3Sonček3
|
4 mesce nobene debate, smo pa res zaposlene :). Prebrala sm vse, zapomnla pa bl mal hehe. No da vidte kaj se še pr nas dogaja. Brez plenice že skoraj 3 mesece (tudi ponoči - no nekej časa jo je še mela kr je blo men smotano da nebo jogi polulan ampak je bla plenica mogoče 2x polulana, če je kej tazga pila zvečer, drgač pa suha). Heh zdej so me iz vrtca klicali da je sanja skočila iz radiatorja in si razbila ustnco, za šivat sicer ni (majo eno medicinsko sestro tam zaposleno kot vzgojiteljico) je biu pa jok, je rekla sm tko da se ne boste ustrašli pol k jo pridete iskat :) fernandi moj učasih se mi zdi kot da mam fantička doma kakšne zganja :) No črka R tut pr nas še ni v besednem zakladu, učasih odleti ampak čist tko nenamerno. Govori pa normalno že čist use (tut grde besede - zanč recimo meče žogico po dvorišču in govori pi..a ti ma..na ja no kaj čš, razložimo da se tko ne govori in ne pogovarja in je blo uredu.) Tut komandira na pouno učerej sva šle skupej po očita na šiht popoudne pa pravi soka bi sm rekla dobro bomo šli na soka kaj oči lahko pivo pije pa pravi ja, pa prašam a mami tut lahko pivo pije pa pravi ne ti boš pa vodo :) in tko je blo. Zelo zelo rada sestavlja sestavljanke, za božička lani je dobila sestavljanko od lumpija in nekej časa ni bla aktualna, zdej jo pa tko hitr sestavi da sm rekla zdej je pa treba novo kupt kr ji je tista že dougočasna, ji kupmo novo pridemo domov in jo takoj sestavi, bo treba bolj težko najdt da bo mal več časa uzela za sestavt. Zvečer mamo še vedno vsakodnevo vprašanje pri času za umivanje poslušamo namreč "a ne glavice?" hijoj ta glava. Naročili smo jo na revijo Zmajček, upam da nam bo prou prišla da bo velik koristnih iger in ostalih stvari notr za preživljanje prostega časa, sploh zdej k bo mraz pa se bomo bl greli notr ob topli pečki. Hiška kr napreduje, to da smo zamenjali streho že veste ne veste pa da smo špice podrli pa na novo pozidali, pa tut že vsa okna so not :) . Pol se je pa ustavlo ker smo se odločli da bomo najprej spodnji štuk zrihtali dokler ni take teže od zgorej, tko da smo premaknili vhodna vrata na dvoriščno stran, potem pa je blo treba še vse sobe premaknt da je hiša funkcionalna, Tko da zdej smo še v fazi dokončavanje naše večje sobice (premaknli smo namreč steno da bomo meli večjo sobico) potem pa gremo nazaj domou - ta čas rihtanja namreč živimo pri moji mami, ker je v hiši ogromno praha in to ni dobro za nobenga tko da smo rekli če mamo možnost se kam umaknt zakaj pa ne. Pesmic znamo že tolk zapet da jih sploh ne morm preštet, zelo rada hodi v vrtec, tko da sm prou zadovoljna. Mam pa kr naprej občutek da se premal igram z njo, da mam premal idej za igranje, čeprou skos brskam po revijah po internetu za te igre ampak ko se usedemo da bi to igro spelale nam nekako negre, nevem al ji dajem pretežke igre al kaj je problem. Pol se mi pa zdi da se skos eno in isto igramo pa tut men ni več zanimivo. Bom se rešla tega občutka, upam da kmal. Čez poletje smo dobili odpor do hrane, sicer ne kronični ane sej je, ampak ne tolk kukr js prčakujm od nje, tko da smo uvedli večerjo ob svečkah, naštimam ji za jest, pržgem svečke in rečm če boš use pojedla, boš zlata ptička pa še svečke boš lahko pihnla (pol pa ona reče mami a sm zlatka tička :) hehe je tko hecna). S količino hrane res ne pretiravam ji dajem kr manjše porcije, če ji dam pa kdaj mal več je pa tut ne silm da bi use pojedla, ker vem da otrok ni vedno isto lačen kakšno stvar ma raj kot drugo in otrok ve kdaj je sit, tko da kr spoštujem njeno voljo o tem da se je že najedla, čeprou se men zdi da bi lahko še mal spravla vase :) Tko da zdej z večjim veseljem in z manj krega pojemo večerjo. Zanč sm ji nardila pečeno