|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj?
7.7.2005 10:44:39   
mamsi
V oči so mi padle tvoje besede, "moj bi imel otroka, jaz pa še nisem prepričana". Tu premisli, ali želiš samo ugotiti svojemu partnerju (ne takoj rečt - to pa ne, morda tako razmišljaš čist podzavestno).

Mislim tole, ko boš TI pripravljena za otroka, boš to dobro čutila in takrat ga imejta. Prej pa ne.;)

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   kdaj?
7.7.2005 11:07:46   
cukrmali
jaz sem tudi pri 18 mela fanta, za katerega sem bila prepricana 100% da je pravi in tudi to, da bom z njim imela otroke. na sreco sem pocakala. v 5,5 letih, kolikor sva bila skupaj, sva se oba tolk spremenila (odrasla vsak v svojo smer, da nisva imela nic vec skupnega, na sreco tudi ne skupnega otroka). pri 24 sem spoznala mojega zdajsnjega fanta, s katerim imava tudi 10 mesecev starega sinkota, preden sem zanosila (nacrtno), sva skupaj zivela 1 leto (v najetem stanovanju, tako je se zdaj). pri 28 sem rodila, fant pa je 2 leti starejsi od mene. pa pod odraslost se ne steje samo to, da ti ni vec do zuranja, se marsikaj drugega.
v glavnem, jaz mislim, da je pametno se malo pocakat, saj vecina od 18 leta pa tja do 25 sele dokonca odraste in takrat tudi ves kaj hoces. pa it na svoje, ce se le da. ma, seveda so tudi izjeme, veliko pa je zalostnih zgodb prav med tistimi, ki se prehitro odlocijo za velike korake (beremo vsak dan na tem forumu).

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   kdaj?
7.7.2005 11:10:09   
maruškaD
Saj žuranje po moje ne izgine z odraslostjo :)

Jaz se imam za odraslo, ampak mi je velikokrat za žuranje. Samo ko imaš enkrat družino in pripadajoče odgovornosti, žuraš kadar lahko in ne kadarkoli ti paše in pade na pamet. Še vedno veš kaj je na prvem mestu.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   kdaj?
7.7.2005 11:29:19   
Pia73
Ne bom brala ostalih odgovorov,....

Na vprašanje, ki si ga zastavila lahko odgovorita samo vidva in nihče drug.

Po mojem leta niso ovira, prej kaj drugega. Otrok prinaša veliko veselja pa tudi veliko obveznosti. In teh obeznosti se moraš zavedati in jih biti sposobna sprejeti pa kolikorkoli sta že stara.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   kdaj?
7.7.2005 12:58:11   
SABILA
žuranje gor al dol jst vem da kar sem se mela za zdivjat sem se, je pa res kot je rekla maruškaD da lahko žuraš ko lahko ne pa kadarkoli ti paše. vem pa da ko pride enktrat otrok je vse drugače.

kot pa sem že prej napisala na svoje on ne bo šel razen če se mu nevem kaj hudga zgodi.

če se ta trenutek odločim da bom začela delat na :duda: pomeni da ga bom če bo vse šlo po sreč rodila čez 12/13 mesecev. (3m prekinitev zarad kt+9m da donosič+da mi uspe v 1.poiskusu) torej če študiram pa iz te strani pa bi blo kr fajn met čez kako leto pa pol kakega nadobudneža poleg sebe.

zavedam se tudi vseh "finačnih problemov" ki jih dobiš zraven otroka, ampak vse tiste ki se jim je "ponesrečilo" :nosecka: so tudi skrbele za svoje :duda: in jim niso za nič prikrajšale.

sem pa zagovornica tega stališča da je bolje imeti otroka tedaj ko si pripravljen.

od sestričninga fanta sestra je stara 36 let pa še kr ne bi mela :nosecka: ampak se zaveda ji že počas tikataka urica.

sošolka moja je pa pri 16. zanosla pri 17. rodila 8nenačrtno) pa skrbi za svojega sina tako, da ji nemore noben očitat da je premlada mamica pa čeprav se ni zavedala kaj jo čaka

lep dan

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   kdaj?
7.7.2005 17:59:45   
Jutra
Ajajaj, kakšen primer si navedla:

"sošolka moja je pa pri 16. zanosla pri 17. rodila 8nenačrtno) pa skrbi za svojega sina tako, da ji nemore noben očitat da je premlada mamica pa čeprav se ni zavedala kaj jo čaka"

