|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
9.11.2010 8:15:25   
3Sonček3
zoey kje si kupila te ščetke za zobe?

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
9.11.2010 10:10:03   
Jassika
user posted image user posted image user posted image user posted image spisala cel roman, pa me vrže ven. Se mi pa ne da še 1 x pisat. Edin sonček zate, mi smo kupili ščetko v pikapolonici, ampak je bila samo 1 v paketu.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
9.11.2010 16:32:38   
7lina7
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

user posted image user posted image user posted image user posted image spisala cel roman, pa me vrže ven. Se mi pa ne da še 1 x pisat. Edin sonček zate, mi smo kupili ščetko v pikapolonici, ampak je bila samo 1 v paketu.

jaz sem jih kupila v Müllerju pa sta bili 2. ena taka,ki ima silikonske "ščetine"  in ena za učenje,ki ima jajčasto glavo z nekimi izrastki silikonskimi.  v glavnem sta ena za kao 6m - 12m in ena za 12m+ . mu pa jaz zraven umivam z tisto silikonsko,ki si jo na prst natakneš. taka mehka je. kupila sem pa jo v lekarni zraven zobne paste za dojenčke brez flora.

Lin@

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
9.11.2010 16:34:36   
7lina7
ja, pa imamo spet en zobek več!!!  že 2 ta mesec user posted image user posted image   enka zgoraj je ven pokukala. in smo zdaj na 4 user posted image pa v prihodnjih dneh pričakujem še 2... tak da sitnoba in NEspanje sta temu primerna....  user posted image user posted image user posted image

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
9.11.2010 18:09:14   
3Sonček3
čestitke za nov zobek, glede na to kok smo mi ultra sitni se mi zdi da bo kr use od enkrat dobila, res take sitnobe pa še ne.
Prosm svetujte mi kaj naj nrdim v tem primeru user posted image samo da so pri nas mehurčki razširjeni tut po ritnci, pa mislm da to niso gnojni mehurčki kr ne zgledajo tko kot da bi bli polni česa, ampak samo izbuhla pordela koža user posted image
uporabljam tole kremo user posted image k ma tut kamilco not sm ni nč bolš tista rdečica je zginla mehurčki pa ostajajo me je strah da ni kakšna bakterijska okužba. Kaj ve priporočate iz domače lekarne? Če nebo nč pomagalo bom probala še hrastovo lubje, čene bom šla pa kr k P.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
9.11.2010 18:10:11   
3Sonček3

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

čestitke za nov zobek, glede na to kok smo mi ultra sitni se mi zdi da bo kr use od enkrat dobila, res take sitnobe pa še ne.
Prosm svetujte mi kaj naj nrdim v tem primeru user posted image samo da so pri nas mehurčki razširjeni tut po ritnci, pa mislm da to niso gnojni mehurčki kr ne zgledajo tko kot da bi bli polni česa, ampak samo izbuhla pordela koža user posted image
uporabljam tole kremo user posted image k ma tut kamilco not sm ni nč bolš tista rdečica je zginla mehurčki pa ostajajo me je strah da ni kakšna bakterijska okužba. Kaj ve priporočate iz domače lekarne? Če nebo nč pomagalo bom probala še hrastovo lubje, čene bom šla pa kr k P.

A tako vnetje spada med hujšo obliko?
(sm prehitr prtisnla pa sm namest uredi prtisnla citiraj)

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 9.11.2010 18:11:35 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
9.11.2010 18:56:14   
7lina7
3sonček3 - to je že gljivično vnetje!! sem ti že zadnjič napisala da namaži s Canestenom!!  po tej kremi smo tud mi po 3 dneh imeli tako rit. pred in po pa uporabljam Penaten - preverjeno ok. vsaj za nas. sem kolegici dala to Bübchen kremo in je ta mala dobila tud tak vneto .  probaj še z Penaten "creme" v taki pločevinasti embalaži je mala kremica za take zadevce.. pa čimprej reši bogo revico !!! al pa pojdi k P!!

