Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 18:53:11
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
Čestitke Zoey !!!! Kaj pa tadruga malinovka, še v akciji ? da ni prehudo.. 3sonček3 - hvala ti za lepo porodno zgodbo vzpodbuda za nas, ki še nismo rodile. ah mene pa tko hormoni dajejo, tko da če nista vidva jokcala, sm pa jz ko sem brala tvojo zgodbo . Lep večer, če bo pa akcija pri kateri danes pa srečno !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 18:55:56
|
|
|
|
valči
|
lucika sporoča,da ji jutri obljubljajo sprožitev poroda.So jo na roke že nekaj odpirali,malo je šraufa,morda bo kaj prej?Vglavnem,o epiduralni so nekaj govorili. Kakorkoli,naj fajn zrihta,da bi le bilo jutri,ali danes Vse,ki čakate,naj mine čimlepše,čestitke za malega Arne-ta
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 19:06:50
|
|
|
|
Jessy
|
Lunka, nič ne vem, kako je bilo, ker sem dobila le ta SMS. Zdaj jo bom malce pustila, potem bom pa začela firbce past! 3Sonček3, kako si fajn napisala svojo zgodbo. Tudi meni so stopile solzice v učke! Se prai, da zdaj navijamo še za Vekybel in Luciko!?!?!? Go...go....goooo....
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 19:38:55
|
|
|
|
naty28
|
3sonček3- kak fajni porod pa si ti imela, zakaj ni pri vseh tak ? Bomo pa upale na tak lep porod
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 19:52:39
|
|
|
|
Zvezdici
|
sonček - lep porod si mela in zelo lepo si ga opisala. Upam da bom tudi jaz imela tako lepo izkušnjo in spomin na porod . vekybel je pa tudi sporočila, da ji jutri sprožijo ter, da sporoči ko bo. Očitno bosta z luciko skupaj dihale, hehe. Bo še več novih marčkov. Bosta končno tudi oni prišle na vrsto. zoey - tebi, pa tudi čestitke še enkrat!!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 19:53:25
|
|
|
|
Zvezdici
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC
torek, 09.03.2010 strumf malicki - CTG sreda, 10.03.2010 branka28 mammamia maja.gal - CTG pinakolada - CTG lunka1 tamala86 - CTG in UZ četrtek, 11.03.2010 plamen lenčy petek, 12.03.2010 naty28 - CTG mojcej77 sobota, 13.03.2010 capyka - CR ponedeljek, 15.03.2010 MiaSophia - CTG sandrica23 - CTG malicki zvezdici torek, 16.03.2010 malicki - porod? sreda, 17.03.2010 t_anja VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!! moder zapis - pregled rdeč zapis - UZ, morfologija
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 20:07:38
|
|
|
|
Errai
|
Čestitke vsem novim mamicam . Vidiš Zoey, pa le nisi čakala name. Še dobro, ker sem bila danes na pregledu, pa popadkovi nimam nič, odprta sem sicer 1,5 cm (enako kot prejšnji teden), mulček je pa še visoko, tako da mi ginekologinja obljublja, da bo počakal do roka . Sem pa v zadnjem tednu pridobila dve kili in sem bila najprej kar malo kregana, dokler nisem razložila, da so mi tudi noge začele zatekati, tako da je dodatna teža verjetno od tega. Potem sem šla pa še malo po trgovinah in sem končno nabavila enega pajacka za iz porodnišnice, da bo mali imel vsaj kakšno stvar novo, vse ostalo bo podedoval od obeh bratcev. Vsem, ki vas porod še čaka, še posebej tistim, ki ste že v porodnišnici, želim čimhitrejši in čimmanj boleč porod in da bi se že kmalu crkljale s svojimi novorojenčki.
