naravazazdravje
|
IZVIRNO SPOROČILO: endrina Imam 4 leta starega fantka, ki ima težave s suho kožo po telesu (z izjemo obraza) predvsem v času, ko začnemo nositi nogavice in se začne s kurjenjem centralne, torej pozimi. Njegova koža je tako suha, da je prav hrapava. Poskušala sem že z vsemi živimi žaubami, pa več ne vem kaj naj. Kupovala sem različne kreme, pa losjone (Bubchen, La'Roche, Eucerin, Mutela,...), pa olja (mandljevo, olivno, Bubchen z ognjičem,...), pa nič ne pomaga. Vse je samo začasna rešitev, ki drži samo kratek čas po nanosu, zjutraj pa je koža že spet suha. Pediater nam je predlagal, naj čim manj uporabljam mila, zato ga zdaj večinoma umivam samo z vodo, pa še to ne s prevročo, kakšnih 2-krat tedensko ga namilim. Slišala sem že za naravno kozmetiko Just, samo ne vem če imajo tam med izdelki kaj primernega za nas. A morda katera od vas ve kaj o tej kozmetiki? Če ima katera kakšen nasvet, lepo prosim zanjga. Tudi naša 5-letnica je letošnjo zimo precej hude težave s suho kožo, še posebej na rokah in okoli ust, čeprav do sedaj nismo imeli takšnih težav. Ker sem ravno v tistem času postala tudi Justova svetovalka, sem ji takoj zamenjala gel za umivanje rok z Justovim gelom za tuširanje Mleko, med, riž, oves, ki vsebuje žitno milnico. S tem gelom se tudi tuširamo in kopamo, po kopanju pa jo namažem z Mandljevim mlekom. Prizadeto kožo sem ji zdravila izmenično s Tea Tree in Ognjičevo kremo in obe sta učinkovali enako dobro. Zdaj ko koža ni več prizadeta, pa jo mažem z justovo kremo za noge, ki je izredno hranilna krema. Čeprav je to krema za noge, ji z njo mažemo tudi roke, obraz in ustnice. S to kremo mažem tudi svojega mlajšega, ki je še dojenček. Rezultati so več kot odlični, je pa seveda potrebna redna nega oz. skrb za tako občutljivo kožo. Med kremami za suho in občutljivo kožo bi lahko izbirala še med Slezenovčevo kremo (še posebej primerna za suho kožo v zimskem času) ali Lamelno kremo (blaži srbež in hrapavost, ki spremljata luskavico ali dermatitis). Če te v zvezi s tem zanima še kaj več, se javi, lahko tudi pišeš na moj e naslov: naravazazdravje@gmail.com V vsakem primeru pa želim, da težave s kožo vašemu malemu ćimprej izginejo.
|