Pri 16-ih si še otrok, mladostnik.;)
Od česa pa ta sošolka živi? Skrbi zanju njen :love:?
Ali morda njeni starši? To slednje definitivno ni zrel začetek za starševstvo.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   kdaj?
7.7.2005 18:34:22   
Marogica
Nabirat življenske izkušnje ne pomeni žurat, temveč živet. V življenju potrebujemo tudi drugačne izkušnje kot samo te, kako biti mama. Da si se našurala- ne mi govorit. To je trenutna faza, vsak človek doživi različne faze, ko mu je do žura (pa ne takega kot ti misliš)
Tudi finančnih problemov se ne moreš zavedati, saj se jih nihče od nas ni, ker si enostavno ne moremo predstavljati, koliko denarja otrok stane.(če smo že pri financah). So delali enkrat raziskavo in dobili izračun, da stane 1 otrok do konca šolanja svoje starše okrog 125.000 Evrov (začenši pri voziču, plenicah, vrcu, šoli.............). Veš kaj to pomeni? Da je dandanes otrok v finančnem smislu LUXUS!!
Ta tvoja sošolka pa je tako primer zase

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   kdaj?
7.7.2005 21:33:53   
Anonimen
Drage moje
če gremo brskat po kolegicah, sošolkah, sodelvkah... najdemo lahko vse primere.
Vem za primer, ko je rodila pri 18tih prvega, pri 23tih je imela štiri. Bila sta samostojna od dneva 1. fant je imel zanesljivo službo, dober poklic in punca je ob vseh otrocih REDNO končala gimnazijo in REDNO delala faks (sicer kot izredna študentka). Imela sta sicer stanovanje pri njej doma in po 3 otroku sta se preselila v svojo, sicer podedovano, hišo.

Vem za primer, ko je ženska pri 38 imela ss in čiščenje in so ji prerezali maternico in je skoraj izkrvavela. Bila je prvič noseča po dolgih letih truda. Ko se je sprijaznila, da otrok ne bo je zanosila po 6 mesecih od ss. Rodila pri 40tih in še preden je šla nazaj v službo je bila spet noseča.

Vem za primer, ko se odlaša zaradi tega pa onega, faks, služba, magisterij, stanovanje, dober avto...

Vem za primere, ko se prehiteva zaradi tega ali onega...

Enotnega rcepta ni.
Materinstvo je po svoje dar, ki ga mora vsaka ženska začutiti in ko to začuti je pravi trenutek. Je pa res, da je mnogo, mnogo, mnogo laže, če je poskrbljeno vsaj za tiste osnovne pogoje, ki ta nov način življenja olajšajo. S tem ne mislim, da je potrebno imet denarja za dvosobno stanovanje našparanega, da se greš reprodukcijo, ampak tisto, da partnerja poznaš vsaj do te mere, da veš kaj od njega pričakuješ. Da si dovolj trden sam v sebi, da veš kje je tvoja meja za sklepanje kompromisov in da ti je jasno kaj od življenja pričakuješ.
Da veš v kaj se podajaš in znaš to tudi kasneje sprejeti. To je če greš zavestno v reprodukcijo.
Če se otrok 'zgodi' je druga stvar in je treba pač reševat dano situacijo.

Ampak zavestno se odločit bomo imeli otroka, če bo šlo bo šlo, če ne pa tud ok, je pa vsaj malo lahkomiselno, če že ne neodgovorno.

Ljudje smo si različni in vsak dela po svoji najboljši presoji in zmožnostih. Če misliš, da bosta zmogla, po vrhu še pri njih in ti še najstnica s taščo na grbi, GO FOR IT...

Jaz vama želim en velik pisker SREČE IN ZDRAVE PAMETI, ker oboje bosta še na veliko potrebovala.

Srečno...

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   kdaj?
8.7.2005 8:20:07   
SABILA
jutra:
logično je da si pri 16 otrok-mladostnik, je pa res da se drugi tudi pri 25,30 letih obnašajo kot da so še v najstniških letih.
ne :love: ne skrbi zanjo, sta šla narazen. njueni starši pa tudi ne. ugani kdo skrbi za otroka: ona sama. pač hodi v šolo izredno, služba pa tudi ma, dokaj vredu. pa čeprav živi pri starših se vse polžnice in stroški razdelijo. pa mali je tudi lepo vzgojen, prijazen.....pa četudi ga je začela vzgajat pri svojih 17.letih SAMA!