< Sporočilo je popravil Errai -- 9.3.2010 20:09:11 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 20:19:38
|
|
|
|
strumf
|
čav punce. poročilo s pregleda (CTG)- vse ok. naslednji teden se vidiva z G spet. drugače pa mi je prejšnjič vzela bris in imam neko bakterijo, tako da sem dobila antibiotike . na žalost, čeprav boljše da jih jemljem, pa da je potem z otročkom vse ok. mi je pa sama predlagala da vzame bris, tako da sem sedaj kar vesela, čeprav mi je bilo res neprijetno na pregledu. sem se komaj zavlekla na tisti stol . vidim da naše nosečke pridno poročajo s porodnišnic. jaz imam še dobra dva tedna časa, tako bom še kar nekaj časa visela na rač. bodite fajn
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 20:56:58
|
|
|
|
plamen
|
Čestitke zoey in korenjak Arne Pa stiskamo pesti za nočne in jutrišnje akcije!! Midva sva še poličke v sobico namontirala, zdele kle visim pol pa TV. Jutri bom glede na napovedi doma, bom kaj spekla, pa mal čistila, pa bo spet dan okoli. Sem imela pa čistilno akcijo sebe, nohte na nogi sem si komaj postrigla- še dobr da sem sama doma , da sem se lohk sama s sabo pogovarjala in se vzpodbujala. sonček - prelepa zgodbica o prihodu Sanje. No upam, da nas bo čim več s tako lepo izkušnjo . Sem prej ugotovila, da danes poleg marmelade še nisem nobenega cukra zaužila, je takoj padla ledena kocka, pa mogoče bo še kaj, ker takole pa res ne gre . Jutri pa tistim, ki imate pregled srečno pot in naj bo tak rezultat, kot si same želite - ene kar v P, druge pa še malo domov .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 9.3.2010 22:04:23
|
|
|
|
ursa_p
|
Cer! Cestitke Zoey tudi tukaj. Soncek ... krasna porodna zgodba. Pa veliko moci ostalim, ki ste ze v pripravljenosti in da bo hitro mimo. Mene je danes malo manj zvijalo, ampak popoldne je pa moj dragi zakuhal in ima zdej ze 39,7 vrocine. Ze od popoldne sem mogla vse sama zrihtat (otroka, pse, Matica, ... ) in sem kr precej utrujena. In zdej si zelim samo, da ne grem rodit, ker bom tam SAMA! Pa glih danes ga je moglo zvit. Sem tolk slabe volje!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 6:04:41
|
|
|
|
mojcej77
|
Dobro jutro, punce! Mene že od nekje enajstih zvečer zvija. Doslej me je le dvakrat vse skupaj (v zadnejm tednu), po enkrat na dan, včeraj pa je začelo na približno eno uro. Sem šla počivat, pa sem bolj slabo spala. Vmes ne vem, na koliko časa je bilo, sem se pa non-stop zbujala, hodila na wc, imela občutek, da me zvija (ampak ne vem, ali je bilo res, ali je bila samo psiha). Zdaj čakam, da vidim, kaj bo - ali se bo stopnjevalo pa postalo bolj redno, ali pa bom šla samo orenk na wc ! Tiste, ki pravite, da vas že nekaj časa zvija - kako dolgo že? Imam mogoče lažne popadke? Bolečina ni huda, je enaka, kot če bi se najavljala menstruacija, sem pa vajena kar bolečih menstruacija drugače...je pa prvič, da me je zvečer, medtem, ko me je zvilo, tudi v križu bolelo. Zvečer sem bila že skoraj prepričana, da so popadki, zdaj pa nisem več...bomo videli. Pa seveda čestitke vsem novopečenim mamicam!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 7:20:24
|
|
|
|
ursa_p
|
Dobro jutro! Jaz sem imela grozno noc. Ze zvecer so se mi kot nalasc pojavili popadki in vmes tudi nekaj casa na 5 minut. Pa itak da nisem hotla sama nikamor. Pa sem sla raje spat. Ponoci sem sanjala, da imam hude popadke in se zbudila in sem cist resnicno sanjala - samo da niso bili tako hudi. Nisem si pa nic merila na koliko casa, ker niso bili tako pogosti, pa tudi nisem hotla rodit. Sicer pa je bil moj trebuh celo noc trd in je tako tudi zdej. Res za znoret!!! Vceraj se mi je prijateljica ponudila, da gre z mano, ce Matic ne bo mogel. Vse kaze, da ima angino. Upam, da bom kljub vsemu lahko se malo pocakala. Mojcej77 ... lazni popadki ne bolijo, tako da ce mene vprasas, je to to, ampak da je to sele zacetek. Ko bodo mocnejsi in jih bos imela na cca 5 oz. 10 minut (sem pozabila al si prvic ali drugic noseca), pa pejdi. No, to je moje mnenje. Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 7:39:47
