nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina NO, bom pa še jaz povedala zakaj ne bi kupila recimo tee tree kreme INGREDIENTS: aqua, cetearyl alcohol, propylene glycol, cera alba, sorbitol, hydrogenated polyisobutene, decyl oleate, oley oleate, melaleuca alternifiolia, glycine soja, parfum, zea mays, leptospermum scoparium, melaleuca ericifolia, chamomilla recutita, salvia officinalis, hypericum perforatum, achillea millefolium, althaea officianalis, allantoin, butylene glycol, glyceryl linolete, sodium cetearyl sulfate, sodium lauryl sulfate, ethoxydiglycol, propylparaben, lactic acid, glyceryl linolenate, glycerin, serine, sodium lactate, tea-lactate, urea, ethylparaben, methylparaben, sodium chloride, linalool, limonene. Vsebuje polno neke svinjarije, ki je niti na svojo kožo ne bi dala: - en kup parabenov, ki so ful škodljivi in jih nobena naravna kozmetika ne bi smela vsebovat - sodium lauril sulfat, ki je še v šamponu škodljiv, kaj šele v kremah!, pa kup drugih sulfatov, ki jih tudi ne maram na koži - vsebuje parfume, ki so vedno riskantni kar se tiče sestavin, navadno nekontrolirani in strupeni - vsebuje eterična olja, ki so za alergike lahko hudo vprašljiva - vsebuje alkohole Torej zame ta krema: Ne, hvala. Pred časom, ko se še nisem ukvarla niti malo s sestavinami krem, sem kupila par justovih reči in vvseh kremah je podobno sranje. Če kakšna želi, vam prilepim kdaj drugič še razlage, zakaj je katera snov zanič. Za konec pa še tole: Koža je največji organ in v par minutah pride v telo vse čist enako kot da bi stvar pojedli. Tudi strupi v kremah. In te reči žal še niso tako dobro kontrolirane, kot je hrana. V bistvu so zelo slabo kontrolirane in drži jih skupaj industrija in denar, zato še dolgo ne bodo kontrolirane kot bi bilo treba. Mal moramo biti sami policaji pri tem, zaupati državi je mal loterija. Prodajalcem pa še veliko večja loterija. Samo to: pozimi ne poješ nobenega sadja in zelenjave polnega pesticidov, kremo za obraz in telo imaš ziher 100% naravno.... Kolikor je meni znano lahko veliko Justovih izdelkov zaužiješ, kar pa za kreme, ki jih kupiš v trgovini ne bi mogla rečt (no to čist laično govorim, da ne bo spet kakih napadov), tako da se ziher raje odločim za Just, kot za kaj druga, pa še efekt je. Meni gre na jetra le to, da se tako goreče popljuva ena stvar, po drugi strani pa se v telo vnaša 10x večje svinjarije, a na to pa noben ne poštudira. Tako je pač moje mnenje, če lahko zaužijemo vso sranje iz trgovine (pesticidi, aditivi, emulgatorji, konzervansi...), kadimo, se ne gibamo...potem naj ne bi bili pametni pri določenih zadevah in jih tako popljuvali. Razen če RES tako zdravo živimo, da oh in sploh!!!