj rečeš. Lažje zdaj kot pa čez 10 let.

< Sporočilo je popravil khurde -- 10.3.2010 20:55:21 >

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.3.2010 12:17:25   
benika
Jaz bom pa takole rekla...tudi tvoja tašča se veseli svojega vnučka in normalno je, da si ga  želi čimvečkrat vzeti v naročje. Nekatere mlade mamice pa ste tako hudičevo občutljive ko je govora o taščah, da hitro čisto nedolžen Dober dan, kako ste kaj? pripelje do nervoze in potem je tašča sitna in nadležna in ne vem kaj še.

Vesela bodi, da ima tašča vnučka rada, da ga crkla. Če ga ne bi pogledala vsaj 2x na dan pa bi spet na forumu jokala in stokala kako je tašča brezsrčna.

Nekaterim nikoli ni prav. In takim prav privoščim, da enkrat dobijo tako snaho v hišo kot so sedaj same. Potem boste videle, kako težko je včasih biti tašča.

< Sporočilo je popravil benika -- 11.3.2010 12:18:40 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.3.2010 13:10:36   
2violina
Sprejmite tisto kar imate in uživajte s svojimi sončki. In spoštujte otrokove stare starše, saj ko se zgodi, da lahko katerega obiščete le še s svečko na pokopališču, potem je vsakršno zavedanje kaj ste ali niste imele prepozno.

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Nekaterim nikoli ni prav. In takim prav privoščim, da enkrat dobijo tako snaho v hišo kot so sedaj same. Potem boste videle, kako težko je včasih biti tašča.

Pod tole se podpišem!

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.3.2010 10:12:14   
noranate
Mene je moja mami učila tako: KAKOR TI SVOJO TAŠČO DO PRAGA, TAKO TVOJI OTROCI TEBE ČEZ PRAG.
Poskusite biti dobre snahe, ker ne pozabite, da ste svojim otrokom vi vzor in se vam lahko vse povrne v hujši obliki. Samo dobronameren nasvet. Sama sem imela taščo (ni za govort), pa sem marsikaj pogoltnila. In ni mi žal. Mal ponižnosti nikoli ne škodi. Ne pozabite, da ste ve prišle v njihovo hišo in ne one v vašo.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?