|
|
|
|
NM
|
Dobro jutro! Vidim, da nisem edina, ki me je zvijalo že od sinoči. Mogoče zato, ker zdaj odhajam v P na pregled, pol bomo pa videli dalje. Me je pa graza it ven, saj zelo zelo piha. Vse, ki vas danes čaka akcija, držim pesti - upam, da tudi mene. Lp
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 7:51:00
|
|
|
|
*pupsa*
|
Dobro jutro...jst mam pa dons CTG in me kr mine vsega k pogledam skozi okno Zdele sem Emo peljala v vrtec in smo se kr pridrsale do vrtca so ceste kt drsališče tko d me bo sigurno oče peljal na CTG...moj lubi je pa že ob petih odpotoval do nedelje prou grozno mi je k ga ni pa še pikica v trebuhu se je res umirila tko d morm dons vprašat če je vse o.k. ker jst ne naštejem 10 gibov na dan
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 8:21:41
|
|
|
|
naty28
|
Dobro jutro, hjoo mene pa še nič ne matra, jaz bom tak aprila komaj rodila. Pri meni še ni nič znakov, normalno še spim, mala še ful brca, ni čepa, nič me ne šraufa, nič me dol ne tišči, nin od nič. Je me ful strah, ampak me po eni strani pa ful zanima, kak to zgleda, ti popadki, ker si niti najmanj na znam predstavljat. pupsa- joj si predstaljam kak ti more bit hudo, da je tvoj odpotoval, meni je grozno ko mojiga en dan ni, tak ko včeraj, ko se je šel smučat, sem se zvečer že cmerla, ker ga dolgo ni bilo... , danes ja je spet zjutraj že sel delat , pa ga s5 do štirih nebo.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 8:41:16
|
|
|
|
Zvezdici
|
Dobro jutro. ursa_p - upam, da se tvoj dragi le hitro pozdravi po nekem čudežu, ter da tvoj počaka vsaj do roka.. takrat bi že lahko se tvoj pozdravil. za luciko in vekybel, ki naj bi danes rodile!!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 8:45:03
|
|
|
|
Zvezdici
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC sreda, 10.03.2010 branka28 mammamia maja.gal - CTG pinakolada - CTG lunka1 tamala86 - CTG, UZ četrtek, 11.03.2010 plamen lenčy petek, 12.03.2010 naty28 - CTG mojcej77 sobota, 13.03.2010 capyka - CR ponedeljek, 15.03.2010 MiaSophia - CTG sandrica23 - CTG malicki zvezdici torek, 16.03.2010 malicki - porod? sreda, 17.03.2010 t_anja VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!! moder zapis - pregled rdeč zapis - UZ, morfologija
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 9:24:23
|
|
|
|
tamala86
|
Čao! grozn ta vreme...še dobr da me mami pelje na pregled.pa že tko lepo se je sonček kazu . Spet nisem mogla spat skor celo noč, me je spet skoz špikal pa vsako uro sem mogla na WC. Me prou zanima kaj bo na pregledu...će se že kaj dogaja...sm že čist neučakana, tako da upam da je kaj...punce lepo se mejte, pa počasi dans...drsi .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 9:31:11
|
|
|
|
plamen
|
urša - upam, da bo Matic kmalu bolje in da toliko časa še počaka. Verjamem pa, da te utruja, če si za vse sama. Moj gre jutri na službeno pot in pride v petek. Naš malček je imel zvečer spet žur, zdajle pa tudi, povsod ga je dosti. mojcej777 - mene tudi občasno zvije, a hitro popusti in se tudi ne ponavlja ne vem koliko. Mene špika, kot je Zoey, čisto spodaj. Včeraj me je ene pol ure skupaj, danes pa ene 2x. Ko bo šlo zares, bom že vedela a ne . Sam da ne bo ne vem koliko čez PDP vlekel, pa bo OK. Ko grem spat mu sam rečem, da naj do jutra počaka, da ne bomo preveč utrujeni . Če je po očku, potem pred 10h tako ne bomo šli nikamor . Evo zdaj pa počasi dnevnim planom naproti. lucika + vekybel = čakamo sveže novičke
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 11:01:15
|
|
|
|
maja.gal
|
živjo punce evo, jaz sem iz CTG-ja, ki je pokazal neredne ampak kar močne popadke. sama jih sicer čutim ampak ni take sile. mi je blo pa že zjutrej čudno, ker me je vse neki šraufal in sm hodila na blato, pa kakor da bom dobila menstro ... G me je pogledal in sem še čisto zaprta, tko da lahko da je še en lažni alarm al bo pa počas treba it. še sama ne vem, ker pri tapravemu sem se tud ful počas odpiarla, tko da vse je možno očitno mi je pa rekel G, da če do naslednjega tedna ne bo nič, bo 17.3. ko imam naslednjič CTG poklical v P in se zmenil da mi tisti dan sprožijo porod. to pa zaradi hrbtenice, da se mi ne bi do konca zakvačkala tale moja hernija... ah ja, bo že. zdej pa "laufam" spet na WC Srečno vsem, ki odhajate u Rim!!!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 11:06:08