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   kdaj?
8.7.2005 8:30:21   
SABILA
marogica: ja nažurala sem se oz. nikoli do danes me ni vleklo ven. evo če gledamo obdobje zadnji 2 let:
-novo leto 2003/2004
-valentinovo 2004
-pivo in cvetje 2004
-fantova sestra se je poročila september 2004
-valentinovo 2005

jst sem si pridobila kar dosti izkušenj z življenjem kajti moj oče je ena velika napaka od glave do pet.
sem se kmalu osamosvojila, in če bo vse posreči se bova z mamico kar kmalu odselili (ker mojo mamico pa ne pustim pri njemu pod nobenim pogojem).

125.000vau vendar se ta znesek porazdeli na obdobje **** let in je to spet drugače. če je otrok luxus vendar ne po finančni ampak po notrnji strani.

jst samo premišljujem o tej varianti zato sem tudi vprašala za mnenje.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   kdaj?
8.7.2005 9:06:17   
Marogica
Sabila, glede na to kako malo si hodila ven, je verjetnost še dosti večja, da bo potreba po žuranju enkrat narasla.
Pa probaj razumet. Določene izkušnje se pridobivajo samo z leti, z vssakdanjim življenjem. To kar si ti osebno že doživela, pa je lahko samo boljša podlaga za v naprej. (na žalost). Je pa res, da sem tudi jaz imela občutek pri 18ih, da sem že ne vem kaj doživela. Šele dedaj, pri 39, ko gledam nazaj, vidim, da paš ni bilo tako.
Da se vsota porazdeli na ca.25 let, je tudi meni jasno, vendar jo kljub temu moraš imeti. Če si vzameš kredit za stanovanje, hišo...., se tudi porazdeli, vendar moraš biti to sposoben mesećno plačevati in še poleg tega živeti in poravnavati druge stroške, ki se naberejo vsaki mesec.
Ker pa si vprašala za mnenje, si ga od nas tudi dobila. Ena so ti pač bolj všeč, druga pa manj, predvsem ker si se po svoje že odločila. Torej naša mnenja, ki se nasprotujejo s tvojim, tako ne igrajo nobene vloge več.
želim ti vse naj v prihodnosti

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   kdaj?
8.7.2005 9:10:08   
maruškaD
Še enkrat - žuranje nima nobene veze s pripravljenostjo na otroka. Ker ko si enkrat mama, še ne pomeni,da si socialno mrtva ! ! Res pa je, da se je na začetku potrebno marsikateremu žuranju odpovedat. Ko pa je otrok malo večji - so babice itak presrečne, če kakšno soboto lahko prespi pri njih (aja in dedeki tudi :) Ali pa greš kdaj ti kam in partner pazi na otroka ali pa obratno.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   kdaj?
8.7.2005 15:51:05   
buči
Sabila, jaz pa imam občutek, da bi ti rada, da bi tvoj fant sigurno ostal s tabo, da bi mogoče malo izkoristila "gužvo", ker bi bila noseča in ga tako za sigurno priklenila nase oz. ne bi bil več 100% last njegove družine. Omenila si, da izhaja iz družine, kjer je vere problem. A je mogoče musliman? Poznam fanta iz take družine in vem, da je imel s punco veliko težav, predno so ga njegi "izpustili" in jima dali mir, da sta lahko živela po svoje.

Kakor koli se boš odločila, za otroka se morata odločit zaradi otroka, ne zardi svobode pred njegovimi ali tvojimi starši. Upam, da nisem prizadela, ker sem ti tole napisala ... :zmeden: Če se iamta zares rada, bo vajina ljubezen zmožna premagati vse!!!

Veliko sreče vama želim! :) Pa :duda: ob pravem času!

:kuza:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   kdaj?
11.7.2005 9:23:50   
SABILA
*v prvem postu sem napisala, da je on dal povod za :duda: in ne jaz.
*ali zanosim jaz lai pa katera druga (če greva midva narazen) vem da on ne bo odšel od doma ker bi to preveč njegovo mamo uničl-zaradi preteklosti pa tega no morem naredit ne njemu ne nje in ne njegovi familiji. ja in je musliman in ker je še najmlajši sin ostane hiša po smrti njegova.
* jst edino 100% vem da z otrokom ali brez se bom odselila stran od doma in zato upam da bova z mamico čimprej našli stanovanje
*nde nič me nisi orizadela ker jaz točno vem kakšne razmere so v njegovi familiji glede vere

hvala za srečo!

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

kopanje bazen
Happy nosečka

Ali priporočate kopanje v bazenu nosečkam, ter kdaj?

sploh ne (63%)

da, celo nosečnost (22%)

prvo trimesečje ne (4%)

drugo (10%)

Število vseh glasov: 98

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!