banano prelito z medom in posuto z mletimi orehi in lešniki, je bla tko navdušena da je pojedla čist use, pa je bla kr velika banana. Sicer se ji na kilah nč ne pozna ta manjši vnos hrane, pri dveh letih in pol ima 14 kil :) tko da ni straha. Danes pa sem opazila da nam je pokukou zadnji zobek ki smo ga še čakali, desni spodnji kočnik je zunej in zdej upam da bo mir s temi ušesi (če je bil to razlog za tolk bolezni zaradi ušes, k smo na 14 dni dobivali antibiotike) sm zdravnici rekla naj mi da napotnco za ORL in izvidi so pokazali sicer normalno stanje, le desni ušesek je mal bl občutljiv, ni pa za paniko zganjat, naslednji tedn mamo še na alergološki pregled pa bomo vidli kaj se bo še tam pokazalo. sicer pa ... mrzli dnevi so pred nami pa bomo primerjali letošnje zdravstveno stanje z preteklim letom. Aja pa še ena novička, v Mercatorju mi kr naprej podaljšujejo pogodbe za določen čas, učerej sm podpisala že osmo pogodbo za d.č. v roku 13 mesecev ... katastrofa, zato sm se odločila, dati vlogo za zaposlitev v slovensko vojsko, dobila vabilo na preverjanje gibalnih sposobnosti, jih uspešno opravla, učerej dobila klic iz generalštaba za sestanek naslednji teden, v mesecu novembru naj bi se podpisvale pogodbe. Me pa zdej mal bega ker se mi v Mercatorju menda obeta pogodba za nedoločen čas in sm pred eno veliko odločitvijo. Če ostanem v Mercatorju s pogodbo za nedoločen čas je to kr uredu, če grem v vojsko, me najprej 2 mesca nebo doma zaradi usposabljanja v Vipavi, potem pa zjutrej dost prej ustat it na šiht in kasnej hodt domou. Pogodba se podpiše za 5 let in v petih letih nesmeš zapustit vojske, v nasprotnem primeru vračaš dnar. V roku petih let pa bo šla naša Sanja v šolo in takrat me bo ful rabla-mene pa nebo tolk velik doma. Res je da bi v vojski dobila nekje enako plačo kot jo dobim zdej pa še nekej nagrad pa dodatkov, ampak ko tko razmišljam ... dnar bi zdele res rabla da bi lahko bl napredovalo rihtanje našega stanovanja, po drugi strani pa otrok bolj rabi moja čustva in bližino kot denar, Sej ima use kar potrebuje nč ji ne manka, tko da če smo do zdej bomo pa še naprej. Pa še potne stroške mnda isljo ukint in če uzamem vojsko se bom na šiht vozila na svoje stroške, če pa ostanem v mercatorju mi jih bomo še vedno povrnili (do 15km mnda bojo povrnli), pa še blizu sm tut če delam nedeljo sm ob 12-ih doma. Pa tko no use ma svoje dobre in slabe stvari, pomoje bo Mercator premagou, če bojo napisali pogodbo za nedoločen čas. Bomo vidli kaj bo čas prnesu. Aja pa še to naša Sanja ful velikrat govori kot da bi hotla jokat tist hripav prisiljen cvileč glas, ki mi po tolkm času že tko para živce, js nevem, nebi rekla da ji nč ne dovolimo pa da ji nč ne damo al pa kej, tko da res ne razumm zakaj takšno obnašanje in smo se že velikrat z pogovorili z njo da se tko ne pogovarja da ona zna lepo govort in naj se lepo tut pogovarja, učasih ob takšnih ispadih se nrdim neumno pa ji rečm Kaj ne razumm te lepo mi povej pa pol lepo pove ampak pol čez čas se spet ponavlja ista zgodba tko da sm ji zdej začela govort da če bo za brezveze tko govorila da bo šla klečat in pol je mir, mislm nevem več kakšno metodo naj uzamm da se bomo lahko lepo razumeli. Tole s klečanjem sicer gre, ampak me pa mal stiska da ji morm glih na tak način nekej dopovedat. Kaj bi ve nrdile oziroma nrdite če se otroku nekej neda dopovedat? Nevem več kaj naj vam povem :) tolk stvari je da se jih zdej ne spomnm vseh. No sej zdej bo mrazek pa boste mogoče mele mal več časa za usedet se za računalnik pa napisat kakšno dogodivščino, ane :) Lepo se mejte
< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 25.9.2012 10:39:32 >
<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w
|