|
|
|
|
andrejka28
|
Da se javim še jaz.. Mene je včeraj zvečer prvič nekaj šraufalo, kot včasih pred menstruacijo.. Na koncu že dokaj pogosto.. Apmak sem kjub vsemu zaspala, saj ni bila neka bolečina. Se pa zgleda dogajajo neke spremembe v meni, saj sem danes že drugo noč prespala brez da sem šla na wc, katerega sem prej obiskovala csaj trikrat na noč. In pa zbudila sem se že drug dan zapored komaj ob pol 11h. Še sama nemorem verjet.. Vreme v mb je katastrofa, še dobro da sma doma 5 min od porodnišnice.. Vseeno pa sem upala da ko se namam pridruži bebika da bo že vsaj podobno pomladi, ampak slabo kaže.. Še vedno upam da grem čimprej, da nebom nosila še kje preko roka, saj mi treuh že poka, ne po šivih, ampak po strijah:)..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 11:10:02
|
|
|
|
mojcej77
|
plamen in ostale tudi - ja, čisto tako me zvija - čisto spodaj, pa neredno je zdej. Nimam občutka, da bi morala kar šibat in tudi ne bom, če ne bo kake spremembe. Bejbi se giba, vse je zelo neredno in tako-tako. V petek imam pa itak pregled, pa bomo pol vidli. Imam občutek, da je to en tak res zgodnji začetek vsega skupaj. Pri nas je bolj ali manj nehalo snežit (vsaj trenutno) in se počasi spravljam k likanju. Sem pa celo dopoldne prespala, ko je bil ponoči tak džumbus :).
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 12:39:05
|
|
|
|
Anonimen
|
no, jst pa ravno iz CTG-ja. Da vam povem, da je v kranjski porodnišnici totalna gužva s porodi. Sestre in babce in nasploh vsi so čist zasedeni...tiste pol ure kar sem bila na CTG priklopljena sta dve rodili, ko sem odhajala, so imeli polne porodne+ ena je pršla ko ji je voda odtekla in se je mudilo, babca pa je rekla da to še ni konec za danes -očitno jih je tole vreme spodbudilo . In tiste pol ure sem samo poslušala kričanje in dretje onih dveh revic ki sta rojevale-so mi šle kr kocine pokonci, potem ko sem pa še slišala prvi jok obeh sem pa še mal jokcala zraven. No, moj CTG ni pokazal nič popadkov, je OK, najprej je spal ko top, pol ga je mal prežokala se je pa zbudil. Zdej pa lahk sam na amnioskopijo čakam, ki jo imam ponedeljek. Mi smo čist zamedeni, pada ko pri norcih...sem pa misla, da bo lep topel in sončen dan ko bo naš pokukalna svet, pa bo očitno takole A je z vekybel al pa z luciko kaj novega?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 12:44:40
|
|
|
|
lunka1
|
tudi jaz s pregleda.... popadki na 3-5 minut, krivulja kar živahna (do 80), vse okej, ampak.... obstaja verjetnost, da se bo moj porod zaključil s CR, ker je mala zelo velika. ocenjeno je 4200g in velika glavica (35), ki je na vseh pregledih prehitevala za 2-3 tedne.. sicer je G rekel, da nisem pretirano ozka spodaj, ampak da ne more nič garantirat - itak. zato so me dali na pregled krvi in na EKG. zdaj imam v petek spet kontrolo, pa bomo videli... uuuuuuuuuuuuuuf, čist sem na podnu same "slabe" novice, najprej preveč plodovnice, zdaj pa tole...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 10.3.2010 12:50:30
|
|
|
|
NM
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1 tudi jaz s pregleda.... popadki na 3-5 minut, krivulja kar živahna (do 80), vse okej, ampak.... obstaja verjetnost, da se bo moj porod zaključil s CR, ker je mala zelo velika. ocenjeno je 4200g in velika glavica (35), ki je na vseh pregledih prehitevala za 2-3 tedne.. sicer je G rekel, da nisem pretirano ozka spodaj, ampak da ne more nič garantirat - itak. zato so me dali na pregled krvi in na EKG. zdaj imam v petek spet kontrolo, pa bomo videli... uuuuuuuuuuuuuuf, čist sem na podnu same "slabe" novice, najprej preveč plodovnice, zdaj pa tole... Držim pesti, da bo vse OK.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?