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 9.11.2010 18:57:42 >

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
9.11.2010 19:39:52   
branka81
Mi še kr nimamo zobkov,je pa velik jokanja,tko da nas imajo najbrž sosedje že poln kuferuser posted image Dans je pa mala začela jokat ko je šel ati v službo,joj joj kok je navezana nanj,kot da ni mamice hehe...user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
9.11.2010 20:25:05   
lunka1
user posted image user posted image user posted image user posted image  j****i RR. vse natipkam, pa me rukne ven...

v glavnem - sonček, vrži stran tisto mazilo, tudi mi smo imeli ful problemov, pa sem Julii umivala s hrastovim lubjem in nekajkrat namazala z daktarinom, toliko, da je izsušil tiste glivice po luliki. od takrat uporabljam mazilo od gorenjskih lekarn in ne menjam za nobenega drugega. nimamo ene same pikice več..

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
9.11.2010 21:12:05   
Jessy
Sonček, ima glivice in potrebuje Canesten kremo ali Daktarin, ki je še boljša, saj je močnejša. Oboje dobiš brez recepta. Rito umiješ z vodo, dobro osušiš s pivnanjem (najbolje s suhimi robčki), pustiš še malo na zraku in na tanko namažeš z enim od zgornjih mazil, čez to pa še z Bepanthenom ali kakšno drugo kremo (tudi tvoja je vredu), da se zaščiti in prepreči dostop urina do kože. V treh do petih dneh mora biti občutno bolje!!!

Z Daktarinom se maže 3x dnevno!!! Za Canesten ne vem, ker sem vedno imela Daktarin.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
9.11.2010 21:31:24   
zoey
Ja, ja, obup je tale RR, mene tudi parx ven rukne, piham kot ris user posted image Ampak sem se navadila skopirat, in potem samo še 1x prililmam, ma včasih pa pozabim user posted image
Sonček - ščetke sem kupila v Muellerju. Imam pa tudi tisto silikonsko, pa sem pozabila nanjo, hvala Lina user posted image
Jaz imam tudi kremo od Bubchna in mi je načeloma ok, če pa se pojavi kaka rdečina ali pikice, pa mažem z Bepantenom + praško ali sudokrem, zvečer pa vedno namažem z Bepantenom. Kolikor vem, za glivice voda ni ok, tako da bi ji jaz raje ta čas zdravljenja umivala rito z oljnimi robčki. V vsakem primeru pa mora bit rita vedno osušena.

Najin piškotek je dopolnil 8. mesecev ... me je groza, kako čas beži. Ampak vse najlepše najinemu user posted image Sem ga kljub slabemu vremenu peljala na en ornk sprehod - rezultat: zadovoljen otrok in do kože premočena mama user posted image . Pa danes se je spravil plezat pod mizo, čez tisto desko, ko povezuje nogi user posted image In je bil že skoraj čez, potem je pa prepočasi premaknil roko in butnil z glavo. Iščem čelado, resno user posted image Jaz sem bila vsa zgrožena, da se spravi že čez take ovire plezat, ata je pa navdušen. In namesto, da bi ga uspaval, se je mali 1h kobacal čez njegov trebuh. Zdaj je pa čist fertik, ampak zaspat pa ne more.
Mirno nočko vsem

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
10.11.2010 4:47:28   
bcljka
Sem Barbara Clemenz Dimnik, študentka 4. letnika Fakultete za šport v Ljubljani. Za raziskovalno nalogo pri predmetu Sociologija športa 2 z naslovom, Športno udejstvovanje mladih mamic (mamice do 1. leta po porodu), bom preučevala povezanost vadbe pred nosečnostjo z vadbo po porodu. O vadbi po porodu namreč obstajajo različna mnenja, hkrati pa ni veliko napisanega.
Lepo Vas prosim za Vaše sodelovanje. Zagotavljam Vam zaupnost podatkov, kajti podatke bom uporabila izključno v namen raziskovalne naloge.
Anketo rešite tako, da dopišete ali pa označite ustrezno polje (polja) pred željenim odgovorom.
ANKETA JE V TREH LOČENIH DELIH. Prosim da rešite vse tri posamezne dele, kajti le tako bodo podatki uporabni.
Za sodelovanje se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem!
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/2CD34DC482DBD22F
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/9EA40834C65E7B33
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/50A091EA8AFB13CB

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
10.11.2010 10:40:30   
Anonimen
Lep pozdrav!
Sem malo udrla v vašo temo.Sem rodila marca ,pdp je bil aprila .Vidim ,da ste kar zgovorne mamice ,tudi marca..
lep dan čeprav deževen,pa brez zamire..

(odgovor članu zoey)
  Neposredna povezava do sporočila: 2988
10.11.2010 10:59:20   
Jassika
Dobrodošla levinjica. Seveda je čisto vredu, da si nas prišla pogledat. Glede na to, da je zadnje čase bolj zatišje glede čveka, lepo povabljena, da poveš kaj več user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
10.11.2010 11:04:11   
Jassika
Pa še glede ščetke... a vaši pustijo da drgnete s silikonsko, ki je za na prst nataknit? Mi jo tudi mamo, ampak ni šans, da sploh pusti šarit po njegovi votlini user posted image . Pa ne vem, al prihajajo zobki, al se je odloču, da tam ni prostora za mamine prste. Edino kar bi mogoče vžgalo je, da mu jo dam, ampak potem on to girze in se davi z njo user posted image , tako da mu rajš dam kar uno pravo za dojenčke. lina povej a ti že uporabljaš zobno pasto? Pišuka jst se kar ne morem odločit, ker še ne zna ven pljuvat, poleg tega je pa tako - da rečem bolj grdo - požrešen, da vse pogoltne, u ibr lačn skoz.... pa mi nekak ni, da bi to dol pojedel.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
10.11.2010 11:18:30   
Lenči_

ojej.. uporabljaj BEBIVAL ali SUDOCREM iz lekarne. Tudi jaz sem kupila to in vidla, da bom mogla še vedno uporabljat bebival naprej. Se je najbolje odnesla. Maži ji zdaj rito z bepanthen mazilom, čisto na tanko, dokler ne bo boljše.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
10.11.2010 11:28:26   
3Sonček3
Nam do zdej nobena krema ni delala problemov in nikol nismo meli nobenih problemou, odkar sm pa tiste robčke uporablala je pa kap, no sej rdečica je v večini izginla in jo je še zelo malo tej "mehurčki" pa ne zginejo pa ne zginejo, jih ma zdej tut po luliki mal. Nevem tolk zdravil mi priporočate, sigurno je odvisno tut od vsake kože posebej ane, tko da bom ša kr lepo po vrsti pa bomo vidli kaj se bo pr nas obneslo. Danes grem kupt Canesten, če drug teden nebo dobro pa naprej.
Od kje pa te glivice pridejo, sej jo za usako plenico temeljito obrišem in namažem (no prej ko je bla lepa ritka je nism usakič) pa tut tuširamo se usak dan, mal sm žalostna, čeprou vem da se plenični izpuščaj in podobne stvari zgodijo skoraj usakmu vsaj enkrat mam občutek slabe mame :(
K pediatrinji me je pa kr mal strah it kr je baje ful alergična na rdeče ritke, baje je eni enkrat rekla da če bo naslednič še vedno rdeča ritka da jo bo na socialno prjavla. No če bi men kej rekla bi jih kej hitr nazaj slišala. Bomo vidli kako se bo obnesu Canesten.

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
10.11.2010 11:34:23   
3Sonček3
a lahko Sanji dam že naprimr osliča za jest? Al je treba še počakat?

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
10.11.2010 12:29:33   
7lina7
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

lina povej a ti že uporabljaš zobno pasto? Pišuka jst se kar ne morem odločit, ker še ne zna ven pljuvat, poleg tega je pa tako - da rečem bolj grdo - požrešen, da vse pogoltne, u ibr lačn skoz.... pa mi nekak ni, da bi to dol pojedel.

zato pa obstajajo in mi jo imamo,zobne paste za dojenčke. ki ne vsebujejo floura in jih zato lahko user posted image  pogoltne. povprašaj v lekarni!!  mi imamo NENEDENT baby.  mu pa itak daš zelo zelo malo - tolk da se navadi,da je nekaj gor in pasta vsebuje nekaj-ne vem kaj..

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 10.11.2010 12:37:19 >

Lin@

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
10.11.2010 12:34:38   
7lina7

Nam do zdej nobena krema ni delala problemov in nikol nismo meli nobenih problemou, odkar sm pa tiste robčke uporablala je pa kap, no sej rdečica je v večini izginla in jo je še zelo malo tej "mehurčki" pa ne zginejo pa ne zginejo, jih ma zdej tut po luliki mal. Nevem tolk zdravil mi priporočate, sigurno je odvisno tut od vsake kože posebej ane, tko da bom ša kr lepo po vrsti pa bomo vidli kaj se bo pr nas obneslo. Danes grem kupt Canesten, če drug teden nebo dobro pa naprej.
Od kje pa te glivice pridejo, sej jo za usako plenico temeljito obrišem in namažem (no prej ko je bla lepa ritka je nism usakič) pa tut tuširamo se usak dan, mal sm žalostna, čeprou vem da se plenični izpuščaj in podobne stvari zgodijo skoraj usakmu vsaj enkrat mam občutek slabe mame :(
K pediatrinji me je pa kr mal strah it kr je baje ful alergična na rdeče ritke, baje je eni enkrat rekla da če bo naslednič še vedno rdeča ritka da jo bo na socialno prjavla. No če bi men kej rekla bi jih kej hitr nazaj slišala. Bomo vidli kako se bo obnesu Canesten.

ti kr maži s canestenom pa bo!!  za pordečelo kozo je vredu Bepanten, za gljivično okužbo pa ne več. canesten je posebej za gljivice. 
tu imaš link od kod in zakaj gljivice:
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1616

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
10.11.2010 16:39:47   
3Sonček3
levinjica lepo pozdravljena, če se ti da pa če maš čas bi prosila za kakšno kratko zgodbico o tvojem dojenčku da bomo kej več zvedli (pa meli kej brat user posted image user posted image user posted image )

Men Sanja sploh ne pusti da ji šaram po ustih če ji dam pa svojo zobno ščetko jo sicer porine v usta ampak se pol še pou ure po tem "davi". Nevem kako bomo to uredili, sicer zobek še vedno ni zunej, le malo se ga vidi tko da zaekrat ni panike, če nebo šlo ko bo ceu zunej bom pač počakala da sama dobi voljo do tega, medtem pa bo zraven usakič ko si mi umivamo zobe da ji bo zanimivo.
Lenči_  sudokrem nam ni pomagal, pri blažjem vnetju ja pri temle zdejle pa ne, sicer sem šele kasneje ugotovila da je rok uporabe pretekel tko da tut mal temu dejavniku pripisujem neučinkovitost.

Evo pa še neki zanimivga sm našla

1. VNETA RITKA 
VZROKI za pojav:
-pralni praški,
-pogosto mokra in pokakana ritka,
-drugi vzroki (glej spodaj pri glivicah in pleničnemu izpuščaju)

ZDRAVLJENJE: otroka pustite dlje časa razvitega in menjajte plenice čimbolj pogosto. Ritko namažite z zaščitno kremo.

2. GLIVICE in PLENIČNI IZPUŠČAJ:
Glivice se rade povavijo na topli in vlažni koži pod plenicami, kjer so za njihov razvoj idealni pogoji. Pojavijo se rdeče pikice oz. izpuščaji, ki se včasih predrejo (do krvi).
  Pri pleničnem izpuščaju gre za vnetje kože na otrokovi ritki, ker je bil dojenček predolgo v umazanih plenicah. Iz urina in blata se izloča amoniak, ki draži in ožge kožo ali pa so izpuščaji posledica alergije na pralna sredstva ali mehčalec.

VZROKI glivic in pleničnega izpuščaja:
-rast mlečnih zob,
-zdravljenje z antibiotiki,
-uvajanje dohranjevanja,
-zamenjava mleka,
-driska, ki lahko nastane po cepljenju.

ZDRAVLJENJE glivic in pleničnega izpuščaja:
Umivanje s prevretkom hrastovega lubja, otroka pustite dlje časa razvitega in menjajte plenice čimbolj pogosto. Ritko namažite z zaščitno kremo, puder ni priporočen. Če gre za glivice in so te zelo obsežne (pojavi se tudi t.i. soor v ustih – vnetje ustne sluznice), je včasih potrebna uporaba protiglivičnega mazila (Canesten, Daktarin), ki ga predpiše zdravnik.

Definicija naše vnete ritke je po mojem mnenju taka. Začelo se je s tistimi frdamanimi robčki in ker nism tolk obračala pozornosti na to, v upanju da bo v nekaj dneh minilo (kot ponavadi) potem pa sta tukej še 2 dejavnika ki sta pripomogla k naši pobarvani in mehurčkasti ritki

- Pogosto mokra in pokakana ritka (popije tut po 1L tekočine na dan, vsaka plenica je pokakana, so izjeme ampak praviloma smo skos v dreku user posted image user posted image user posted image )
- izraščanje mlečnih zob

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
10.11.2010 17:48:25   
lunka1

a lahko Sanji dam že naprimr osliča za jest? Al je treba še počakat?

za osliča sicer ne vem, ampak mi smo že jedli vitkega soma - ker ima najmanj koščic. mislim, da je bila stara malo manj kot 7 mesecev. in lahko rečem, da je to edina hrana, ki ji ni bila všeč... no, saj komu je pa včeš popolnoma nezačinjena ribica??user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
10.11.2010 18:55:39   
girl79
sonček- tudi jaz mislim da so to glivice. Neža jih je imela ko je bila stara cca 2 meseca, smo mazali s Sudocrem in sušili ritko s fenom, pa ni bilo nič boljše, zato sem šla k pediatrinji, ki je predpisala Canesten, in sicer mazanje 2-3x na dan 10 dni. Pikici so izgnile po cca 3 dneh, ampak je vseeno potrebno mazati skupaj 10 dni, zato da res izginejo. Upam da bo tudi pri vas delovalo user posted image

Mi smo si pa včeraj ko je bil dežek privoščili izlet na pohištveni sejem. Neža je uživala - kdo pa nebi, če bi ga tai nosil 2 uri po rokah user posted image user posted image user posted image - mami pa ati sta pa tudi uživala, smo dobili zastonj palačinke (vmes je prijazna kuharca palačink čuvala Nežo), pol sva si pa privoščla še masažo na masažnih stolih in je spet prijazna prodajalka čuvala Nežo user posted image user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
10.11.2010 19:42:37   
lunka1
hehe, tudi midva sva imela danes "varstvo"... smo šli v Avstrijo malo v šoping pa sva se z mojim odločila, da bova za kosilo jedla v running sushi in je Julio Kitajka ki tam dela kar pograbila in jo pestovala. naša pa res vsa navdušena...

je pa res faca.. sedi v vozičku, se niti ne naslanja, ker je  boljše, če se drži naprej, ker potem gre kao hitrejše in rogovili z nogami in navija z rokicami user posted image  in jo valda vsi gledajo in se ji smejijo, ona pa vsem maha "papa". res je faca user posted image user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
10.11.2010 21:14:10   
Anonimen
Hvala za dobrodošlico!
Na kratko se bom pedstavila.
Sem mamica 2 princesk Nine  10 let in Eme 7 mesecev.Prihajam iz savinjske.Rodila sem proti koncu marca,pdp je bil aprila 12 dni prej.Sem imela proti koncu nosečnosti medenično vstavo,sem bila na zunanjem obratu ,pa žal ni uspel.Vseeno imamo prečudovito princesko Emo.
In iz katerih krajev vi prihajate jassika in 3 sonček3 no vaju sem si najbolje zapolnila in seveda ostale mamice.Imaste vse po 1 user posted image ali že po več.
Našo Emo sedaj zobeki matrajo ,vašim delajo kaj problemov zobeki?
No tako malo sem se predstavila.
Lepo noč vam in vašim sončkim.
Lahko noč!

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?